Almanlar Formula 1'e İlgiyi Kaybediyorlar

yazar:

kategori:

Auto Motor und Sport’a yazan Schmidt, Alman vatandaşlarının harika geçen 2012 sezonunda Almanya yarışına katılma konusundaki isteksizlikleri konusunda şaşırdığını söyledi.

Almanya Formula 1’deki pilotlar açısından ilk sırada yer alıyor. Sebastian Vettel ve Michael Schumacher gibi Alman yıldızların dışında 3 sürücü daha bulunuyor. Bunun yanında Mercedes takımı da cabası.

Almanya GP hafta sonunda cuma günü 38 bin, cumartesi günü 50 bin ve pazar günü 62 bin seyirci Hockenheim’a gelmiş. 2005’te pazar günü 110 bin, 2008’de 78 bin ve 2010’da 65 bin seyirci geldiği düşünüldüğünde düzenli bir şekilde azalma olduğu görülüyor.


Yorumlar

  1. Bunun sebebi çok açık ve net değil mi?

    Şu an efsane bir takımda efsane bir alman pilot yok. Ve bu da ilgiyi düşürüyor. Herhangi bir alman pilot bugün Ferrari koltuğuna tekrar otursun, trübünler yine tıka basa dolmaya başlar. Vettel ya da herhangi bir alman, ister 3 ister 5 kez daha şampiyon olsun, Schumi-Ferrari dönemi kadar ilgi görmeyecektir Almanya' da. Schumi, Ferrari den önce de 2 kere şampiyonluk yaşamıştı Benetton ile ama ilgi yine yoktu Ferrari dönemi kadar. Almanya da Formula1 e olan ilgi patlaması Schumi nin Ferrari koltuğuna oturması ile fişeklendi, onun ayrılması ile son buldu. Vettel' in sürekli Ferrari koltuğuna yakıştırılması ve o koltuğa oturmasının arzulanmasının temel nedeni budur almanlar açısından. Yaşlı moruğunda düşen gelirleri tekrar arttırmak için bunu hayal ettiğinden ve arka planda bunun için çırpındığından hiç şüphem yok.

  2. Bütün bunun sebebi Schumacher'in başarılı olamamasıdır ve o başarılı olamadıkta Almanlar'da bizden çok farklı olmazlar gibi

  3. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    BİZE NE!ÇOK DA ÖNEMLİYDİ…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir