Susie Wolff, Villota'nın Kazasına Rağmen F1'den Vazgeçmedi

yazar:

kategori:

Villota’nın Marussia takımı ile testte iken geçirdiği kaza, F1’de kadın pilotların varlığı açısından önemli bir geri adım olarak görülüyor.

Ama Williams’ın test pilotu olan Wolff için planlar değişmedi ve Ekim ayında FW34’ü kullanacak.

Yakın zamanda Wolff, Grove kökenli takımla düzlük testine çıkmıştı.

Kolner Express gazetesine konuşan Wolff, Villota’nın kazasını duyduğunda hasta olduğunu belirtti ve kendisinin F1 görevinin hâlâ devam ettiği ifade etti.

Wolff: “Ekim ayında, bir üst düzey pilottan beklenen seviyeye ne kadar yaklaşabileceğimi görmek için sabırsızlanıyorum”

Wolff, Williams’ın bu etkinliği sadece bir halkla ilişkiler çalışması veya eşi Toto Wolff’un takımda ortaklığı sayesinde elde ettiği bir avantaj olarak görmediğini dile getirdi.

Wolff: “Benim kocam ve en büyük destekçim olsa da, aynı zamanda beni en çok eleştiren kişidir. Hatta beni bir Formula 1 aracında görmek istediğinden emin olmadığını söyledi.”

“Neler yapabileceğimi onlara göstermem gerek; özellikle de Frank Williams’a. Bir şansı hak ettiğini düşünmediği birini aracına asla bindirmez”

Peki ya yakın zamanda gridde boy göstermesi konusu?

Wolff: “Hayır; şu anda bu gerçekçi değil. İşler yolunda giderse, araç içinde daha fazla şans yakalayacağım. Ama gelecek 10 senede Formula 1’de bir kadın pilot olacağını düşünüyorum”


Yorumlar

  1. İyi de bir kadın pilot kaza geçirdi diye hepsi mi kaza yapacak? Maria SF'da yarıştı, WTCC'de birkaç yarış yarıştı. Çok önemli kazalar yapmamıştı. Wolff'u biliyoruz DTM'den zaten, backmarker. Ama kaza yapacağı anlamına gelmiyor tabi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir