Pilotlar Pist Dışı Geçişler Nedeniyle Almanya GP Öncesinde Uyarılmış

yazar:

kategori:

Vettel, Almanya yarışında sondan bir önceki turda önündeki Button’u pist dışından geçtiği için 20 sn cezası almış ve ikincilikten beşinciliğe gerilemişti.

Bu cezanın ardından bir tartışma çıktı ve cezanın ağır olduğunu savunanlar benzer geçişi Bahreyn yarışında Lewis Hamilton’un yaptığını ve ceza almadığını savundular.

Son çıkan haberlere göre sürücüler, Britanya GP hafta sonunda pist dışından bu tür geçişler yapmamaları konusunda sıkı bir şekilde uyarıldılar.

Charlie Whiting takımlara ve sürücülere göndermiş olduğu mektupta “Pist dışına çıkan sürücüler (aracın herhangi bir bölümü pist üzerinde kalmayanlar) piste dönebilirler ancak avantaj sağlamadan dönebilirler.” diyerek uyarıda bulunmuş.

Daha önce yapılan açıklamalarda da savunma yapan sürücünün, atak yapan sürücünün ön kanadının, arka tekerleğine kadar gelmediği sürece pistin tüm bölümünü kullanabileceği belirtilmişti.


Yorumlar

  1. Bu cezanın ardından bir tartışma çıktı ve cezanın ağır olduğunu savunanlar benzer geçişi Bahreyn yarışında Lewis Hamilton'un yaptığını ve ceza almadığını savundular.

    Rosberg'in yaptığı ultra sert savunmanın ardından Hamilton pist dışına çıkmak ve geçişi oradan yapmak zorunda kaldı. Hatta yarıştan sonra Charlie Whiting Hamilton olası bir cezadan yırttı demişti. İkiside kural dışı ama Hamilton'ın atağında Rosberg onu dışarı itmişti. Burada Vettel direk kerplerin ötesine geçti. Artık kuralda değişir. Pist dışından geçiş yapan pilot ne olursa olsun ceza yiyecektir gibi bir kural konacaktır.

  2. komplo kurmuşlardır çocuğa..))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir