Hungaroring'de de Pist Dışından Avantaj Sağlama Mercek Altında Olacak

yazar:

kategori:

Geçen hafta sonu Hockenheim’da Sebastian Vettel, yarışın sonlarında Jenson Button’ı geçip ikinciliğe çıkarken, U virajda pist dışına taşmıştı. Komiserler, Alman pilotun avantaj sağladığını düşünerek Vettel’e 20 saniye süre cezası vermiş ve 5. sıraya düşürmüştü.

Söylenene göre Whiting, Hungaroring’de de bu kadar sert olacaklarını ve dört tekerleğin de dışarı çıktığı durumları yakından takip edeceklerini söyledi.

El Mundo Deportivo gazetesine konuşan McLaren Sportif Sorumlusu Sam Michael: “Burada, Hungaroring’de bunun nasıl uygulanacağını göreceğiz”

“Virajı kesebileceğiniz en az 4 yer var”

GP2 pilotu Sergio Canamasas, Cumartesi günü bu kurala takıldı ve pist sınırlarını aşıp avantaj kazandığı gerekçesi ile pitten geçme cezası aldı.

Bunun yanında anlaşılan o ki Whiting, sıra kazanmak veya yerini korumak için yapılan ihlâllerin dışında, DRS alanı öncesinde yakınlaşma veya uzaklaşma ya da tur derecesinde gelişim kaybetme amacı güdenlere de dikkat ediyor.

Bu ihlâller, modern Formula 1’de kaçış alanlarının daha çok asfalt alan olması yüzünden arttı. Eski çakıl alan dönemlerinde pilotlar ister istemez bu bölgelerden uzak durmak zorunda kalıyordu.

 


Yorumlar

  1. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    beyler lastik durumları nasıl kim hangisiyle başlıyor nerden öğrenebiliriz.

  2. yağmur yağmasından değil de yarışın durdurulmasından korkuyorum. hemen durduruyorlar, mücadele de emrah oluyor sonra. motosiklet yarışı mı bu arkadaş, neden durdurursun hemen :@

  3. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    ya da fia yerini geri vermesini isteseydi daha iyi olurdu

  4. örneğin 2 tur değil, 10 tur olsaydı, Vettel Button'ı geçip 5,1 saniye farkla yarışı bitirse, ceza alsa bile yeri değişmeyecekti… Yani 5 saniye cezası işe yaramaz.

  5. 5sn caydirici olmazki .. bak bakalim vettel bu hafta boyle bisey yapiyormu .. 20sn daha caydirici…

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Öğleden sonra fırtına gelebilirmiş…

  7. Cuma günün bende yorum olarak söylemiştim.Her yeri kaçış alanı yaparsan olacağı bu.

  8. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    şuan hava güneşli çok az bulut var sky sports'tan baktım ama 1 saate değişir mi bilemem

  9. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    GP2 ve Porsche Cup yarışı güneşliydi ama sabahki GP3 yarışında pist ıslaktı.

    Umarım yağar yoksa Macaristan da heyecanlı bir yarış zor

  10. yağmur yağmayacak sanki. içime doğuyor 🙂

    sen de olmasan hiçbişeyden haberimiz olmayacak valla. bir de rocco junior eksik olmasın buradan 🙂

  11. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Alonso galibiyetin 1 numaralı adayı

  12. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    vettel'e verilen ceza doğruydu ama ağırdı.fia'nın 5,10,20 saniye kuralı getirmesi lazım.eğer ki birisini pist dışı avantajdan geçerse pilotlar anında 5 saniye cezası alsınlar ki bi daha yapmasınlar.ama fianın kurallarda açık bırakmada üstüne olmadığı için böyle birşey de olmaz.

  13. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Hava durumu güncelleme ;

    Yarışın başında hafif yağmur var, yarış içinde şiddetini arttıracağı ve yarışın sonlarına doğru kesileceği tahmin ediliyor.

  14. sert ile başlayıp yağmur beklemek daha mantıklı.. DRS pek işe yaramıycak gibi arkadakileri tutmakta problem yok bence.. Mark Webber'in dediği gibi zarları attık ve ne olacağına baktık..

  15. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Bakalım yarışta nasıl stratejiler göreceğiz yağmur kesin gelicek gibi kuruda yumuşakla başlamak mı yoksa sert le başlayıp pit leri yağmura denk getirmek mı zaten yağmur da 2 set kullanma zorunluluğuda kalmıyor bakalım en iyi stratejiyi kim uygulayacak

  16. Bu ihlâller, modern Formula 1'de kaçış alanlarının daha çok asfalt alan olması yüzünden arttı. Eski çakıl alan dönemlerinde pilotlar ister istemez bu bölgelerden uzak durmak zorunda kalıyordu.

    Çakıl alanı olsa daha eyiydi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir