Webber Eski Hockenheim'i Özlüyor

yazar:

kategori:

Formula 1 patronlarının baskısı sonucu, Hockenheim pisti 2002 yılında Herman Tilke’nin eskisinden daha kısa bir pist tasarlamasıyla değişikliğe uğramıştı. Pistin uzunluğu böylece 4.2 milden 2.8 mile indi ve artık aksiyonun büyük bölümü stadyum kısmında yaşanıyor.

Hockenheim’daki en iyi sonucu 2004’te Jaguar ile kazandığı altıncılık olan Webber, bu piste her çıktığında aklına eski pistin geldiğini söylüyor.

“Bu sene yarış Hockenheim’da ama açıkçası ben Nurburgring’te olmayı tercih ederdim. Eski Hockenheim gerçekten çılgın bir pistti. Orman boyunca tam gaz gidiliyordu. Yeni pistte ikinci viraj için frene her bastığımda keşke düzlük boyunca eski piste doğru devam etsek diyorum.”

“Şimdiki pistte bazı geçiş noktaları var, özellikle arka düzlüğün sonundaki ‘u viraj’da. Ama orada sürüş yapmak o kadar heyecan verici değil. Ayrıca pist teknik bir pist bile değil.”

“Almanlar F1’i çok seviyor. Bu nedenle bu yarışta Alman pilotları takip edenler fazla. Çok fazla (Alman pilot) var, beş tane. Bu nedenle arış günü iyi bir atmosfer olacaktır.”

 


Yorumlar

  1. firefox ta da aynı sorun var

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    webber'in bazı konulardaki açık sözlülüğünü seviyorum.ve kesinlikle çok haklı eski Hockenheim çok keyifliydi.bu senenin araçlarıyla hayal bile edemiyorum.

  3. Ben telefondan giriyorum ve yan taraftan süreklibirşeyler bir şeyler geliyor sol tarafı görmeme engel oluyor

  4. google chrome ve explorer ikisindede vardı ama sımdı duzeldi sorun yok.

  5. google chrome .. mumkunse kaldırılsa soldakı reklam cok kotu olmus

  6. güvenlik acisindan hakllisin ama o dar orman yolunda araclari izlemek zevklidi, hem dar oldugu icin gecis o kadar da kolay degildi.

  7. hangi tarayıcı? bir de çerezleri silip dener misiniz

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    ben yeni silverstone'u daha çok beğeniyorum nedense. değişime uğrayan pistler arasında en olumsuz sonuç kesinlikle hockenheim.

  9. sayın site yonetımı sayfanın solundakı reklam sanal pazarı yazan reklam sorun yaratıyor haberleri tam olarak okunmuyor yani satırbasları okunmuyor yorum yazanların profıl resimlerıde gozukmuyor.

  10. hangi pist bilemiyorum ama webberin clk ile ısınma turlarında uçuşa geçmişliği var. o aracın tasarım hatasıydı, fia mercedesin bu araçlarını çekmesini istemiş bunlardan sonra.

  11. hockenheim'in yenilenmesinin sebebi buydu zaten. ormanda olabilecek olası kazalarda çekici ve ambulans çok geç varıyordu. aynı zamanda oralarda tribün de olmadığından oradaki aksiyon da izlenemiyordu.

    ama bunların dışında kesinlikle harikaydı. orman üzeri helikopter kamerasından neler olduğunu anlamaya çalışırdık. Hakkinen şumiye yaklaştı mı, geçti mi uzaktan anlamaya çalışırdık.

  12. Yanılmıyorsam bu adam CLK GTR la da yarışmıştı eski Hockenheim da. Harbiden güzel pistti.

    Eski İmola da çok güzeldi. Şimdi o da çok basit oldu.

    Birtek Silverstone eskisi çok rezildi. Şimdi ise mükemmel. Herhalde sadece Silverstone var değişip de güzelleşen.

  13. eski hockenheim in guzel yani süper uzun düzlükleriydi. o kaar büyüktü ki 2. sektörde yaris disi kalanlar geri dönüs icin ormanda baya zaman harciyorlardi kaza yapan araclar pist disina degil sadece kenara cekiliyordu cekici gelene kadar. ormanin icinde süper bir yerdi…..

  14. Eski silverstone güzeldi ama yenisi de fena değil. Yeni interlagos da çok kötü olmayacak. Ama yeni hockenheim'in eskisiyle alakası yok. spa bile eski 14km'lik havasını veriyor çoğu zaman.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir