Stella'nın Schumacher, Raikkonen ve Alonso Yorumları

yazar:

kategori:

Bu sene İtalyan takımda Alonso’nun yarış mühendisi olan Stella: “Michael büyük bir yarışçı, yarış içinde çok güçlü ve aracın arkasını kontrol şeklinde de çok güçlü. Bu açıdan çok yetenekliydi; gerçi yarışlarda bazen biraz fazla agresif olabiliyordu”

“Kimi, aracı belli bir aralıkta çalıştığında çok ama çok hızlıydı. Bu şartlarda en hızlı olabilir; gerçi araç o aralıkta olmadığında, en uygun noktayı bulmak için daha sıkı bir şekilde çalışması gerekiyordu.”

“Ve Fernando. Esasen güçlü noktası şu: Herhangi bir zayıf noktası yok. Bir pilot olarak aracın içinde kuru zeminden aşırı ıslak duruma kadar bütün koşullarda güçlü; aracın dışında da zihinsel olarak çok istikrarlı ve güçlü ki modern Formula 1’de bu çok önemli”


Yorumlar

  1. boşver dostum dünde yazmıştım ne yazarsam boş diye.çünkü adamlar boş ne yaparsın.

  2. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan
    Çin'de olan olayın sadece 1 değişiğini Kanada'da gördük ama fark şuydu Kimi'nin arkasında konvoy oluştu uzunca süre direndi diğeri geç babam geç dedi 😉

    alonso orada 4 kişiye geçildi ve geçildiği kişilerden biri bir tur önce lastik değiştirmiş olan vetteldi.vettel alonsoya tur başına 5 saniye ile geliyordu.tabi raikonen olsa orada vettele geçilmezdi.5 saniye falan dinlemez savunma yapardı değilmi.
    raikonen çinde bir tur içinde 10 dan fazla kişiye geçilince uzunca süre direndi diyosun.Ama alonso kanadada 4 kişiye geçilince geç babam geç dedi oluyor.

  3. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan
    bu heyecan için takip ediyorum zaten bu sporu yoksa elindekiyle yetinen bir yarışçının benim için ne anlamı osun ki 🙂
    2008 Spa da alonso olsa Hamilton'la o şekilde dalaşmaz yol verir 2. olup 8 puanı cebine koyardı belki ama ben onu istemiyorum işte benim için önemli olan 1. lik için yarışan bir pilot olması gerekiyor ve bu gridde sadece Kimi'de olan bir özellik

    http://www.youtube.com/watch?v=egWx6rbtO-8&feature=related

    bak bu video tam senin istediğin gibi.Yağmur var.Son 5 tur kalmış.2.lik ve 8 puan garanti.Ama alonso ne yapmış sidepodu kazıyarak bu zaferi elde etmiş değil mi.

  4. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Yeni SC aracı beyler 🙂

    (2005 3 Kişilik Ferrari-Fiorano 2005)

  5. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    aslında hockenheimring ile ilgili olan habere bu fotoyuda eklemeliler 😀

  6. Haklısın kusura bakma bir an fazla ileri gittim özür dilerim. Bence kötü bir şey yazmadım düşüncemi elimden geldiğince iyi dile getirmiştim ama hala o şekilde karşılık görünce fazla tepki koydum tekrar k bakma iyi akşamlar

  7. crasher iyi yazıyorsun da birde herkese cevap yazmasan daha güzel olacak

  8. 2012 Çin Gp'de ne olmuş anlatır mısın?
    Bence crasher onu kastetmemiş,kastettiği şey Kimi'den kimse almanya gp'sine şampiyona 5.si olarak başlamasını beklemiyordu ya da podyumların bu kadar çabuk gelmesini beklemiyordu vs.
    bunlar gelmesine rağmen hiç kimse kimi'nin performansından ya da agresifliğinden memnun değil,bunları kastediyor tabi sen ne anlamak istedin bilemem.

    Burada sabahtan akşama kadar Kimi eskisi gibi değil diyoruz,crasher'da eski Kimi'yi göreceğimize dair umut beslediğini belirtmiş bu kadar.

  9. yok bilader ben daha çok Bahreyn'i kast etmiştim orada ki alışık olduğumuz Kimi geçerdi illa ki ama lastiklerin tepkileri konusunda ki devasa değişikliğe 2-3 yarışta adapte olmak pekte kolay sayılmaz. Çin'de olan olayın sadece 1 değişiğini Kanada'da gördük ama fark şuydu Kimi'nin arkasında konvoy oluştu uzunca süre direndi diğeri geç babam geç dedi 😉
    illa uzatıyorsunuz sonra laf ettik mi şöyle kavga çıkardınız şöyle huzur bozdunuz ben mi bozmaya çalışıyorum huzuru şu an sen mi ben pilotu neden sevmediğimi aşağılamadan kötülemeden bir efsaneye benzeterek söylüyorum adamın kirli çamaşırlarını dökmeden gayet temiz bir şekilde sürüş tarzının hoşuma gitmediğini belirtiyorum ama illa şöyle demem lazımdı deme "oooo alonso pist üzerinde kraldır Kimi Raikkonen'i geç o Ayrton Senna'dan, Alain Prost'tan Michael Schumacher'den kat be kat iyidir o bir efsanedir pist üzerinde kimse onu geçemez işte o kadar" bunu dersek şak şak şak demezsek he he ondan he oluyor deme geçiniz bunları efendim ben kendi görüşümü yazdım saygı duyarsan saygı gösteririm duymazsan ti ye almam he der geçerim 😉

  10. Cihangir Rai & Fernando ve caglar söylediklerinize aynen katılıyorum heidfeld hakkında . şu an f1 de olmayı fazlasıyla olmayı hakeden bir pilotur ama malesef sağşlam sponsoru yoktu . ne kazmalar şu an f1 kokpitindeler gerçekten insanın zoruna gidiyor . 2007 fransada olması lazım kendisinden hızlı alonsoyu tam 50 tur arkasında tuttuğunu hatırlıyorum . bu adam maldonadonun yerinde olsa şu an kesin daha fazla yarış kazanırdı . lastiklerini çok iyi koruyordu . umarım f1 de tekrar görürüz istikrarlı heidfeldi . ufak bir bilgi daha bu kadar yarışa çıkıp ve bu kadar klasmanda kalıpta yarış kazanamama rekorunda sahibidir .

  11. Cihangir Rai & Fernando ve caglar söylediklerinize aynen katılıyorum heidfeld hakkında . şu an f1 de olmayı fazlasıyla olmayı hakeden bir pilotur ama malesef sağşlam sponsoru yoktu . ne kazmalar şu an f1 kokpitindeler gerçekten insanın zoruna gidiyor . 2007 fransada olması lazım kendisinden hızlı alonsoyu tam 50 tur arkasında tuttuğunu hatırlıyorum . bu adam maldonadonun yerinde olsa şu an kesin daha fazla yarış kazanırdı . lastiklerini çok iyi koruyordu . umarım f1 de tekrar görürüz istikrarlı heidfeldi . ufak bir bilgi daha bu kadar yarışa çıkıp ve bu kadar klasmanda kalıpta yarış kazanamama rekorunda sahibidir .

  12. " Tam olarak herşeye uyum sağlasın yine o şekilde olacağına da eminim :)"

    ilk paragrafın son cümlesiyle kendini 2012 çin GP yi hatırlatacaklardan kurtardığını düşünüyorum

  13. Evet boşuna sadece gördüklerime inanan biriyimdir. Kimi'yi her alanda kusursuz ilan etmem en azından…
    O yüzden sen bana bir şey anlatmaya çalışma ki boşuna tartışmayalım herkes kendi özgür düşüncesini dile getirsin 😉

  14. the huntsman  avatarı

    he he ondan he

  15. sana cevap yazacaktım sonradan gerek olmadığına kanaat getirdim arkadaş.yani ne desem boşuna söylemiş olacağım.

  16. 1:49'daki durum aslında mevcut kuralları zorlamasıydı. Ama aşmadı bence. Savunmasını yapıp, sonraki viraj öncesi (lesmo 1) yarış çizgisine geri giriyordu.

    Lewis'i geçirmemek için çok kastı ama yapacak bir şeyi kalmamıştı sanırım. O dışarı atmayı yapmasa o çekişme daha devam ederdi. Olay Button'a yaradı 🙂

  17. DreamOfWinD  avatarı

    tabiki siz daha tarafsız düşünüyorsunuz. Ama ben bir schumici olarak baya sövmüştüm o an :))

  18. arkadaşlar bu savunma değil, aracın hızıyla geçildikten sonra tekrar geçmek bana göre. çimlere atması dışında 1:49'da da pistte sağ sol yapıyordu.

  19. İşte yukarı da adam zaten benim niye alonsoyu sevmediğimi Kimi fanı olduğumu açıklamış. Ben sabırla öndekini baskı alan bir pilot yerine son turda atak yapıp sürücüler klasmanı bitmiş olmasına rağmen takımlar klasmanı için savaşan bir pilot istiyorum. Yada yağmur altında son turlarda resmen uçarak gelen Hamilton'a yol vermek yerine her ne pahasına olursa olsun savaşan bir pilot istiyorum. 2. liği sevmeyen her zaman sadece 1. lik için motive olan bir pilot istiyorum mesela iddaa ediyorum o 2008 Spa da alonso olsa Hamilton'la o şekilde dalaşmaz yol verir 2. olup 8 puanı cebine koyardı belki ama ben onu istemiyorum işte benim için önemli olan 1. lik için yarışan bir pilot olması gerekiyor ve bu gridde sadece Kimi'de olan bir özellik… Tam olarak herşeye uyum sağlasın yine o şekilde olacağına da eminim 🙂

    Schumacher ise bambaşka birisi onu şu an yarışanlarla değil eski elit pilotlarla kıyaslamak gerekiyor bence 🙂 bu adam Senna Prost zamanının pilotu diğerlerine benzemez elbette 🙂
    Aşağı da okudum birisi demiş ki alonso prost gibi kesinlikle katılıyorum çok benziyorlar bence… İkisi de elindekiyle mümkün olan en iyisini alıp daha fazlası için elindekini riske etmiyorlar ama yine de bana heyecan veren yarış dışı kalmak pahasına zorlayan pilotlar olmuştur ki bu heyecan için takip ediyorum zaten bu sporu yoksa elindekiyle yetinen bir yarışçının benim için ne anlamı osun ki 🙂

  20. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    İkiz omurga kullanma saplantımız tek omurga ile yarışan Ferrari için harika bir fırsat oldu. (bu tasarımımızı etkileyen en önemli husus, Sauber/Newey'den aldığımız bela. Sonra sıfır omurga ile uğraşmamız……..)

    Mercedes ve McLaren'in dayanıklılık ve hız arasındaki dengede hızdan yana oy kullanmaları ise o yıllar için sonumuzu hazırlayan diğer büyük etken oldu.
    Liste sıkıcı şekilde uzar gider tabi ki.

  21. Evet. Bence orada asıl nokta, o pist dışına atma durumunda oluşacak bir ceza verme olayını engellemek için şumiye yol ver demeleriydi. Yani FIA "show must go on" diyerek şumiyi cezadan kurtardı. O durumda ben öyle düşündüm açıkçası.

  22. DreamOfWinD  avatarı

    evet işin kolay akla gelmeyen kısmı tabiri caizse hamiltonun pit duvarına ağlaması ve ingiliz lobisinin işini hızlıca yapmasıdır.

  23. mp4/9 pejo motorları olmasaydı çok daha iyiydi. Sonra mercedes geldi, motor sorunları devam etti bir süre. mclaren şasiyi her zaman güzel yaptı, hep motordan çekti.

  24. Hamiltonu çimlere attığı an dışında gayet güzel savunma yapmıştı. Zaten o yüzden şumiyi uyardılar diye hatırlıyorum.

  25. 2006 sezonun ardından Ecclestone'ın değerlendirmesi vardı ilgili bulduğum kısım aynen şöyle;

    "…Fernando bana Alan Prost'u hatırlatıyor.Görevini tamamlamak için neyi yapması gerekiyorsa onu yapıyor.Bir adım fazlasını değil.İkinci olması gerekirse ikinci olur.Kazanması gerekiyorsa , kazanıyor. Kimi biraz hayal kırıklığına uğradı.İyi bir iş çıkarmamasına rağmen berbat olan McLarendi…."(Kaynak:Formula1 Official Sezon Değerlendirmesi 2006)

  26. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Mika "The Flying Finn" Hakkinen & McLaren Mp4/8

  27. DreamOfWinD  avatarı

    burda schumacherin illegal savunmasını göremedim ben.

  28. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Vallahi ne diyeyim.
    devamlı aynı şeyleri tekrarlıyoruz biliyorum ama bu adamı her gördüğümde aklıma başka birşey gelmiyor.
    Bu adam ile 1 şampiyonluk yaşasaydık nasıl olurdu diye çok merak ediyorum hem de çok.
    Hangi paralel evrendeyiz onu da bilen yok. hayır büyük ihtimal bizim dışımızdakilerin tamamında bu adam şampiyon olmuşturda…

  29. sence bu ders mi, yoksa mercedes'in hızıyla alakalı birşey mi? schumacher'in illegal savunmalarını saymıyorum.

  30. üye ol gel aramıza 🙂 2dklık iş, ilerki yorumlarda kapışırız 🙂

  31. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    işte o da eşit olurmu bilinmez zaten F1 ne demek farklılık demek yoksa herkesde aynı araç olsaydı 50-60 senedir.F1 organizasyonu düzenlenmezdi.Bide bir şeyi yanlış yazdın sanırım DRS+KERS+Hava koridoru olması gerek heralde? Birde Schumacher aslında düzlük hızı değilde saf hızl olarak kendinden çok daha hızlı olan bir araca karşı nasıl savunma yapılması gerektiğini gösterdi.Hamilton pek kaale almıyordu Schumacher'i 2011'de ama şimdi araç hızlı olunca görüyor oda neyin ne olduğunu.Birde şunuda yazim Monza düzlük hızı pek o kadarda önemli değil hani en önemli şey doğru ayarlardı.Vettel sıralamalarda 327 km zorla yapmıştı.Senna 347 km yaptı ama Pol sebastian Vettel'in oldu burdada Lewis'in DRS+KERS li hızı ile ancak Mercedesi yakalayabilmeye yetiyordu yani Mclaren zaten er yada geç Schumacher'i geçicekti.Mclaren 1 sn Mercedes'ten hızlıydı geçen sene Lewis'in kendinden 1 sn yavaş bir aracı 27-28 turda geçmesi biraz anormaldi.

  32. MP4-20 biraz dayanıklı olsaydı şimdi başka şeyler konuşuyor olurduk değil mi .? ))

  33. heidfeld in gecis konusunda ne akdar basarili oldugunu bilmiyorum, ama savunma konusunda en iyilerden birisi oldugunu biliyorum. araclar arasinda ucurum yoksa arkasindan gelen hizli pilota cile cektiriyor resmen…. =)

  34. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    eğer McLaren olarak Kimster'e sağlam araçları süreklilik halinde verebilse idik……….

  35. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    "Kimi, aracı belli bir aralıkta çalıştığında çok ama çok hızlıydı. Bu şartlarda en hızlı olabilir; gerçi araç o aralıkta olmadığında, en uygun noktayı bulmak için daha sıkı bir şekilde çalışması gerekiyordu."

    işte burda motivasyon istikrar eksikliği var yoksa saf hız konusunda bu adamda iyisi varmı ?

  36. biraz çenem düştü ama yinede söylemeden geçemeyeceğim;

    şu podyumda dikkatimi çeken şey rai nin yine elinde bir alkol şişesinin olması:)

  37. royal mesajı attım baktım sen yazmışsın benzerini.ne yapalımki biz misafir olarak takıldığımız için yorumlar kontrol altında gönderiliyor haklı olarak.

  38. mercedes'in hızı düzlükte mclaren'in DRS + KERS + rüzgar tüneli hızından yine fazla olursa, yine böyle bir ders verebilir.

    ha düzlük hızları eşit olursa araçların, o zaman o ders biraz kısa sürer. hamilton'un schumi'nin aynalarında görünmesinden 2-3 saniye sonra ders biter.

  39. oradaki elde alonsonun eli herhalde bende buradayım dergibi olmuş:)

  40. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Almanya 2004.

  41. alonso olaya el atmış 🙂

  42. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Az önce İtalya 2011 izledimde Serhan Acar'ın da dediği "Bugün Schumacher adeta savunma dersi veriyor 7 kez dünya şampiyonu pilot…" Schumacher inanılmaz bir pilot Ben italya ve Spa'yı 4 gözle bekliyorum bakalım neler olacak

  43. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Eskilerden Masaüstü arka planım 😀

  44. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Çok saçma.Kim demiş alonso geçilmez diye.Her pilot yeri gelir geçilir yeri gelir geçer.Aracın o andaki durumu da çok önemli.Şumaher döndüğünden beri geçilmediği pilot kalmadı.Ama bunun sebebi aracın durumu.Monakoda aracı arıza yapmadan birkaç tur önce vergne gibi bir pilota geçildi.Çünkü araç güçten düşüyordu.Şimdi Şumaher kötü pilot mu?

  45. emiko emiko avatarı

    2008'de Kiminin en büyük sorunu sıralama performansının kötü olmasıydı.Yoksa yarışlarda Massa dan çok daha iyiydi.Alonso ferrariden gidecek yerine başkası gelecek .Onun hakkında da aynı şeyler söylenecek.Bu işler böyle.Bu üç pilotta başarılı pilotlar.

  46. Olay şu ki, Alonso Formula 1'e aşık bir pilot. Bununla yatıp bununla kalkıyor. Aracı maksimum 7. lik için yarışıyorsa, 7. lik için kasıyor, 6. olursa yarış kazanmış gibi mutlu oluyor. Her zaman araçtan ve takımdan maksimumu elde etmek için çabalıyor. Şampiyonanın uzun olduğunun farkında, yarışları olabildiğince yukarıda bitirerek istikrarla puan toplayarak şampiyon olabileceğini biliyor. Ve bir şey daha biliyor, eğer baskın bir araca sahip olursa, onu kimsenin tutamayacağını;

    2006 yılının ilk 9 yarışına bakalım, Fernando Alonso kütle amortisörüne sahip Renault R26'sı ile ilk 9 yarışta 6 birincilik 3 tane de ikincilik elde etmiştir. O sezon bridgestone ve michelin arasındaki lastik rekabeti ilk 9 yarışın 3 ünde bridgestone tarafına kaymış, Alonso o yarışlarda 2. olmuştur sadece… Tüm otoriteler 2006 şampiyonasının bittiğine kanaat getirmişti, Alonso'nun bu performansla geçilmesine imkan yoktu… Tabi kütle amortisörünün yasaklanması Renault'un yavaşlaması ve böylece şampiyonaya zevk gelmesi(!) manidardır.

    artık Alonso 2006'dakinden farklı -daha tecrübeli- bir konumda, evet artık yarışları kontrol etmek daha zor lastiklerden dolayı, ama Alonso 2006'nın ilk yarısı gibi bir üstünlüğe sahip olsun, Schumacher'in 2004'te yaşattığını hepimize yaşatır, buna adım gibi eminim.

    Kimi'yi severim ama evet kendisi biraz dengesizdir, hzlı olduğunda tutulamaz, Schumacher'i ise tartışmaya gerek yok 🙂

  47. Kimi nin sorunu ben McLaren da yıllarca yırtımdım artık yırtınmadan Ferrari de kazanmak istiyorum düşüncesiydi. Gitmesinin nedeni de buydu yüzde 60 sonrası paraydı. Aynı Henry nin Barça ya gitmesi gibi düşünün.

    Adam orda ilk sezonun da kazanmış hemde araç tam istediği gibiyken. 2008 de birde araç oınun istediği gibi olmayınca adam ister istemez Akdeniz moduna bağlandı mecburen.

    Mantık şuydu adamda ben şampiyonum bana kazanacağım aracı verin. Zaten bu yüzden kovuldu liderlik edemiyor takıma diye.

    Bende her zaman dedim bu adam hep böyleydi alırken nerdeydi kafanız. Ron bu adamı çok mükemmel motive ediyordu ama Ferraride bunu yapan kimse yoktu.

    Stella nın üç pilot hakkında ki yorumlarına katılıyorum.

  48. Alonso biraz kendi şansını yarattı birazda gerçekten şanslıydı.
    Araç berbat durumdayken hatta normal havada tur yşyecek kadar kötüyken yarış kazandılar ve bu onlara bir ivme kazandırdı.
    Ben bu yıl bu temponun sezonun 2. yarısında değişeceğini düşünüyorum.
    Şampiyonluğun en bğyğk adayı bence weber.
    Bu yıl olmazsa birdaha olamaz.
    Şuanda daha tecrübeli, daha temkinli ve üstelik takım tarafındanda destekleniyor.

  49. Schumi 3 senedir şampiyonlukla alakası olmayan bir araç sürüyor ve halen çok motive.
    Söylediklerin diğerleri için geçerli olabilir.

  50. Aynen öyle. Aracı da çoğu zaman iyiydi, ama aynı araçla o DC'nin başarılı olamamasının sebebidir işte.

  51. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    Pilotları pilot yapanda bu değil midir ?

  52. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    Raikkonen hakkında düşündüklerimin başkası tarafından da söylenmesi beni çok mutlu etti. Bu adamın sevmediğim yanı, Ferraride olmasına rağmen -aslında Benim pilotum olmasına rağmen- sövdüğüm yanı, Tifosilerin Alonsoyu daha çok benimsemelerinin sebebi; Raikkonenin araç galibiyete gitmediğinde (o meşhuur) sınırları zorlamamasıydı. Artık bıktırmıştı kendinden. Stella bence çok doğru konuşmuş 3 pilot için

  53. Hakkinen'i onboard izlersen anlarsın. Sıfır hata ile rayda gidiyormuş gibi sürüyordu aracı. Bir adamın attığı 30 tur birbirinin aynısı olur mu yahu.

  54. Alonso'nun güçlü olduğu bir diğer özelliği ise şampiyonadaki durumunu gözetmeksizin yarışlara konsantre olabilmesi.Kimi olsun Schumi olsun Hamilton olsun şampiyonluk için yarışmadıkları zaman motivasyon kaybına uğrayarak tam güçlerini gösteremiyorlar.Ama Alonso durumu ne olursa olsun stabil performansını koruyabiliyor.Bu konuda Alonso'ya en yakın isim ise Button gibi gözüküyor.

  55. elvan şunu demeye çalışmış.

    hamiltoncu arkadaşlar yanlış anlamasınlarda,hamiltonun valenciyada yaptığı gibi bitmiş lastiklerle bitmiş frenlarle zorlayarak yarış dışı kalmaktansa zorlamadan alabileceği en yüksek puanları alarak farkını ortaya koymasından bahsetmiş.

  56. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Alonso için söylenen söze katılmamak elde değil, bende bazen yoğun olarak düşünüyorum 3 sezondur cidden zayıf noktası nedir diyerek, nasıl bukadar konsantre olup herseyden maxmize performansı elde ediyor, lastikleri bittiğinde aptalca savunmalar yapmıyor (kanadada birden fazla pilota karsı), veya bitik lastikle aşırı ataklar yapmaya çalışmıyor (maldonadonun kazandıgı yarısta) cidden defansif ve atak olarak neyı ne kadar zorlayacagını çok iyi ayarlayabiliyor, ki gridde bır kaç sezondur en az kazaya bulasan pilottur, çogu haberde Alonso nun komple pilot oldugu denılmesının kastıda bunlardır çoğu faktörün en iyisini becerebliyor olmasıki istikrarın abidesi olmaya devam ediyor, redbul kadar güçlü bir aracı olsaydı eminizki suan 5. dünya sampıyonlugunu kazanmıs yenı bır efsane havasında 2 rutin sezon izlemıs olacaktık 🙂

    Sumı ve Raikkonen açısından belli başlı diğer pilotlardan öne cıkan ustun özellıklerınden bahsetmıs, cümlelerdekı kastının Alonsonun tum yeteneklerını her yarısta kullanabılıyor olmasından fakat diğer iki pilotun becerıksız oldugunu degıl Alonsoya göre yeteneklerını her an kullanamadıklarını söylemeye calısmıs olarak anladım, kı tespıtın dogru oldugu kanaatındeyım,

    Son olarak konu dısında ama bir kaç arkadasın Heidfeld manyağı 🙂 hakkında söyledılerıne kesınlıkle katılıyorum, hakikaten bu adamın geçemeyeceği pilot yok 🙂 şartlar ne olursa olsun tamam bunu geçicem demesıyle geçmesi an meselesi 🙂 ama biraz aksi adam tutunamadı daha dogrusu tutmadılar 🙂

  57. alonso kim şumi gerçekten harika pilotlar üçü de çok tecrübeli ve aynı zamanda istikrarlılar

  58. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    Desene Finlandiya'lıların kanında var bu sürüş tarzı.

  59. elvan dalton avatarı

    Sato da süper aguri kullanıyodu. Biliyoruz normal şartlarda bir süper aguri'nin Mclaren'i geçemeyeceğini. Zaten burada Alonso'yu kötülemiyorum. Aracı limitine kadar zorladığını söylüyorum.

  60. FerrAlonso . avatarı

    Bana göre Schumi ve Alonso Kimiye gore biraz daha sıyrılıp one cıkıyor. Çünkü Kimi, Vettel ve Hamilton gibi pilotlar sadece hızlı araçlar verildiğinde hızlılar fakat Schumi ve Alonso ellerindeki paketten çok daha fazlasını çıkarmayı başaran pilotlar. Ki alonso bunu bu sezon çok iyi kanıtladı ve herkezin deyim haline getirdiği zararı en aza indirdi cümlesini çok defa söyletti. Schumacher beklenmedik durumlarda araçtan öyle bir hız çıkartıyorki izleyen herkesi şaşkına çeviriyor. Bununda en büyük örneği 2006 Monaco 22. kalıp 5. bitirdi ki monaco gibi bir pisste. Şunu hatırlıyorum. Spiker Serhan Acar, Schumacher bazen cebinden 2 saniye çıkarıyor ve bu yarışta bunu yapıyor. Gibi bir açıklama yaptı. Gridin en iyi iki pilotu Schumi ve Alonso ama gelmiş geçmiş en iyi pilot kim derseniz Fangio ve Ayrton Senna ölümüne kapışır.

  61. alonso belli bir aranda fazla sivrilmiyo ama en komple en istikrarlı pilot bunu herkes kabul etsin alonso şuan gridin en iyi pilotu alonsoyla aynı arabada geçecek pilot pek yok

  62. formula1 de siyasete dönmüş arkadaş haklısın valla kim kimle çalışırsa onu sövüyor haliyle 🙂

  63. respecttothechampions avatarı
    respecttothechampions

    aynen kardeşim.frenleri bitti.lastikleri bitti.direksiyon sorunu vardı.araba dönmedi tabanda hasar vardı ön kanat hasarlıydı vs. vs. siz de haklısınız ne diyelim.

  64. tifoalo HRT avatarı

    o yaris ta alonsonun frenleri bitmisti

  65. elvan dalton avatarı

    Super Aguri ile Sato Kanada'da ne güzel de geçmişti Alonso'yu. Alonso geçilmeyecek bir isim değil, sadece nereye kadar zorlaması gerektiğini biliyor. Yeri geliyor yolunu veriyor. Gereksiz kaza yapmıyor.

  66. Fazla kıyaslamaya gerek yok, herkes kimin ne olduğunu biliyor.
    Keşke Schumiye daha iyi bir araç verebilselerde kora kor mücadele izleyebilcek üçü arasında.

  67. Şu anda çalıştığı isim Alonso tabii ki Alonsoyu övecek.

  68. alonso geçilmesi çok zor pilot derler.ama sadece tek bir pilot kolay geçer oda Nick Heidfeld.
    bu pilota karşı pek şansı yok.hatırlayın bahreyn 2007 fuji 2007 fransa 2007 ingiltere 2008 ve monaco 2008.asıl en zor heidfeld geçilir.alonso bile lövs te geçemeyince çarpmıştı.

  69. Schumacher- avatarı

    Her yiğidin yoğurt yeme tarzı farklıdır.

    Yukarda yazılan üç pilotunda sürüş tarzı diğer pilotlardan farklı kesinlikle onboard görüntülerini izleyin.
    Diğer şampiyonları geçin bu üç adamın tarzı griddekilere göre farklı birbirindende farklı.
    Hamilton diğerlerine daha çok benziyor ama bu adam frenlemede çok iyi bana göre.

  70. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    Yani en iyisi Alonso demiş. Bazı arkadaşlar istese de istemese de griddeki en iyi pilot Alonso'dur.
    Schumi diyen olacaktır elbet ama Schumi'nin önceki performansı iyiydi geri dönüşünde eski performansını göremedik.Raikkonen diyen de olacaktır 🙂 ona bi sözüm yok 2 yıllık aradan sonra gayet güzel bir dönüş yaptı ama biraz daha çalışması gerekir diye düşünüyorum.(Alonso ile kapışabilmesi için.)

  71. Kimi, aracı belli bir aralıkta çalıştığında çok ama çok hızlıydı.

    Mika da böyleydi. Aracın dengesinin istediği gibi olması durumunda kimse tutamıyordu onu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir