Button, Ferrari'deki Gelişime Şaşırdığını İtiraf Etti

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, 2012’de ikinci yarışını kazanan ilk pilottu ve şu anda şampiyonaya liderlik yapıyor; hatta bugünkü yarışa ilk cepten başlayacak.

Sezonun ilk yarışını kazanan Button, Ferrari’nin F2012’de ortaya koyduğu gelişimle Alonso’yu büyük şans sağladıklarını düşünüyor.

Button: “Aslında ilk yarışın ardından tempodan o kadar uzak kalmalarına şaşırdığımız söylemiştim. Ferrari’den her zaman bir yerlerden süre kazanmalarını beklersiniz ama çok gerideydiler.”

“Bu yüzden, işleri bu kadar çabuk bir şekilde tersine çevirmelerine şaşırıyorum. Bazı yerlerde şansları vardı; mesela Malezya’da. Ama bu sene harika bir iş çıkardılar; özellikle de Fernando (Alonso). İstikrarlı oldu ve gerektiğinde işini yaptı”

“Bu sene ellerindeki ile en iyi iş çıkardılar ve çok hata yapmadılar”

İngiliz pilot, Silverstone’da korkunç geçen sıralamaların ardından bugün çok zor bir yarışa çıkacak İngiliz pilot, agresifliğin yanında yarışı bitirebilmek zorunda olduğunun farkında.

Button: “Lewis’e (Hamilton) kıyasla benim (liderle olan) puan farkı daha fazla. Ama yarış içinde agresif olmak istersiniz. Birçok fırsat var ve akıllıca yarışmanız gerekiyor.”

“Ama sonunda yarışı bitirebilmeniz gerek. Yarışı bitirebilirseniz, karışık şartlar sayesinde iyi puanlar alabilirsiniz.”

“Kolay olmayacak. Pist ıslak olduğunda tutunma çok ama çok düşük seviyeye iniyor ki bu pek olağan değil; Silverstone’da böylesini hatırlamıyorum. Çok ama çok kaygandı ve daha çok hata yapılacak. Olay sakin kalmakta; diğerleri bunu yapamazken.”


Yorumlar

  1. sezon başında öyle uçtunuz ki artık kendinize bir bakmak zamanı

  2. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Sezon basinda cok buyuk konusmustun, gereksiz sekilde. Umarim sen de olman gereken yerde olursun.

  3. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    bizde mclarendeki gerilemeye şaşırdık 😀

  4. adam yerine almıyordu şimdi şaşırıyor

  5. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Hava karışırsa Button'ın yarışı kazanma ihtimali var… Ama uzun süre sonra önü boş olan Alonso bu yarışı vermez…

  6. ne oldum değil ne olucam demeli button, seni sever saygı duyarım ancak sezon başı alonsoyu rakip olarak görmemen yanlış bi düşünceydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir