Marussia, Turbo Dönemi İçin Motor Kararını Vermedi

yazar:

kategori:

Şu anda gridin en arkasında yer alan takımlar Cosworth ile çalışıyorlar ancak söylentiler Britanyalı bağımsız motor üreticisinin turbo motor döneminde çekileceği yönünde.

Takımın CEO’su Andy Webb, 2014 motor planları için “Zor bir soru çünkü daha çok maddi gücümüze bakacak.” 

“10 ve 25 milyon euro arasında maliyet olacak. Bizim gibi takımlar bunu karşılamak için yardıma ihtiyaç duyacaklar.” dedi.

Webb ayrıca gelecek seneden itibaren KERS’i kullanmaya başlayacaklarını söyledi.


Yorumlar

  1. :)) eline sağlık. Marussia yol otomobillerinde cosworth ile çalışıyor, o yüzden cosworth ile devam etmek isterler. Ama cosworth turbo motor üretmezse PURE'e geçerler gibi geliyor bana.

  2. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Akşam saatlerinde Ferrari'nin resmi sitesi üzerinden yapılan açıklamada Marussia'nın seçimi konusunda yaşanılan stresten bahsedildi: "Eğer Maurissia motor tedarikçisi olarak bizi tercih etmezse ne yapacağımızı bilemiyoruz. Ferrari olarak böyle bir prestij kaybını kaldırabileceğimizi sanmıyoruz. Korkarım böyle bir ihtimal gerçekleşirse -ki düşününce bile ellerim titredi bakın- maalesef F1 şubesini ayakta tutamayıp kahrımızdan kapatırız."

    Kulisler bu demeçle çalkalanırken bir şok açıklama da Mercedes cephesinden geldi. Motor sporları direktörü Nerbert Haug şu duygu dolu açıklamayı yaptı: "Bakın bugün Mercedes olarak en iyi müşteri motorlarını biz üretiyoruz. Ne istendiyse yaptık, hız dediniz hızlı motor yaptık, dayanıklılık dediniz, güç dediniz tillağını yaptık. KERS dediniz koyduk, gazdan geçince üfleyen egsoz dediniz tillağını yaptık. Şimdi buradan Maurissia'ya soruyorum, halen ne düşünüyorsunuz? Seçin bizi işte, kurtulalım şu stresten. Eğer bizi seçmezseniz bu, Mercedes tarihinn en utanç verici durumu olur"

    Tüm bu gelişmeler üzerine Renault da eksik kalmadı ve borsalar kapandıktan sonra şu açıklamayı geçti: "Bugüne kadar markalarda ve sürücülerde kaç tane şampiyon çıktı Renault motorlu araçlardan sayısı belli değil. İşte son yarışın gelibinde de Renault motoru vardı. Maurissia gibi köklü ve önemli takımların gözüne girmek için daha naapalım? Allah aşkına biraz insaf edin de seçin bizi! Buradan bütün Formula 1 camiasına sesleniyorum, siz Maurissia olsanız Renault'u tercih etmeyip böyle güzide, kahraman ve sevimli bir takıma bu utancı yaşatır mısınız?". Açıklama sonrasında bazı gazetecilerin göz yaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

    Ardı ardına gelen açıklamaların ardından ortaya çıkan galeyanı bastırmak amacıyla Maurissia da geç saatte şu bildiriyi yayınladı: "Değerli üreticiler, lütfen birbirinizi yemeyin. Biliyoruz, biz şahane bir takımız, herkes bize motor vermek için icabında her şeyi yapar. Ama bizi de anlayın lütfen, sadece bir yerden motor alma hakkımız var. Yani imkan olsa her yarış ayrı birinizle çıkalım diyeceğim ama yok ki öyle bir şey, ne yapalım. Neticede birinizle anlaşacağız, ama diğer üreticiler de lütfen hayatın devam ettiğini unutmasınlar. Sonra tutup da kahırdan intihar eden çalışnlardan falan bizi sorumlu tutmasınlar. Şimdi müsadenizle biz kalkıyoruz bilgisayar başından, az önce dürüm söylemiştik onlar gelmiş. Herkese iyi günler"

    Bu açıklamanın ardından galeyanlarda azalma görülse de gergin bekleyişin kararın açıklanacağı güne kadar geçmesi beklenmiyor.

  3. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    F1'de 3.yılınız bu kadar geride kalmak çok tuhaf be..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir