Webber: "Ferrari ile Görüştüm ama Kararım Red Bull Oldu"

yazar:

kategori:

Red Bull yöneticilerinin yaptığı açıklamalarda, ilerleyen günlerde Webber ile görüşmelere başlanacağı ve takımın pilot diziliminin önümüzdeki haftalarda açıklanacağı söylenmişti ancak bugün sürpriz bir şekilde Avustralyalı pilotun bir yıl daha takımda kalacağı açıklandı.

Webber, Red Bull’da kalma kararını vermenin kendisi için kolay olup olmadığı sorulduğunda, “Sonuçta, evet öyleydi. Son birkaç ay ilginç bir şekilde geçti ama benim Red Bull’da devam etme konusundaki isteğim oldukça güçlüydü.” diyor.

“Öncelikli hedefim bu seneki şampiyona, bu çok önemli. Ayrıca Red Bull Racing’te çok iyi çocuklar ve kızlar var, onlarla birlikte çalışmayı gerçekten seviyorum. Bu benim için otomobildeki performansla birlikte en etkili olan şeylerden biri ve bu kararı vermemde faydası oldu.”

Diğer seçenekleri sorulduğunda ise Avustralyalı pilot, “Ferrari ile görüşmeler oldu ama benim kararım burada kalmak yönündeydi” diyor.

Webber 2013 sonrasında ne olacağı sorulduğunda ise şunları söylüyor: “Son dört yıldır bu soru bana sürekli soruluyor ve cevabım hep aynı. Burası sonuca dayalı bir spor ve geleceğim benim ellerimde. Pist üzerinde bekleneni vermek bana bağlı.”

 


Yorumlar

  1. Umarım yarışır da hepimiz ağzımızın payını alırız:)

  2. ferrari ile görüştüm ama kararım red bull oldu neden acaba

  3. o yıl massa kaza yapana kadar raikkonen'in hep önündeydi. fisi' gibi kötü bir pilotun da ferrari'nin gelişimi durdurulmuş aracıyla şampiyon olacak hali yok. massa'ya yenildi 2008de, 2009'da massa kaza yapana kadar yine öndeydi. şimdi de grosjean yeniyor.

  4. weBber haberinde bile yorumların %90 ı alonso…acaba neden…BÜYÜKSÜN ŞAMPİYON herkes hep seni konuşuyor,çünkü en iyi sensin..kapak…

  5. bence uzatılacak bir durum yok, Ferrari Weber ile değil, Weber Ferrari ile görüşmüştür diye tahmin ediyorum, bu görüşme neticesinde de Ferrari ya Massa ile devam demiştir yada Massa nın yerine Weber hariç başka bir pilotla devam edeceğini söylemiştir, muhtemelen, bu haber de sanki Ferrari istemişte Weber gelmemiş gibi algılatılması için yapılmış olan bir haberdir

  6. arkadaşım herhangi bir pilota karşı tutumunu (sadece his), takıma ve takımın yönetsel mekanizmalarına karşı aynı anda aynı hislerle sürdürmen çok tuhaf..

    Kimi bu takıma liderlik etmesi için getirildi.Ancak Kimi bu takıma liderlik edemedi..Alonso bu takıma liderlik ediyor şu an..Kimi, Alonsonun bu takıma verdiğinin onda birini veremedi..bu nedenle yollar ayrıldı..buna bahane üretip kozmik bilgiler üretmeye gerek yok bence..Ferrarinin, takımı, bütün takımı sırtlayıp yönlendirecek ve birarada tutacak lider pilotun etrafında yapılandırdığına ilişkin bilgi de güncel değil..Peki sorun ne?..sanırım kişisel..

    Bu arada iyi haber Ferrarinin içinden gelen duyumlara göre (daha doğrusu padokta konuşulanlar)
    Alonsonun Vettelle beraber yarışırım demesi..yani Alonso Vettelle beraber yarışma noktasında olumlu görüş bildirmiş…

  7. şu an bilgisayar başında değilim telefondan yaziyorum bir ara link vereyim sana o kısımda ki telsiz konuşmalarıyla ilgili

  8. Diyorum ki adam hiç puan alamadı son sıralardan beri gelemedi sen 2 sezonluk şampiyonluk dönemi istatistikleriyle karşılaştırıyorsun bende diyorum ki 2009 da bırak şampiyonluğu milletin yolda tutamadığı bir araç vardı ve farkı yaratan takım yada araç değil Raikkonen'di

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Türkçe de yazdım ama yine algılayamamışsın.Bak kardeş ben rainin kirli işllerinden değil webberin neden redbullu tercih ettiğinden bahsettim.O arkadaş takım merinden dolayı demiş ben de redbull webberin dişine göre demişim.Yani senin çok mohterem pilotunla olayın alakası yok.

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Türkiye gp de bariz yol verme yoktur.Anlatayım da öğren.Fisi startta raiyi solladı.Bir tur sonra fisi pist dışına taşıp tozu dumana katıp lastiği kirletince rai ve Alonsoya peşpeşe geçildi.9.turda Alo fisi farkı 2,6 sn. 12.turda ise fark 3,5 saniye idi.Yarış sonunda ise fark 20 sn. idi.

    Türkiyede pist dışına taşmayı yabana atma.54.turda aynı şekilde raikkonen de pist dışına taşınca lastiği kirlendi ve arkasındaki tur yemiş satoya bile geçildi bu yüzden…

  11. senin her sorduğun soruyu cevaplıyorum bana yeni şeylerle geliyorsun. böyle tek tek cevaplayacağıma gider kitap yazarım. sonuç olarak öndeyle olmuyor işte. herkesin gözü önünde kimin ne yaptığı. zaten öyle sonuç olarak öndeyle olsaydı kimse 2005 şampiyonluğunu raikkonen haketmişti demezdi.

    alonso ile fisichella zaten çok nadir ard arda geldiler 2005-2006 yıllarında. anca 1-2 keredir alonso'nun fisiyi geçişi, ki bu da takım emriyle değildir. alonso onlarca yarış kazanırken fisichella 4.-5liklerde kapışıyordu. bunun yok sen alonsoya yer verdinde o yüzden podyuma çıkamadınla ilgisi alakası yoktur. 2. pilotlar genelde şampiyon pilotun ardından 2. olurlar. fisi kötü bir pilottu, ve kimi'nin yanında ezildiğinden daha kötü ezildi alonsonun yanında.

  12. Eee Kimi'de Romain'den önde sonuç olarak daha ne diyosun sen o zaman…. kazalar deme takim emri girer işin için… 2.pilot olarak fisico gayet iyi is cikarmis Turkiye gp sinde adama bariz yol verdirtmişlerdi daha neyin podyumu? Adam geldi son seansa bile kalamadı hala istatistik sayıyor yaa şaka gibi

  13. alonsonun yanında daha da ezilmişti emin ol.

    2005 yılı: alonso 7 zafer / 5 tane 2.lik / 3 tane 3.lük ********* fisi 1 zafer / 1 tane 2.lik / 1 tane 3. lük başka bişey yok. puan: 133'e 58. alonso şampiyon oldu, fisi 5. olabildi.

    2006 yılı: alonso 7 zafer / 6 tane 2.lik / ******** fisi: 1 zafer / 4 tane de 3. lük.

    yani fisinin zaferler kazandığı falan demişsin, alonso'nun 2 kez şampiyon olduğu, 14 yarış kazandığı toplamda 32 kez podyuma çıktığı 2 senede, fisi 2 kez zafer kazandı, toplamda 9 kez podyuma çıktı.

    evet ne diyordun?

  14. adem insanoğlu avatarı
    adem insanoğlu

    abisi ağzına sağlık teşekkür.

  15. sen benimsin avatarı

    lan a.mck ağzı her fırsatta ferrari ile görüşmediğini bu haberlerin yalan olduğunu söylüyordun. ateş olmayan yerden duman çıkmaz demekki görüşmüşsün ib.ne. ondan sonra görüşmedim ayağına yatıyordun uln angut

  16. sen 13 yıldır formula 1 seyrettiğine eminmisin.o seyrettiklerin evlenme programları olmasın.haa yok illa formula 1 seyrettim diyorsan yalan yanlış demiyorum bak yalan söylüyorsun demektir.13 yıldır takip eden bir insan alonsonun bilhassa son 5 yıllık macerasına en ufak bir ithamda bulunamaz.buna 2008 singapurda dahil.adam o yarışta üstüne düşeni fazlasıyla yapmıştır.o yarışta senin meşhur pilotunun yol açtığı sc periyodu dahil her sc nin arkasından kendinden daha hızlı araçlarla fark açmasını bilmiştir.2009 senesinde o takoz renault la podyuma çıkmış 2010 ferrari ile grand slam yapmıştır.sen hala kalkmış 13 yıldır f1 izliyorum diyorsun peeh külahıma anlat sen onu.

  17. Cahil saldırgan Raikonen'ci arkadaş diorsunda RB'den örnek veriyorsun tabi Kimi'de böle kirli işler yok salla babam salla!!!

  18. Raikkonen 2005 ve 2009 yılında F-1 tarihine damga vuran performanslar sergilemiştir ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki(benim gözümde) o günler F-1 tarihinin en iyi performansları idi bir arada şu avatarını değiştir one öle fotoda Rai var en çok ona sallayanda sensin…

  19. Bunu da açıklar mısın? olacaktı pardon

  20. Alonsonun yanında yarış kazanan fisichella da Kimi'nin yanina gelince rezil kepaze olmuştu hadi iyi gün dostu?

  21. Alonso fanısın demiyorum sadece düşüncemi dile getiriyorum son 3 sene de eğer birşey yaapmadığını düşünüyorsan sana sadece bir iki sey söyleyebilirim.
    -2010 skandalı hadi geç
    -singapurla gurur duyduğunu açıklaması
    -tam arkadaşımı seçerken söz hakkım vardır. Sırf şu son söz bile takım arkadaşına hakarettir bence. He diğer pilot hakediyor olabilir ama yine de bunu diyorsa düşünmek gerekir. Herşeyi geçelim neden 2014'te Vettel gelir diyemiyoruz çünkü biliyoruz ki o adam orada olduğu sürece asla ama asla bir şampiyon daha olamaz o takımda. Yoksa kazadan sonra nasıl geri döneceği belli olmayan Massa'yla mı yarışırdı takım yoksa yine aynı kazadan sonra takımın kendisine önem vermesinden sonra performansı artan Kimi'yi mi? Ferrari şu an griddeki bir çok pilotun kazandığından fazla parayı sırf yarışmaması için vermişti Kimi'ye. Neyse ben böyle düşünüyorum katılmak zorunda değilsin

  22. tamam da şunu anlamıyor ki millet; fisichella yer vermiştir, çünkü alonso daha iyi bir pilottur, massa schumiye, barrichello schumiye yer vermiştir, çünkü daha iyi bir pilottur schumi.

    daha iyi olan pilotun daha çok desteklenmesi kadar doğal bişey olabilir mi? massa çok iyi olup alonso'yu yenseydi, massa is faster than you olacaktı. son derece basit bir olay.

  23. raikkonen'in yarıştığı her yarış, eminim ferrari diyordur ki ''iyi ki bu adamı göndermişiz, baksana alonso'nun mahvettiği çaylakla kapışıyor ancak''

  24. tamam senin moduna geçeyim o zaman ''raikkonen harika süper mükemmel pilot aslında direksiyon sorunu var yoksa çok iyi çaylağa falan geçilmez o bir dünya şampiyonu sadece alışması gerekiyor redbull mclaren ferrari herkes onu istiyor o süper mükemmel bir pilot ama şanssız!!11!1birbir''

    zaten şanssız olduğu için grosjean valencia'da rahat kazanacağı yaırşta arıza yaşadı. raikkonen'de önündeki 3-4 kişinin yarış dışı olmasıyla normalde 5-6. zor olacağı yarışta 2. oldu.

  25. @xtrabit racing in söylediği gibi bu durum şampiyonluğa oynayan neredeyse her pilot için geçerli olmuştur. Belki Singapur uç bir noktada duruyor diğerlerine göre ama mevzu bu değil. Sanırım enin dediğin gibi bahsedilmek istenen yarıştan sonraki tavırlardı. Sanırım meşhur yol verme olayında Schumi 1.lik kürsüsünü Rubens'e vermişti. Aralarında özel olarak böyle birşey geçmiş midir bilemeyiz elbet ama insanların önünde böyle bir davranış gayet hoş olurdu bence. Ayrıca bu haberin altında neden bu tartışılmış onu da pek anlayamadım)

  26. DreamOfWinD  avatarı

    Şimdi öncelikle ben alonso fanı değilim. Profil resmimde de mavi kaskı olan bir ferrari aracı yok. tamam geçmişte alonso bazı olumsuz şeyler yaptı yapmadı demiyorum. şu an F1 de olan diğer pilotlarda yapıyor. Çıkıpta her hafta sonu hamiltona, raikkonene, vettele atıp tutmuyoruz biz.
    Alonso son üç yılda ne ukalalık yaptı? Hiç bir şey yapmadı paşa paşa aracını sürüyor adam. meyve veren ağaç taşlanır misali alonsonun başarısını çekemeyenler atlıyor geçmişin karanlık sularına. Her hafta bir tartışma çıkıyor bu konudan. Sanki bir tek Alonso karaktersiz, şikeci, ukala, kendini beğenmiş bir pilot.

  27. Bence yukarıda ki arkadaş 2008 deki olaylı yarışla ilgili alonsonun yaptığı takındığı tavıra gönderme yapmiş. Bende o ana kadaar belki haberi yoktur diye düşünüyordum ama adam çcıkıp o yarışla gurur duyuyorum diyorsa o adamı savunmak için istediğin yap hep altta kalırsın benim ahlaki değerlerime göre. He çıkıp deseydi ben bu kupayı iade ediyorum yada özür dilerim benim bböyle bir olaydan haberim yoktu o zaman işler bambaşka olur ayakta alkışlardım ama tam tersine hala gurur duyuyorsa o işte bir mantık hatası var zaten…

  28. ferrari le görüşüp red bull da yola devam etmesi tamemen red bulll takımına ve elamanlara güvenmesindendir seneye emekli olabilir neden o bir seneyi ferraride geçirsin ki

  29. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Bir amaç oldugunu sanmıyorum eğlencesıne yapılmıs bir sey gibi, İngiltere GP 2012.
    F1 tarihine eklenecek nadir ve güzel bir kare.

  30. Takım emri ve tek pilot kavramı her zaman hemen her takımda vardır. DC Mika'ya yol vermiştir (gerçi pek ihtiyaç olmamıştır, mika hızlıydı), irvine, barrichello ve massa şumiye defalarca yol vermiştir, massa ve kimi aralarında duruma göre yardımlaşmışlardır, webber de vettel'e yardımcı oldu. bunlar kazanmak için yapılan pislikler. çıkıp bahsetmenin alemi yok. F1'deki rezillikleri yazsak F1 tarihinden daha kalın kitap olur.

  31. gerçek şampiyonlar hep bşzden çıktı, takım arkadaşlarından hemen hiç yardım almadan şampiyon oldular.bakınız hakkinen

  32. DreamOfWinD  avatarı

    temcit pilavı gibi aynı şeyleri ortaya atıp duruyorsunuz. Tuttuğunuz pilot kim bilmiyorum ama sizin pilotunuz çok karakterli sanki. Hiç bir şey bulamayınca aynı şeylere sarıyorsunuz: Adam karaktersiz(2008 singapur), adam ateist, katıksız kırk tur. Başka bildiğiniz şey yok herhalde.

  33. alonsocu arkadas 13 yıldır formula 1 seyrederim .Alonso kadar hic bir pilota takım arkadası tarafından bu kadar yardım edilmemistir. 2005 yılında sampiyon oldugunda fisi alonso icin öndekileri durdurmus,alonsoya hep yol acmıstır.Gittigi her takım da yalnızca ben varım,ikinci pilotada sen benim icin varsın mesajını sadece alonso tarafından verilmistir. Yanlıs anlasılmasın alonsoya biz kötü pilot demiyoruz,evet alonso padoktadaki en iyi arac gelistiren bir pilot.Aynı zamanda bir o kadar takım arkadasına ,yarısmaya saygısı olmayan, singapur gibi arkadasını duvara toslatıpta,güvenlik aracı ile utanmadan ben kazandım diyebilen bir pilot.Aynı sartlar altında ona en güzel cevabı daha ilk senesinde caylak Hamilton vermistir. Bunlarıda gözardı edemessin. Mclareden ayrılıs nedeni aynı sartlar altında yarısmayı reddetmesidir.

  34. özgenin çeviri anlayışı garip miş

  35. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    Orta sınıf bir takıma ve onun orta sınıf polikacı pilotunun yanına gitmen için kafayı yemiş olman lazımdı zaten.

  36. iyi gün dostu…

  37. alonso kask koleksiyonu yapıyormuş hamiltondan da istemiş kaskını ondan çekilmişler verirken

  38. raikkonen'i bu haldeyken almazlar. birsürü genç sürücüsü var redbull'un. onlardan birini geçirir en kötü.

  39. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    Webber eskiden sadece burada işlerini iyi yapan çocuklar var diyordu şimdi ise kızlar var diyor.Bence Webber kızlar için Red Bull'da kaldı

  40. webber gecseydi ferrariye %50 ihtimalle raikkonen içinde redbulla anlaşma olabilirdi.

  41. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Cahil saldırgan kimi raikkonenci kardeş Alonsoya her yarış yol verip yardım mı ediliyor?
    Dolamışsınız ağzınıza almanya hikayesini.Siz gülüp kınadıkça Allah size de aynısını verdi.Bahreyn 2012 grosjeana not hold him up dediler.Ama biz papağan gibi her daim bahreyn 2012 diye sayıklamıyoruz.

    Peki senin , webberin vettele kaç kere yardım ve yataklık ettiğinden haberin var mı?2010 2011 lere gitmeye gerek yok daha 1,5 ay önce monako vardı.

    Webber Alonsoyu iyi tanır.Alonso ile mücadele etmek vettel ile mücadele etmekten daha zordur.Alonso komple pilottur.Webber kimi kendine rakip edeceğini iyi bilir.Webberin vettel ve Alonso hakkındaki demeçlerini okuyun.
    Webber: Eğer takım sahibi olsaydım Alonsoyu pilotum yapardım.
    Webber:Direksiyonda Alonso varsa her zaman rekabetçidir.
    Webber: O dünya sınıfında bir adam.

    Takım emirlerinin son yıllarda en çok yaşandığı takımdaki Webberin Ferrariyi takım emri için tercih etmediğini söylemek cahilliktir.Webber kariyerini düşünmüş ve Redbullda kalmıştır.
    Yaşlı kurt Webber şunu iyi biliyor: Vettelin tecrübesizliği ile webbere tanıdığı fırsatları Alonso Webbere asla tanımaz.Yani daha kuvvetli birinin yanında yarış kazanmaya çalışmak diğerinden daha zordur.

  42. Bu fotografın çekilme amacı nedir,açıklayabilir misiniz?

  43. Bir daha ferrari için yarışma fırsatın olacak mı bakalım?Gerçi sen de haklısın redbull daki ortamın belki de daha kötüsü(yani takım emri) seni karşılayabilir ama bütün bunların yanında ferrari de yarışmasını istediğim sürücülerden biri idi weber..Eminim onunda içi gitmiştir bu kararı verirken ama nabıcan mecnun ekmek parası….

  44. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Bu haberin devamıda şöyle olmalı idi Hamilton, 2013 sezonnunda Ferrari ile anlaştı. 🙂

  45. ne yapsın o da vettel'in yanında alonso'nun yanında olduğundan daha fazla başarılı olma şansı var. ayıya dayı demiş.

  46. Kendisine yapılanları çok çabuk unutmuş..

  47. DreamOfWinD  avatarı

    çok iyi çocuklar ve kızlar var
    kızlar için kalmış demek ki 🙂

  48. ferraride kalıp alonsoya her yarış yardım edecegine ,Redbulda kalması çok daha dogru karar. Eğer takım arkadaşın alonso ise onu geçmessin.hatta atak bile yapamassın ne kadar yavaş olursa olsun.Yada takım arkadaşın arkada alonso ise hemen saga çek. Alonsada aldıgı puanlarla en iyi pilot olsun padokta.

  49. kaç yıldır bu takımda takıma iyice alıştı sene ye son senesi olduğunu düşündü 1 sene için ferrari değermi ama geçn olsaydı kesin giderdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir