FIA Villota'nın Kaskını İnceleyecek

yazar:

kategori:

Alman Auto Motor und Sport dergisi, kazanın özel bir testte gerçekleştiği gerekçesiyle FIA’nın resmi bir inceleme başlatmayacağı ve rapor hazırlamayacağını yazıyor. Ancak FIA tarafından yapılan açıklamada, kaza ile ilgilendikleri belirtiliyor.

Charlie Whiting, “Kaskı inceleyip, tam olarak nerede sorun olduğunu görmek istiyoruz” diyor.

Takımla gerçekleştirdiği düzlük testi sırasında takımın nakliye kamyonuna çarparak kafasına darbe alan, günlerdir hastanede yatan ve sağ gözünü kaybeden Villota’nın da artık yoğun bakımdan çıkarıldığı ve durumunun giderek daha iyi olduğu belirtiliyor.

 


Yorumlar

  1. Kaskı sittreettte güzelim gız telef oldu..

  2. Massanın kazası aklıma gelınce onun maruz kaldığı carpma kuvvetı daha fazlaydı ama gözü kurtardı ve kask iyi iş çıkardı belki kimsede olmadığı kadar hatalı tek şey kasktır!!! Acaba demir plaka direk vizörden içerimi girdi başını neden eymedi yada ellerinle yuzunu koruyamadı bunlar hep soru ısaretı bunları yapamayacak kadar kısa mesafede bu sekılde yaralanması cok enteresan bence belkide hızı denilen kadar dusuk değildi..Bi video görüntüsü olmadan neler olduğu tshmın etmek zor bence inşallah cabuk iyilesir..Belki ilk defa F1 de bi kadın pilot izlettirecekti bize cok gecmiş olsun…

  3. benimde aklımın almadığı bişeyler var mesela o aracın o kamyonların arasında ne işi var ? neden pist üzerinde bırakılıp iteklenerek kamyonların oraya çekilmedi ?

    pilotaj hatası diyebilmemiz için aracın elektronik ve mekanik olarak herşeyinin sorunsuz olması lazım dolayısıyla bununla ilgili bilgi sanırım yok , normal şartlarda bir f1 aracı 40 km hızla giderken sanırım 50 cm msafede demir atmış gibi durabilir, bu bir pilotaj hatası deyilse; aracın hem direksiyonu hemde fren sistemi aynı anda arızalanmış olmalı ki pilot kendini ancak bu şekilde kurtaramayabilir.( direksiyon bozulsa frenle durabilirdi, fren bozulsa çarpmamak için direksiyonla kendini açık bir alana atabilirdi ) tüm bunların yanında birde şu var , bu test yapıldıktan sonra herkezin de bildiği gibi pilotlar bu tip testlerde çok fazla su kaybı yaşıyorlar, böyle bi sağlık sorunuyla ufak bi baş dönmesi veya bir anlık gözkararması yada dalgınlık ile de bu kazayı yapmış olabilir……….

    tabi bunların hepsi teori……….nekdarda teori üretsek sonuç olarak bayan villota nın gözü geri gelmiyecek…..allah sabır versin……….

  4. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Benim kastım pilotaj hatası yoktur demıyorumki elbette bilemem o aracın durdugu yerın güvenliğide takıma aittir pilota degil güvenliğin derecesi olmaz amaaan bu tır burda dursun pılot kör degıl ya elbet carpamadan gecer falan böyle bir olay yok bir iş yapıyorsan ki f1 den bahsedıyoruz guvenlık 1. plandır.

  5. Maalesef uzucu bir kaza, en basitinden yaris hayati bitti, ama cok daha kotu olabilirdi, o metal plaka basini ikiye ayirabilirdi, beyin de bir sorun olmamasi sevindirici, goz olayida dedigin gibi baslarda zorlanacak ama sonra alisacak, bir arkadasimdan biliyorum tek gozunu kaybetmisti ama sorunsuz hayatina devam edebiliyor, sadece gozunu iyi dinlendirmesi gerekecek. Tekrar cok gecmis olsun Maria ya..

  6. Kazaya sebebiyet veren birden fazla sebep olabilir. Elektronik/mekanik hata, pilotaj hatası bir yere çarpma ile sonuçlanabilir. Çarpılan yerde de tehlikeli bir şekilde bırakılmış olan tır rampası yaralanmaya sebep olmuş görünüyor.

    Esasen benim ilgilendiğim yer çarpılan yer, neden çarpıldığı değil. Test bu, bir şeyler ters gidebilir, pilotaj hatası olabilir elbette.

    Sağ gözünü kaybettiği haberi gelince sabah işe sağ gözümü kapatarak gitmeyi denedim. Evin içinde dolaşırken bile çok zorlanılıyor. Ömür boyu bunu çekecek. Yazık oldu.

  7. DreamOfWinD  avatarı

    pilotaj hatası olmadığını da kimse söyleyemez. 40 km süratle bazı yerlerde daha düşük yazıyor hemen sağa veya sola kırarak daha güvenli bir yere çarpabilirdi. en azından kafasını güvene almalıydı.

  8. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando
    Takımla gerçekleştirdiği düzlük testi sırasında takımın nakliye kamyonuna çarparak kafasına darbe alan,

    cümlesini gördükce hala aklım almıyor, hala pilotaj hatası gibi bahsedenler f1 izleyiyi hayatınızda kaç tane nakliye tırına kamyonun kepcesıne carpan pilot gördunuz, Marussia yazık ettınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir