Hamilton Yarınki Yarış için McLaren'ın Güncellemelerine Güveniyor

yazar:

kategori:

İngiliz pilotun geçen hafta Almanya’daki yarışı, lastik patlaması yüzünden sorunlu geçmişti ki o yarışta takım arkadaşı Jenson Button, podyumun ikinci basamağına çıkmıştı.

McLaren pilotu, Lotus ve Red Bull’u arkada tutmak için gelişimlerin önemli olacağını söyledi.

Hamilton: “(Pazar günkü yarışla ilgili) herhangi bir sır yok. Durum herkes için aynı. Sakin durmalı ve lastiklerinizi korumalısınız. Lastik stratejisi yarın önemli olacak. Lastik bozulması ilginç olacak.”

“Bu sabah hiç uzun sürüş çalışmadım. Benimkini dün yapmıştım ve oldukça iyiydi. Pist dün biraz tozluydu; bu yüzden kıyaslama yapması zor. Uzun sürüşlerde Lotus’un uzun gittiğini biliyoruz. Red Bull da aynı. Biz sadece kendimize odaklanmalıyız”

“Jenson (Button) (Almanya GP’de) güncellemelerin gelişim sağladığını gösterdi. Umarım yarın aynısını ben de gösterebilirim. Yarın uzun bir yarış olacak. Yani çok şey olabilir. Bizim sakin olmamız şart”

2008 şampiyonu, güncellemeler sayesinde aracını daha fazla zorlayabildiğini de ifade etti.

Hamilton: “Şimdiye kadar gerçekten olumlu bir hafta sonu oluyor. Sonunda bu hafta sonu güncellemelerin işe yaradığını görebiliyor, aracı önceden koyamadığım yere getirebiliyorum”

“Sürekli olarak mükemmel tur için zorluyordum. Ve bunu elde etmek heyecan verici. İşler yolunda gitmesi, inanılmaz bir güç sağlıyor. Bu hafta sonu açıkçası tempomuz var. Bunun mümkün olduğunu biliyorduk ama mesele, yapmasıydı”

“Bütün hafta sonu tempomuz olduğunu göz önüne alınca, (polü kaçırmak) hayal kırıklığı yaratacaktı. Bu yüzden başardığım için mutluyum”

“Bu bir motor sporu. Rahat olduğumuzu söylemiyoruz. Yapmamız gereken çok iş olduğunu biliyoruz.”


Yorumlar

  1. Katılıyorum.Grosjean startta yerini koruyabilirse galibiyet için çok önemli bir aday.Button bile o lastikleri diğerlerinden erken bitirdiyse Hamilton tehlikede demektir.Lotus'un da zaten lastik koruması dillere destan…

  2. ibrahim oymak avatarı
    ibrahim oymak

    arkdaslar yarıs kacta baslıyorr_?

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Almanya'da galibiyet için çekişen 3 pilot arasında en yeni lastik Button'daydı en erken biten lastik gene Button'daydı.Mclaren lastik stratejisinden yarışı kaybedebilir.Grosjean Lotus'un lastik performansınıda göz önüne alırsak ilk galibiyetini kovalayacaktır.

  4. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Haklısin Didem ; bugün sıralamaları RTL den izledim , antremanlarda mclaren pit ekibi 2:31 sn de lastik değiştirdi , yok artık dedim

  5. haha unutuyosun galiba son 2 yarıştır pit stop rekoru kırıyoruz 😀

  6. sağol bütün f1 camiasını aydınlattın.. biz de şu ana kadar sorun neydi diye kara kara düşünüyorduk

  7. sulonsooo sen bu işlerden anlıyorsun galiba yarın puan alabilcek miyiz? "McLaren olarak"
    >:)

  8. Teşekkürler =))
    Kızsamda kötü söz söylesemde seviyorum bu takımı ve gelişim hızını.

  9. Nedense Lewis iyi bir sonuç aldığında bende söke söke, türlü zorluklar karşısında hakedilerek alınmış hissi oluşuyor; halbuki ona zor alışmıştım.. Enteresan bir psikoloji 🙂

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Tebrikler hayırlı olsun 150.pole.

    Kötü geçen İngiltere ve Almanya dan sonra bu kadar ileri bir adımı kimse bekliyordum diyemez.Sezon içi gelişimi için Mclarene de tebrikler.

  11. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Hami seni yarış galibiyetinden edecek en önemli 2 faktör:
    1.Mekanikerler
    2.Lastikler

  12. Hadi Lewis yarında engellenemez bir performans bekliyorum senden.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir