Lotus da FIA'ya Güveniyor

yazar:

kategori:

Bu sene Red Bull takımı teknik tartışmaların göbeğinde yer alıyor ve takımın bir çok sistemi kurallara aykırı bulunması nedeniyle yasaklandı. Ferrari’nin ardından Lotus’tan da FIA’yı destekleyen açıklamalar geldi.

Boullier “Teorik olarak kurallara aykırıysanız ve ceza almıyorsanız yanlış bir şey vardır. FIA’daki süreçte yer almıyorum ancak bir takım kurallara aykırı bir şey yapıyorsa o zaman cezalandırılmalı.”

“Ancak sadece kuraldaki açığı kullanıyorsa bu farklı bir şey. Motor haritası olayına bakalım mesela. Yasaldı ve akıllıca bir fikirdi.” dedi.

Red Bull’un Teknik Patronu Adrian Newey ise tüm takımlara adil davranılması gerektiğini söyledi.

Newey “Önemli olan gri alanlar söz konusu olduğunda tüm takımlara adil ve eşit davranılmalı. Mesela çift DRS gri alanlar içerisinde yer alıyor ancak sezon sonuna kadar yasal kabul edildi. Her şey istikrarlı olursa bu daha doğal olur.” dedi.

 


Yorumlar

“Lotus da FIA'ya Güveniyor” için 3 yanıt

  1. Red Bull gri alanı atlayıp direkt siyaha geçtiği için olmasın sakın ?

  2. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    X takıma gelince sezon sonu yasak ediyoruz deyip diğerininkini hemen yasaklamak adaletten uzak bir yaklaşımdır. zaten Fia hiçbir zaman adil olamamıştırki şimdi olsun.

  3. Ancak sadece kuraldaki açığı kullanıyorsa bu farklı bir şey. Motor haritası olayına bakalım mesela. Yasaldı ve akıllıca bir fikirdi." dedi.

    evet sistem ilk açığa çıktığında bu nasıl olur RBR illegal davranıyor diyenlere kapak oldu sanırım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir