Grosjean ve Maldonado En Çok Kaza Yapan Pilotlar

yazar:

kategori:

Romain Grosjean, Melbourne’de Williams pilotu Pastor Maldonado ile çarpışmış, Malezya’da Michael Schumacher ile bir temas yaşamış, Barselona’da Sergio Perez ile bir kazaya karışmış ve Monako ile Silverstone’da da henüz ilk turda sorun yaşamıştı.

Gazete, “Grosjean (bunlar olmasaydı) şu an fazladan 18 puana sahip olurdu” diyor.

Venezüellalı Pastor Maldonado’nun kaybettiği puanlar ise daha fazla.

Maldonado, Melbourne’de kaza yapmış, Malezya’da takım arkadaşı Bruno Senna ile, Monako’da Pedro de la Rosa ile, Valensiya’da Lewis Hamilton ve Silverstone’da da Sergio Perez ile çarpışmıştı.

Habere göre Maldonado’nun kazaları Williams pilotuna en az 45 puana mâl oldu.

 

 

 


Yorumlar

  1. geçen sene hamiton artık olayı rengine kadar bağlamıştı..

    çarpa çarpa..

  2. neyi kastettiğini anladığımı düşünerek şöyle diyeyim o zaman, Maldo'nun düzlükte yanyana giderken Grosjean'in üstüne-kasıtlı olarak- kıracak kadar psikopat olduğunu zannetmiyorum.

  3. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Kardeş kusura bakmada Bu işler sadece yarış kazanmakla olmaz bak Maldonadoya 40 küsür puan bıraktı safça hatalarından dolayı Ama Roman Grosjean 61 puan topladı hatalar yaptı yaptı yapmasına ama bir istikrar tutturdu burada eğer Maldonado yarış kazandığı için takım arkadaşını ezdi lafıyla Maldonado'yu göklere çıkarırsan katılmam ben o yoruma 😀 Kardeş bu işler sonuç değil istikrar meselesidir. 🙂 (KİŞİSEL GÖRÜŞ 🙂

  4. hadi öyle olsun:)

  5. Bence yaris kazasi

  6. peki burda şuçlu kim ?

  7. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Romain Grosjean, Melbourne’de Williams pilotu Pastor Maldonado ile çarpışmış, Malezya’da Michael Schumacher ile bir temas yaşamış, Barselona’da Sergio Perez ile bir kazaya karışmış ve Monako ile Silverstone’da da henüz ilk turda sorun yaşamıştı.''

    Aslında grosjean'dada biraz şans eksikliği var.
    Melbourn'de suç bence biraz paldır küldür giren mal-donado'daydı.birazda lotus'un darbeye karşı dayanıksız aracında olabilir.

    Malezya'daki ıslak pistte gaza biraz erken oturması ona spini getirdi yanında schumiyide götürdü.(tecrübe eksikliğinden kaynaklanıyor)

    Barselona'da perez'le yaşadığı temas aynı silverstone'da vettel ve massa'nın yaşadığı viraj çıkışında frenleme ile ilgili bir durum.ufak bir dokunma.

    Monako'da gene tecrübe eksikliğide var tabi ki.ve monako'da sıra kaybetmenin değeri büyük olduğu için biraz alonso kapıyı kapatınca oda agresif bir şekilde yer kaybetmemek için direksiyonu biraz sol tarafa schumiye doğru kırıyor.aynaları keserek start alsa belki böyle bişey olmayada bilirdi.

    Silverstone'daki gene start kazalarından birisi temas sonucu ön kanatta düşen DF kaybı yüzünden ön kanatı değiştirmek için pite girdi.

    Demek istediğim yani kazaları biraz incelersek eğer fazla bir hatası yok gibi ama tabi bu yorumda ben biraz fazla iyimserim 🙂

  8. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    sakin..Grosjean'ın adam gibi yarıştığı 1. yıl bu..Grosjean'da potansiyel var ve bunuda yavaş yavaş gösteriyor.

  9. Raikkonen ve Grosjeanda öyle..aralarında iyi bir mücadele var ama 10 grosjean 1 raikkonen etmez.

    kendi yorumunla kendini kandırıyorsun
    bende sana şunu söylüyorum 1 Grosjean fazlasıyla kimi'ye yeter.
    sonuna kadar grosjean,f.alans. ve şumi

  10. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Grosjean daha kötü bence Maldonado'dan.Maldonado hiç değilse bir yarış kazandı ve her yarışta takım arkadaşını ezici bir üstünlükle geçti.Raikkonen ve Grosjeanda öyle..aralarında iyi bir mücadele var ama 10 grosjean 1 raikkonen etmez.Maldonado sonuna kadar hak ediyor bence yarışmayı ne kadar çok kaza yapsada

  11. Grosjean yarışın başında, Maldonado sonunda kaza yapıyor nedense 🙂

  12. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    En azından Grosjean Yeteneği ile ön plana çıkıyor Ama Maldonoda Üretım hatası be abi :)))

  13. Ferrari%100 avatarı

    Bu yılın kaza çocukları belli oldu 8 yarışın beşinde sorun
    Biraz dikkat
    Geçen sene Massa Hamilton du bu sene bunlar

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bunlar 2012 nin crash kid elemanları.

    Cezalar standart olmamalı.Duruma göre ve bağlı olduğu etkenlere göre değerlendirilmeli.Sebep olunan sonuç değerlendirilmelidir.Mavi bayrak kuralından bir örnek vereyim.Her mavi bayrak ihlaline aynı cezayı veremezsin.Mavi bayrak ihlali zafere malolmuşsa daha farklı değerlendirilmelidir.Önündeki aracı geçme ve arkasındaki araca geçilme derdi olmayan bir pilotun mavi bayrak ihlal kurbanı olması ile zafere giden bir adamın mağdur olması aynı şey değildir.Örnek ispanya 2012.. Maldonado Alonsonun 2 saniye arkasında iken pite 2 tur erken girerek Alonsonun tam 7 saniye önünde kalabilmiştir.Alonso o esnada hızlı turlar atarken charles pic denen adamın mavi bayrak ihlali ile karşılaşmıştır.Tam 2 turda maldonadoya tam 9 saniye vermiştir.Hakemler pice pitten geçme verdiler ama pic tınlamadı bile cezasını çekmeden garaja girdi.Cezanızın da sizinde der gibi oldu..
    Diğer cezalarda da yerine göre değerlendirme yapılmalıdır diye düşünüyorum.

  15. rocco junior avatarı

    Bu adamlara bir önlem alınması gerekiyor.Belki daha ciddi cezalar veya men.Ama Fia işleri sıkılaştırmak yerine adamlara ödül gibi ceza sistemlerini gündeme getiriyor.Evet kaza f1in bir parçası ve kaza olmasın diyemeyiz ancak bu kadar sık kaza yapan pilotlar hem kendileri hem diğer pilotlar için ciddi tehlike ve puan tablosu açısından son derece zararlı birfaktör.Herkes takımı ve şampiyona açısından dünyanın emeğini dökerken bu kazmalardan birisi çıkıp herşeyi berbat edebiliyor.2-3 pilot yakın zamanda umarım f1den şutlanırlar

  16. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Seninki yine 45 puan ya şumi şuan şampiyonada önemli bir konumda olacaktıki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir