2013 Opel Astra Sedan

yazar:

kategori:

Yeni jenerasyon Opel çizgilerini taçıyan yeni Astra, orta sınıfta dengeli ve lüks bir sedan olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm Astra’lar gibi Rüsselsheim’daki mühendislik ve teknoloji merkezinde geliştirilen yeni Astra, yaygın bir şekilde kabul görüleeck kalite sunmaktadır.

Opel CEO’su Karl-Friedrich Stracke: “Yeni Astra Sedan bizim ürün atağımızın önemli bir parçasıdır ve büyüme stratejimizde önemli bir rol oynamaktadır. Orta segmentte Batı Avrupa’da önemli bir yeri bulunan Astra’nın Rusya ve Türkiye gibi önemli büyüme gösteren pazarlara payımızı artırmada önemli bir rol oynayacaktır.”

Teknik Özellikler:

Motor konumu: Ön

Sürüş tipi: Önden çekiş

Motor tipi: I4 1,7 lt

Motor gücü: 180 BG

Vites kutusu: 6 ileri otomatik

Ölçüler

Koltuk sayısı: 5

Kapı sayısı: 4

Uzunluk: 4658 mm

Genişlik: 1814 mm

Yükseklik: 1476 mm

Dingil aralığı: 2685 mm

Kaynak: Opel


Yorumlar

“2013 Opel Astra Sedan” için 50 yanıt

  1. usta nedense passatin fsi modelinde sorunlar cok cikti artik oyle bi secenek sunmuyolar bildigim kadariyla onun disinda ben de abim de vosvoscudur… iki araba da turbolu (tdi tsi) hatirladigim tek sorun dusuk devirde kullanildiginda turbonun kendine gelememesi o durumda da arabayi 30 dk durdurup devirli kullanmaya baslayinca tekrar canavar oluyolar.. kanaatimce vw tr de binilebilecek guzel, orta ust sinif araclar..

  2. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    millet hibride özel vergi indirimi yapıyor bizimkiler bindirim uyguluyor 🙂

    Toyota Prius 47.100 euro daha bişey demeye gerek yok,o yüzden dizeller hala satılacak.

  3. Arabanin ustune yagli boya, sizi de sans yonunden iyi durumda gormedim ustadim 🙂

  4. Jetta da guzel araba merak etme 😉 Ama 5 yili doldurmadan satacaksin, mumkunse garantisi bitmeden 🙂

  5. O bambaska bir zevk canimmm 🙂

  6. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    jettayı ben pek beğenmiyorum ama babam gidip jettanın sırasına yazılmış 1 eylülde burda olucak araba bende 2009 model clio-2 var çok memnunum içine tık ses girmiyor ve çok kaliteli renodan beklenmiycek şekilde ayrıca deli kaçıyor araba 😀

  7. arkadan itişli arabanın tadı hiç bir şeyde yok.arkadan itişli olsun varsın 5 fazla olsun

  8. daha iyi işte, daha çevreci olan yakıtlar, hybrid araçlar desteklenmiş olur, bunda kötü olan ne? Tabi ki devletin gelir kaybı diyeceksiniz belki, merak etmeyin başka taraftan çıkartırlar bunu da …

  9. O zaman elektrikli taşıtlardan vergi alamaz ve hibrit taşıtlardan da az vergi almış olurlar. Bence taşıtın fiyatına göre vergilendirilmeli.

  10. Hyundai i30 1.6 dizel 6 ileri otomatik şanzıman çıtayı biraz yükselti gibi sanki bu segmentte.

  11. en güzeli egzos emisyonuna göre vergilendirmek

  12. Siz de çok şanssızmışsınız. Ben de Opel'den çok çektim. 2002 model Vectra CD vardı. 1 ay tek silindiri iptal şekilde gezdim sorunu çözemediler. Sürekli rölanti sorunu ve ön aksam sorunu yaşadım. Krank okuyucusu bozuldu, emme manifoldu kırıldı (onu nasıl başardım hala bilmiyorum.), firen hidroliği sürekli sorun çıkardı. Bir gece birisi arabamın üstünü yağlı boyayla boyayınca tepem attı ve sattım.

  13. Şimdiye kadar 1 tane VW aracım oldu, başıme gelmeyen kalmadı. Belki hepsi bana gelmiştir ama bu kadarı da olmaz dedirtti. DSG'den sorun yaşarsın dediler, aksine orası dışında her şeyi sorun oldu.

    2007 2.0 FSI Highline passat vardı. bir kez yavaş yavaş köy yoluna girdim, ön takımlar pert oldu. Ralli yaptım sanmayın, özellikle yavaş sürdüm. Bir kere dış sıcaklık sensörü bozuldu, bir kere klima vs. beyni bozuldu. GPS bağlanmamaya başladı değişti, lastik basınç sensörlerinden birisi bozuldu, yolda giderken arka frenlerden birisi kilitlendi durduk yere, tarlaya uçacaktım neredeyse, ESP sapıtmış dediklerine göre, kontağı kapadım açtım düzeldi. sağ cam motoru bozuldu. sürücü koltuk ısıtması bozuldu.

    Hatırladıklarım bu kadar. Afedersiniz g.t kadar smart roadster'da hiç sorun yaşamadım sayılır, bir kere piston kırdım o kadar. Deli masraf açtı. Çoğunu garantiden yaptırdım ama daha da VW almam herhalde. Ama rahatına diyecek yok doğrusu.

  14. Aslında onu bugün verecektim ancak istek üzerine Astra yayınlandı. 🙂

  15. Aynen öyle. Motor hacmine göre değil de yakıta göre verdilendirme olması gerek. Sana ne, adam belki 10lt motor yapar az yakar. Alırsın araçları test edersin, şehiriçi ve şehir dışı tüketimine bakarsın ona göre yazarsın vergiyi.

  16. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    porsche 918 spyder martini racing versiyonunun tanıtımı da yapılsa güzel olur aslında harika makine ya.

    http://www.netcarshow.com/porsche/2012-918_spyder_prototype/

  17. Start stop 2 senedir var, opel combonun yeni modellerinde 1,6 dizelde var hemde otomatik:) ama aşağıda yazdığım gibi binek araçlarında farklı motorları var.

  18. Opelin; 1,3 cdti, 1,7 cdti, 1,9 cdti ve 2,0 cdti motoları mebcut.
    Gayette performanslı motorlar. Ancak ülkemizdeki milattan kalma vergilendirme sistemi yüzünden 1,7 ve üzerinde motorları getirmiyorlar.
    Naapsınlar yunanistan ve türkiyeye özel motormu üretsinler adamlar?
    Adam gibi emisyona göre vergilendirme yapsınlar hepimiz 2,0 arabaya binelim.
    bugün 1,7 aracın vergisi 1352 TL. 1,3 ün ise 480 TL aradai uçuruma bakarmısınız???

  19. Bu yeni modele koydular diye biliyorum, start stopu

  20. 1.3 cdti motorlar artık corsa'nın üzerindeki araçlara konacak bir araç değil. Aracın ağırlığını ve kullanım biçimini düşününce 1.3 95 beygirlik motorlar pek yeterli gelmiyor. Bizim 1.6 tdci Focus'umuz vardı 109 beygirlik versiyonu, 2. viteste patinaja kalacak kadar tork üretiyordu araç, yakıt tüketimi de inanılmaz düşüktü. Biraz daha detaya ineyim, eniştem -ki performanslı araç tutkusu falan yoktur- Astra sedan 1.3 cdti aracını bir kaç ay sonra elden çıkardı, yokuşta boğuluyor, sollama yaparken bile sıkıntı çekiyorum gibilerinden şikayetlerle aracını sattı. Üniversitedeyken oda arkadaşımda Peugeot 308 dizel vardı, o araçta oldukça iyi gidiyordu, artık insanlar hem az yakan hemde makul bir performansa sahip dizel araçları tercih ediyor, haklılar da, dizel ve az yakıyo diye o kadar para veriyorken, aracınız sizi her sollama yapma ihtiyacında yarı yolda bırakıyorsa, bu hoş bir şey değil, hele de piyasada bu sorunu çıkartmayan modeller var ise

    Uzun lafın kısası Opel bu aracı eğer iyi bir dizel motorla Türkiye piyasasına sürerse, Fluence ve Jetta'dan fazlasıyla müşteri çalar, 1.3 cdti ile piyasaya sürerse açık ve net bir şekilde başarısız olacağına dair bir düşüncem var

  21. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    şu ön kelebek camdan ne zaman vazgeçecekler acaba ?

    ve 1.3 CDTI yerine 1.6 CDTI olsa arkadaşın dediği gibi,biraz daha fazla güç isteyenlerde yararlanır.Bildiğim kadarıyla start/stop sistemi yok Opellerde.Uzun zamandır takip etmiyorum olduysa affola,olmadıysa ise büyük bir açık

  22. Bir çok kişi de 1.3 multijet dizel var diye alıyor bunu. Garip bir şey. Dediğin gibi Ford'un 1.6 dizelleri fena değil.

  23. Güzel bir araç Opel'in satışları önceki yıllara göre düştü, bunda artan fiyatından çok rezalet motorları var diyebilirim. Neden rezalet diyorum açıklayayım

    1.3 95 beygir dizel motorla bu araçları satmaya çalışıyorlar, kullananlar aracın motor performansından hiç memnun değil. Bir çok üretici mesela Peugeot 1.6 112 beygir dizel araçlar satarken, Opel bu konuda geride kalıyor. İnsanlarda adam gibi gitmeyen bir araç için o kadar para vermiyor, gidiyor Golf alıyor.

    Benzinli motorların sorunu ise belli; benzinli olmaları, bu sınıfta dizel araçların daha çok satılacağı açık, ve Opel'in dizelleri işe yaramaz

  24. bekleneni veremeyen aracı almak için kaç ay sıra beklediğinizi biliyor musunuz? 🙂 Jettaların 2. eli sıfırından pahalı olduğu zamanlar oluyor, VW Türkiye Jetta yetiştiremiyor aylar öncesinden sipariş vermeniz gerek bir çok modeli için

    Ayrıca Jetta'nın 7 ileri DSG şanzımanlı dizel versiyonu inanılmaz bir araç, fiyatı pahalı gelebilir, fakat o segmentte rakibi yok denecek kadar az… Bu segmentte dizel otomatik sedan az miktarda var.

  25. saçma sapan easytronikten sonra bu kasaya koymaya cesaret edemediler.
    Benzinlideki otomatik şanzumanda eski düzen zaten.

  26. donnie darko avatarı

    Dizel otomatik hatchbackde de yok, bir önceki kasada mevcut.

  27. abi lutfen.. opeli sevebilirsin ama vw herseyiyle cok daha oturakli ve saglam…

  28. Valla sana hic katilmiyorum, gayet de sportif gorunuyor 🙂

  29. Maalesef oyle, ama Opel`den cabuk dagilacagina eminim VW nin 🙂

  30. Biz Turk vatandaslari icin ORTA sinif iste kardesim 🙂

  31. elvan dalton avatarı

    Yurdum emeklilerinin favori aracı astra sedan.

  32. Arkası öyle ahım şahım değil ama güzel yine de. Sedan sevmiyorum ben, SW veya en kötü HB olması gerek benim için.

  33. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Kompakt sınıftalar

  34. bu aracın hatchbacki çok güzel ve keyifliydi. kokpiti de ayrıca çok ferah geldi bana

  35. Bilgilerde bir yanlıkşık var,
    Aracın 1,7 dizel versiyonunda 6 ileri manuel var otomatik yok.
    1,6 benzinli versiyonunda 6 ileri active select var.
    Ancak Türkiyeye zaten 1,3 cdti 5 ileri manuel ve 1,4 140 hp turbo, 1,6 115 hp atmosferik ve 1,6 180 hp benzinli seçenekleri gelecek.
    Benzinlilerde otomatik seçeneğini getirirler.

  36. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Vw olsun oda o kadar ama 🙂 opel de çok iyi ama Vw biraz daha meşhur 😀

  37. donnie darko avatarı

    Bende hacthback 2011 i var. Muhteşem bir sürüş zevki veriyor. Sedana geçme planım olsa hiç düşünmeden buna geçerim.

  38. Biz tesekkur ederiz, emeginize saglik 🙂

  39. Bende de corolla var ama ben corollanın yenisini bekliyorum. Mercedes alana kadar sadece toyotaya bineceğim 🙂

  40. Yalnis siyah kokpit resmi enine genis olmus, guzel gorunmuyor 🙂

  41. Kokpit görüntülerini de ekledim. Hatırlatma için teşekkürler.

  42. kokpit resimleri de eklendi iyi oldu simdi 🙂

  43. Opel in kensi sitesinde kokpit icini de gorebilirsiniz, gayet guzel olmus..

  44. Cunku cok pahali satiyorlar, orta sinif bir araci bu kadar pahali satmamalilar..

  45. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    jetta bekleneni veremedi derken satış anlamında bekledikleri sayıya ulaşamadılar

  46. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    İnsignia'nın minyon hali çok güzel olmuş.wv'nin jettası bekleneni veremedi.inşaAllah bu verir.

  47. DreamOfWinD  avatarı

    bende astra 2003 var ama sürücü bölümü çok dar bence. Biraz daha genişlemiştir umarım. Son yıllarda opelin tasarımları çok agresif hoşuma gidiyor.

  48. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Toyota Corolla var şuan takas yapıp Bu aracı ciddi ciddi almayı düşünüyorum, fiyat olsun görünüş olsun hoşuma gitti..

  49. Insignia`nin kucultulmus hali, Kokpitin yenilenmesi cok iyi olmus, 1.6 turbo dizel motor ile dadindan yinmez diyorum ama 1,3 cdti ile surebilirler piyasaya dizel versiyonunu, benzinli arac sevmiyorum artik 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir