Rosberg: "Lauda'nın Söylediği Doğru Çıkmadı"

yazar:

kategori:

27 yaşındaki Mercedes pilot, “Niki Lauda ilk zaferi kazandıktan sonra, sıradaki zafer çok kolay olur demişti. Ama ne yazık ki doğru çıkmadı. Bu otomatik bir şey değil.” diyor.

W03 Silverstone’da beklenen performansı gösterememiş, Rosberg sıralamalarda ilk onun dışında kaldıktan sonra takım arkadaşı yarışta yedinci olurken o, on beşinci sırada kalmıştı.

Rosberg, sıradaki yarış için de “Hockenheim pisti aracımıza Silverstone’dan daha fazla uyacak. Orası uzun düzlüklere ve kısa virajlara sahip  bir pist.” diye konuştu.

 

 


Yorumlar

  1. Valeks 😀

  2. eskiden vardı aduuuuket.yada valeksbu :))))

  3. Birde tüm yazılanlara ek olarak Rosbergin iyi savunma yapamadığını veya yapmadığını düşünüyorum, bazı pilotlar o kadar rahat atak yapıp geçiyorlarki sanki tur bindiriyolar.
    Schumi öyle değil birkaç tur mücadele ediyor ama sanki rosberg hususi bazılarına direnirken bazılarına gel geç diyor.
    bilmem sizede öyle geldimi?

  4. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Sadece hahhaaytt dıorum. 🙂

  5. ilk galibiyetini aldığında gerisinin de geleceğini düşünmüştüm ama bu çocuk da iş var mercedes biraz daha otomobili geliştirirse seri galibiyetler alır

  6. Ben öyle olduğunu düşünüyorum sadece eğer senin dediğin gibiyse devamınıda getirebilirdi

  7. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ben öyle düşünmüyorum.rosberg 2010 çinde o kötü araçla sıralamalarda 4.olmuştu.2011'de ise o kötü araça rağmen yarışı 4.yada 5.tamamladı tam hatırlamıyorum.yani genel olarak rosberg çinde başarılı performans sergiliyor o pisti çok seviyor galiba.sezonun ilk 2 yarışında schumi rosberg'i yarış ve sıralama turları dahil geçmişti.ama rosberg çin'den itibaren farkı açtı tabi bunda schuminin dayanıksız aracıda göz ardı edilemez.ayrıca çinde schumide en hızlı 2.araca sahipti.1.cisi rosbergdi bunda kendi pilotajı öne çıktı tabi ki.2.ci schumiydi.nasıl oluyorda sen buna:''Rosberg'in çindeki başarısının sebebi diğer takımların başarısızlığından oluşan bir piyangoydu sadece.'' diyebiliyorsun anlamadım ?

  8. Cevabın bana ise eğer neden MGP diğer yarışlarda yarış kazanmayı geçtim ön sıralara bile sokulamadı ? Diğer takımlar lastikleri anlayana kadar bu tarz piyango sonuçlar yaşandı bundan sonra böyle olmayacaktır.

  9. Ne piyangosu, araç biraz hızlı olunca adam yarış kazanabileceğni hatta şampiyon bile olabilceğini gösterdi.

  10. Tamam Reyis Emret yapalım sanane dostum 😀 Ağlayan adam ağlar denir bu işler böyle 😀

  11. Tamam Reyis Emret yapalım sanane dostum 😀 Ağlayan adam ağlar denir bu işler böyle 😀

  12. bu haberle vettelin ne alakası var şu ağlama teriminide kullanmayın artık

  13. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    şöyle bişey söylim sana 2012 monako'da geç pitstop yapanlar daha karlı çıktı sadece rosberg karsız ayrılmadı pitten.geç pitstopla alonso hamilton'ı schumi'de raikkonen'geçti.tamam hamilton ve raikkonen alonso ve schumi'ye karşı biraz yavaştı ama.pite en son giren ve tek pitstop yapan vettel buna en iyi örnektir.havanın soğuk olmasıyla beraber pite ilk giren çıktığında lastikleri iyi ısıtamadığı için kendinden 1-2 tur sonra giren adama karşı zaman kaybetti.

  14. Rosberg'in çindeki başarısının sebebi diğer takımların başarısızlığından oluşan bir piyangoydu sadece

  15. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Sende Vettel gibi ağlama be Rosberg ! :/

  16. uyan oğlum uyan…:)

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Monakoda Rosbergin kazanması işten bile değildi.Zafere en çok yaklaştığı yerdi.
    Olayı kısaca hatırlayalım.Rosberg ön grubun içinde en erken pite giren pilot oldu.3.4 saniyelik bir pitstop yaptı.Üstelik öyle bir yerde çıktı ki önündeki adamla 10 saniye ve arkasındaki adamla 4 saniye fark olan bir yerde çıktı.Monako gibi bir yerde yepyeni lastiklerle önü ve arkası açık sürmek gibisi var mıdır?Rosberg bunu değerlendiremedi.Lider webber tam 2 tur sonra pite girmesine rağmen Rosberge geçilmedi.Üstelik webberin pitstopu 3,8 saniye sürdü.
    Redbulların erken pitstoplarla kazandıkları yarışları hatırlayınca o an için Rosberg monakoyu kazanabilir demiştim.

  18. Suçluyu bulmuş rosberg:)

  19. Ferrari%100 avatarı

    Çindeki galibiyeti kendisi bile nasıl olduğunu anlayamadı Rosberg

  20. O yarışı nasıl kazandıklarını MGP bile bilmiyor. Lauda nereden bilsin. Onun zamanında hızlı olan araç her pistte hızlıydı, lastikler aynıydı hemen hemen her şey ortadaydı. Gerçi 2 sene öncesine kadar da böyleydi ama bu sene işler iyice karıştı.

    W03 Silverstone’da beklenen performansı gösterememiş, sıralamalarda ilk onun dışında kaldıktan sonra yarışta da yedinci olabilmişti.

    Bir an Rosberg nerde yedinci oldu diyecektim, sonradan uyandım. Eski takımların sonuncusuydu sanırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir