Lauda: "Alonso En Zor, En Zeki, En Komple"

yazar:

kategori:

Ferrari ve McLaren’da şampiyonluklar yaşayan Lauda, Alonso’yu gridin en iyisi olarak değerlendirdi ve bu sezon her yarışta puan alan tek isim İspanyol pilotun istikrarının, geçilemez olduğunu belirtti.

Mirror’daki haberde Lauda: “En zor adam; aynı zamanda en zeki olanı da. Ne yapılacağını biliyor. Yıllar sonra Ferrari’de yerini yaptı. Nasıl istikrarlı olunacağını biliyor ve takımın adım-adım ileri gitmesini sağladı”

Red Bull’un şu anda formuna kavuşmuş görünmesine rağmen Lauda, Alonso’nun Sebastian Vettel’e ve Mark Webber’e karşı hâlâ avantajının olduğunu düşünüyor.

Peki ya McLaren pilotlarına karşı? Lauda, MP4-27’nin, İngiliz pilotların dezavantajı olduğuna inanıyor.

Lauda: “Red Bull teknik açıdan da yakaladı. Ama her şey göz önüne alındığında Alonso’nun en komple pilot olduğunu düşünüyorum”

“(Hamilton ve Button) ikisi de dünya şampiyonu ve Silverstone’da göründüklerinden daha iyiler. Aracın performansı yüzünden sıkıntı çekiyorlar”

“Şampiyonluk yarışı şimdiden Hamilton ve Button için zorlaştı”

“Bahsettiğim şey puan farkı değil. Henüz onlar için iş bitmedi. Ama büyük puanlar aldıklarında da Alonso çok uzakta olmayacak. Bu yüzden farkı azaltmak zor olacak.”


Yorumlar

“Lauda: "Alonso En Zor, En Zeki, En Komple"” için 75 yanıt

  1. keyser soze avatarı

    Öncelikle şunu belirteyim,kazanan araçtan anladıklarımız farklı.benim kastettiğim sezon icinde yarıs kazanabilen ve diğer yarışlarda da rekabetçi olabilen araç.mclarenin 2010 ve 2011 icin ilk 3un dısında oldugunu soyleyemeyiz.aslında soylediklerinin icinde celiski var.2009 da redbull icin hem en iyi arac hem en iyi 2.araç demissin.bence genele bakarsak en iyi 2.aractı.sezon ortasından itibaren diger takımlara gore daha baskınlardı ama piste gore (spa,monza vb.) oldukca geri kalabiliyorlardı.ayrıca adını sanını duymadk dediğin vettel sezonu 2. bitirdi.zaten ilk 7 yarısta button isi bitirmisti.benim vettelle ilgili daha cok kastettiğim 2007 2008 sezonlarında yaptıklarının onemsenmemesi.

  2. 2009da adam genç bi pilottu arkadaş ve arabası en iyi değildi.brawn gp ilk 5 yarışı 1. bitirmişti öyle hatırlıyorum.difüzör sayesinde.ne bu vettel'e yüklenmeniz anlamadım gitti ya.alonso 22 yaşındayken bi baltaya sap olabildi sanki de konuşuyosunuz anca.vettel'in kırdığı rekorlara bakarak onu sevmeseniz de saygı gösterin artık.ben bile alonsodan nefret ediyorum.ama adama saygım var arkadaş.at gözlüklerini atın artık lütfen.ha bir de alonsonun kazandığı şampiyonluklar sanki en kötü arabayla geldi.2005-06 yıllarında en hızlı araç ondaydı zaten.son dediğime itiraz edenle tartışmaya lüzum bile görmem.

  3. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    Seninkiler nedir vettele toz kondurmamalar babanın oglu sankı vettel avukatlıgını yapıyon onun ne cins insanlar var ya şu dünyada

  4. halbuki hamilton her sezon kazanacak bir araca (2009 sezon ortasından itibaren)

    şöyle bir yoruma cevap verilir mi? tutamadım kendimi. 2009'un ortasından itibaren her sezon kazanacak araç ha? hamilton'un 2008 ve 2012 arası, hiçbir zaman kazanan aracı olmamıştır. kazanan araç pilotun zorlamasıyla 1-2 yarış kazanan değil, her yarışta rekabetçi olabilen bir araçtır.

    sezonun yarısı geçtikten sonra aracı ne kadar geliştirirsen geliştir atı alan üsküdarı geçmiştir zaten. o dediğin vettel olacak, 2009-2010-2011-2012 4 senedir griddeki en iyi araç. en kötü ihtimalle en iyi 2. araç. ama nedense en iyi 2. araca sahip oldukları 2009'da, vettel'in adını sanını duymadık.

  5. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Senın bu cumlenden sonra farkettım nıkının vettel oldugunu 🙂 git pogaca sat özür diliyorum hatta bu kadar saçma sapan konusmana dahıl oldugum ıcın.:)

  6. Arşivci grup sahne almış yine..))

    linkler var bu sefer dergi sayfa sayı cilt yok oda güzel en azından

    şu kısma takıldım vettel orta dereceli bir araçla 2 yıl iyi derken..)))

    biz hangi seriyi izliyoruz yada bu mesajı yazanlar hangi seriyi takip ediyor anlayamadım.

  7. eline sağlık. Ama bence raikkonen'in rahatlığı dışındakiler tartışmaya açık 🙂

  8. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    redbull görünümlü HRT 😀

  9. "ilk" ide cümle yaptıkya peh.mübarek ramazanın adı bile yetiyor :)))))

  10. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    şahsen alonsonun iyi bir pilot olduğunu düşünüyorum.özellikle aracı geliştirme yönünde takıma katkısının çok büyük.ama burada yok o pilot iyi,bu iyi demek biraz anlamsız gibi.ben kimiyi seviyorum çünkü bunun bir nedeni yok,seviyorum.insan sevdiği yanında olduğunda veya onu gördüğünde mutlu olur.herkes için durum budur bence.

  11. desene yine redbull'un 1-2 saniye daha hızlı araç üretmesini bekleyeceğiz

  12. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    onu ima eder gibi bi tavrın var !!

  13. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Elle tutulurdan kastın nedir, yarıstıgı her takımda her sezonda takım arkadasını yendi, Efsane sumının 4 senelik ambargosuna son verdi sampıyon olarak, mc lrnda hamiltonla aynı puanda 2. sırada bitirdi ezilmedi, ferrarı dönemını anlatmama gerek yok sanırım, yada basarı anlayısların farklı arkadasım.

    Bırde renault un muhtesem aracı sayesınde demıssın f1 tarıh boyunca herkes normal sekılde sampıyon olduda bu adamın sampıyonlugunu bir kötumsemek nedır 🙂

  14. Bir Hamiltoncu olarak bu seneye kadar hep hamiltonun daha iyi olduğunu söylerdim. Ancak hamilton artık eskisi gibi yarışmıyor yada yarışamıyor. Açıp eski kasetleri izliyorum adam heryerden atak yapıp geçiyordu ama lastikler yüzünden artık eskisi kadar iyi olduğunu düşünmüyorum. Ama bu olay tam Alonsoya uydu ve bence suan f1de açık ara en iyi plot

  15. pardon "ilk" cümlesini kaçırmışım.

  16. sanırım en güzel acıklama bu olmus, takım, pilot taraftarlıgı yapmadan tamamen objektif….

  17. eski habermiş ondan kaldırdım

  18. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    hoşt, hoşt….

  19. dalkavuk yalaka demek.ama çakal demek küfüre giriyor.bence akııllı ol sütünü iç ve ps ni oyna tamammı.sonrada burada abilerinde polemeik yapma.uslu bir çocuk ol.

  20. Yalnız karşı koyulacak hiç bir şey bulamadım ben. Özellikle pistteki en rahat Kimi Raikkonen. Bence eskisinden daha da iyi. Valensiya'da ekşi sözlük yorumlarında olgunlaştığını belirtmiştim ben bu adamın. Ara verince daha kaliteli hale gelmiş.

  21. keyser soze avatarı

    2007 ve 2008 sezonundan bahsediyorum.yoksa torro rosso şampiyonluk yarısındaydı da ben mi bilmiyorum.

  22. orta dereceli bir araçlamı.sen hangi yarışları izledin allahını seversen.

  23. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sen okuduğunu dahi anlayamıyorsan seninle tartışmanın anlamı da yok.Webberin geçiş videosunda ben teknik bir analiz yapmaya çalışmışım.Redbull ve Ferrarinin yumuşak lastiklere davranışını sorgulamışım.Ağır olmasına rağmen Redbullun bu lastiği daha iyi kuıllandığını yazmışım.Hangi aracın hangi lastiği ne kadar kullanabildiğine dair İspanyadan beri çetele tutmaktayım…Sen o yazdığımı webberin geçişini hazmadememe olarak nasıl algıladın.Bunu nasıl maydonozlukla bağladın anlamadım.Gözünü nefret bürümüş senin.
    Burada huzurdan bahsetmeden önce sayfayı baştan aşağı bir oku.Kim ne yazmış.Bak orada sen hariç 2 yeni nik var ve sadece bu haberlerde kullanılıyor.Cesaretin varsa o arkadaşlara da huzurdan bahset.Ayrıca çakal kelimesinden rahatsız oluyorsan dalkavuk kelimesini kullanmayacaksın.Benimle nasıl konuşursan öyle cevap alırsın.Sen dalkavuk derken ben Gökhan Kamil nerdesin diye ağladım mı?

  24. tifoalo HRT avatarı

    bırak şu yaratıkları uğraşma onlarla değmez

  25. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    zaten anlamıyolar orası doğruda başka pilotmu kalmadıda Lauda çıkıp sunuculuk yapıyor.BBC'de David Coulthard var sanırım.RTL'ye de Ralf Schumacher olsa iyi olurdu bence Lauda artık anlamıyor F1'den nedese tersi çıkıyor.Bunu Rosberg bile onayladı.bu açıklamaları ise gündemde kalmak için bu adam salakmıda 2 sene öncesinde söylediği şeyin 180 derece tersini söylüyor.Alonso'ya Karaktersiz diyen ben değildim.Şimdide Alonso "En Zor, En Zeki, En Komple"..Bir adam yedisinde neyse yetmişindede odur(Alonso) İki sene içinde çok şey değişti demek biz göremedik Alonso Her zaman iyiydi ve hala iyi.Lauda rahatına baksın

  26. sonuna kadar katılıyorum

  27. sonuna kadar katılıyorum

  28. düşüncelerime tercüman olmuşsun.bende ondan bahsetmek istiyordum.webberin alonsoyu geçişi videosundaki sayfada bile webberin geçmesini sindirememiş olmalıki oradada yorum yazmış.her konuda her düşünceye yorum yazıyor.yani her şeye maydonoz olmak bu olsa gerek.
    adaletin kestiği parmak acımaz.düzeni kim bozuyorsa ona yaptırım uygulanmalı.kimsenin burada huzur bozmaya hakkı yok.

  29. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Alonso fanı olupta burda yorum yapan sadece birisi var adam gibi adam.F.Alonso Diaz.Onun dışında diğer alonso fanları diğer yorumcuları yaptıkları yorumla burda küçük duruma düşürmeye çalışıyor.Site yönetimi bişeyler yapsın çakal demekde ne kaç yaşındasın sen ?

  30. teşekkürler buydu aradığım haber.

  31. bak yine karşılık verdin.bir yorumuda içinde tutamıyorsun.çünkü cuk diye oturuyor.ayrıca gökhan kamile sesleniyorum. çakal kelimesi küfür sayılmıyorsa ben bu şahsa sürekli çakal yada it diye hitap edeyim.

  32. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    tabii canıım en komple vettel canım tabi tabi sanki vettel rb nin yaptıgı muhteşem araçlarla değilde caterhamla şampiyonluk kazandı adama bak ya

  33. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Tamam patron sakin yarmasaydın kafamı.

  34. keyser soze avatarı

    Bu mesajı royal hunt ın asagıdaki mesajına cevaben yazmıstım ama telefonla yazdığım icin yanlıslık olmus.

  35. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ben Alonso haberlerinde verdiğim karşılıklar dalkavukluk ise sen ve senin gibilerin yaptığı da çakallıktan ibarettir.
    Sadece bir kaç gün önce alınmış yeni bir nickle , benim her Alonso haberindeki antilere karşılık verdiğimi söylemen biraz tuhaf.Eski ismin neydi?.Neden banlandın.Şimdi bana yeni üyeyim objektifim 18 senedir f1 izlerim ayakları yapma.Sen ve senin gibileri olduğu müddetçe ben ve benim gibiler de var olacaktır.Sen buna dalkavukluk dersin ben de diğerine çakallık derim.Bana oku diyorsun ama kendi gözlerin kapalı.Sayfayı baştan aşağı incelediğinde 2 adet sadece Alonso haberine mahsus alınmış nik göreceksin.Benim verdiğim karşılıkları eleştireceğine bir kere de o tip şahısları eleştirebildin mi???

    ne sen nede bir başkası temiz olan insanlara toz kondurabilirsin.tozu sadece tarih kondurur.

    Adamlar sadece Alonso haberi için yeni nick alıyorlar ortamı geriyorlar.Ben karşılık verince avukat oluyorum.Ama onlar temiz insan oluyor.İşe bak.:)

    Ben sana bir atasözü yazardım ama buarada haber yapan ve adabıyla okuyan arkadaşlara saygısızlık etmek istemem.

  36. “He’s the toughest guy out there and he is also the cleverest,” said Lauda.

    “He knows what to do and after years at Ferrari he has settled in, knows how to be consistent and has kept the team going forward step by step.

    “Red Bull have technically caught up too, but all things considered I see Alonso as the most complete driver.”

    “They are both world champions and better than they were made to look at Silverstone,” added Lauda. “They are suffering from the performance of the car.”

    “It’s already getting tough for ­Hamilton (below) and Button in the title race.

    “It’s not the points difference that I’m talking about.. it’s not over for them, but even if they score big Alonso won’t be far behind, so to ­reduce the gap is ­going to difficult.”

    _____

    Bence de çoğu haberde çeviri hatası vardır. Haklısınız. (!)

  37. keyser soze avatarı

    Bence yanlıs yazmıssın.en aşağılananı vettel olmalıydı.el insah yahu.ben bu sitedeki kadar anti vettelcilik görmedim.gerçi seveni de abartılı seviyor ya,o da ayrı bir konu 🙂 vettel ilk 2 sezonunda orta dereceli bir araçla gayet iyi isler yapmasına ragmen hala her zaman en iyi araca sahip olmus gibi bahsediliyor.bence de su an en iyi pilot alonso.hamiltonla vettel arasında o kadar bir fark göremiyorum.halbuki hamilton her sezon kazanacak bir araca (2009 sezon ortasından itibaren) sahip olmasına rağmen nedense herkesin gözüne vettel batıyor.

  38. kendine batır önce o barnağı

  39. kimi raikkonen'i sevdiğim için raikkonen resmi var. seninkinde neden parmak resmi var diye sormuyorum 😉

  40. Henry Crazy avatarı

    Gerçekten öyle kesinlikle en zeki en komple pilot.Sevmeseniz de beğenmeseniz de gerçekleri kabul etmeniz gerekir.Muhtemelen F1'den ayrılana kadar en iyisi olarak kalacak gibi …

  41. Bence de sizin evdekiler F1'den anlamıyor.

  42. Ferrari%100 avatarı

    Alonso gibi pilot şu anada gridde yok yok yok kim ne derse desin 2+2=4
    Alonso 1 pilot

  43. bizimde anlayamadığımız.senin her alonso haberinde alonso dalkavukluğu yapman.sen avukatı mısın yememiş içmemiş gidip yetiştirmiş mantığıyla her anti yoruma karşılık veriyorsun.ne sen nede bir başkası temiz olan insanlara toz kondurabilirsin.tozu sadece tarih kondurur.umarım her alonso haberinde senin sabotaj tahrikçi gibisinden üzücü yorumlarını okumayız.
    sana tavsiyem sadece oku. bir atasözü var duydunmu bilmem ağır taş ile batman döverler,yeğni taş ile … silerler.

  44. Doğan görünümlü şahin 😉

  45. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Lauda ne demişti karaktersiz diye hatta altta bir arkadaş paylaşmıştı linki ne oldu tükürdüğünü iyi yaladın ama.artık yaşlandı iyice lauda yarışları RTL'den izliyorum evdekiler diyor bu F1'den anlıyormu diye 🙂 fazla söze gerek yok heralde

  46. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Şahsen çoğu haberlerde yorum çeviri hatası oldugunuda dusunuyorum tek kelıma dahı yanlıs bır anlamda çevirilir ise haberın yonu tamamen degısıyor, arkadaslarında bahsettıgı gıbı gecen sene karaktersız dedıgı kısıye suan tam tersı kelıme kullanması, ki bu kelımeyı kullanan f1 ın tum serbetlerınden ıcmıs bır sahıs, ya beynı sulanmıs yada cıddı çeviri hataları var.

  47. Schumacher- avatarı

    Alonso bu sene çok iyi gerçekten ama Lauda nasıl bir herif anlamadım.

    Kim puan olarak öndeyse o en iyi oluyor alalala ? Geçen sene Schumi ye saçma saçma şeyler söylüyordu bu sene iyi yorumlar yapıyor ?

  48. yetenek ve başarı şampiyonluk sayısıyla ölçülmez. griddeki en kötü aracı ilk 10'a sokarsan bu bir başarıdır. en hızlı 3. veya 4. araçla şampiyona lideri oluyorsan bu bir başarıdır. en hızlı aracı ürettiklerinde onunla şampiyon olmayı griddeki 24 pilottan en az 15'i becerir.

  49. tatille kimse ilgilenmez ama ister gazeteci olsun ister niki lauda, biri 'şu pilot en iyisi' dediğinde en az 40-50 yorum alır. pilotla alakası yok, ortaya atılan iddia ile alakası var

  50. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso haberi yine siteye hareket getirmiş.Sıkıntılı kişilerin uğrak yeri olmuş.
    Bugün bir tane hamilton haberi vardı.Yaz tatilinden falan bahsediyordu.Haberin yorumlarına baktım kimsecikler yok.Niye?.Hamiltonu ciddiye alan mı yok..Taş atılacak meyvesi mi yok?.Hamiltonun hayranı mı yok anlamadım gitti.

  51. delinin biri kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış

    lauda da maaşallah nabza göre şerbet gidiyor.

  52. Didier Alonso  avatarı
    Didier Alonso

    Bu haberi kedime okuyordum, daha haberin ortasına gelmeden beni ısırarak pencere yoluyla evden kaçtı. Şimdi kedimi aramam lağzım.Kalın sağlıcakla..

    Forza Alonso..

  53. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    "(Hamilton ve Button) ikisi de dünya şampiyonu ve Silverstone'da göründüklerinden daha iyiler. Aracın performansı yüzünden sıkıntı çekiyor

    geçen sene hamilton sıkıntı yaşarken bu adam onun hakkında beceriksiz yeteneksiz v.s gibi laflar kullanıyodu.ama gel gör ki şimdi araçlarına kabahat buluyo ve pilotlara toz kondurmuyo.demek istedim şu geçen sene yerdiği bir adamı bu sene araçı bahane ederek savunuyor.geçen sene ki mclaren çokmu iyiydi ? bu adamın çenesinin bir ayarı yok kimin hakkında iyi veya kötü bişey derse inanmam.zaten herkes biliyor alonso'nun komple bir pilot olduğunu.

  54. Alonsonun nasıl bi pilot olduğunu bilmeyenler , alonso işte böyle bi pilot yeri gelir koskoca efsaneye bile tükürdüğünü yalattırır

  55. Laudanın ağzının ayarı yok,yarın çıkıp zıt bişey söyleyebilir o yüzden bu söylediklerini hiç bir önemi yok+++++maşallah dediği kişi fazla yaşamaz,inşallah bu söyledikleri Alonsoya nazar değdirmez.

  56. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    Yine bi alonso haberi ve yine malum kişiler 🙂

  57. Mübalağa Etmişler……………..

  58. the huntsman  avatarı

    parası en bol olanda karthikeyan muhtemelen,turlamak için para ödüyor adam 🙂

  59. the huntsman  avatarı

    f1 de senle hayatta anlaşamayız 🙂 ama futbolda birşey söylemesende anlaşacağımız garanti :)))

  60. en zeki button, en komple alonso, en hızlı lewis, en rahat raikkonen, en sinirli montoya, en gereksiz maldonado, en gerekli schumi, en iyi aracı olan da vettel.

  61. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    2000-1996 = +4

  62. iyi kötü bunlar dendi denecek deniyor diye ferrari almadı alonsoyu…bana şampiyonluk versin diye aldı…
    eskiden tribünler yarı yarıyayken fenerliler çok söylerdi bu şarkıyı bizde kahrolurduk cimbom tarafında…
    "yıl 1973 hatırlaması çok güç…
    o yıldan beri cimbombom olamadı şampiyon
    gelmez o günler gitmez o günler mazide kaldı hep"

    istermisin alonso ferrari için olsun son…

  63. the huntsman  avatarı

    aynen,topluma kazandırmalı ve derin uykudan uyandırmalıyız.Ne yazıkki tuttuğu takımın büyüklüğünü bile anlayamamış,bu büt olayların Mclaren&Ferrari taraftarlarının arasını açmasına izin vermemeliyiz.Yinede komiğime gitmiyor değil amasız çırpınışlar,ortada fol yok yumurta yok,konuya bak habere bak…..hoş değil..

  64. link anasayfadan kalkmış gibi.

  65. Lauda: "Alonso En Zor, En Zeki, En Komple"

    ben katılmıyorum laudaya bana göre bu saydığı özellikleri tarihin gelmiş geçmiş en genç çifte dünya şampiyonu Sebastian Vettel taşımaktadır

  66. Konu dışı:
    Bir ara sitenin face sayfasında Ross, Schuminin kalmasını istiyor diye bir haber çıktı sonra kayboldu.
    Bununla ilgili bir gelişme varmı?

  67. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    Evet; bir yarışı ve bir kariyeri değil de, 12 yıl önce olmuş -bana göre o kadar da ahım şahım olmayan- bir geçişi nick yapabilmek karakteri ele veriyor. Uğraşmıyoruz. Onlar da bizim bir insanımız 🙂

  68. ne gerek var bu tür şeylere yoksa laudanın hami ve button u sampiyon adayı görmediğindenmi rahat duramadın,

  69. the huntsman  avatarı

    küçük insanlar ,Büyük insanları konuşur.Bu bakımdan arkadaşımızın yorumlarını görmek beni mutlu ediyor.Bu Alonso'nun ne kadar büyük bir kitleye yayıldığının göstergesi.He diyerek geçiyorum,yorumunundaki zırvalıklara karnımız tok,avatarı görmek yeter saçma olduğunu anlamak için

  70. sen ne diyon beyin cerrahı

  71. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    ……..diaz ise yarışın ardından sorulara cevap verirken, ne olduğunu bilmediğini*, Massa'yı geçmeye çalıştığını söylemişti.
    Lauda "Bir pilotun böyle saçma konuştuğunu hiç duymamıştım. O, karaktersiz."

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/15783.rss#.UAQfQbM0Mb0

    —————————–
    * doğrudur. ne olduğunu bilmiyor olabilir.
    çünkü o an fark ettiğim kadar telsizden adanın yeşil çamları adlı şarkıyı söylüyordu.

  72. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Bildiğimiz husular, değişen bir şey yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir