Yeni Seat Leon Kullanıcıların Beğenisine Sunuldu

yazar:

kategori:

Üçüncü nesil Leon, çarpıcı tasarımı ve sınıfında ilk defa kullanılan full led farlar ile ilgiyi üzerine toplamayı başardı.

4,26 metre uzunluğunda olan Leon selefinden 5 santimetre daha kısa olmasına rağmen dingil mesafesi 6 santimetre kadar daha genişledi.

Yeni Leon ile araç içerisinde güncel bilgi-eğlence sistemi de gelmektedir. Araç içerisinde bulunan 5,8″ dokunmatik ekran ile eğlence ve iletişim fonksiyonlarının kontrollerinin yanı sıra araç için gerekli fonkfiyonların da kontrolü sağlanmaktadır.

Seat SA Başkanı, James Muir: “Yeni Leon her zamankinden daha fazla Seat markasının gücünü artırmaktadır. Bu sportif karakterli, güçlü ve geniş kapsamlı bir arabadır. Seat Leon marka ve büyüme stratejisinde önemli bir parçadır. Beş kapılı olarak bu yıl sonunda satışa sunulacak ve aileleri tam anlamıyla büyüleyecek.”

Teknik Özellikler:

Motor konumu: Ön

Sürüş tipi: Önden çekiş

Motor tipi: I4 1600cc, 1,6 lt

Motor gücü: 104 BG

Motor momenti: 250 Nm

Vites kutusu: 5 manuel, 7 DSG, 6 DSG

Kaynak: Seat


Yorumlar

“Yeni Seat Leon Kullanıcıların Beğenisine Sunuldu” için 11 yanıt

  1. Her ne kadar teknolojik yenilikler ile farkındalık yaratılmaya çalışılsa da tasarım anlamında seat için tam anlamıyla gerileme dönemi başlamış gibi görünüyor. (ön panjuru daha iri ve audi logosu ile hayal edin Kaldı ki bu yeniliklerin çoğunluğu opsiyonel olacaktır. Global ölçek ekonomileri ve wv satış hedeflerinin gözetilmesi gibi kaygılar leon u o efsane logosu da dahil olmak üzere hiç olmadığı kadar karaktersizleştirmiş. İz mesafesi arttırılırken lastik yüzeylerinin ve çamurluk hatlarının küçük tutulması ve ayrıca yok denecek kadar küçük arka difüzör leon un sportiflikten uzaklaştığının net bir göstergesi olmuş. Tüm bu antiaerodinamik tasarım ögeleri aklıllara acaba "seat hiç mi rüzgar tüneli çalışması yapmadı?" sorusunu getiriyor. (keza arka kapı kolları da ayrı bir tartışma konusu…)
    Seat, yeni leon da bu kadar köklü değişikliklere gitmişken gövde tasarımında eski leon a atıfta bulunan çizgilere yer vermesi acaba model yükletmeyi düşünen mevcut tüketici kitlesine duyduğu vefaya bağlı olabilir mi? Zaten dar olan İstanbul sokakları için karoserde 3 cm genişleme ne kadar makul olacak ? Elbette sonradan çıkacak Sw versiyonları için ortak bir platform oluşturma gayesi verilen tavizleri anlamlı kılıyor. Süspansiyonun eski versiyonu karşısında nasıl bir performans sergileyeceğini test ederek göreceğiz. Ancak yinede 2013 yılında pazara sunulan bir araçtan aktif tork kontrol gibi bir sistemin sunulmasını beklerdim. Öte yandan ilk etapta sunulacak motor ve şanzıman kombinasyonları satın alanları pişman edecek cinsten. iyi yada kötü olması bir yana bir markanın logosunu değiştirmesi en açık ifade ile daha önceki kullanıcılarına yapılmış bir saygısızlıktır !!! bu gibi değişiklikler farklı kıtalar da ilk kez kurumsallaşan pek çok şirkette görülmüştür. Ancak seat hali hazırda asya ve avrupa da pazar sahibi bir marka iken markaya bağlılığı arttırıcı tedbirler almak yerine sil baştan stratejiler geliştirmeyi tercih etmiş. Böylece motor, şanzuman, elektromekanik, tasarım ve son olarak karoseri WV menşeili Seat ta Leon yazısından başka bir miras kalmadı. Naçizane düşüncem ncap testleri açıklanmadan ve test sürüşü yapmadan karar verilmemesi yönünde… Özetle hali hazırda satışta olan öncü leon pek çok açıdan özel ve lokomotif bir versiyon olarak gönlümüzde yaşayacak…Saygılarımla,

  2. Yeni Astra ve Saab karışımı görünüyor önden. Eskisinden iyi gibi. İç tasarımda kalaslığa devam.

  3. Yuvarlak formlardan kurtulup new-edge çizgileri kullanması nispeten daha iyi olmuş ama gene benğenmedim KÖTÜ bir dış tasarım iç tasarımı Seat için tatmin edici

  4. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    dizayn AUDİ nın otomobilde ezber bozan çizgilerinden esinlenmiş, bir çok araç gibi, göze hoş geliyor tabiki, o sertliğe klasik 1,6 litre 100 ile 110 hp arası güç sıradan şehir içi motoru basit kalmıs, dizayn güzel kışkırtılıcıgına karsı tırt denılecek güç ( tabiki cupra modeli çıktıgında tatminkar bir motoruda çıkacaktır elbet 2.0 lt 240 hp gibi)

  5. asfalt ağladı be otomobil süper

  6. Eskisinden daha güzel olmuş…

  7. keskin hatlar bir nebze azalmış, özellikle ön tarafta. bunuda farlarla kapatmışlar. eski kasa daha güzeldi bence…

  8. Bildigimiz Audi ….

  9. HB kasa sevmeyen biri olarak Leon`un son kasasini cok begenirdim, haberi okurken nasil daha guzel bir arac yapabilirler batirmislardir guzelim kasayi diye soylenirken gercekten adamlarin hakkini yemisim, hayran kaldim, cok guzel olmus..

  10. 1:1 Audi yi kopyalamislar ic dis ayni cakma Audi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir