McLaren: "Aracımızda Temel Bir Sorun Yok"

yazar:

kategori:

Takım, Valensiya ve Silverstone’dan hayal kırıklığıyla ayrılırken, son yarışın ardından markalar şampiyonasında da dördüncülüğe kadar gerilemişti. Silverstone’da tempo olarak Lotus, Williams ve Sauber takımlarının gerisinde kalan McLaren’de durumun göründüğü kadar kötü olduğu düşünülmüyor.

Lowe, “Araca bakıp, ‘pekala bu temel olarak bir felaket’ diyemezsiniz. Tamamen otomobilden en iyi performansı nasıl alacağınıza bağlı. Aracımız hafta son boyunca yağmur lastikleriyle oldukça güçlüydü. Eğer gereken yere basma kuvvetini sağlayamadıysanız, gereken performansı hemen ortaya koyamazsınız. Sorun yaşadığımız konu istikrardı” diyor.

Lowe, Silverstone’da genel tempo anlamında çok kötü olduklarını ancak bunun McLaren’in şu an ne durumda olduğu hakkında bir fikir veremeyeceğini söylüyor.

“Takımlar arasında bir gelişim yarışı var. Biz de diğerleri gibi güncellemelere devam ediyoruz. Hızlı olan birkaç takım var ama bazıları da finişi göremiyor.”

“Eğer kötümser olursanız, sekizinci ve onuncu olarak iyi çıkardığımızı söyleyebilirsiniz çünkü Sauberler’in ve Maldonado’nun aradan çıkmasıyla şanslıydık. Öyle olmasaydı bizden önde bitireceklerdi.”

McLaren takımı Almanya’da yeni bir dizi güncellemeyle gelmeyi planlıyor. Daha önce yapılan açıklamalarda bunun karoserde görsel bir değişikliğe neden olacağı belirtilmişti.

Lowe, “Önümüzdeki iki yarış için büyük bir güncelleme programımız var” diyor.

 


Yorumlar

  1. yeni kurallarla ve yeni lastiklerle beraber güncellemeler çok garipleşmeye başladı. herşey şansa gidiyor gibi. bir parçayı bilerek eklemiyorlar sanki, bu parçayı şu parçayı deniyorlar hangisi yararsa o, o parçaya da 2 yarış sonra birşeyler oluyor. F1'le ilgili en sevdiğim şeylerden biri de araçlarda yenilik görmekti. şimdi o kadar sıkı ki kurallar yenilik göremiyoruz.

    aynen bir F1 patronunun dediği gibi, birbirlerinin aynısı araçlar üretmek için takımlar her yıl milyon dolarlar harcıyorlar.

  2. Button ayarsızlaştıktan sonra takım, button'un ilk antrenmanlarda hamilton'ın ayarlarıyla çıkacağını, sonra onları kendine özelleştireceğini söylemişti.

    Demek ki Button Lewis'in ayarlarını da bozmuş 🙂

  3. bu ucube lastikleri anlama ve kullanımını geliştirmedikçe malesef hiçbir cacık olmaz.lastikleri çalıştırdığımızda diğerleri ile ayı seviyeye geliyoruz, kanada da olduğu gibi ama lastik çalışmadığında tur başına 1,5sn ye varan farklar oluşuyor.güncellemelerin işe yarayıp yaramadığıda arada kaynayıp gidiyor. bu sezon araçlar zaten birbirine çok yakın, alışılan türde lastikler olsaydı daha çekişmeli yarışlar izleyebilirdik, şu durumda tatlı noktayı bulan götürüyor bulamayan sürünüyor.

  4. bence mc laren maldonadoya dua etmeli

    yoksa puan bile tehlikeye girmişti o derece iyi yani.

    adını bile duyduğumuz da sevindiğimiz tek takım.

    ee sezon başını hatırlamak zor değil sanırım..

    estetik araba yapmasını herkes bilmekte idi..

    burun farkı diyelim kısaca.

  5. Karoserin arkasında bir değişiklik bakalım bize ne kazandıracak. Şuan sorun yok demek hiç gerçekçi olmaz. Özellikle Lewis in telsiz konuşmalarını duyduysanız.

    Sorunun nekadarını çözüp ileri yönde ne kadar bir adım atılacağı önemli. Getirilen güncellemeler bize hız kazandırmadı sezon başından beri.

  6. o sahne,okuyanların kafasında canlanmıştır zaten,söylemeye gerek yok:)

  7. mclaren'a ne olduysa o burunu kaldırdıktan sonra oldu 🙂 yabancı forumlarda birkaç kişi teknik açıklamalarla sorunu buna bağlamış ancak gerçekten öyle mi bilemeyiz.
    basamaklı buruna geçeceklerini sanmıyorum çünkü monokokun tamamen sıfırdan tasarlanıp üretilmesi gerekiyor benim mantığıma göre. monokok yükselince buna uygun olarak süspansiyon geometrisi, amortisörler, oturma pozisyonu vs hepsinde değişikliğe gidilmesi lazım ki sene içinde bu kadar riskli ve uzun zaman alacak bir güncelleme yapmak pek de akıl karı değil. başka alanlardan çıkarılabilecek saliseler yerine uğraşıyı bu alana vermek ve sonunda paketin çalışmaması felaket olur mclaren için.

  8. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Haber başlıklarında, "McLaren: ………………………." ibaresi bile insanı mutlu ediyorsa eğer…………….

  9. iyiki gerisini yazmadın yoksa slinebilirdi:)

  10. Ferrari%100 avatarı

    Mclaren pilotlarının ikiside Massanın düştüğü duruma düşüyorlar araçla iyi iş çıkaramıyorlar araca ayak uyduramıyorlar

  11. Mclaren den yarış içinde en son ne zaman fastest lap time gördüğümü hatırlamıyorum. williams,sauber hatta force india pilotları bile lastik değişiminden sonra bunu becerebiliyorlar. Mclaren
    istikrarlı bir şekilde yavaş!!

  12. Roger Federer avatarı
    Roger Federer

    bir sorun yok diyorsa bir sorun var demektir.

  13. mclaren sanırım basamaklı buruna gececek.

  14. İyi de kardeşim temelde sorun olmayan bir araç nasıl olurda sezon başından beri yerinde sayar?

    Demek ki temelde sorun olsa hrt ile yarışacakmışız. Eee ne diyelim buna da şükür…

  15. -Se de bunu yedin?
    -Evet abe,çay söyleyeyim mi?

  16. Önce Button gitmişti, geçen yarışta hamilton da ortalarda yoktu. silverstone yarışını hava şartlarına bağlamak mümkün, kimse düzgün ayar yapamadı. temiz geçerse hockenheim biraz daha fikir verici olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir