Kanada Öncesi Bridgestone

yazar:

kategori:

Hirohide Hamashima – Bridgestone Motorsporları Lastik Gelişimi Müdürü

" Gilles Villeneuve pisti kesinlikle bizim için mücadelenin yüksek olduğu bir pist. Bu pistte çok fazla yarış yapılmıyor ve yüzey çok kaygan. Monaco’da olduğu gibi buraya da en yumuşak bileşene sahip lastikleri getirmemiz gerekiyor, yumuşak ve süper yumuşak."

" Monaco’nun aksine, Montreal’in trafiğe açık olan kısmında çok yüksek hızlara ulaşılıyor ve çok güçlü frenleme gerektiriyor bunun anlamı çok fazla ısı çıkışı olacak ve lastikler boyunca iletilecek. Lastiklerin dayanıklılığı ve pilotlar tarafından iyi bir şekilde kullanılması Canada’da dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar."

" Hala süper yumuşak bileşenli lastiklerin modifiye edilmesiyle ilgili olarak öğrenme aşamasının başındayız. Monaco’da hava durumundan dolayı bu lastiklerle çok fazla tur atma imkanımız olmadı ve çalışmaya başladığında pist kurumamıştı."

" Hala bu tür bileşenli lastik hakkında öğrenmemiz gereken çok şey var ve Gilles Villeneuve pistine gittiğimizde takımlar ve pilotlar için çok ilginç olacak. Bununla birlikte tahminlerimize ve geçen sezondan bu yana yaptığımız değişikliklere güveniyoruz."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir