Heidfeld ve Kubica için Özel Bir Yarış

yazar:

kategori:

Gilles Villeneuve’nin cadde pisti olarak adlandırılmasına rağmen Monako’ya ters karaktere sahip. Formula 1 araçları Montreal’de piste çıktığında Monako’daki gibi fazladan kanatları görmeyeceğiz.

2007’de Nick Heidfeld, burada genç BMW Sauber F1 takımı adna ilk 2. sıra başarısını elde etmişti. Robert Kubica ise, Monako’da ikinci olarak takımın son podyum zaferine imza atmıştı. Takımın istatistikleri şimdi, dört 3.lük ve dört 2.lik.

Takımdaki hiç kimse, şüphesiz geçen sene Robert Kubica’nın başından geçen kazayı unutmamıştır. 2008 yarışı için BMW Sauber takmı, denk güçte olmayı bekliyor.

Nick Heidfeld: "Geçen senenin Kanada GP’si, benim için çok özel bir yarıştı. 2007’de çok güçlü bir göründük. Sıralamalarda 3. oldum ve yarışı da kendi çabamla 2. olarak tamamladım. İlk başta bu sonuç, Robert Kubica’nın kazası ile gölgelendi. Onun iyi olduğunu öğrendiğimizde bunu (2.liği) kutlayabilirdik. Şüphesiz bu sefer sıralamalarda iyi iş çıkarmayı umuyorum. Lastiklerin iyi bir tutunma elde edebilecek sıcaklık aralığına yeteri kadar çabuk getirmek için mühendislerle çalışıyorum. Ne olursa olsun Montreal yarışı, benim favorilerimden biri. Şehri, atmosferi ve yarış pistini seviyorum. Çok hızlı bir yer ve esas olarak şikan ve düzlükleri içeriyor. Nispeten daha düşük downforce ile sürüyoruz ve frenler çok zorlanıyor"

Robert Kubica: "Montreal’deki gelecek yarışı dört gözle bekliyorum. Özel bir yer, çok hoş bir şehir ve oradaki taraftarlar gerçekten heyecanlı. Bütün şehir, hafta sonu boyunca Formula 1’i yaşıyor. Montreal, son yarış Monako’ya göre tamamiyle farklı bir pist. Montreal, nispeten daha düşük downforce olan bir pist. Pisti seviyorum. Çünkü bir çok ağır frenleme ve dur-kalk yeri var. Yavaş virajların çıkışında mükemmel derecede iyi çekişe sahip olmak çok önemli. Özellikle hafta sonunun başlangıcında dikkatli olmalıyız: sürekli yarış pisti olmadığı için düşük tutunma seviyesine sahip. Orada 2007’de büyük bir kaza yapmama rağmen, Montreal benim favori pistlerimden biri."

Mario Theissen, BMW Motorsporları Sorumlusu: “2007 Kanada GP’den çok özel hazıralarımız var. Robert, korkunç bir kazadan neredeyse yaralanmadan kurtulurken Nick, 2. olarak o zaman kadar takımın en iyi sonucunu elde etti. Pist, hem sürüş yetenekleri hem de teknik açıdan meydan okyan bir yer. Uzun düzlükte motorlar gerçekten kendi tempolarında gidiyor ve başka hiç bir pist, frenleri Montral’den daha fazla zorlayamaz"

"Atmosfer açısından da bu yarış doruk noktasını temsil ediyor. Gilles Villeneuve pisti, St Lawrence Nehrindeki adada yer alıyor. Oradaki insanlar, heyecanlı Formula 1 taraftarlarıdır., Yarış hafta sonu boyunca Montreal şehir merkezi sallanır ve BMW taraftarlarının katılımı geleneksel olarak yüksektir. Kanada, BMW Grubu için önemli bir pazardır. Amerika GP’nin olmadığı ortamda, ne yazık ki bu sene Kuzey Amerika ikilisi mümkün olmadı. Montreal’de, Monako’daki olumlu performansımızın üzerine koymayı umut ediyoruz"

Willy Rampf, Teknik Sorumlu: "Uzun düzlükler ve şikanların kombinasyonu, Montreal pistini bir orta downforce pisti haline getiriyor ve özel bir aero paket geliştirdik. Modifiye edilmiş ön kanadın yanında bu (paket), tamamiyle farklı bir arka kanat içeriyor. Sürtünmeyi (tırmalama) azaltmak için bazı ilave kanatlar hazırlayacağız, bir tanesi burunda. Eğer azami hız iyi ise, son şikan öncesindeki uzun düzlükte özellikle iyi bir geçiş imkânı bulunuyor. Hiç bir diğer pist, frenler üzerine Montreal’den fazla zorlayıcı olamaz. Bu nedenle çok sağlam disklerle birlikte mümkün olan en geniş fren kanallarını kullanacağız"

"Monako’da olduğu gibi en yumuşak lastik hamurları, yavaş virajların çıkışında hızlanırken iyi çekiş sağlamak için Kanada’da önemli rol oynayacak. Bu pist, en küçük pilot hatalarını bile affetmemesi ile pilotlar tarafafından konsantrasyonu en üst düzeyde talep eder. Bir çok duvar var ve bu pist, yarış çizgisi dışında daima oldukça kirlidir"


Yorumlar

  1. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Bana boş konuşuyorlar gibi geldi..

  2. frenlerin bitmesi herşeyin bitmesidir kanadada.

  3. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Bu gaz ile BMW burada iyi bir sonuç çıkarabilir.

  4. Frenler frenler frenler. Bu pistin en önemli özelliği frenleri bitirmesi. Geçen yıl frenlerini bitiren Alonso Sato ya geçilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir