Whitmarsh: "Raikkonen Dünyadaki En Hızlı Adamlardan Birisi"

yazar:

kategori:

2002 ve 2006 seneleri arasında Mclaren adına yarışan ve takım adına 9 yarış kazanan Raikkonen, ralli macerasının ardından Lotus ile spora geri döndü ve şampiyonluk mücadelesi vermeye çalışıyor.

Whitmarsh “Çok yetenekli bir sürücü. Dünyadaki en hızlı insanlardan birisi. İnsanlar onu göz ardı ediyorlar çünkü o çok az konuşuyor. Ancak o çok akıllı ve etkileyici bir sürücü.”

“Lotus iyi bir araca sahip ve birlikte gerçek tehditler. Kimi’nin çok hata yapmadığını farkettiğinize eminim. Her zaman iyi iş çıkarıyor. Ben şaşırmadım ve sene içerisinde daha da gelişecek yeteneğe sahip.” dedi.


Yorumlar

  1. Ne komik adamlarsınız '' mclaren araçları dayanamadı kimiye çok zorladığı için'' Bu söylediğine sen inanıyormusun? O yıllardaki çaylak kiminin yüzünden olmuş olmasın o olayalar ? biraz tarafsız yorum yapın, bırakın fanatikliği.

  2. kanada da hamilton arkadan tosladı birinci olacağı yarışta yarış dışı kaldı.
    spa da hırsından duvara tosladı. yerini kabullense birinciydi.
    bir iki yarış daha var ama bakmam lazım. raikkonen o senede şampiyondu nşa da…

  3. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    f1 in en hızlı pilotu mclaren araçları dayanamadı kimiye çok zorladığı için ama eşit şartlarda kesinlikle en hızlı pilot olur

  4. hangi yıl hangi yarıştı hatırlamıyorum ( spa olabilir ) ferrari mekanikerleri şöyle demişlerdi '' teknik verilere göre bizim aracımızın bu yarışı kazanması imkansız '' işte bundan daha büyük bi itiraf olamaz bence , araçtan maksimumu çıkartmak işte budur , öyle en komplelikle falan olacak şeyler diyil bunlar, maksimum araçtan böyle çıkartılır…..bence en hızlı adamlardan birisi deyil, ta kendisidir……maksimumunu bilmediginiz araç için pilota maksimumu çıkartıyo demeniz doğru deyildir, mekanikerler söylüyorsa işte ozaman doğrudur…….

  5. tam tersine bu yarışta kimiye avantaj sağlasın diye yapıldı. Kimi hafifken sıralamalarda çok öne çıkamadığından, sıralamaları iyice feda edip yarışa odaklandılar diye düşünüyorum

  6. Osman ERENER avatarı

    2008 de belirleyici olan benzin yükleriydi..Ferrari Massa yı hafif Rai yi ağır yolluyorlardı..sıralamalarda geri kalmasının bir sebebi de buydu

  7. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Evet geçen hafta onuda gözlemledim.Hamilton'ın arkasına kadar geliyor 0.8 saniye civarı fark varken bir anda aracın kontrolünü kaybediyor dışarı taşıyor falan fark gene açılıyor.Öndeki aracın yarattığı trübülansında etkisiyle pistte tutunmak zor oluyor ama Raikkonen'de aynı şekilde Hamilton'ın arkasında 15-20 tur civarı gitti ama hiç böyle bir şey yapmadı.Buda Grosjean ve Raikkonen'i kıyaslayanlara iyi bir cevaptır.Ve sezon ilerledikçe bu cevaplar daha fazla olacak.

  8. 2008'deki lastik problemiyle şimdikini aynı kefeye koymak yanlış olur kanaatimce.O sene testlerde felipe takımla çalışırken kimi uyukluyordu.:)
    Zaten ispanyadan sonra iyice dibe vurdu guncellestirmeler kiminin işine hic yaramadı.
    Tek tur performansı benimde uyuz olduğum bir konu ama 2 yıl ara vermiş wrc de yarışmış biri lastikleri 2 günde çözemez.
    Aslında çabuk adapte olduğunu dûşûnüyorum.Lastikleri kullanmada aşama kaydetti,tek turda da hızlı olmaya başlar yakında.

  9. Lastiklerin etkili olduğunun farkındayım, fakat bir sebebi de Grosjean bence. Yarışta çok dağınık, biraz Trullivari performans gösteriyor

  10. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bir de Fransa'da ilk çizgiden kalkmıştı yine rahat bir galibiyete giderken egzos sorunuyla 2. olmuştu.

  11. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    2008'deki sorun da sıralamalarda lastik ısıtmaktı. Yarışlarda yine çok hızlıydı ama o zamanlar KERS ve DRS olmadığı için sıralamalarda geride kaldıktan sonra önlere doğru tırmanamıyordu. 2008'de iyi sıralama çıkarttığı 2 yarışı zaten rahat kazanmıştı. Malezya ve İspanya.

  12. istatistik boyutları kazmalığın olup olmaması için bir ölçüt değil. Başarısından çok kazmalık yapan pilot kazmadır benim gözümde. Aynı vettel gibi, aynı nigel mansell gibi. hadi vettel kendini geliştiriyor, imkanı var. DC kaç yılda bir adım öne gidemedi.

  13. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Yarışta daha iyi olmasının sebebi Grosjean'a göre tek turda lastikleri iyi ısıtamıyor.Buda yarışta + olarak daha iyi lastik saklama ve kullanımını getiriyor.
    Ayrıca Grosjean'a göre Raikkonen sert lastiklere daha iyi hükmediyor galiba sert lastiklerde her zaman pistte en hızlı araçlardan birisi Raikkonen
    Geçen haftada buna iyi bir örnektir 🙂

  14. dc kazması diyerek 200 ün üzerinde yarışa çıkmış dünya 2.ciliği 13 galibiyeti sayısız podyum ve puan alan birinden bahsederken daha seviyeli yorum yazalım.

  15. Sıralamalarda bu hız nedense ortalıktan kayboluyor, 2008'de Massa'dan bu yılda Grosjean'dan sıralamalarda, diğer bir deyişle tek turda yavaş gözüküyor. Yarışta ise kendine geliyor. Lastikler? muhtemelen…

  16. Adamlar birbirine yakın pilot seçmemeye çalışıyorlar. DC kazmasından uzun süre vazgeçmemelerinin sebeplerinden biri de buydu bence. Hakkinen nasıl olsa önde dönecekti ilk virajı 🙂

  17. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Dostum ilk virajı kim önde dönerse takım o an artık o adama yöneliyor.Yani arkadaki yarış içinde stratejiler henüz başlamadan atak yapıp öne geçerse takım bu sefer öndekine yöneliyor demek istedi arkadaş.Yani ilk virajı önde döndü diye diğer adamın yarışı mahvolmuyor bilmem anlatabildimmi ?

  18. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Ha bak doğru söyledin.Jean Todt'da strateji kurdu aynı zamanda müthiş bir başkan 🙂
    2007 yılında Raikkonen ve Massa gibi 2 tane 1.pilot sınıfında adamı iyi idare etti 🙂
    Domeniccalli'nin Todt ve Whitmars'dan öğrenmesi gereken bir çok şey var 🙂

  19. Lovely_F2008  avatarı

    Bence mclaren kendini yakmış bu şekilde . İlk virajı arkada dönen pilot belki yarış içinde kendini rahat hissedip (yarışa yönelik ayarla vs. ile) çok rahat galibiyet alacakken boşuna ortalık karışmıştır takım içinde ve bu da başarısızlığa yol açmıştır illa ki .

  20. Hakkinen ve Coulthard arasında anlaşma vardı ilk virajı kim önde dönerse takım öndekine öncelik tanıyordu. Kovalainen ise bizim 2008 markalar şampiyonluğumuzun kaybetmemizdeki en büyük etkendi. Performansı yetersizdi ve McLaren'de Hamilton'a yöneldi. Buna rağmen Kovalainen açık şekilde 2.pilot ilan edilmemişti. McLaren genel anlamda pilotlarına çoğu zaman birbirleriyle mücadele etmesine izin verir.

  21. Jean Todt'u da unutma derim. Bir yandan şumiye strateji belirlerken diğer yandan barrichello'yu pistte öyle bir yere konumlandırıyordu ki rakipler ne yapacaklarını şaşırıyordu 🙂

  22. DreamOfWinD  avatarı

    Hakkinen-DC ve hamilton-Kovalainen zamanlarını unutmayın derim.

  23. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Ne zamandan beri izliyorsundur F1'i bilmiyorum ama F1'de 1.pilot 2.pilot mukayesesine girmeyen tek takımdır Mclaren.

  24. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Yok be dostum ama şu F1 kültürü hiç gelişmemiş olupta(Ross Brawn) hariç en büyük takımların başında iş biliyor ayağına oturtturulan insanlara olan kinimden dolayı yorumum uzun oldu 🙂 Ross Brawn F1'in görmüş olduğu en iyi teknik adamlardan birisidir ama onuda takım başında değil uzmanlık alanı olduğu strateji işlerinin başında görmek isterim 🙂

  25. Michel de montaigne den Demelerin devamını yazmayamı karar verdin mübarek 🙂

  26. evet doğru söylemiş martin amcamız.o zaman tek çözüm yolu var. button un yerine raikkoneni üstelikte 1 .pilot olarak takıma katmak. gördük işte hamilton 5 senedir yarışıyor 1 tane şiampiyonluğu var.bu sene de ne olacağı belirsiz.duy sesimizi al rai yi.

  27. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi Raikkonen evli adamdır çapkın filan da değildir.

  28. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''İnsanlar onu göz ardı ediyorlar çünkü o çok az konuşuyor. Ancak o çok akıllı ve etkileyici bir sürücü.''

    Bizim insanımızda bir laf vardır.Kitabın tam ortasından konuştun diye Whitmarsh'da şimdi aynen öyle yaptı.2 cümleyle bir pilotun nasıl bir karakteristik özelliğe sahip olduğunu açıkladı.F1'deki en iyi takım patronu bence Whitmarsh.Ne zaman nerde nasıl konuşucağını iyi biliyor.

    C.Horner gibi pilotu haklı veya haksız ceza alınca hemen birilerini suçlamıyor.

    Geçen sezon Hamilton olaylara karıştığında Whitmarsh ne zaman çıkıpta bu olayda şöyle hata var böyle hata var ceza yersiz gibi açıklamalar yaptı.Her şeye saygı duyduğunu belirtti.

    Domenicalli'ye gelirsek eğer resmen Alonso'nun etrafında pervane oluyor Massa'yı tabiri caiz önemsemiyor.Bir ara Alonso'yla rekabet etme bir şeyler öğren gibi bir demeci vardı ki çok aşşağılayıcı gerçi Massa'nın gururu ne kadar sarsıldı acaba ? 2.adam rolünde aşşağılanmayan insan şimdi neden aşşağılansın ki.

    Peki siz hiç Whitmars'dan 2 pilotu hakkında birbirlerine karşı kötü bir demeç verdiğini duydunuzmu yada gördünüzmü ? 2011 Kanada'da hatalı olan Button ama patronları 2 pilotun birbirlerine ve yarışlara karşı performansı düşmesin diye yarış kazası diyerek atlatyor böyle bir olayı.Aynı şeyi Massa Alonso'ya yapsın Domenicalli artık Massa'ya sopamı attırır takımdanmı attırır kim bilir.

    Mercedes'in eski kurt başkanına gelirsek eğer Ross Brawn;Bırak takım patronluğunu git strateji ekibinin başına.Senin başkanlıkta başarılı olucağın falan yok.Yarışları seyrediyorsun arada sırada da çıkıp açıklama yapıyorsun lastikleri anlıyoruz diye onun dışında bir şey yok.Sadece Ross Brawn için geçerli değil tüm Mercedes takım yarışları izlemeye geliyorlar sanki, bir çaba güncelleme başarı hedefleri yok.

    Eric Boullier'e gelirsek adam bence küçükken bir rahatsızlık felan geçirmiş ne zaman ne diyeceği belli olmuyor.Bi Raikkonen'i över ondan sonrada yerer adamı anlamış değilim.Lotus gibi başarıya aç, başarı için mücadeleci ve hızlı olan bir takımda böyle birisi başkanlık koltuğunu hak etmiyor bence.

  29. Button la takas et o zaman? 🙂

  30. Hamiltonda var canım:D

  31. tifoalo HRT avatarı

    geçen gene bir fotoğraf paylaştı yanak yanağa adam götürüyor valla

  32. O konuda da kimi'den hızlısı zor bulunur. Bakma Alonso bu aralar dağıttı biraz 🙂

  33. hadi canım daha hızlı olanlarda var çapkınlıktada hızlı olanlar suruculer var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir