Vettel: "Hamilton'a Aptal Demedim"

yazar:

kategori:

Liderlerden bir tur yiyen Lewis Hamilton, pitten çıktığı esnada Sebastian Vettel’in arkasında yer aldı ve temiz lastikleriyle birlikte Vettel’i geçerek turunu geri aldı. Vettel ise bu hamleye aptalca demişti.

Vettel “Kurallara bakarsanız bunu yapabileceği açık bir şekilde belirtiliyor. Ben gereksiz olduğunu söyledim. Fernando’yu avlıyordum ve pite bir kaç tur vardı. Bu olay bana yardım etmedi. Muhtemelen Jenson’a yaradı ancak bu bir yarış.”

“Şikayet etmiyorum. Yarış açısından kim olursa olsun liderleri rahatsız etmenin gereksiz olduğunu söylüyorum.” dedi.

Vettel, Hamilton’a asla “aptal” demediğini söylüyor.

Vettel “Yarışın ardından gereksiz olduğunu söyledim. Ardından ona “aptal” dediğim şeklinde yazıldı. Ancak bu oldukça üzücü çünkü bazen ağzımı açıyorum, bir şeyler söylüyorum ve sizler dinliyorsunuz. Ancak bu süreçte nasıl oluyorsa hatalar oluyor.” dedi.

Jenson Button’u pist dışından geçmesi sonucunda ceza alması hakkında Vettel “Dürüst olmak gerekirse olan oldu. Artık Hockenheim’da değilim, Macaristan’dayım ve yarış için sabırsızlanıyorum.”

“Ancak açıkçası mümkün olduğu kadar kısa sürede takımdan ya da yarış yönetiminden konuyla ilgili uyarılabilirdim. Dışarıdan yardım almak yardımcı olabilirdi ancak içeriden baktığımda rahattım ve bu yüzden o atağı yaptım. Sonunda iyi olmadı ve ceza aldık.” dedi.

 

Hamilton, Vettel'den Turunu Geri Alıyor - 2012 Almanya GP
Hamilton, Vettel’den Turunu Geri Alıyor – 2012 Almanya GP

 


Yorumlar

“Vettel: "Hamilton'a Aptal Demedim"” için 23 yanıt

  1. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Ingiliz degilsen eger, inan Ingilizceyi senden cok daha iyi biliyorumdur 😉

    Senin bakis acina gore Turkce'de de aptalca dememis oluyor, dil olarak bir fark yok.

  2. salih yildiz avatarı

    Aslında bunu "fernando alonso" isimli arkadaşa yazmıştım ama burada çıktı, özür..

  3. salih yildiz avatarı

    Hamilton, yeni lastklerle Ferrariyi geçemedi mi? yoksa geçmek için zorlamadı mı? burası tartışılır… Hazır arayı düzeltmişken bozmayım diye düşünmüştür eminim…

  4. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    he he anlıyoruz seni

  5. sen kımı avlıyosun çocuk.

  6. yaptığı hareket çok yanlıştı bir formula 1 pilotuna yakışmadı bu alanda kendini geliştirmeli

  7. Ben burda Vettel e katılıyorum. Neden derseniz, yarış esnasunda o atak yapıldığında neden uyarılmadı bu adam yada takımı. Yarıştan sonra ceza yı yapıştırmak çok kolay mı geliyor insanlara.

    Aklıma 2008 Charlie Wtingin in çirkefliği geliyor Spa da ki. Adama soruyor McLaren duvarı bir sıkıntı var mı diye oda bir şey yok devam etsin diyor.

    Sonra yarış bitmiş kutlamalar bitmiş ceza geliyor. Böyle geri zekalıların yönettiği bir motor sporları malesef.

    Şimdi derler ki son turdu. Yaw böyle bir bahane olur mu allah için. Motor sporlarını zirvesi burası seyirci gibi izlemesin hakem efendiler yarışı.

  8. Henry Crazy avatarı

    Alonso'yu tekerlekleri bitmiş halde bile geçmek zor.Tur başına 1 saniye hızlı olursan o zaman geçebiliyorsun.Kaldı ki sen daha Button'ı geçemedin doğru dürüst. 🙂

  9. çevir kazı yanmasın…açıklamalrı tapki çekince hemen çark…sevsinler seni alonso otoritelerden övgüleri toplayınca hazmedemedi….sempatik görünmek için geri adım atıyo

  10. rocco junior avatarı

    Diyemezsin zaten Esteban.Öyle her önüne gelene aptal diyemezsin aslanım

  11. yaptıgı geçişin yanlış oldugunu söyledi fakat türkçede o " Aptal " Kelimesi hakaret olarak anlamı var dediginiz çok dogru

  12. Button'ın o kadar zorlayıp geçemediği Alonso'yu mu avlıyormuş 🙂 Button'ı bile zor geçti, onu geçen Hamilton bile Alonso'nun arkasına dayandı.

  13. ingilizcede durum farklı biraz. birine aptal demekle aptalca bir şey yaptı demek farklı. birine aptal demek hakarettir ama aptalca bir şey yaptın demek bence çok yanlış yaptın demekle aynı şeydir. Hakaret içermez, istediğin kişi için rahatlıkla söyleyebilirsin. Bu durum da böyle sanırım.

  14. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Aptalca dediyse eger, aptalca seyleri aptallar yapar, dogal olarak yine hakaret etmis sayilir 😉

  15. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    ferrari bu sene depo boşaldıkça yavaşlıyo givi geliyodu bana ama almanyada böyle birşey başlarda varsada ortadan kalkmış yani öyle bişey yok bu yüzden önünde alonso olanların sanki bişey olması ;%90 alonsoyu geçmiş gibi konuşmaları mantıksız grosjean daha 2 tur önce geçildiği adam hakkında galibiyeti alıcak gibi konuşmuştu valencia da kalmasam alırdım gibi burdada vettel tamam drs ile geçiş yapmak kolay belki valencia da daha zor olabilirdi ama almanya da kesinlikle ferrarinin temposu yarışı kazanmak için yeterliydi hamilton da yeni lastiklerle geçemedi yani ferrariyi geçmek o kadar kolay değildi almanyada inşallah bundan sonra daha da zorlaşır alonso eğer macaristan da da güçlü iyi bir sonuç alırsa şampiyonluk hiç uzak değil tatil öncesinde

  16. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    ne küçülmesi la 😀 adam aptalca demedim diyor ispat ederlerse biz de inanırız dediğine..kardeşim medya bu ''ot'' dersin ''b.k'' yazar anlatabiliyomuyum?

  17. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    medya olayları çarpıtır..bu bir gerçek.''aptalca'' diye yansıtmaları dikkat çekmek bu basından korkacaksın arkadaş.bunu bilir bunu söylerim..

  18. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    bu sene hep böyle, alonso yu önünde gören hemen geçecektim moduna giriyor. Valencia da da grosjean geçiyordu, öyle demişti.

    Adama geçeydin 30 tur boyunca derler.

  19. sanırım yaptığı geçişe aptalcaydı demişti yanlışım varsa düzeltin lütfen.

  20. Schumacher- avatarı

    Gün geçtikce küçülüyorsun sebep ?
    Baskıya dayanamıyorsun

  21. enson Button'u pist dışından geçmesi sonucunda ceza alması hakkında Vettel "Dürüst olmak gerekirse olan oldu. Artık Hockenheim'da değilim, Macaristan'dayım ve yarış için sabırsızlanıyorum."

    NOKTA

  22. DreamOfWinD  avatarı
    Fernando'yu avlıyordum ve pite bir kaç tur vardı.

    muahaha 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir