Red Bull: "Ya Kopyalanıyoruz, Ya da Yasaklanıyor"

yazar:

kategori:

Son 2 senenin şampiyonu Red Bull’da bu sene en az 4 sistemde düzenleme yapıldı ve takım teknik tartışmaların odağında yer aldı.

Marko “Biz sadece daha yaratıcıyız. Kurallar içerisinde yer alıyoruz ancak kuralların bizim için nasıl daha iyi olacağına bakıyoruz.”

“Diğer takımlar bir şeyler yaptığımızı gördüğünde ya kopyalıyorlar ya da yasaklatmaya çalışıyorlar.”

“Padoktaki kıskançlığın nedeni son 2 seneyi kazanmış olmamız ve geleneksel bir yarış takımı olmamamız.”

“Bizi bu şekilde rahatsız etmeye çalışıyorlar.” dedi.

 


Yorumlar

“Red Bull: "Ya Kopyalanıyoruz, Ya da Yasaklanıyor"” için 24 yanıt

  1. rocco junior avatarı

    ooo bu adam filozof çıktı ya 🙂

  2. rocco junior avatarı

    arkadaşım morardın boşuna uzatma.yorumda her şey açık.bu sana yeter bir süre.kural değişiklikleri büyük ve küçük çapta olur.aracı komple değiştirmek ayrı ufak modifikayonlar ayrı.ama sana anlatıyorum ya anlamıyorsun.herkesin harcı değil.git biraz farklı aktiviteler bul hadi canım:)

  3. Bu iş yerine ve sezonuna göre tüm takımlar için geçerli olan bir durum…

  4. Sen kimsin ki sana kelime oyunu yapayım. Gerçekleri yazdım zoruna gitti.

  5. adı büyük kendi küçük takımlarınız mı ?

    1000 tane Red Bull 1000 tane Velet 1 McLaren 1 Ferrari etmez. 2008 yılında küçücük orta sıra takımı İllegal Bull 2009'a tüm kaynakları aktarınca ve kurallar değişince öne çıktı. McLaren ve Ferrari sezonun son yarışının son turuna kadar şampiyonluk için yarıştığı için yeni kurallara adapte olamadı. Mevcut kurallarla Red Bull niye çok yavaştı. 3 günlük Formula 1 izleyicisisin çıkıp Ferrari'ye McLaren'e laf atma gafletinde bulunuyorsun.

  6. rocco junior avatarı

    2008 sezonu sonunda Ferrari ve Mclaren tüm güçlerini o sezon şampiyonluk savaşına adadılar ve 2009a kaynak aktarmakta geç kaldılar.Kurallarda evrim olsaydı belki bu kadar geride kalmayacaklardı ancak devrim olunca artık yaraları sarmak çok zor.Yine de iki takım 2010 da iyi bir şekilde geri döndüler.F1 izlemek ve anlamak herkesin yapabileceği bir şey değil Vettel o yüzden sen kendine yeni hobiler bul

  7. kopya değil de yasak konusunda

    adam haklı beyler

  8. LOTUS RENAULT avatarı
    LOTUS RENAULT

    Görende F1'in efendisi sanacak Redbull'u

  9. şurda 5-6 yıl önce araçları sizde kopyalıyordunuz redbull yalan mı ? ferrari ve mclarenden gördügünüz yenilikleri kopyalıyordunuz ?

  10. Ben bu konuda Redbulla katılacam

  11. erhan aydın avatarı

    kopyalanmaktan dert yanan redbull,hemen her yarışta newey'in diğer araçların altına-üstüne bakıp dikizlemesi ne oluyor?

  12. onur çakır avatarı

    Harika bir açıklama altına imzamı atarım arkadaş gibi 😀

  13. Takımlara izin verilir Ön süspansiyon da ayar değişikliği yapılması için kendi sisteminizi yapın diye. Sistem yapılır Fia yasaklar bu sistem den rahatsız oldum diye.
    Teker göbeği geliştirirsin yaparsın onay alır sonra yasak.
    Motor haritası yaparsın kurallar çevresin de sonra kuralda açık varmış kural değiştirilir yasak.
    Taban da delik açarsın onay alır 4 yarış yarışırsın sonra işlerine gelmez yasak.
    2011 kurallarının değişmesi zaten bizi durdurmak içindi ama başaramadılar şimdi ise sezon içerisin de durdurulmaya çalışıyoruz.
    En hızlı pit stopları yaparsın Tabanca geliştirirsin diğerleri ile aynı özellikte aynı malzemeler den Helyum gazını yasaklarlar.
    Ön kanadı esnetir sin kurallar çevresin de onu yasaklarlar. Tasarım ile alakalı olarak.
    Ebd sistemini yasaklarlar.
    Bu yasaklar bırakılır şampiyona da halen liderlik yaparsın bu sefer de sezon içerisin de yasaklamalar gelir.
    Bunlar hoş şeyler değil ortada bir İllegallik varsa vereceksin cezasını çekecekler ama yapılan her şey kurallar çerçevesin de. Çift katmanlı difüzörü bizde istemedik diğer büyükler gibi ama yasaklanmayınca 2009 Monaco da kendi sistemimizi yaptık ve sorunsuz çalıştırdık tek katmanlı difüzörde de dönemim Brawn gp takımına kafa tutan tek takımdık.2010 dada sistem biraz daha ileri gitti egzoz gazıyla diğerleri rahatsız oldu çift katmanlı difüzör yasaklandı Ama bunu da Ebd sistemi ile telafi ettik ve tekrar kalktık. Şimdi aynı işleyiş devam ama bu sefer daha farklı teknik alanlar bakalım 9 yarışta neler olacak. Bize yapılanlar ne ilkti ne de son olacak gibi Meyve veren ağaç taşlanır.

  14. erhan aydın avatarı

    kuralları sürekli zorladıklarını yani boşlukları değerlendirdiklerini belirten redbull,kurallar içinde kaldığını söylemiiş;bu paradoks dikkatimizi çekmiş olmalı.zira buldukları birçok yenilikler sıradışı belki ama yasak olmasada kurallardaki boşluklar olarak gözümüze çarpmıyormu?yani kurallar dışında diyemesekde içinde de olmadığını söyleyebiliriz.(zaten kural boşluğuda bu olmuyormu)
    bütün bu sebeblerden buluşlarının bazılarının yasaklanması da kopyalanması da gayet normal değilmi?

  15. Red Bull takım patronları gerçekten boş boş konuşan adamlar

  16. the huntsman  avatarı

    Tatilde bu adama bol bol demeç ver demişler heralde.F1 den anlamayan bir adamında f1 hakkında bu kadar çok konuşması abes kaçıyor.

  17. altına imzamı atarım harika

  18. Kardeşim torkla oynayıp Aerodinamik kazanç elde etmek, Aracın yüksekliğini elle rahatlıkla ayarlamak, çekiş kontrole yakın bir sistem yapmak yaratıcılık mı yoksa illegalitemi. Mercedes yada Ferrari mevcut motoru geliştirip 850-900 beygir yapsa aynı tepkiyi vermez misiniz ? 2007 yılında McLaren'in körpü kanadını kopyalamadınız mı? 2009'da Brawn'ın çift katmanlı difüzörünü kopyalamadınız mı? 2010'da McLaren'in F-Kanalını kopyalamadınız mı? Sezon başında Sauber'in egzoz tasarımını almadınız mı? Mercedes'in D-DRS'sinin yasaklanması için her yarış FIA'ya ağlamadınız mı? Millet neyizini kıskansın. Sizin yarış kariyeriniz kadar McLaren'in markalar şampiyonluğu var. Ferrari desen sizin şampiyonluğunuzu 7'ye katlar. 2 şampiyonluk görüp kendinizi kaf dağının zirvesinde sanıyorsunuz. 2008 kuralları ile devam edilseydi ne olurdu söylüyeyim her yarış puan almaya çalışan, Q3'e kalmaya çalışan bit takım olarak devam edersiniz. Araç hızlıyken sorun yoktu yavaş olunca niye ağlamaya başladınız merak ediyorum.

  19. yazıyı okur okumaz benim de aklıma f duct geldi. 2009da çift katmanlı difüzörü de kopyalamaya çalışmışlardı, hatırladığım kadarı ile 'arabanın temel tasarımı çift katmanlı difüzöre uygun değil' gibi bir açıklamaları bile vardı. bu senenin başında da sauberin egzost düzenini kopyaladılar.
    diğer takımlar redbullun sadece egzost beslemeli difüzörünü kopyaladılar ki bu sistem zaten eskiden beri bilinen bir sistemdi. diğer takımlar performans artışı fazla olduğu için kopyalamak zorunda kaldılar. esnek ön kanadı ise sadece ferrari denedi ve bu sene o kanat bile yok.

  20. geleneksel bir yarış takımı olmamamız

  21. F1 hep böyle oldu. Birisi bir şey bulunca kopyalanır. Çift katmanlı difüzör kullanmadınız mı? F-duct kullanmadınız mı? DDRS'nin yasaklanması için uydu takımlarınızı da peşinize takıp bar bar bağırmadınız mı? Şimdi ne yapsak da kopyalasak diye düşünüyorsunuzdur. Red Bull ile alakası yok yani.

    Haa daha yaratıcıyız demiş Marko, kesinlikle haklı. Kötü görünecek platipus burunu bile o hava yarığı girişi ile değerlendirebildiler ya, helal olsun.

  22. Adam artık canından bezmiş. Bende anlamıyorum gerçekten hadi Ferrari, Mclaren şampiyonluğa herzaman oynayan takımlar ve 2 senedirde olamıyorlar çekememeye basladılar tamamda bazen küçük takımlarda maydanoz oluyorlar ben onu anlamıyorum illegal bisey 2 senedir yapmadık ama yaptığımız söyletip kuralları bile değiştirdikleri oldu yok öyleymiş yok böyleymiş yeter artık.

  23. Yıllardır bu işler böyle yürüyor, yeni mi anladılar.

    Ayrıca F-duct sistemini ilk Mclaren yaptığında ilk önce FIA'ya itiraz eden takım RBR'ı. Kopyalayanlar da yine onlardı. Siz yapınca oluyor da size yapıldığında neden şikayet ediliyor anlamıyorum. Gereksiz bir açıklama.

    okuyun; http://en.wikipedia.org/wiki/McLaren_MP4-25 (F-Duct bölümü)
    http://www.formula1.com/news/technical/2010/830/757.html

  24. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Oww mevzu çıkar burda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir