Vettel: "Şu Anda En İyi Paket Ferrari'de"

yazar:

kategori:

Brezilya’dan O Estado de S.Paulo, İtalya’dan Corriere della Sera ve Fransa’dan Auto Hebdo ile olan söyleşisinde Vettel, söylenene göre, Alonso’nun en iyi araca sahip olmamasına rağmen şampiyonayı lider götürdüğünü söyleyen Ferrari ve İspanyol pilotun açıklamaları sorulduğunda gülümsemiş.

Geçen hafta sonu koşulan Almanya GP’ye atıfta bulunan Alman pilot: “En hızlı Fernando idi. Çünkü en iyi donanıma sahipti.”

“Şu anda en iyisi Ferrari. Bu yüzden benim yapmam gereken, en istikrarlı olmak”

“(Ferrari) seneye zor bir başlangıç yaptı ama şimdi nerede olduklarını görebiliyoruz. Bütün şartlarda en istikrarlı onlar: Yağmur, kuru zemin, pistte tutunma seviyesi değişikliklerinde, soğuk, sıcak…”

“Şu anda en iyi paket Ferrari’de. Hızlı ve dayanıklılar. Hockenheim’da bizi ve McLaren’ı arkalarında tuttular. Bu bir gerçek; benim yorumum değil”

Alman pilot ayrıca Alonso’nun takım arkadaşı Felipe Massa’nın İspanyol pilottan puan çalmamasının da Ferrari’ye avantaj sağlamadığını düşünüyor.

Vettel: “Bir yarış takımı için bir pilotunun galibiyetler, diğerinin ise önemli derecede alt sonuçlar için mücadele etmesi iyi değildir.”

“Dışarıdan bakıldığında, Felipe’nin, doğal hızını gösterememesinin nedenini anlayamayız. Çünkü (aslında Massa) çok hızlı”

“İnsanlar unutuyor: (Massa’nın) motoru burada (2008 Macaristan’da) iflas etmeseydi bir dünya şampiyonluğu olacaktı. Şimdi aracı iyi çalışmasına rağmen şampiyonanın zirvesinden çok uzakta”

“Bunu anlamıyorum”

İşte bu noktada Ferrari’deki pilot eşitliği konusu açılıyor ve Vettel, Ferrari’de Alonso ile takım arkadaşlığı konusunda pek de istekli görünmedi.

Ferrari’de Alonso’nun takım arkadaşı olmayı kabul edip etmeyeceği sorusuna Vettel: “Bilmiyorum”

Alonso’nun Ferrari’deki pilot seçimi dâhil bazı kararlarda etkin gücü olduğunu söylemesine atıfta bulunan Vettel “Ferrari ile olan anlaşması konusunda öyle çok şey duyuyorum ki beni bunu düşünmeye sevk ediyor. Duruma bağlı”

“Aynı takımda Fernando ile mücadele etmekten çekinmiyorum. Çünkü bu durum, hem takım hem de hem sizin için iyi. Yavaş bir takım arkadaşına sahip olmaktan çok daha iyidir.”


Yorumlar

  1. bunları yazmanın bir önemi yok alonso bir çok hamiltondan yavaş kaldı. ilk senesinde hamilton çok iyi iş çıkardı ve alonsoya fark açtı ama sonunu getiremedi aracı çakıllara gömdü falan kimiye gitti şampiyonluk

  2. Kimi R. 111
    Lewis 110
    Alonso 110

    ooo tamam dunya kadar fark yemiş alonso =))

  3. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Rambo Detected 🙂

  4. herkes havadan aynı oksijeni soluyor ama bazıları o oksijeni içerde nereye harcıyorlar da böle saçma sapan yorumlar yapıyorlar acaba..alonso bu yıl hatasız olabilir ama aynı zamanda hiç sorun yaşamayan, başına ne bir yarışta ne de sıralama turunda mekanik arıza dahil birşey gelmeyen aklıma gelen neredeyse tek pilot..bu sporda özellikle bu yıl her şey çok çabuk değişiveriyor, bir mekanik arıza yada bir kazaya bakar olay, sonra burdaki arkadaşlar da yine çil yavruları gibi yine kaçışıp dağılır, ortalık sakinler..

  5. Pilot da pakete dahil olduğuna göre haklı 🙂

  6. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Pardonda Mclrn da kımden fark yedı Alonso ? 🙂

  7. fernando maintain the gap

    derler dimi?

  8. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Evet F2012'yi Fernando Alonso kullaninca ortaya cikan paket en iyisi, Vettel dogru soylemis.

  9. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    vettel haklı ferrari en iyi paket. ayrıca şuanda lastikleri en iyi kullanan takım,bu sene lastikleri iyi kullanabilmek hayati derecede önemli. bunu kabul etmek zor değil. McLaren sezon başında piyangoya lastikleri çalıştırınca hızlı gözüktü,ferraride çalıştıramayınca yavaş. McLaren resmi olarak açıkladı lastikleri %30 anca çözdük diye. sezon başı durum böyleydi. yani sezon başı herkes lastikleri iyi çalıştırsa o farkları kimse görmeyecekti. pirelli piyangosu bir ona vurdu, bir buna. lastikler bu kadar kötü olmasa daha yakın ve zevkli mücadele izleyecektik.

  10. vettel haklı ferrari en iyi paket. ayrıca şuanda lastikleri en iyi kullanan takım,bu sene lastikleri iyi kullanabilmek hayati derecede önemli. bunu kabul etmek zor değil. McLaren sezon başında piyangoya lastikleri çalıştırınca hızlı gözüktü,ferraride çalıştıramayınca yavaş. McLaren resmi olarak açıkladı lastikleri %30 anca çözdük diye. sezon başı durum böyleydi. yani sezon başı herkes lastikleri iyi çalıştırsa o farkları kimse görmeyecekti. pirelli piyangosu bir ona vurdu, bir buna. lastikler bu kadar kötü olmasa daha yakın ve zevkli mücadele izleyecektik.buyuk takımların araçları birbirine hep yakındı farkı fazla gösteren lastikler oldu. şimdide yakınlar. kim lastiği iyi kullanırsa pastayı götürüyor.başka bir takım aksini ispat edinceye kadar ferraride en iyi paket var.

  11. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    vettel giderse öyle olacak zaten şimdi massa'da olduğu gibi vettel eşit şartlarda yarışamayacak.sonra alonso fanları da en büyük alonso falan diyecek … aynı şekilde alonso redbull'a gelse (bak bunu bilemem ama alonso'ya ''sebastian is faster than you can you confirm understand that message'' denmez..)yani herkes kendi takımında kalsın bence 😀

  12. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    tyler norton was here hahahaah 🙂 kasap bahane

  13. ALONSO O KADAR SINIRI AŞAN ÖVGÜLER ALIYOR Kİ EN İYİYMİŞ FALAN, (!)
    VETTEL FERRARİYE GİTTİĞİ ZAMAN GÖRECEĞİZ KİMİN DAHA İYİ OLDUĞUNU,
    AYRICA MCLAREN DÖNEMİNDE ALONSO NUN NASIL fark yediğini de unutmayalım..
    bu arada ferrari nin en iyi paket olmasa arkasında tutamazdı bir yarış boyunca özellikle düzlükte yaklaştırmadı..

  14. Böyle yüzsüz pilot daha gelmez pistlere,zevkle izleyelim 🙂

  15. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    aslında vettel'in ferrari'ye eğilimi var ama korktuğu ise ferrari'ye geldiğinde 2.pilot olmak takımın alonso'dan yana olacağını biliyo.

  16. Paket bahane

  17. Ferrari%100 avatarı

    Vettel bile Massa nın hızlı olduğunu söylüyor ama MASSA bir türlü ispatlıyamıyor

    Bu yarış bi galibiyet gelsin artık

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Şimdi aracı iyi çalışmasına rağmen şampiyonanın zirvesinden çok uzakta"

    "Bunu anlamıyorum

    "

    Sanki araç sezon başından beri iyi çalışıyor da massa buna rağmen çok geri kaldı.

    Mclaren pilotlarının altındaki araç sezona en hızlı olarak başladı araçlar çok iyi çalışıyordu buna rağmen buttonun şampiyonadan çok uzakta değil mi.Massa ile ne farkı var.
    Bunu anlıyorsun da diğerini neden anlamıyorsun.
    Massa bu sezon hem çok hata yapıyor hem de çok şanssızlıklar yaşıyor.Vettelin bunları da gözardı etmemesi gerekir.

    Bunlara kısaca gözatalım.
    Avustralyada senna ile olan kazası
    İspanyada sarı bayrak ihlali ve pitten geçme cezası
    Kanadada iyi başlayıp spin atıp gerilere düşmesi
    Valensiyada kobayaşi kazası sağ ön lastik ve kanat
    Almanyada startta kaza ve ön kanat kaybı.

    Massa biraz daha dikkatli ve şanslı olsaydı şimdi daha iyi puanı olabilirdi.

    Vettelin idrak edemediği nokta şudur.Alonso bu yıl nerdeyse hatasız yarışlar çıkarmaktadır.
    Muhabirlerin vettele soracağı asıl soru şuydu: Eğer Alonso RB8i sürseydi kaç puanda olurdu?

  19. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    şampiyona devam ederken daha süreç ilerlerken alonso ne başarısı göstermişde takdir edilecek sezon sonu ipi gögüslediğinde herkes başarısını takdir eder öyle pohpohluyorsunuzki sanki ferrari aracını adam sırtında finish çizgisine götürüyor. Tamam anlıyoruz alonsonun şampiyon olmasını çok istiyosunuz , size göre cocuk olan vettel bile alonso kadar şampiyonluk almış bunu kendinize yediremiyosunuz 3 olsun 4 olsunda rahatlıyalım diyosunuz az biraz sabredin şurda sezon sonuna bişe kalmadı şampiyon olsun ondan sonra şampanya patlatırsınız be kardeşim ..

  20. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    ferrari fanları damlar birazdan paket bahane diye hahahah

  21. huriye sapmaz avatarı
    huriye sapmaz

    Alonso'nun başarısı hiçbi zaman takdir görmez zaten

  22. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    "En iyi pakete biz sahibiz ama bi Alonso'yu geçemiyoruz" demek zor gelmiş paşaya 🙂

  23. en hızlı araç olsa nasıl oluyorda massa cok geride yani massa cokmu kötü sürüyor sabotemi ediyorlar aynı paketle sürüyor ikiside

  24. Hasan Basri Kalyoncu avatarı
    Hasan Basri Kalyoncu

    iyi kıvırtıyon vettel yok massa çok hızlı vs. vs. yeme bizi :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir