Webber Newey'i Apple'ın Kurucusu Steve Jobs'a Benzetti

yazar:

kategori:

Son senelerde sürekli olarak kuralları zorlayan takım olarak ön plana çıkan Red Bull’da bu sene de durum değişmedi ve RB8’de bir çok parça yasaklandı.

Webber “Bu çoğu için inanılmaz derecede sıkıcı bir şey. Yapabileceğimiz tek şey her testi geçmek… Aracı kurallara göre tasarlarsınız ve biz de bunu yapıyoruz.”

“Diğer takımların da araçlarında değişiklikler yaptığını biliyorum ancak FIA direktifleri herkese açık olmuyor. Bizimle ilgili olanlar herkese açıklanıyor, bu hep böyle oldu.” dedi.

Webber, Red Bull’un Teknik Patronu Adrian Newey’i Apple’ın kurucusu Steve Jobs’a benzetti.

Webber “O, Formula 1’in Steve Jobs’u mu? Eğer Steve Jobs kalkıp ilk Apple bilgisayarını yapmasaydı bugün iPad’lerimiz olmazdı. Adrian da öyle. Bizde olan bir çok şeyi kopyalayan takımlar olduğunu biliyoruz ve bunun yanında kuralları yorumlama konusu da değişti.” dedi.

 


Yorumlar

“Webber Newey'i Apple'ın Kurucusu Steve Jobs'a Benzetti” için 9 yanıt

  1. sevgili yaşar şentürk, "Imza: Yillarini isletim sistemlerine vermis bir yazilim gelistiricisi. " öncelikle böyle çocuksu gösterilere gerek olmadığını dile getirerek söylemek istiyorum ki ben oyum ben buyum diye burada reklam yapmanın bir anlamı yok, bende bir linux developerim ancak hiç bir yerde, bunu ballandırıp dile getirmiyorum, hiç bir apple taraftarı bunu kabul etmez tabi ki, bu kanıtlanmış ve bilinen birşey, apple şirketi, üzerine basa basa söylüyorum ilk olarak bsd tabanı kullanılarak ve adına darwin denilerek ortaya çıkartıldı ve kaynak kodlarıda kapatıldı. şuan açıkmıdır değilmidir bilmem, kullanmadım bilmiyorum. açık olsa dahi, tamamının açık olması mümkün değildir.

    ve yine üzerine basa basa bir üst yazımda belirttim ki, apple'nın takdir edilecek yönleri çok fazla zira, ne kadar başta başka bir işletim sisteminin çekirdeği temel alınarak geliştirilmeye başlansa da, büyük işler ve gelişmeler sağladı ve bunu da kanıtladı. ben BSD lisansını bir çok kez okudum tavsiyeniz için teşekkür ederim, yorum yaparken biraz daha böyle çok bilmişlik havasında değil de, adabıyla uslubu ile konuşarak ve tartışarak yapılır bu işler.

    Hiç kimse veya hiçbir kuruluş BSD'nin sahibi değildir ama siz çıkmış burada diyorsunuz ki, işbirliği yapılıyor, BSD geliştiricisi herkes, bu sende olabilirsin bende bir başkasıda adı üstünde açık kaynak geliştirilmeye ve değiştirilmeye herkes tarafından açık. Aksine, Apple. BSD çekirdeği ve işletim sistemini, üzerine kurulu pek çok özgür yazılımı alıp Mac OS X haline getiren bir yazılım şirketidir. Bu konu hakkında daha fazla yorum yazmayacağım.

    Ben diyebiliyorum ki, Linux işletim sistemi Linus Torvalds tarafından şu tarihte yazılmıştır. açık, net ve kesin. yapmayın lütfen, karalar beyaza boyanmaz. biraz dürüst olup, olanı kabullenmek en doğru yoldur her zaman.

    saygılarımla.

  2. Yasar Senturk avatarı
    Yasar Senturk

    Bu arada söylemeyi unutmuşum. Darwin tamamen açık kaynak kodludur. Dileyen gidip Apple'ın açık kaynak sitesinden indirebilir.

  3. Yasar Senturk avatarı
    Yasar Senturk

    Apple isletim sistemlerinin calinti olmadigini herkes biliyor. Bilmeyen bir tek sizsiniz sanirim. BSD konusunu ya yanlis biliyorsunuz ya da BSD lisansindan haberiniz yok.

    Mac OS X' in temelini olusturan Darwin isletim sisteminin cekirdegi XNU'dur. XNU ise Mach cekirdegi uzerinde 4.2BSD'nin servis olarak calistirilmasindan ve diger Apple core servisleri denen bilesenlerden olusur.

    Darwin'de yapilan her yenilik, dogrudan FreeBSD'ye de aktarilir. FreeBSD ekibiyle Apple isletim sistemi departmani arasinda bir is birligi var. Ornegin, Mac OS X 10.6 Snow Leopard ile gelistirilmis Grand Central adli thread yonetim sistemi ilk olarak FreeBSD'ye port edildi. Ayni zamanda Apple ekibinin FreeBSD kod agacina yazma izni bizzat FreeBSD ekibi tarafindan verilmistir.

    Sizin calinti dediginiz sey, literaturde isbirligi diye gecer.

    Ayrica lutfen BSD lisansinin ne oldugunu bir okuyun.

    Imza: Yillarini isletim sistemlerine vermis bir yazilim gelistiricisi.

  4. Apple işletim sisteminin çalıntı olduğunu herkes biliyor, steve amcamız, evvel zaman içinde, BSD kaynak kodlarını çalıp, kapatıp "Darwin" isminde bir çekirdek oluşturdum diye piyasaya sürmüş ve temelinde çalıntı bir işletim sistemi yatmaktadır. Tabi, bu çekirdeği geliştirmedi mi ? elbette geliştirdi ve gözle görülür farklar ve güzellikler kattı bu inkar edilemez. Ancak kendi işletim sisteminin kaynağı çalıntı olan bir CEO'nun Android'e çalıntı işletim sistemi demesi çok gülünç ve komik, zira Android Linux tabanlı bir işletim sistemidir ve açık kaynak kodludur, yani özgürdür, değiştirilebilir, düzeltilebilir, eklenebilir, geliştirilebilir.

    Bu sebeple, Android'e çalıntı bi os lakabını çok daha komik : ) bkz: adı üstünde açık kaynak. MacOS gibi, açık kaynak üzerine kurulmuş ancak kodları kapanmış değil.

  5. Bolkar Altuntas avatarı
    Bolkar Altuntas

    İşte malesef kişilerin savaşı değil markaların savaşından söz ediyoruz. Dev rakipleri yok derken Android i hiçe saymış oluyorsunuz.Kimse kendi pazarı ile ilgilenmiyor.Rekabet mevcut. Buyrun bir okuyun;

    http://www.linux.net.tr/mobil/android-ve-apple-davasi-son-buldu/

  6. FerrAlonso . avatarı

    Zamanında Rory Byrne, Nicolas Tombazis gibi adamlarda olamsaydı ne olurdu acep…

  7. Apple'ın legalliği konusunda apple iyi bir satış rakamı yakaladıktan sonra çamur atan çirkef rakipleri yok, satış pazarındaki hamlelerini farklı yorumlayıp etik bulmayan, stratejilerini kopyalayan dev rakipleri yok, hepsi kendi pazarlarıyla ilgileniyor ve apple karşısındaki eksi veya artı yönlerini kendilerine bağlıyorlar 🙂

  8. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Apple İllegal Değil 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir