Alonso: "Yağmur Yağmazsa Podyum Mümkün Değil"

yazar:

kategori:

Şampiyona lideri İspanyol pilot, bugün ön grupta ilk cep mücadelesine giremedi. Ferrari pilotu, yağmur yağmadığı sürece yarınki yarıştan en fazla 4.’lük umabileceğini belirtti.

Alonso: “Kuru zeminde en üs sıralar için mücadele edecek durumda değiliz ve bunun farkındayız. Genellikle yarışta işler (Bizim için) daha iyi oluyor ve umarım damalı bayrağı ilk 4-5 içinde geçebiliriz”

“Hedefimiz, Pilotlar Şampiyonası’nda en yakın rakibim (Webber) olacak ve bugün biliyoruz ki yarın onun önünde başlayacağım. Yarın akşam işler nasıl gelişecek göreceğiz”

Çifte dünya şampiyonu, aracının antrenmanlardaki durumunu göz önüne aldığında sıralama sonucunun kendisini şaşırtmadığını ifade etti.

Alonso: “Çok zor bir sıralama bekliyorduk ve öyle de oldu. En azından 8 aracın -2 McLaren, 2 Force India, iki Red Bull ve Lotus- çok rekabetçi olduğunu gördük. Dolayısıyla son seansa kalabilmek, ulaşılması zor bir hedefti.”

“Bunu başardık ve son bölümde lastik basıncı ve ön kanat üzerine çalışıp aracın hakimiyetinde de biraz gelişim kaydettik. Kesinlikle mükemmel bir tur atamadık. Birkaç birazda bir avuç dolusu ondalıklar kaybettik”

İspanyol pilota göre yarın yağmur yağması halinde her şey değişebilir.

Alonso: “Süper konsantre olmalıyız; özellikle de lastikleri idare şeklinde. Burada geçişin kesinlikle kolay olmadığı bir gerçek. Ama yarın yağmur yağma olasılığı hâlâ var ve bunun her şeyi değiştirebileceğini biliyoruz”

 


Yorumlar

  1. Bizim duaya ihtiyacımız yok aracımız yağmurda da gidiyor ama anlaşılan Alonsonun var gibi baksana habere.Hiç Kimi'den sıcak olmazsa podyum zor dediğini duydun mu?

  2. Ben sadece McLaren ve Red Bullcular Alonso haberlerinde ona kin kusuyor zannediyordum.Bir de Massa'cılar türemiş.Zaten 09 Hungaroring kazasını da Alonso yaptırdı.Ben anlamıyorum arkadaş utanmasalara 11 eylül saldırılarını bile Alonso yaptı diyecekler.ADamın takım arkadaşının taraftarları bile ona laf atıyor,sürekli de 30-40 küsür beğeni alıyor.Neymiş pole/galibiyet alınca Alonso hızlı,yavaş kalınca araç yavaş.Evet öyle var mı ? Siz gidin de o en iyi dediğiniz adamın haline bakın.Size laf anlatmaya gerek bile yok.İstatistikler yeter.Takım arkadaşına onun kadar ezilen tarihte başka bir pilot var mıdır merak ediyorum.Hadi uçun şimdi.

  3. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    ses kes yorum oku. !!!! pist ferrariye uymuyor o kadar.

  4. grosjean bombası hamilton ve vettelin arasında. vettel artık iyi sayılır, aptalca kazalar yapmıyor. şunu da hatırlatmam gerekir ki alonsonun arkasında da maldonado var 😉

    altta yazan bazı arkadaşlar da rüyamda gördüm içerikli yorumlarla dalga geçenler derneği üyeleri sanırım.

  5. Ferrari pilotu, yağmur yağmadığı sürece yarınki yarıştan en fazla 4.'lük umabileceğini belirtti.

    haber sabittir. başlığı seçmek yazara kalır ve haberin içeriğindeki en önemli kısmı seçmeye çalışır.

    lütfen biraz daha sağduyulu olun veya en azından haberi okuyun.

  6. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Ağlak, Vettel değil miydi?Karthikeyan Vettel'e demişti sanırsam. 😉

  7. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Ya başka bi sitede Alonso'nun haber başlığı 'yarın için zafer çok zor bir hedef'' diyor.Burda ise podyum mümkün değil diyor.Bence siz başlıkları pilotlara göre ayarlıyorsunuz.Sevdiğiniz pilotunkini iyi sevmediğinizi kötü başlıkla.

  8. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Unutmayın gençler HAM iki zaman turu attı.ALO iki zaman turu atsaydı farkın daha az olacağını düşünüyordum.

  9. Her demecinde yada Hareketlerinde Takimim ve Aracim cok kötü fakat ben sirtliyorum demeye getiriyor Simdide cok kötümser bir hava yaratip podyuma cikarsa benim sayemde oldu tablosu cizmek istiyor Kahramanliga oynuyor hep

  10. bu arada diğerlerinin mor zamanlarıyla Ferrarilerin zamanları arasındaki farkın da genelde 0.3-1 sn arasında (lastik farkı yok) olduğunu hep takip ettim. boş konuşup fakir edebiyatı yapmak veya Alonsoyu göklere çıkarmak gibi bir niyetimiz olmadı

  11. o muzu ben bunların ağzına koyacam da neyse…

  12. lanlı lunlu konuşma terbiyesiz herif.

  13. aslında dediklerin çok yanlış değil.

  14. ilk pitlere kadar sorun yok. ancak hafifledikçe diğer takımlar (redbull, mclaren, sauber, williams, özelikle de lotus) hızlanırken Ferrari performans kazanamıyor. Son 20 turun hepsinde bu beş takımdan mutlaka mor turlar görürken Ferrariler 30. turlardaki turlarına devam ediyorlar. Buna da kötü araç diyoruz bir, ve bence haksız da değiliz.

  15. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    bu resmi koyanda değil hazırlayanda suç inşallah emzik vereni bol olur onunda

  16. kagan ozkan avatarı

    podyuma çıkarız dedirtecek bir aracımı yok arkadasım sen sezon basında kalmıssın ferrari yarış performansında son 3-4 yarıstır diğerlerinden kesinlikle yavaş değil sen yarın yarışı güzelce izle sonra yorum yap araç hakkında bunları geçin işte bütün mesele bu webber haberine yorum yapılmamasının alonso haberine bu kadar yorum yapılmasının nedeni kıskançlık v.s değil sizin kendinize özel taktığınız gözlüklerle bu adamı ve ferrari yi yorumlamanız bütün mesele bu kusura bakmayın ama yalan konusuyorsunuz millet isyan ediyor yarın görüceğiz ferrari yi ben burdayım ayrıca alonso nun kıskanılacak bir tarafı yok alonso nun şu ana kadar yaptıklarını yapmış bir dünya pilot var ondan çok daha yetenekli çok çokk daha basarılı büyük pilotlar geldi bütün mesele pilotunuzun ve sizlerin politik yaklasımlarınız tuttuğunuz adamı desteklemek için utanmasanız alonso force india da yarısıyor diyeceksiniz williams demedim adamların galibiyeti var:) beğenilmeyen maldonado nun bile galibiyeti var öyle böyle ferrari de basarı neden bu kadar büyütülüyor anlamak güç ve diğerlerinden kesinlikle yavaş olmayan bir araca göre:) yarısdan sonra görüşürüz.

  17. heikki 1088 avatarı

    Bu arkadaşı Mclaren'ı kullanırken de sevmezdim. Hoş böyle olsa bile ne o bir şey kaybediyor ne de ben, zaten tanışmıyoruz bile ama gel gör ki şu anda pisteki en iyi pilot olduğunu düşünüyorum. Yaptığı işler ve yapacağı işlerin çok büyük olduğunu düşünüyorum fakat lanse ettiği gibi Ferrari'nin çok yavaş olduğuna katılmıyorum. Yarışlarda oldukça iyi bir hız yakalıyor takım. Sadece gücümüz yeterli olmasa da bakın ben neler yapıyorum demeye getirmemesi lazım. Yanlış anlamış da olabilirm fakat bana böyle bir hava yaratılmaya çalışılıyormuş gibi geliyor. Şampiyon olmasını istemesem de sevmesem de şampiyon olunca saygı duyulacak bir pilot.

  18. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    Basit bir alonso haberinin altında yarış haberi gibi birçok yorum olması zaten alonso nun pistte en çok tutulan sevilen ve kıskanılan pilot olduğunu ispatlar webber haberinin altında 1 yorum vardı az önce alonso 2010 belçika da yarın iyi işler olucak demişti ve yarış dışı kalmıştı ondan beri ben pazarlar için çok podyumda oluruz kazanırız falan dediğini duymadım zaten böyle söyleyebileceği bir aracıda yok elinde adam temkinli kaç yarıştır podyuma çıkamayan massa mümkün diyo hayalperestliğe gerek yok massa yarın podyumda olabilir ama normal şartlar altında çok zor valencia daki gibi şeyler olması lazım alonso içinse iyi bir start ve iyi bir tempo yeterli bence çünkü alonso komple bir pilot bu yüzden bu kadar kişi kıskanıyo ve çekemiyor

  19. kagan ozkan avatarı

    Bende iddia ediyorum yarışta ferrari lotus dan da mclaren dan da geride kalmayacak abarta abarta bi hal oldunuz ferrari lotus mclaren rbr bu araçların hepsi birbirine çok yakın sanki mgp den bahseder gibi bahsetmeyi bırakın ferrari den bahsediyorsunuz sıralamalarda kuru zeminde diğerlerine göre daha yavaslar ama yarış performansında kesinlikle büyük farklar yok iyi bir startla rahatlıkla podyuma atabilir kendini alonso sürekli pastadan kendine pay çıkarma derdinde biri ona mgp sauber force india kullanmadığını hatırlatmalı.
    Ayrıca üst düzey pilotlar araçlarından maksimumu alabilmeli alonso yu kimse kücümsemiyor tabiki üst düzey bir pilot ve o da gereğini yapıyor her üst düzey pilotda olduğu gibi ama hayal mahsulü sanki diğer üst düzey süren pilotlar araçlarından yüzde yüz ü alırken alonso yüzde 150 yi alıyormuş gibi saçma yorumlar yapan arkadaşlar gözlüklerini değiştirmeli adam sadece işini yapıyor diğerleri gibi ve şanslı ki araç arıza v.s probl konusunda rakiplerine göre avantajlı bu da puana yansıdı diğerleri çok daha fazla sorunlar yaşadı örn.button gibi bu da onların performanslarına etki etti bu noktada alonso şanslı bir pilot.

  20. Yarinda yaris esnasinda Girdap görürsün Kardes.. Podyum Ya Rüyaya yada Yagmura kaldi baskada bir Umudunuz yok. Arkadas Dogru Fakat eksik söylemis Hamilton Kabus gösterir adama :-))))))

  21. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    2-2 daha 4 eder.Yarın yağmur olmazsa Alonso podyuma falan çıkamaz bence bunda kahin olmak gerekmez ondan araç olarak çok iyi Raikkonen ve Button var.Ancak bu isimlere bişey olucak ki en az podyum olsun yoksa en iyi ihtimalle 4. yada 5.olur.

  22. Görünen o ki yine blöf yapıyor bu sezon için bu ilk değil.
    Kafasında podyumdan azıyla yetinmeyeceği olsa gerek yine iyi start alıp şansının yanında olmasını bekleyecek.Zaten onun için şartlar ancak bu kadar iyi olabilirdi daha ne çıkaracak o araçtan bilmiyorum.Bir de aracı en iyi olsa diyeceğim ama bu kadroyla 2-3 yıldır doğrulamıyor ferrari.

  23. Hamilton. Rüyalar gördürür,hayaller kurdurur. 🙂

    -The Factor of Lewis Hamilton. Vodafone McLaren Mercedes

  24. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    he lan he alonso kral redbull illegal ferrari normalde sauber ve toro rosso ile çekişir ama alonso sayesinde mclaren ve redbulla çekişiyor…oldu mu egon tatmin oldu mu ? sen ve senin gibilerin yorumlarına daha da cevap yazmam(okumam bile) bi kaç tane daha vardı senin gibi allah rızası için sen de benim yorumlarıma cevap yazma.

  25. ben ona buna bakmıyorum artık sizlerin yaptığı gibi. sonuçta araç 1 haftada birden gerileyecek veya çok fazla gelişecek değil.0.8 saniye tur başına yavaş gözüküyor en hızlı aracımız.onu bunu hesap etmiyorum.

  26. A'dan Z'ye kilit demeyi unutmuşsun

  27. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    hayırdır kendine dağlı arkadaş mı aradın birader? ben değilim kusura bakma git yoldan geçenlere sor gerçi dağda yoldan geçen de olmaz ya doğru tüh.

  28. Anca rüyanda görürsün zaten

  29. Henry Crazy avatarı

    Bu arada tüm Müslüman ailesinin ramazan ayı mübarek olsun.Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin.Amin 🙂

  30. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    ''ben bu haftaki ''değil'' geçen haftadan bahsediyorum olacak ilk cümle.eklemeyi unuttum sanırım kusura bakmayın.

  31. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    bu dediğin podyum olsun ferrariye geçicem kardeşim ahanda yazdım buraya söz.

  32. Henry Crazy avatarı

    Adamın emziği bile Ferrari.Kimin Ferrari emziği var ki.Kalite 🙂

  33. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    bu bu haftaki geçen haftadan bahsediyorum ben.yağmurda 0.8 saniye bi fark yoktu geçen hafta..aksine ferrari en iyi araçtı yağmurda.kuru zeminde de 0.8 dezavantajı olduğunu sanmıyorum.tek geçiş yapılabilecek yer uzun düzlüktü orda da vettel 299(drs ile 306) alonso normal hızla 304le gidiyodu.yani tamam alonso kötü pilot değil de arabanızı hurda gibi görmeyin.

  34. öyle mi la, dağda mı yetiştin sen?

  35. mclaren mete avatarı

    Red Bull 'u tutuyor arkadaş ,Mclaren'ı kastetti…

  36. mclaren mete avatarı

    çirkinleşmeye gerek yok.emzikli resimler ,resmin altında ırkçılık kokuları.bir türlü öğrenemedik düzgün tartışmayı.Illa aşağılayacaksınız birbirinizi.Doğruları konuşmuş burada,kendini biliyor aracı biliyor mümkün olanı söylemiş.Favori olmadığı yarışlarıda kazandı bu sene,Ferrari ve Alonso taraftarlarının tek olumlu penceresi bu bence.Biz de artık favori olduğumuz yarışları kazansak iyi olacak 🙂

  37. Ferrari%100 avatarı

    Yarın Hamilton podyumda olmayacak rüyamda gördüm Vettel Hamiltona atak yaparken çarpıyor ve ikiside yarış dışı kalıyor ve sonunda podyumda 1>Alonso 2>Raikonen 3>Massa

  38. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    0.8 saniye hızlı olduğunu kanıtla bana kardeşim bekliyorum.

  39. Saint Anti ciler ne zaman yağmur duasına çıkın dediler… o haddede yağmur oldu 🙂 .Ben ve benim gibi olan taraftarlar (MSC ve ALonso taraftarları) bu deyimlere saygı duyuyoruz:)))).

  40. Alonso geçen hafta en hızlı araç bizde değil dediğinde gülenler vardı.Tabii ki sende o bu.Gördünüz dimi 0.8 saniye hızlı araçla geçemediniz :):) Unutmayın alonso f1 i sizden iyi biliyor arkadaşlar.

  41. bence siz sıcak duasına çıkın raiciler.malum hava soğuk olunca iceman da adı gibi oluyor 🙂

  42. medet uman alonso dimi ? yorumunun son cümlesine bak bir de ahahah 🙂

  43. ADAM REALIST konuşuyor arkadaşlar. Çıkıp da son 2 senesinde podyumu olmayan adam gibi podyum mümkün demiyor.alonso kini almış başını gidiyor hayretle izliyorum sizleri.hele bir de raikkonenciler massacılar yazmıyor mu onlara ayrı bir acıyorum

  44. Dünya Sampiyonluguna oynayan Adama ve Takima bakin hele siz, Yagmurdan Medet umuyorlar Bu bence Bu Takimin ve Pilotun Sampiyonlugu haketmediginin göstergesidur. Buna ragmen insallah yagmur yagar ve genede Alonso podyuma cikamaz dolayisiyla bahaneleri tamamen ortadan kalkar

  45. aynı duyguları beslemişiz zamanında.

  46. Eline sağlık güzel yorum.

  47. macaristanda piste yakın sayılabilecek noktada oturan bir arkadaşımla konuştum, yerel tv lerde yarın öğleden sonra yağmurlu olacağıyla ilgili hava durumu yayınlıyorlarmış büyük ihtimal yağmur olacak…

  48. rocco junior avatarı

    Anlık reaksşyon göstermek çok iyi değil.Sonra insan lafını yiyebilir veya pişman olabilir.O hüsrana alışık olanlar burda aylarca haftalarca yazmayıp Fernandonn bir anda geride kaldığını görünce yamyamlaşanlardır.Kendi pilotları dediğim gibi sezon içerisinde 2-3kere böyle yakın oluyor Alonsoya bunuda mucize olarak gösteriyorlar.Nerdeyse Alonsoyu sıradan pilot diğerini rekabetçi pilot statüsüne koyacaklar.İnsanımız böyle malesef.Kışın teste bakıp şampiyon olurlar sezon ilk 2 yarışından sonra şampiyon olurlar sezon ortasına geliriz Alonso şampiyondor.Bu araç en gelişen araç iken bir yarış sonra hiç gelişmiyor derler.Taktikle yarış kazanırız Ferrari harika kaybederiz aptallar.İnsanımız böyle malesef Serdar Ortaş haklı 1000lerce…

  49. Pilotların suçu yok o yüzden biz hamilton'a böyle bir şey yapmayız ama bazı ademoğulları!!! var ki aynı cinsten olduğum için üzülüyorum…

  50. hayır adam kötü bir şeyde söylememiş. Kazandığı yarışlardan sonra söylediğini söylemiş

    "performans olarak eksiğimiz var, aracımız yeterince hızlı değil"

    Gerçeği hep gözümüzün önüne koyuyor, bugünde kötü bir iş yapmadı, q3 te hatasız bir tur atamadı maalesef, daha hızlı olabilecekken potansiyeli kullanmadı…

    Fakat sanki takım arkadaşından 1 saniye fark yemiş gibi bir takım insanların davranması inanılması güç bir durum. Bu kadar mı ezildiniz arkadaşlar? Alonso kaza yaptı diye değil, Alonso saçma sapan bir şekilde ceza aldığından dolayı da değil, sadece sıralama turlarında araçtan %100 ü alamadı diye adama yükleniyorlar 😀

    Kendi standartlarının altında bir gün geçirdiğinde bile takım arkadaşını geçip durumu 11-0 yapıyor. Bence yeterince iyi 🙂

    Massa'nın the best olduğu zamanlar çok geride kaldı diyeceğim ama massa the best hiç olmadı ki…

  51. rocco junior avatarı

    Adamın bir tane kötü seansını görüp pusuda bekleyenler yine sallamış.Kendi adamları 40 yılda bir Alonsoya bu kadar yakın keyfini çıkarıyorlar.:) İlginç gerçekten bir seanstan bu kadar çok kişinin tatmin olması.Alonso büyük adamsın vesselam

  52. Şimdi birisi Hamilton'un fotoşop resmini koysa ortalığı birbirine katarsınız.Terbiyesiz herif.Polü almışsınız adam gibi sevineceğiz yere yaptığınıza bakın.

  53. ucuz insanlara herzaman ucuz cvp veririm

  54. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso bu sezon kazandığı yarışların ardından hep takımı motive etmeye daha da çok çalışmaya teşvik etmiştir.Bazılarının dediği gibi ben yaptım ben başardım dememiştir.Kazandığı yarışların ardından Alonsoyu övenleri unutup bunu Alonsonun kendi kendine yaptığını mı sanıyorsunuz.Eski şampiyonlar bir bir övmeye başladılar.F1 medyası Alonsonun aldığı parayı kuruşuna kadar haketiğini söyledi.Daha bugün lastik uzmanı Ferrarinin performansında Alonsonun etkisini söyledi.
    Şimdi bu adamlar sizin kadar bile F1 den anlamıyor mu? Yalan mı söylüyorlar.

    F 2012 nin dili olsa da konuşsa.Massa nın bu araca yaptıklarını bir anlatsa.Kaç tane ön kanat kırdığını bir anlatsa.

    Alonso hiçbir zaman vettelin bindiği araç gibi başını alıp giden bir araca sahip olamadı.Buralara aklıyla mantığıyla ve yeteneğiyle geldi.Sezon başında Q2 mücadelesi veren aracın pilotunun şampiyona lideri olması cevap olarak yeter.

  55. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    hahahahahah güzel olmuş la

  56. Bana göre en büyük rakibi Hamilton.Çünkü mclaren cok hızlı.Fernandoyu hiç sevmezdim hele ki o 2006 sezonundan sonra Schumacher'e yaptıkları saygısızlıktan sonra nefret etmeyebile başlamıştım.Simdi ise kendisine büyük saygım var olgunlaştıgınıda düşünüyorum.Ben 2010 senesinde oldugu gibi bu senede sampiyonluk hakkı olduguna inanıyorum.Umarım şampiyon olursun.Sonuna kadar hak ediyorsun

  57. Yanlışa yanlışla cevap verilmesi hoş olmadı

  58. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    hahahah ulan hem güldüm hem de hak verdim he beğeni sayısından anlaşılıyor zaten güzel bi yorum olduğu şuku.

  59. İşte bunları söylemek kötü fikir bende aynılarını düşünüyorum o yüzden şimdi mükemmel insanlar- baş avukatlar gelip sallayacaklar. Sevmesem de kendisini kötü pilot vs. demiyorum (pop müzikte sanat musiki de sanat opera da sanat — artık görüşümün kişisel olduğunu nasıl anlatırım bilmiyorum) ama adam işini iyi biliyor. Bunu söyledin mi suçtur ama aslında kendileri de biliyorlar bence. Neyse Allah'ını seven yazdıklarıma yorum atmasın artık bu avukatlıklarınız sıkıcı olmaya başladı. Bir iki kişi hepten işi azıttı gerçekten hakaret boyutunda tepki görmeye yakınlar. Aha Kimi bugün geçildi. Üzüldüm ve tek turda bir şekilde performans eksikliği yaşadığını düşünüyorum ama maşallah öyle bir hale geldi ki site bunu dile getiremiyorum çünkü avukatın teki çıkıp laf atacak. Neyse yarın güzel bir yarış olması dileğimle iyi akşamlar herkese…

  60. kim nederse desin dunde solemistim bugunde ayni en hizli arac mclarende ve diger hizli arac redbull alonso ne yapsin adam yinede iyi isler cikariyo yarin bence yinede podyum sansi var yagmur yagarsa yarisin en buyuk favorisi

  61. 0.2 sn hızlandırın demedik 0.2 sn yavaş olması yeterli dedik. abartma 1 sn gerideydi 0.8 saniye yavaş araç ne yapabilir? işte arada bir galibiyet (10/3) alır o kadar

  62. her durumda bir gerçek var, massanın durumu

  63. carl ın ağzına muz koymayıda bilirimde saygıda kusur etmek istemiyorum 😉

  64. araç yarış kazansa, üstündeki pilot "süper" oluyor.

    araç yavaş kalsa, üstündeki pilot "napiyim aracın limiti bu" diyor.

    şu aracın dili olsa da bir dinlesek, araç mı pilotu taşıyor, pilot mu aracın kaymağını yiyip bir de nankörlük ediyor…

    araç da biz faniler gibi mükellef olsa, öldükten sonra hesaba filan çekilse, yeminle direkt cennete gider, çünkü üstündeki pilot bu aracın günahını ala ala geride bir şey bırakmamıştır.

    alonso çok akıllı ve tehlikeli bir pilot. öyle bir düzen kurmuş ki, başarılı geçen her yarışın sebebi kendisi, başarısızlıkta ise suçlu araç. işte bu yüzden ömrü boyunca 1. pilot olmak için yırtınıyor. çünkü yanında dişini gösterebilecek bir pilot olsa, bu taktiği tutmayacak; takke düşüp kel görünecek. o vakit insanlar diyecek ki "hemşerim hani araç kötüydü, hani araç sen sürdüğün için hızlı gidiyordu"??

    "aracı 0,2 saniye hızlandırın yeter, en hızlı araç olmasına gerek yok, nasıl olsa süper pilotumuz gereğini yapar" diyen arkadaşlar; f2012 bugün en azından 0,3 saniye daha hızlı gidebileceğini q2'de ispatladı. başka bir arzunuz?? ama "araç yavaş" demek kulağa daha hoş, akla da daha az ego zedeleyici geliyor değil mi? ya da çok sevdiğiniz "aracın limiti bu kadar" demek…

    alonso elbette çok kaliteli ve başarılı bir pilot. hatta 2006 yılından bile daha iyi sürüşler yapıyor. ama, bir binayı ayakta tutan temel betonları gibi olan, karışık, pis ve politik oyunları ile bu taktiklerle uyuttuğu yöneticiler olmadan ne kadar başarılı olabilir?

  65. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    :)))) koptum görünce güzel bir foto

  66. Ali Baydar arkadaş "biri emzik yollasın" demiş, herhalde seni duymuşlar.

  67. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Umarım rahatlamışsındır
    Yine Alonso haberi yine ortalığı kusmuk götürüyor

  68. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Umarım rahatlamışsındır
    Yine Alonso haberi yine ortalığı kusmuk götürüyor

  69. Yusuf  Hitay avatarı

    şu ispanyayı nasıl anladınız ? mecburen rakiplerinden az pit yapıp sert lastikle tam 40 tur gitti. kıyas yapmak için çok yanlış bir argüman.

  70. ForeverFerrari  avatarı
    ForeverFerrari

    yarın yağmur yağmazsa işimiz çok zor, önde 2 tane lotus pilotu var ve uzun sürüşleri gayet tempolu ,vettel de öyle mclarenin yarış temposu tam bir kapalı kutu. Lewis İspanyada da pol almıştı ama yarışa önde başlasa da yine çok fazla bişey değişmeyecekti, nasıl araç yapmışlarsa lastiği kemiriyor,güncellemeyle durum düzelmediyse yumuşak lastikler 10 tur dayanmaz,bizde hasarı azaltmak için çıkacaz içimden 3.lük geçiyo ama alonso da çok umutsuz neyse takımıma bol şans…

  71. Ferreci arkadaşlarla biz Schumici arkadaşlar hep beraber yağmur için dua etsek iyi olur, aksi taktirde hem sıkıcı bir yarış hemde bizler için üzücü bir yarış izleyeceğiz.

    Bu arada Alonsonun gözleükleri güzelmiş.
    markası ne acaba?

  72. ForeverFerrari  avatarı
    ForeverFerrari

    ne yazmış arkadaş ya yağmur yağmur

  73. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Beklentileri düşük tutmanın adı ağlamak mı oldu.macaristan geçişin zor olduğu bir yer.2 mclaren 1 redbull ve 2 lotus var önümüzde ve hepsi de çok güçlü araçlar.Mclaren yen,i güncelleme ile gelmiş.Pist lotusa uyuyor.Ferrari bu haftayı idare ederek geçirecek.Alonso doğruyu söylemiş.

    adam bir gün ağlak sözler sarfetmedi.

    Hamilton puanlar kaybettiği vakit takıma bunun hesabını sormadı mı. Sabrın da bir sınırı var demedi mi?

  74. kagan ozkan avatarı

    ayrıca sende bu bal varken merak etme önündekiler bir sekilde pit yolunda v.s sorunlar yaşar sen gene podyuma çıkarsın sen ne zaman sıkışsan geri düssen mclaren in pit ekibi imdadına yetisiyor iki yarış bu sekilde öne geçtin.

  75. kagan ozkan avatarı

    Gene ağlamaya başlamış klasik alonso ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyor sanki podyum a bile çıkamayacak kadar yavaş bir araçla yarışıyor ki hiç de öyle değil son 3-4 yarıştır araç yarış performansında kesinlikle hızlı en azından podyum görecek kadar ama alonso sauber de orta sıra bir araç da yarısıyor ya podyum mümkün değil diyor gayet normal bir sekilde podyum a çıkınca da iste alın size alonso farkı bırak bu isleri alonso biraz yürekli ol hep ağlak tavırlar.hamilton ın basına gelmeyen kalmadı kaç yarıs takım ve araç yüzünden doğru düzgün puan alamadı adam bir gün ağlak sözler sarfetmedi.

  76. bu arada start dedikte aklıma raikkonenin 2009 daki startı geldi aklıma.yarında böyle bi start beklıyorum icemandan http://www.youtube.com/watch?v=eAd7wv4CRuM

  77. valla alonso iyi start alan pilotlardan ama kirli tarafta oyüzden startta yer kazanamama riski var hatta kaybedebilir.bizde insallah pist kavrulurda lastikler cabuk biter diyoruz mclarenın 😀

  78. şimdiden başladık yağmur duasına zaten

  79. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    bu sene alonso şampiyon olursa 2012 (yağmur sezonu) gibi falan hatırlanıcak heralde yağmurda gerçekten bütün başaralırımızı aldık nerdeyse poller malezya galibiyeti valencia hariç üstün başarılarımız hep yağmurda yarın yağmur yağar da kazanırsak bu şans değil alonso nun yağmurda geçilemez olduğunun göstergesidir

  80. en hızlı araca sahip olmadığımız hep açıktı zaten… Fakat takım olarak ellerindeki potansiyeli iyi kullanarak Ferrari liderliği aldı Alonso ile…

    2. Webber arkamızda, 3. Vettel bizden çokta önde değil

  81. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    yağ yağmur yağ!

  82. DreamOfWinD  avatarı

    bu sabah yarın kuru zeminde geçicek gibi gözüküyordu. ama şu an yarış saati yağmurlu gösteriyor her yerde.

  83. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    kısmen doğru geçiş çok zor.anca güzel pit stratejileri ferrari'ye podyum getirir.kuru zeminde raikkonen button vettel'i geçmek pek de kolay değil.

  84. Henry Crazy avatarı

    Yarın büyük süpriz olmazsa Ham kazanır.Raikkonen'de bence yarın iyi start alabilirse en azından 3.olur.Vettel ise 2. veya 3. olur.Macaristan'da geçiş zor.Alonso ve Massa'nın yarın işi bayağı zor.

  85. Analitik hesap uzmanımız iş başında >:)

  86. bence herşey iyi bir starta bağlı….

  87. Ferrari%100 avatarı

    Acaba yağmur yarışın ortsındamı gelecek pistte bilen varmı??)))

  88. Raikkonen06  avatarı

    Alonso'cular siz bi yağmur duasına çıkın en iyisi bütün umutlarınız buna bağlı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir