Whitmarsh: "Hamilton, Yarışlarda İnişlerin Çıkışların Olduğunu Bilir"

yazar:

kategori:

Hamilton’ın anlaşması bu sene sonunda bitiyor ve Red Bull veya Mercedes’te bir boşluk oluşması halinde bu takımlardan birine geçebileceği söyleniyor; hatta Lotus’un da adı geçiyor.

İngiliz pilotun sürekli olarak ön grupta mücadele etmek ve şampiyonluklarına yenilerini eklemek istediği biliniyor. Dolayısıyla McLaren’ın mevcut form durumu, İngiliz pilot ile anlaşmanın yenilenmesinde önemli bir engel gibi duruyor.

Anlaşılan o ki Hamilton, yakın çevresine McLaren’ın kendisine şampiyonluk mücadelesi veren bir araç veremediğini sıkça belirtiyor.

Ama McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh, anlaşma görüşmelerine şu anki form durumunun etki etmeyeceğine inanıyor.

Mevcut sıkıntılar ışığında Hamilton’ın yeni anlaşmayı imzalamakta zorluk çekip çekmeyeceği, Whitmarsh’a soruldu.

Whitmarsh: “Sanırım (Hamilton), bundan daha zekidir.”

McLaren patronu ayrıca Hamilton’ın sadece son dönemi değil, bütün bir sezonu göz önüne alacağını düşünüyor. Takım, sezona güçlü bir başlangıç yapmış ve Hamilton, Avustralya ve Malezya’da pole alıp, Kanada’da zafere ulaşmıştı.

Whitmarsh: “Benim için önemli olan, öncelikle bu takımda kalmayı istemek zorunda ki böyle olduğuna inanıyorum. Ve yarışlarda inişlerin ve çıkışların olduğunu biliyor.”

“Bu hafta sonu çıkışlarımızdan birisi değildi; 4 hafta önce ise farklı bir durum vardı. İki hafta sonra yine farklı bir durum olabilir. O da bunu biliyor, ben de.”

“Yeteri kadar disiplinliyiz ve böyle hafta sonlarından ders almamız gerektiğini bilecek kadar sıkı mücadele ediyoruz. Bazen bu hafta sonlarından, başarılı olanlardan daha çok şey öğrenirsiniz. Aracı geliştirmeye devam edeceğiz ve iki hafta sonra daha iyi bir iş çıkarmaya çalışacağız”


Yorumlar

  1. giresunda bu tür laflara GAVARA(boşa konuşma) denir. bırakın gavarayı, iş yapın, iş

  2. Raikkonen06  avatarı

    Hem bakarsın Mclaren'de direksiyon sorunuda olmaz işte o zaman değme gitsin tadından yenmez Kimi'nin bas babam bas nasılsa araçta sağlam 🙂

  3. Raikkonen06  avatarı

    Lotus için mi geçiyor? O zaman alın size anlaşma Hamilton Lotus'a Kim Mclaren'e ama Kimi'nin aracı bir zahmet çok dayanıklı olsun yoksa yine eskisi gibi hüsran olur 🙂

    Bence Hamilton bu takımdan ayrılmayacak kadar zekidir çünkü ilk yıllarından beri burda artık takımla çok yakın bağları var böyle yakınlığı ve saygıyı brakıp gidecek kadar üzüldüğünü düşünmüyorum ve bir iki yarış kötü gitti diye bütün takımı suçlamak iyi birşey değil araç bence yeterince hızlı eğer şu güncellemelerde iişe yararsa yine eskisi gibi lider olabilir bu potansiyel var araçta.

  4. agzindan bal damliyo..

  5. DreamOfWinD  avatarı

    açıkcası son üç-dört yılda üst takımların pilot kadrosu hep aynı. Biraz değişiklik olsak izleyiciler için hiçte fena olmaz.

  6. Alican Akpak avatarı

    RAI seneye yuvasına döner bence.But çok formsuz,Ham sözleşmeye sıcak bakmıyor vb…

  7. Kimi ile takasa girsinler:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir