MotoGp: Rossi'den Mugello'da Üst Üste 7. Galibiyet

yazar:

kategori:

Sezonun altıncı yarışının yapıldığı Mugello pistinde kazanan ev sahibi pilot Valentino Rossi oldu. İtalyan pilot 2002 yılından bu yana bu pistte üst üste kazandığı altı galibiyetle bir pistte en fazla yarış kazanan pilot ünvanına sahip olmuştu. Bu sene de gelenek bozulmadı ve ‘The Doctor’ lakaplı pilot Mugello’da bir kez daha kürsünün en üst basamağında yeraldı ve rekorunu 7 yarış galibiyetine çıkardı.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Rossi kötü bir start aldı ve dördüncü sıraya kadar geriledi. Rossi’nin kötü startından yararlanan Pedrosa startla birlikte liderliğe yükseldi. İlk turun sonunda Mugello’da Pedrosa, Stoner, Rossi sıralaması vardı. İkinci tura girildiğinde bu kez liderlik el değiştirdi ve Stoner yarışın yeni lideri oldu. Yarışın ilk turları büyük bir heyecan içerisinde geçildi. Pedrosa bu kez üçüncü turda Rossi’nin kendisini geçmesine engel olamadı. Rossi kötü bir start almasına rağmen her geçn tur yarış performansını biraz daha geliştirdi ve İtalyan pilot dördüncü turda kendi evinde Casey Stoner’ı geçerek liderliğe yükselmeyi başardı. Bu turdan itibaren her geçen tur rakipleriyle olan farkı biraz daha açmayı başardı ve liderliği yarışın sonuna kadar kimseye kaptırmadı. Rossi’nin bu galibiyeti ayrıca 1991’den bu yana Mugello’da kazanan Michelin’in hegamonyasına son vermiş oldu. İtalyan pilotu yine Bridgestone’dan Casey Stoner ve Michelin pilotu Dani Pedrosa takip etti.

Dokuzuncu turda ilk virajı fazla dışarıdan alan Stoner yerini Pedrosa’ya bırakmak zorunda kaldı. Rossi’nin farkı açmasıyla birlikte ikincilik mücadelesinde yalnız kalan ikili birbirleri üzerinde baskı kurmaya başladılar. Stoner on üçüncü turda daha önceki hatasını telafi etti ve kaybettiği yeri geri kazanarak ikinci sıraya yükseldi.

Yamaha pilotu Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso ile giriştiği mücadele de ilk virajı fazla dışarıdan alınca çakıl alana saplanmaktan kendisini kurtaramadı.

Kendi evinde yarışan bir başka pilot ise Alex de Angelis’di ve Gresini Honda pilotu Mugello’da dördüncü sırada finish gördü. Angelis’i Yamaha’da Colin Edwards takip etti.

Pos. Pilot Takım Lastik Süre
1 V. Rossi Yamaha Factory Racing Team 42:31.153
2 C. Stoner Ducati Marlboro Team + 2.201
3 D. Pedrosa Repsol Honda Team + 4.867
4 A. de Angelis Honda Gresini + 6.313
5 C. Edwards Tech 3 Yamaha + 12.530
6 J. Toseland Tech 3 Yamaha + 13.806
7 L. Capirossi Rizla Suzuki MotoGP + 14.447
8 A. Dovizioso JiR Scot Racing Team + 15.319
9 Shinya Nakano Honda Gresini + 15.327
10 C. Vermeulen Rizla Suzuki MotoGP + 30.785
11 S. Guintoli Team Alice + 39.621
12 T. Elias Team Alice + 50.021
13 N. Hayden Repsol Honda Team + 50.440
14 T. Okada Repsol Honda Team + 58.849
15 A. West Kawasaki Racing Team + 1:00.736

Yarış Dışı

16 J. Hopkins Kawasaki Racing Team + 0.000
17 J. Lorenzo Yamaha Factory Racing Team + 0.000
18 M. Melandri Ducati Marlboro Team + 0.000
19 R. de Puniet Honda LCR + 0.000

    Haftasonun’dan fotograflar






Yorumlar

  1. kaskı öyle bir tasarlamışlarki, kafasını eğip yarışırken üstten sırıtıyor görüntüsü vermişler 🙂 bakınca gülüyorum ya. nasıl bir şeysin sen 😀
    rossi bu sene daha iyi toparlandı, eski günlerine döndü, motoru ve lastikleri çok daha iyi performans veriyor..

  2. Tebrikler Doctor. Kaskı da harika olmuş.

    Bu haberi yapan arkadaşı kutluyorum :Ç anlayan anladı

  3. biaggi zamanında daha farklıydı diilmi? simdi o kadar heyecan yok .. 🙁

  4. ewet ya max biaggi varken rossi ile mücadele süperdi ama şimdide mücadele var rossi-lorenzo-stoner-pedrosa dörtlüsü bize zevkli yarışlar izletebiliyorlar.

  5. ömer çakırtaş avatarı
    ömer çakırtaş

    ben izleyemdim ama valenin kaskı çok güzel olmuş jorgeyede üzüldüm

  6. biaggi yokken eskı heyecanın h harfi yok.

  7. Bu sezon izlerken sıkıldığım ilk yarış oldu bu. Yarışın başları güzeldi ama Rossi 1. sıraya yerleşince rutine bağlandı. Zaten Rossi 7 yıldır bu pistin hakimiydi yine değişmedi.

  8. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    tebrikler rossi michelin hakimyetinide yıkmayı unutmadı.

  9. harika bir yarıştı. vale polede başladı startta biraz uyukladı sonra da açılın doktor geliyor dedi ve rüzgar gibi geçip gitti. müthiş bir yarışçı seyretmek zevk veriyor. tebrikler rossi her zamanki gibi 1 numarasın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir