10. Yarış: Almanya GP Öncesi

 

 

 

Hockenheim pisti 1939 yılında inşa edilmiştir. Aslında pistin yapılış amacı Mercedes-Benz’in araçlar için sürat çalışması yapması içindir. İlk inşa edildiğinde 8 kilometre uzunluğunda olmuştur.

 

 

Pist o yıllarda ufak yarışlara ev sahipliği yapıyordu, ancak Formula 1 yarışları Nürburgring pistinde yapılıyordu. Sonraki zamanlarda Hockenheim pisti devletin verdiği yektiyle birlikte şuan olduğu yere taşındı.


 

Ancak bu pistte 1968 yılında Jim Clark yaptığı kazayla birlikte yaşamını yitirmişti. Bir anda herkesin konuştuğu konulardan biri olmuştu bu pist.

 

 

Herşeye rağmen 1970 yılında bu pistte Formula 1 yarışları yapıldı ancak Nurburgring pisti restore edildi ve Hockenheim tekrar takvim dışı kaldı.

 

 

Nurburgring pisti için herşey yolunda giderken Niki Lauda 1976 yılında çok ciddi bir kaza yaptı ve takvimdeki yerini tekrar Hockenheim pistine devretti.

 

 

Herşey tam yolunda giderken 1980 yılında Patrick Depailler test sürüşü yaparken yağtığı kazada yaşamını yitirdi. Bu kazadan sonra pistte güvenlik önlemleri arttırıldı pist takvimdeki yerini korumayı başardı.

 

 

Pist altın çağına Michael Schumacher’in zirveye yarışmasıyla birlikte başladı. Taraftarlar Schumacher’i görebilmek için adeta birbirini eziyor ve etrafta tezahürat yapıyorlardı.

 

 

2002 yılında pistin orman bölgesindeki düzlük kaldırıldı ve daha fazla viraj eklendi. Pistde bununla birlikte birçok değişiklik oldu. Bu yenilikler eleştirilere maruz kalırken genel olarak beğenildi ve o yıldan itibaren Nuburgring pisti ile beraber dönüşümlü yarışlar yapılmaktadır.

 

 

Pist şuanki haliyle 5.1 km’dir ve 60 turluk yarışlar yapılmaktadır. Pistte 17 viraj bulunurken birçok uzun düzlük vardır.

 

 

 

Bu Pistte en az 2 galibiyet alan pilotlar şunlardır ;

– Michael Schumacher 4 Galibiyet

– Alberto Ascari 3 Galibiyet

– Juan Manuel Fangio 3 Galibiyet

– Jackie Stewart 3 Galibiyet

– Nelson Piquet 3 Galibiyet

– Ayrton Senna 3 Galibiyet

– Gerhard Berger 2 Galibiyet

– Fernando Alonso 2 Galibiyet

– Lewis Hamilton 2 Galibiyet

– Alain Prost 2 Galibiyet

– Nigel Mansell 2 Galibiyet

– Jacky Ickx 2 Galibiyet

– John Surtees 2 Galibiyet

– Tony Brooks 2 Galibiyet

 

 

Bu pistte en az 2 galibiyet alan takımlar şunlardır ;

– Ferrari 21 Galibiyet

– Williams 9 Galibiyet

– Mclaren 8 Galibiyet

– Brabham 4 Galibiyet

– Lotus 4 Galibiyet

– Tyrrell 2 Galibiyet

– Benetton 2 Galibiyet

 

Pistin şuan en hızlı turu 2004 yılında 1:13.780 ile Kimi Raikkonen’e aittir.

 

 

 

Unutmadan geçen seneki yarışın kısa bir özetini koyuyorum..

 

 

 

Son olarak da geçen sezon aklımıza kazınan bir fotoğrafı da eklemeyi unutmuyorum.

 

 

 

Michael Schumacher

 


Yorumlar

  1. Rabbim şifa versin. İnşallah bu sıkıntıyı hiç yaşamamış gibi sağlam olursun.

  2. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    2 haftadır memleketdeydim oranın özel hastanesinde fizik tedavisiyle yürüyüşümü düzelttim..Eskisi gibi olmasada normal yürüyorum 🙂 ağrı olarakda bileği çok oynatırsam var.hemen geçmesini beklemiyorum zaten 🙂

  3. Pist uzunluğu da karışmış kardeş 🙂

    Neyse olur bazı hatalar. Senin ayak nasıl oldu, sen onu söyle.

  4. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    En az 2 galibiyet alan takımlar yazılı orada 🙂 Mercedes'in bir galibiyeti var mesela 1954'de onu yazmadım birçok takımın var..Pist değilde aslında almanya gp'sini kazanan isimler onlar yanlış yazımda var 🙁

  5. Sen izlemezsen bence kazanabiliriz.:)

  6. Biraz karışıklık mı olmuş ne 🙂 Özellikle rakamlar.

    Örneğin:

    Bu pistte en az 2 galibiyet alan takımlar şunlardır ;
    – Ferrari 21 Galibiyet
    – Williams 9 Galibiyet
    – Mclaren 8 Galibiyet
    – Brabham 4 Galibiyet
    – Lotus 4 Galibiyet
    – Tyrrell 2 Galibiyet
    – Benetton 2 Galibiyet

    Toplam 50 galibiyet. Diğer değişle 50 yarış.

    Halbuki bu pistte (Hockenheim) 32 Formula 1 yarış koşulmuş.

    Almanya GP'lerin hepsini sayarsak (Nürburg, Berlin ve Hockenheim) Ferrari galibiyeti yine fazla çıkıyor. 21 demişsin ama 20 olmalı.

    Neyse, biraz daha dikkat sorunu çözecek. Diğer yarışlarda da aynen devam.

  7. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Kendi taraftarının önünde yarışmak insana + motivasyon getirir, Schumacher bununla birlikte aracı hızlı olursa yarışı kazanabilir..Ama tabi ki benim adayım yine kendi evinde yarışan Sebastian Vettel.

  8. MGP geçen yıl 7-8 olmasına rağmen tur yemişti.
    Bakalım aracımıza uygun dedikleri aynı pistte yeni getirecekleri (nihayet) güncellemelerle nasıl bir yerde bitirecekler.
    Sıralamalarda önde olabilirler ama önemli olan yarışta önde olmaları.
    Schumi ple den kalkıp yarışı alırmı ne dersiniz?

  9. güzel yazı ama çok eskilere gitmezsen daha iyi olur bence. o kadar eskisiyle ilgilenmiyor kimse çünkü. ne kadar kısa ve öz, o kadar güzel yazı.

    bu arada şu aracın üstüne binme olayı ne zaman yasaklanacak merak ediyorum. maksimum güvenlik önlemleri, adamlar gidip aracın üstüne biniyor, alonso ile webber olduklarını bilmesem, kesin türk bunlar derdim 🙂

  10. f1 2001den sonra bitmiştir. ne eski hockenheimring var nede muhteşem v10 ların inlettiği bus stop şikanlı spa var.üstüne silverstone ve yeni pit alanı ile interlagosta eklenebilir.

    berni yaşadığı sürece f1 arşivlerimizden ibaret olacak.

    http://www.formula1.com/wi/597×478/sutton/2006/d06ger36.jpg

  11. Geçen sene Redbull Renault için Almanya ve Macaristan yarışı iyi geçmemişti çünkü takım güncellemeleri Belçika'ya getirmişlerdi. Bu sene nelerin olacağını merakla bekliyorum. Mclarenin ilk adım güncellemeleri olacak ve Macaristan da ikincisi olacak öyle tatile girecekler. Ferrari için de güncellemeler olacakmış Alonso geçen hafta bu iki yarış için Simülasyon da çalışmalar yapmış güncellemeler için. Lotus Renault da iki önemli güncelleme olacak. Redbull Renault da ise küçük güncellemelerin olacağı söyleniyor. Mercedes de yine aynı şekil de. Williams Renault un Mclaren tarzını bu sefer çalıştıracağı düşünülüyor Almanya da son olarak Battos Mercedes ön F duct sistemini denediği ve Almanya da güncellemeler arasın da olabileceği söylentiler arasın da.

    Büyük devlerin hepsi dolu dolu bakalım neler olacak kim kazançlı çıkacak tatile kim daha önde moralli bir şekil de girecek hepsinin yanıtı Almanya ve Macaristan yarışların da.

    Ellerine sağlık güzel bir yazı olmuş.

  12. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Haklı olduğun yerler var..Herşey güncellemelere bağlı..Mercedes lastiklerin üstünde çok fazla durdu, öndekiler her ikisini eşit şekilde çalıştılar galiba..Arada bütçe farkıda var tabi ki Zamanla geride kalmamızın sebeplerinden biriside bu..

  13. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    çinde de yağmur yoktu hockenheim'ın karakteristiği çindeki gibi. lastikleri bitirmesini dersen o zamanlarda da herkesten biraz daha fazla lastiği kötü kullanıyorlardı. şimdi güncellemelerde gelecek belli olmaz.

  14. bu senede geçen sene benzeri redbull ve ferrari arasında geçer yarış mclarenler çok geride kaldılar sıcak olursa lotusta önlerde olur

  15. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    yağmur yağmadığı sürece Mercedes galibiyet için çekişemeyecek bence..Çok büyük hayaller kurmayalım derim.

  16. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bu pist mercedes gpyi işaret ediyor belkide çinde olduğu gibi mercedes pilotları yarışı arka arkaya götürecekler. ama bu kez schumi-rosberg arasında sıkı bir mücadele izleyebilliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir