Lotus Almanya'da Çifte DRS'yi Deniyor

yazar:

kategori:

Enstone kökenli takım, sezon başında bu sisteme karşı çıkmış, hatta Çin GP’de resmi protesto çekmişti ama komiserler kurulu, bu protestoyu kabul etmemişti.

Daha sonra Lotus, çifte DRS’nin kendi uyarlaması üzerine çalıştı ve Almanya GP’de Cuma günü Kimi Raikkonen ile denemeye karar verdi.

Takım, öncelikle bu tasarımı denemek ve nasıl sonuçlar verdiğini görmek istiyor. Anlaşılan o ki Lotus, bu hafta sonu sıralama ve yarış için bu sistemi kullanmayı planlamıyor.

Lotus’un sisteminin nasıl çalıştığı ile ilgili bir ayrıntı olmasa da inanılan o ki Mercedes’in sisteminden çok farklı bir çalışma şekli var ve rakibi gibi kuralların aynı boşluğundan yararlanılıyor.

Hava akımını ön tarafa araç boyunca yöneltmek yerine Lotus sisteminin asıl amacı, düzlük hızını arttırma adına arka kanadı etkisiz hale getirmek.

Takımın çifte DRS’nin bir parçası olarak motor kapağında yeni bir giriş deliği olması öngörülüyor.

Lotus, sistemle ilgili bilgileri doğrulamadı ama Teknik Sorumlus James Allison, önceki açıklamasında Almanya GP için bazı ilginç güncellemelerinin olacağını belirtmişti.

 


Yorumlar

  1. işin iyice suyu çıktı bence

  2. demekki neymiş, tükürdüğünü yalamamak gerekiyormuş

  3. + kimi'den 🙂

  4. Hava akımını ön tarafa araç boyunca yöneltmek yerine Lotus sisteminin asıl amacı, düzlük hızını arttırma adına arka kanadı etkisiz hale getirmek.

    sıralamada spin izleyebiliriz Lotustan. Grosjean?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir