Webber: "Alonso'nun Stratejisi Doğru Olandı"

yazar:

kategori:

Seansı Alonso ve takım arkadaşı Sebastian Vettel’in arkasında 3. sırada tamamlayan Webber, Alonso’nun stratejisini takip etselerdi daha iyi konumda olacaklarını söyledi. Alonso, sıralamaların son seansının ortasında yeni bir yağmur lastiğini takınca diğerlerinden daha hızlı tur atmayı başardı.

Webber “Fernando gibi pite girebilirdik ancak artık varsayımların bir anlamı yok. 3. sıradayız. Sürücüler ve karar açısından mühendisler için çok yoğun ve aldatıcı bir seanstı.”

“Bizim için mücadele doluydu. 3. seansta bazen düzlükte 7. vitese çıkamıyorduk, KERS’i kullanamıyorduk ve çok fazla sürüklenme oluyordu. Araç 280 km/sa hızda patinaj çektiğinde bu dikkatinizi çekiyor.”

“Turun sonuna geldiğimizde iyi durumdaydık. Hızlı turların son bölümde atılacağı açıktı ancak sonunda lastiklerimiz en iyi durumda değildi.” dedi.

Webber, bugün plansız vites kutusu değişimi olduğu için 5 sıra cezası aldı ve yarışa 8. sıradan başlayacak.

Webber “İlk çizgide olmak istedik ancak cezayla birlikte sekizincilik fena değil ve oradan yarışabiliriz. İlerlemeyi hedefliyoruz. Başlanılacak en iyi pozisyon değil, ideal nokta değil ancak ilerlemeyi ummalıyız ve bakalım nasıl olacak.”

“Diğer 5 sıra cezası alanlardan iyi iş çıkardım.” dedi.


Yorumlar

  1. Hımm,Abu Dhabi 2010 yarışından sonra keşke Alonso ve Pit duvarı Mark Webberin stratejisini takip etmeyip normal yarışlarına devam etseydiler de demişmiydin ? Evet iş işten geçtikten sonra doğruyu konuşmak kolaydır fakat bu yazdıklarımda yada senın yazdıklarında yanlış olan ne ? Alonso pit yapmasaydı sıralamada polu alamazdı.Fakat olan oldu,tebrikler Alonso ya ve Ferrari pit duvarına demiştim bir diğer yorumumda..

  2. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    tabii bunları olan bitenden sonra söylemek kolay, yani alonso o pit i yapmasa ve pol u redbullardan biri alsa bugün kimse acaba extra bir pit olsa farklı biri pol alırmıydı diye düşünmezhatta aklına bile gelmez bütün olanları redbull un hızına ve vettel in eşsiz yeteneğine bağlardı, ama yarış böyle birşey bazen hangi stratejinin doğru hanginin yanlış olduğu iş işten geçince anlaşılıyor, bende silverstone un keşke alonso yumuşak sete son 2-3 tur geçse idi o zaman yarışı kazanırdı diye düşünüyordum, çünkü sertlerle webber le aynı tempoda sürüyordu, ve sertler o gün oldukça istikrarlı idi uzun turlar dayanabiliyordu grosjean da oldugu gibi, alonso erken pit stop un kurbanı oldu , hakettiği birincilir elinden kaydı gitti, onun için bu işler böyledir ve iş işten geçince konuşmak çok kolay. Yapılması gereken ise çok basit alsında, kazananı tebrik ve takdir etmek…

  3. Gerçekten böyle düşünüyorum vallahı billahi cami çarpsın ki.yani 1 sanıye farkı mecazen yazdım ama önde olurlardı.Fisherman aldı polu doğru stratejiyle.

  4. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    heralde kirve, fakat gerçekten böylemi düşünüyorsun yoksa kendine teselli veriyorsun o belli değil…

  5. Şu an gridde çok tanınanların arasında Webber kadar delikanlı adam yok. Adam düşündüğünü söylüyor.

  6. Aynı startejiyle Red Bullar heralde 1 saniye kadar fark atabilirlerdi.

  7. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    Başlayın çamur atmaya hadi. Webber adamsın be burdaki bizim fesat insanlarımız gibi değilsin.Çamur atmak yerine kabullenıyorsun.

  8. Alonso q3 ün ortasinda yeni bir set lastik takmis ondan biraz daha hizli bir tur atmis digerlerine göre

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir