Webber'in Alonso'yu Geçişi – 2012 Britanya GP

yazar:

kategori:

 

facebook video sitesi kayısı

Webberin Alonsoyu Geçişi – 2012 Britanya GP

 


Yorumlar

  1. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Alonso geçilince lastikleri bitmişti Valenciyada herkesi sıraya dizmişti peh peh orda demekki öndekilerin lastikleri bitmemişti Neyse konuyla alakalı yorumuma gelince Valenciadan itibaren başlayan gelişim aynen devam etti herkes Redbull asıl silverstone da belli olacak diyordu sanırım belli oldu nerede oldukları yok yağmur ayarı yok çamur ayarı demeye gerek yok eminim temiz bir hafta sonu olsaydı Redbull'lar yine farkı ortaya koyacaktı yağmurun olması sadece sıralamaları etkiledi.

  2. biliyorum. bu lastikleri almanyada deneyeceklermiş.

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Eğer ingilterede cuma gün yağış olmasaydı pirelli yeni sert lastikleri deneyecekti.Sezon ortasına geldik halen değişiklik yapmaya çalışıyorlar.buradan okuyabilirsin

  4. Bence tüm karmaşıklık lastiklerden oluyor. Geçen sene de pirelli vardı, çabuk aşınıyordu ama dengeliydi en azından. geçen sene takımlar pirellilere zorla alışıp, pilotlar sürüş stillerini değiştirmelerine rağmen bu sene işler iyice karıştı. geçen sene o kadar laf ettiğimiz pirelliler yine iyiymiş.

    pirelli şu lastikleri bir yerde sabitlesin artık. her yarışa başka lastik getirmesin.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    HAklısın çok karmaşık bir sezon geçirmekteyiz.Bu yarışı analiz ettiğimde elime geçen verileri üç aşağı beş yukarı sizlerle paylaşmaya çalıştım.İngilterede görülen durum buydu tabi benim analizlerde sürücü faktörü , benzin yükü gibi ayrıntılar da hesaba katılmamıştır.Ben sadece webberin 15 turda Alonsoya attığı zamana baktım.Bunu yarışın ilk 15 turuyla kıyasladım.

    Şahsen ben aracımızın nerede nasıl davrandığına dair birkaç alanda tam olarak bilgiye dahi sahip değilim.9 yarış oldu ve bunu tam olarak söyleyemem.Bir tanesini örnek vereyim.Aracımızın deposu boşaldıkça performans ve lastik eğrisini bir türlü çözemedim.Her yarışın son turlarını defalarca izliyorum ama her hafta birbirinden farklı.Aslında boş depo ile diğerlerine nazaran sıkıntılarımızın olduğuna dair kanaatlerim de oluşmadı değil.Hele şu ispanyanın son turlarından beri bu işin üstündeyim.Halen net bi halt anlamadım.Hele hele geçen seneki pistlerdeki verilere uzandığımda işler iyice sarpa sarıyordu ve geçen seneyi bıraktım.F2012 keşfiyle beraber karmaşıklığı da yanında getiriyor.

  6. Yalnızca burada değil, Valensiya'da da aynısı oldu. Alonso yine Sert-Sert-Yumuşak kullandı ve son stintte yavaştı. Ancak Hamilton arkasındakilere zaman kaybettirdiği için bunu net bir şekilde göremedik. Eğer Ferrari'nin Valensiya'daki sıralama performansını da göz önünde bulundurursak bu tabloyu daha net görebiliriz.

  7. cok iyi hatırlıyyorum gecen sene Alonso soft lastıkleri Hamiltona gecılme pahasına iyi saklayarak ve daha sonra gecerek yarıs galibiyetine giden yolu acmıştı bence gecen sene örneği olmasa Alonsoyu eleştirmede daha acımasız olabiliriz ama lanet olası lastıklerle Webere karşı bı hızlı tur dahi atamadı son 3-4 tura kadar hep lastikleri sakladığını sandım ama durum öyle değilmiş ve takımın sezon basındakı halını gorunce bunada sukur demekten baska bişey gelmiyor insanın elinden….

  8. çok güzel ve temiz bir geçiş ………

  9. Ferrari taraftarlarının yanlış strateji nin yerine üzülmeleri gereken şey araçlarının(aslında ALonso dan demek lazım Massa biraz daha yavaş) RBR den 0,2 sn daha yavaş.Sert lastikle de durum aaşağı yukarı aynı.Ferrari yapmış olduğu ALonso nun stratejisi ile belkide 3 yada 4. olacakken (Lotus ların arkasında kalma ihtimalini göz ardı etmeyin) yarışı 2. olarak bitirdi. 2. bitirmek 1. bitirmekden kötü olduğu için hatta geçildikleri için insanların zoruna gitmiş olabilir ama bence Ferrari iyi bir strateji yaptı.Sadece stratejiyi nasıl uyguladıkları yada zamanlama yanlışlarından ötürü mevcut hale düştüklerini sanıyorum. Araç ilk pitstopa girmeden öncede ikinci pitden öncede diğerlerinin hızlarında gözüküyor. Sert lastiklerin bazı pistlerde yumuşak hamurlardan daha iyi sonuçlar verdiğüini geçen senede bazen gördük. Eğer lastikler kritik noktada değilseydiler 4-5 tur yumuşak lastikleri az kullanmak mantıklı olacakdı ve pit öncesi ALonso nun hızlarına bakarsak en büyük yanlışlarının bu olduğunu söyleyebiliriz. FİA nın tur zaman verilerine bakarsanız bu açıkça görülür ama ne yazıkki Stella ve ALonso yumuşak lastiği deneyerek görmek sitediler ve ikincilik kendilerine kaldı. Sadece 5-6 tur az kullansalar şu anda lider ve açık ara şampiyona lideri ALonso olabilirdi.
    Ferrari deki açıklamaları okuyanların dikkatini çekmiş olsa gerekli… RBR den biraz yavaşız ve en hızlı araç olmak için son bir atağımız kaldı ve onu yapacağız gibi bir açıklama gözümü korkuttu. Yoksa… başardılarda zamanını mı bekliyorlar???

  10. Bu yarışı baz alıp tahmin yürütmek pek sağlıklı olmaz bence. Sağlıklı bir haftasonu olmadığından kimin yağmur ayarı, kimin kuru ayarı yaptığını bilmiyoruz. Biraz piyango oldu sanırsam.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Her iki pilot da yumuşak lastikleri yaklaşık olarak aynı miktarda kullandılar.Alonsoda sert varken webberde yumuşak vardı.Sonra da webberde sert varken Alonsoda yumuşak vardı.
    Sert lastikli Alonso , yumuşak lastikli webbere sadece 4,5 saniye fark yapabildi.
    Sert lastikli Webber ise yumuşak lastikli Alonsoya 7,5 saniye fark yapabildi.
    YAni REdbull yumuşak lastikte Ferrariden tur başına yaklaşık 0,2 saniye daha hızlıymış diyebiliriz.

  12. alonsonun lastikler bitmişti zaten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir