İstanbul Fatihi Felipe Massa

yazar:

kategori:

Felipe Massa’nın  Hayatı ;

 

Massa 1981 Yılında Sao Paulo’da dünyaya gelmiştir..Massa’nın araçları ilgisi 5 yaşında başlar, Babası bu ilgisini boşa çıkarmayarak Felipe’yi Karting’de yarıştırmaya karar verir..Henüz 9 Yaşındayken Sao Paolo Micro Kit Karting yarışına katılır ve bu yarışı 4. sırada tamamlar..1993 Senesinde ise yine aynı şampiyonayı 3. sırada bitirir..

 

Felipe 5 sene boyunca ülkede ve dünyadaki karting turnuvalarına katılır ve kendini geliştirir..1998 Yılında Formula Chevrolet yarışına katıldı ve şampiyonayıyı 5. sırada tamamladı.Önümüzdeki sene yani 1999 Yılında İse yine aynı seriyi, Formula Chevrolet yarışlarını 10 yarışta 3 galibiyet ile şampiyon olarak tamamldı.

 

2000 Yılında Massa Çıtayı yükseltmeye başladı ve Formula Renault 2000 Eurocup serisine Cram Competition takımıyla katıldı..Bu seride 9 Yarışa çıkan ve 3 galibiyet, 140 puan toplayan Massa Sezonu Şampiyonlukla tamamladı..Yine Aynı Sene içinde Formula Renault 2000 Italya Yarışlarına katıldı..Sezon’u 8 yarışta 4 Galibiyet, 5 Podyum ile şampiyon olarak tamamladı.

 

2001 Sezonunda Euro Formula 3000 Yarışlarına Katılan Massa, 8 yarışta aldığı 6 galibiyet ile Sezonu Şampiyon olarak tamamladı..Bu Başarılar Massa’ya Formula 1’de yarışma Fırsatı getirecekti, Sauber Takım Patronu Peter Sauber Massa’nın yeteniğini farketti ve 2002 Sezonu İçin Massa’yla Anlaştıklarını açıkladı..

Felipe Massa 2002

 

2002 Sezonu İlk Kez Formula 1’de yarışma fırsatı bulan Massa için pek parlak geçmeyecekti..Massa Sezon boyunca 9 kez Yarış dışı kaldı ve bunların nerdeyse tamamı kendi hatasıydı..2002 Sezonunda En iyi Dercesi 5.lik olurken Malezya ve Avrupa Gp’lerinde 6. olmayı başarmıştır..Massa Çaylak Sezonunu 4 Puanla 13.Sırada Tamamladı..Sezon boyunca iyi performans gösteremeyen Massa 2003 Sezonunda Ferrari’de Test Pilotluğu yaptı.

Felipe Massa 2004

 

2004 Sezonunda Bir kez daha Sauber takımıyla yarışma Fırsatı buldu, Sezon boyunca Formula 1’de kalmak istediğini göstermeye çalıştı..Sezon Boyunca 4 Kez yarış dışı kalan Massa, En iyi Belçika Gp’sinde ve 4. olmuş ve Kariyerinin en iyi sonucuna ulaşmıştır..Ayrıca Brezilya Gp’sinde yani kendi evinde yarışı 1 tur lider götürmüş ve kariyerinde ilk kez bir yarışı lider götürmüştür..Massa Ayrıca Monaco’da 5, Malezya, Çin ve Brezilya Gp’lerini 8. sırada tamalayara toplam 12 puan almış ve sezonu 12. sırada tamamlamıştır..

Felipe Massa 2005

 

2005 Sezonu Sauber takımı ve Massa için kötü geçecektir..Massa Sezon Boyunca yarışları 10-11. sırada tamamlamıştır..Kanada Gp’sinde elde ettiği 4.lük o sezonki en iyi derecesidir..Bahreyn Gp’sinde 7, Almanya 8 Ve Çin Gp’sinde 6. olarak sezonu 11 puanla 13.sırada tamamlamıştır.2006 Sezonu İçin Ferrari takımıyla anlaştığını açıklamış ve Herkesi şaşırtmıştır..

Felipe Massa 2006

 

2006 Sezonu Massa’nın Formula 1 kariyerinin yükselişi’nin başladığı sezondur..Sezon’un İlk yarısında takıma alışmakta sıkıntı çekti.Malezya Gp’sinde 5, San Marino Gp’sinde 4. olmuştur..Bir Sonraki Yarış yani Avrupa Gp’Si Massa’nın kariyerin’in ilk podyumunu elde ettiği yer olmuştur, Massa İyi bir yarış çıkararak yarışı 3. sırada tamamlamış ve kariyerinin en iyi sonucunu elde etmiştir.İspanya’da 4, İngiltere ve Kanada Gp’lerinde ise 5. olarak bitişe ulaşmıştır..Amerika Gp’sinde ise iyi bir sürüşle Bitişe 2. sırada ulaşmış ve Kariyerinin’in 2. podyumunu elde etmiştir.Fransa yarışını 3, Almanyada ise 2. olarak Üst üste 3 yarışda podyuma çıkmıştır..Türkiye Yarışın’da ise  Baştan sona kusursuz bir yarış çıkarmış ve Kariyerin’in ilk galibiyetini elde etmiştir..Massa ayrıca Japonya Gp’sini 2. sırada tamamlamıştır..Son Yarış Brezilya Gp’sini Hatasız bir sürüşle beraber 1. sırada tamamlayarak kariyerinin 2. galibiyetini elde etmiştir..Massa sezonu 80 puanla 3. sırada tamamlamıştır.

Felipe Massa 2007

 

2007 Sezonunda Beklentiler artmıştır..İlk Önce Bahreyn yarışını zirvede Tamamlayan Massa, bir sonraki yarış İspanya Gp’sinide kazanmıştır..Monacoda 3, Amerika’da 3, Fransa’da 2 ve Avrupa Gp’sini 2. sırada tamamlayarak podyuma çıkmıştır..Türkiye Yarışını’da Kazanarak o sezonki 3. galibiyetini elde etmiştir..Belçika’da 2, Çin gp’sini 3 ve Brezilya Gp’Sini 2. sırada tamamlamıştır..Sezonu 10 podyum, 3 galibiyet ve 94 Puanla 4. sırada tamamlamıştır..

Felipe Massa 2008

 

2008 Sezonu Massa için kâbus gibi başladı, sezonun ilk iki yarışı yani Avustralya ve Malezya gp’lerinde yarış dışı kalmıştır..Bahreyn Gp’sini iyi bir sürüşle beraber 1. sırada tamamladı, İspanya Gp’sini İse 2. sırada tamamlamıştı..Türkiye Gp’sinide 1. Sırada tamamlamış ve bu pisti 3 yıl üst üste kazanmıştır..Monaco Gp’sinde ise pol pozisyonu kazanmış ve yağmurlu yarışı iyi bir sürüş çıkarmasına rağmen 3. sırada bitirmiştir..Fransa Gp’sini iyi bir sürüşle beraber kazanmış ve Şampiyona liderliğine yükselmiştir.Almanya GP’sini 3. sırada bitirmiştir..Harika performans gösterdiği Macaristan Gp’sinde bitime 3 tur kala motor’u iflas etmiş ve yarış dışı kalmıştır..Avrupa ve Belçika Gp’Lerini üst üste kazanarak şampiyonluk için iy ibir adım atmıştır..Singapur gp’sinde Yarışa polden başlayan Massa iyi bir performans sergiliyor ve farkı açıyordu..Pite girdi takımın pit stoplarda Ferrari’nin kullandığı ışıklı dur kalk sistemi benzin hortumu takılıyken Massa’ya hatalı şekilde yeşil ışık yaktı. Hortumu yerinden sökerek ilerleyen Massa pit yolunun sonunda uzun süre ekibin gelip hortumu almasını bekledi ancak hortum da birçok uğraşıdan sonra çıkartılabildi. Massa’nın yarışı bitmişti ve belkide bu şampiyonlukta ki en büyük darbe oldu..Japonya Gp’Sini 7, ve Çin Gp’sini 2. sırada tamaladı..Şampiyonluk şansı oldukça azalan Massa kendi evinde kazanıp Hamilton’un 6. olmasını bekleyecekti.

Yağmur hem yarışın başında hemde son turlarda önemli bir rol oynadı. Massa baştan sona iyi bir performansla yarışı lider götürdü. Bitime bir kaç tur kala Hamilton istediği sonucu almak üzereydi. Ancak yavaş yavaş atıştıran yağmur sonucu Toyota hariç tüm takımlar lastikleri değiştirdiler. Toyota pilotu Glock bu sayede Hamilton’un önüne geçmiş oldu. Hamilton 5. sırada yani sınırdaydı ancak arkadan da güçlü bir Vettel baskısı vardı. Lastikleri ısıtma sorunu yaşayan Hamilton Vettel’e geçilerek 6. sıraya geriledi. Massa istediğini almak üzereydi ve finişi şampiyon olarak geçmişti ancak kuru lastikleriyle Glock son virajda momentumunu kaybetti ve arkadan gelen Hamilton’a geçildi ve bu sefer Hamilton finiş çizgisini şampiyon olarak geçti..Massa sezonu 2. sırada tamamladı.

Felipe Massa 2009

 

2009 Sezonu Massa ve Ferrari içi pek parlak geçmedi, Araç çok yavaş ve birçok teknik sorun vardı.İlk yarışta motor arızasıyla yarış dışı kaldı. Malezya GP’si sıralama turlarında takım strateji hatası yaparak Massanın ilk bölümde elenmesine sebep oldu. Yağmurlu yarışta Massa 9.luğa kadar yükseldi ancak yarış yarıda kesilince puan alamadı. Çin de puan alacak durumdayken elektrik sorunu nedeniyle yine yarış dışı kaldı. Bahreyn de ise ilk virajda iki aracın arasında sıkıştı ön kanadının zarar görmesiyle bu yarıştan da puansız ayrıldı.İspanyaya takımın yaptığı güncellemeler Massa’nın performansınada yansıdı. Sıralama 4. olup yarışın büyük bölümünü 3. olarak götürdü. Son pitde araca yeterince yakıt yüklenmeyince son turlarda ekstra tasarruf yapmak zorunda kaldı. Oldukça yavaşlayan Massa 2 pozisyon kaybetti ve yarışı 6. sırada tamamladı. Böylece sezonun ilk puanlarınıda almış oldu. Monaco da 5. başladığı yarışı takım arkadaşının ardından 4. tamamladı. Son 3 yıldır kazandığı Türkiye GP’sini ise ancak 6. bitirebildi. Britanya da 11. sıradan kalkıp iyi bir performansla 4. bitirdi. İlk podyumu ise 8. sırada başladığı Almanya GP’sin de yaptı ve burada 3. oldu. Ferrari Macaristana büyük bir güncelleme ile geldi. Ancak Massa Sıralama turlarında yaptığı büyük kaza ile beraber sezonu kapattı.

Macaristan sıralama turlarında Barrichello’nun aracından fırlayan süspansiyon yayı Massa’nın kaskına isabet ederek önemli bir sakatlığa yol açtı. Yay vizörü açıp Massa’nın kafasına temas etmiş ve kafatasını yaralamıştı. Gözününde yaralandığı kaza sonucu Massa bilincini kaybetmiş halde bariyerlere çarptı. Hemen hastaneye sevk edilen Massa’nın durumu ilk önce hayati olarak bildirildi. Hastanede göz çevresinden ameliyat edildikten sonra uykuda tutulan Massa 2 günün ardından uyandırıldı. Bir hafta hastanede kaldıktan sonra taburcu edilip Brezilyaya gönderildi. Sezonu kapatan pilotun kariyerine devam edip edemeyeceği de belli değildi. Ancak hızla iyileşmeye başladı..Massa o sezonu 22 puanla 11. Sırada Tamamladı.

Felipe Massa 2010

 

2010 Sezonun’da iyileşen Massa Sezon boyunca Takım arkadaşı Alonso’dan yavaş kaldı..Bahreyn’de 2, Avustralya’da 3. olarak Sezona iki yarışta iki podyumla başladı..Daha sonra stabil yarışlar çıkardı..Almanya’da Çok iyi ve Lider götürdüğü yarış’da Ferrari Takım emri uyguladı..Ferrari Massa’ya Alonso’ya yol vermesini istedi, Massa yarışı 2. sırada tamamladı.İtalya ve Kore GP’lerinde elde ettiği 3.lükler birlikte sezonu 4 podyum ve 144 puanla 6. sırada tamamladı..

Felipe Massa 2011

 

2011 Sezonu Massa için yine pek parlak geçmeyecek ve takım arkadaşından yavaş kalacaktı..Sezon boyunca 6 yarışta 5. olan Massa, 5 Kez’de 6. olmuş ve 19 yarışın 15’inde puan almayı başarmıştır..Sezonu 118 Puanla 6. sırada tamamlamıştır..

Felipe Massa 2012

 

2012 Sezonu Massa için kâbus gibi başladı öylede devam ediyor..11 Yarışta sadece 5 kez puan alabildi ve 25 puan alabilidi..

 

Massa kariyeri boyunca 163 Yarışa çıkmıştır.Sıralama Turları İstatistikleri ;

 

Sırlama Turları Sonuçları

 

Yarış İstatistikleri ;

 

Yarış Sonuçları

 

Kariyerinde 2 Farklı takımda 11 Galibiyet, 15 Pol Pozisyonu 14 En Hızlı Tur, 33 podyum ve 607 puan bulunmaktadır..

 

Massa Yarıştığı 10 Sene içinde 10 farklı araç kullanmıştır ;

 

2002 Sezonunda Kullandığı Sauber C21


 

2004 Sezonunda Kullandığı Sauber C23



2005 Sezonunda Kullandığı Sauber C24   


 

2006 Sezonunda Kullandığı Ferrari 248 F1



2007 Sezonunda Kullandığı Ferrari F2007



2008 Sezonunda Kullandığı Ferrari F2008


 

2009 Sezonunda Kullandığı Ferrari F60


 

2010 Sezonunda Kullandığı Ferrari F10



2011 Sezonunda Kullandığı Ferrari 150° Italia


 

2012 Sezonunda Kullandığı Ferrari F2012



 

Massa Kariyeri Boyunca 3 tane Kask Değiştirmiştir Bunlar ;

 

2002, 2004 ve 2005 Yıllarında Kullandığı Kask



2006 ve 2007 Yıllarında Kullandığı Kask

 


2008,2009,2010,2011,2012 Yıllarında Kullandığı Kask


 

Massa’nın kariyeri boyunca elde ettiği en kötü şampiyona Derecesi 2002 ve 2005 Yıllarında elde ettiği 13.lüktür.

 

Massa’nın Şampiyona Dereceleri

 


Massa Ferrari’deki ilk yıllarında gerçekten harika işler yapıyordu, 2009 Yılında F60’a tam alışmışken çok iyi işler yapmaya başlayacakken talihsiz olayı yaşadı..Bunun ardından kendine gelmesi zaman aldı..Ancak şimdide düzenli Olarak Alonso’nun arkasında kalması Massa’yı psikolojik olarak çökertiyor.Massa bundan sonra Ferrari’de büyük işler yapamaz..İlk önce daha küçük bir takıma gitmesi gerekir, Örneğin Sauber’e geçebilir..Buraya geçtiğinde psikolojik olarak daha rahat olacaktır, Çünkü çok yüksek beklentiler olmayacaktır Massa’dan..Burada tekrar gerçek performansını göstereceğine inanıyorum, Kariyeri ve hayatı için Şuan en iyi seçenek Ferrari’den ayrılmasıdır..Ama ben açıkca söylemek istiyorum, Massa’yı en tepede En azından podyumda görmeyi özledik.Umarız Eski Massa’yı tekrar görebiliriz.

 

 

 


 

 


Yorumlar

  1. Snowmann Mrt avatarı

    Zaten ancak oda şampiyonluğunun adayı olur.

  2. Yorumumun silinme nedeni??

  3. ayrıca 2006 da fly emirates ve daha sonrasında vodafone sponsor olduğu için kanatları kırmızı ve ona ihtişam katacak gümüş rengini yaptılar . ama efsane renk tabiiki kırmızı beyazdan sonra siyahda yakışıyordu mclarene . ayrıca 2006 sezonuna kadar testlerde orjinal rengi olan sarıyı kullanıyorlardı artık neden kullanmıyorlar merak ediyorum

  4. ayrıca 2006 da fly emirates ve daha sonrasında vodafone sponsor olduğu için kanatları kırmızı ve ona ihtişam katacak gümüş rengini yaptılar . ama efsane renk tabiiki kırmızı beyazdan sonra siyahda yakışıyordu mclarene . ayrıca 2006 sezonuna kadar testlerde orjinal rengi olan sarıyı kullanıyorlardı artık neden kullanmıyorlar merak ediyorum

  5. ben buraları provake etmek için dışarıdan para alıyorum zaten bilmiyor musunuz ?

    "Hahaha hiç güleceğim yoktu çocuğum oldu diye basmıyorda ne demek ya 😀 :D"

    bu yorumdan pekte bir farkı yok benim yorumumun, bende bana saçma gelen yorumun altına eleştirisel kısa hakaret içermeyen bir şey yazdım. Kendimi savunmak için söylemiyorum, sen kendinden haberdar değilsin onu yüzüne vurmak için bunu söylüyorum. Yoksa bir kaç kendini bilmez beni bir şeyle suçlamış bilmem napmış, vız gelir tırıs gider… Siz kendinizi kandırın valla, ugc nickli arkadaşta garajda bir buton olduğunu hayal etsin, tam Massa Alonso'yu geçecekken o butona basılıyor, Massa'nın aracı 100 beygir güçten düşüyor… Ferrari izin vermiyor ne demektir ya? bilmem kaç yarıştır bu adamlar takım arkadaşı, toplasan 10 yarış bile Massa Alonso'ya yaklaşamadı.

    Ferraride takım emri var, birinci pilot Alonso, takım onun etrafında ve başarısı için çalışıyor, fakat öte yandan bunların olmasının sebebi Alonso'nun performans olarak Massa'ya karşı üstünlüğü, çok iyi bir pilot ise performansıyla zaten hak ettiğini Alonso'dan da takımdan da alır.

    ve şunu da eklemeden edemeyeceğim, takımımda Buemi'yi Algersuariyi yarıştırırım, Massa'yı yarıştırmam. O kadarda başarısız buluyorum kendisini, 2008 dahil.

  6. olaylara o kadar sabitsin ki sana acıyorum.
    kimi is faster than you. do not hold him up. bunuda unutma

  7. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Saygı duyuyorum demekten başka birşey diyemeyeceğim artık.

  8. rocco junior avatarı

    Başka bir pilota desem bu tepkiyi vermezdin belki.Sen Massayı seviyorsun diye ben sevmek zorunda değilim ayrıca talihsizlik falan değil.Talihsizlik bana göre fanlarının saçmalıkları.Demekki artık o kadar illalah dedirtmişler.Sende biraz beniç açımdan bak ve empati yapmayı dene.Sadece kendi pencerenden Massasever olarak olaya bakarsan zaten beni anlayamazsın.Kimse katılmasa bile ben gitmesini istiyorum top yekün bu kadar basit…

  9. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    İşte 18 yıllık bir taraftardan "Fanlarınıda yanında götürmesi dileğiyle." denmesi büyük talihsizlik

  10. rocco junior avatarı

    Ben tam 18yillik Ferrari fanıyım yani ne pilotları gördük geçirdik,kovulmalarına vezir veya rezil olmalarına şahit oldum ama Massa kadar düşüş gösteren ve artik bu koltuğu haketmeyen birini hatırlamıyorum.Alonso,Massayi bildiğin yoketti ya ve bugün kralını getirsen yeneceğine inanıyorum.Sebebi sadece onun takımdaki sağlam konumu değil performansının artık geliştirilemeyecek kadar iyi olmasıdır.Massa bir kaç gömlek ufak artık Ferrari için.Kimse Alonso gibi olsun demiyor ama en azından Grosjean kadar olsun be arkadaş.Maldonado bile galibiyet aldı daha ne diyeyim.Koca takımı tek pilot götürüyor.Herhalde bu sadece 2.pilot olma ya da senin dediğin gibi politika değil adamda negatif bir enerji var bu açık…

  11. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Ne demek istediğimi anlatamamışım herhalde.2007'de Alonso'lu McLaren'i destekleyip Alonso Ferrari'ye geldikten sonra Ferrari'yi destekleyenler için bir nebze kabul edilebilir bir cümle dedim.Ancak sizin Alonso'cu değil Ferrari'ci olduğunuzu düşündüğüm için saçma olduğunu belirttim.Yanılıyor muyum bu konuda?

  12. eline sağlık kardeş , burada insanlar okusun vakit geçirsin diye kendi zamanını harcıyorsun, takdir ediyorum…..ve yeni yazacağın yazılar için sana kolay gelsin diyorum…….

  13. Alonso bu adamı resmen sildi süpürdü.Bir pilota beddua edeceksen takım arkadaşın alonso olsun diyeceksin

  14. rocco junior avatarı

    Sana saçma gelebilir senin yorumunda bana öyle geldi katilmak zorunda değiliz bu yüzden benim açımdan sorun yok ama taraftarlarını alıp gitmesini istiyorum nedeni her fırsatta takıma saydırmaları.Sevmemek için adamı bahane arama zorla kanını kaynatacak değiliz.Bende Massa fanlarına ısınamadım o zaman:)Son olarak hem saçma diyorsun hem aslında mantıklı olduğunu belirtiyorsun bence asıl saçma olan bu.YIl sonu fanları ile Massa dan ayrılmak dileğiyle

  15. rocco junior avatarı

    Sana saçma gelebilir senin yorumunda bana öyle geldi katilmak zorunda değiliz bu yüzden benim açımdan sorun yok ama taraftarlarını alıp gitmesini istiyorum nedeni her fırsatta takıma saydırmaları.Sevmemek için adamı bahane arama zorla kanını kaynatacak değiliz.Bende Massa fanlarına ısınamadım o zaman:)Son olarak hem saçma diyorsun hem aslında mantıklı olduğunu belirtiyorsun bence asıl saçma olan bu.YIl sonu fanları ile Massa dan ayrılmak dileğiyle

  16. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Hahahaha 😀 😀

  17. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''0versteer 4 dakika önce
    alonso'yu geçecek ama takım izin vermiyor dan sonra koptum ben kusura bakma''

    Aşağıda oversteer nickli bir arkadaşın yorumu bu ugc'ye yazmış bu yorumu.Şimdi bu yorumu ugc görünce oda büyük bir hışımla size yüklenecek ve tartışma başlıyacak.Bu yorum bence tahrik edici bir yorumdur koptum felan ne demek bu ya sonrada herkes Alonso'ya karşı,herkes anti Alonso diye ortalarda geziyosunuz.İşte bu neden anti Alonso'cuların çok olduğunu belirten bir yorum.Kusura bakma ama siz böyle devam ederseniz daha çok tepki alırsınız almayada devam edersiniz.

  18. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Sana şunu söliyeyim.Site yönetiminden bir ricada bulun benim şimdiye kadar Alonso haberleri ve onun dışında Alonso hakkında yaptığım yorumları iste.Bir tane bile olumsuz yoruma rastlarsan siteyi falanda bırakıcam seninle münakaşayada girmeyecem.ugc'yi dahil etme bu konuya Alonso hakkında katı bir görüşe sahip ne dersen de değişmez.Ama birde şöyle düşün ki bende böyle düşünüyorum; Bu sitede siz her zaman Alonso'ya karşı bir anticilik var diyorsunuz evet bencede biraz var ve bunun asıl sebebi Alonso fanlarıdır.Burdaki yorumlarınız olsun tartışmalarınız olsun diğer pilot fanlarını çileden çıkartıyorsunuz.Çoğu kişiye sorarsan siz fanlarından dolayı Alonso sevilmeyen bir pilot oldu.O yüzden sizde biraz hal ve hareketlerinize çeki düzen verin derim daha iyi yorumlar almak için.İstediğini söyleyen istemediğini işitir diye bir atasözü vardır bizde bilirsin sende.

  19. alonso'yu geçecek ama takım izin vermiyor dan sonra koptum ben kusura bakma

  20. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ben raikkonen haberlerine tenezzül etmezken sizlerin Alonso haberlerinden çıkmamanızı nasıl izah edersin. Bak aşağıda" ugc " nikli bir şahıs var.Önce onu oku sonra provakatör ne demek onu öğren.

  21. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonsocular niye kızsın ki?..Bilmiyorlar mı seni?.Kim olduğunu?..Alışmışlardır senin uydurmalarına..

    burada esamen bile okunmazken sen her zamanki gibi Alonsonun peşindesin.Bunu bilmeyen var mı?Gizli hayranlık seninkisi..Siteye sadece Alonso için girme , biraz da raikkonen haberlerinde boy göster.

  22. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bu forumda 2 tane provakatör varsa birisi sen diğeri uzun zamandır ortalarda görünmeyen Royal Hunt'dur.Hemen hemen her başlık altında bir tartışmanın içindesin.Herkese bir şeyler söylüyorsun izah etmek istiyorsun mukayese yapıyorsun.Bir şekilde tartışmanın odak noktasısın.Ya sen çok iyi biliyorsun bu işi biz hiç bilmiyoruz yada sen tamamen provakatörlük yapmak için burdasın.Ha ayrıca senin bunu söylemenle ben veya hutta diğer Raikkonen fanları böyle bir sıfat içine girmiyoruz ama genede tepkimizi çekiyorsun.

    -Bu arada tebrikler bu haberin tartışma ve odak noktası olmayı gene başardın birazdan başlarsın,başlarız tartışmaya !

  23. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Eline sağlık güzel yazı olmuş.Yazı güzel fakat yine bazı provakatör raikkonenciler sahne almışlar.Maşallah hiç kaçırmazlar böyle fırsatları..

  24. Haklısın.Schumacher'dede 2 tane var ama adam yapıştırdı geçti valla:D

  25. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Haklısın ne diyim seninde başlıkla ilgili bişey yazdığını görünce direk sinirlendim cevap vermek istedim.Çünkü bu başlık içerisinde artniyet arayan insanlara gerçekten sinir oldum amaçları sadece olumsuz bir taraf çıkarmak olduğu için cevabımı yazarken senin yorumunu okumadım bile 🙂

  26. Sponsorları West gitti. Sigara yasağı mevzusu.

  27. Sen benim yazımı düzgün okumadın sanırım.Ben atılan başlıkla ilgili en ufak ithamda bulunmadım.Arkadaşın Fatih sultan mehmet muhabbeti yapmasına güldüm ve bunu dile getirdim sadece.Sen sabah ters tarafından kalktın sanırım

  28. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Hangi pilotun fanı olduğun beni ilgilendirmez.Renkler ve zevkler tartışılmaz 😉
    Ayrıca ben 1 pilotun bir pilotu sezon içinde 1-2 kere geçmesini geçme olarak nitelendirmem.
    Sezon sonundaki puan durumuna bakarım sadece,ama eğer 2008'deki(Raikkonen-Massa) gibi bir şey olduysa eğer bu sefer puan durumuna değil yarış yarış performanslara bakarım 🙂 Malum o sene Raikkonen'in başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmezdi.

  29. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    2006-2007-2008 yıllarında İstanbul Park'ı üst üste 3 kez kazandığı için böyle bir başlık atılmış.
    Ayrıca Massa bu pistin en başarılı ismidir şu anda.Massa'nın F1 kariyerine bakarsak sadece 1 pistte bu kadar çok başarılı ve üst üste iyi performanslar göstermiş buda bizim pistimiz İstanbul Park.
    İstanbul Park'ı en çok feteden Massa olduğu için başlıktada böyle bir terim kullanılmış.
    Bence asıl sorun şu başlıkta bir artniyet yok siz yorumlarınızla bir artniyet oluşturmak istiyorsunuz

  30. Sabah iş yerinde yorumları okurken gördüm bu yorumu.Kahkaha attım millet bana döndü neye gülüyorsun gibilerinden.Kendimi tutamayıp dışarı çıktım.Yazının başlığı İstanbul Fatihi Felipe Massa ya arkadaş ondan öyle yazmış sanırım :))

  31. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ee tamam bende öyle diyorum ki Massa'nın eğer çocuğu olduğu için yavaş gidiyorsa bu ona F1'de bir şey kazandırmaz.Daha çok götürür.Eğer çocuğum var diye böyle sürüyosa bırakmalı bencede.Ama sanmıyorum ben böyle bir şeyin olacağını.2007 ve 2008 yıllarında rekabet ettiği adamlara karşı şimdi böyle sönük performans gösteriyorsa ya o adamlar kendini çok geliştirdi Massa geliştiremedi.Ya Massa araca uyum sağlıyamıyor pilotaj kalitesi düşük.Yada Ferrari Massa'yı sabote falan ediyor heralde başka bir seçenek yok son seçenek biraz saçma olabilir ama ihtimaller dahilinde düşündüm bunları 🙂

  32. Lovely_F2008  avatarı

    Ellerine sağlık arkadaş , sayende iyi vakit geçiriyoruz . Bazı yazım hatalarını nasıl yaptın diye düşünmeden edemedim ama sağlık olsun 🙂 ''Macaristan Gp'sinde bitime 3 tur kala motor'u iflas etmiş'' , ''Pite girdi takımın pit stoplarda Ferrari'nin kullandığı ışıklı dur kalk sistemi benzin hortumu takılıyken Massa'ya hatalı şekilde yeşil ışık yaktı. Hortumu yerinden sökerek ilerleyen Massa pit yolunun sonunda uzun süre ekibin gelip hortumu almasını bekledi ancak hortum da birçok uğraşıdan sonra çıkartılabildi.'' Allah'ım bunlar ne kaos anlarıydı ya , aklıma geldi yine bi tuhaf oldum . Bir takım taraftarının kesinlikle izlemek istemeyeceği şeylerdi , çok kötüydü çok .

  33. LOTUS RENAULT avatarı
    LOTUS RENAULT

    ——konuyla alakasız——-
    arkadaşlar 2007'den beri f1'i takip ediyorum.
    Mclaren 2005'ten sonra neden renk değişimi yaptı ?

  34. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    "Fanlarınıda yanında götürmesi dileğiyle."

    Bu kadar saçma bir yorumun sizden geleceğini tahmin etmezdim.

    Aslında diğer açıdan baktığımızda mantıklı olabilir. Alonso'cu diye tabir ettiğimiz kişiler zamanında Renault, McLaren taraftarlığı yaptığı gibi şimdi de Ferrari taraftarlığı yapıyorlar.Zamanında Ferrari'ye giydirerken şimdi de eskiden korudukları McLaren'e giydiriyorlar.Felipe Massa taraftarları ise Massa'dan önce de Ferrari taraftarıydılar, Massa'dan sonra da Ferrari taraftarı olacaklar.

    Kendi adıma konuşmam gerekirse Kimi-Felipe dönemlerinde her iki pilota da sahip çıkardım.Kimi'nin şampiyonluğuna ikisinden birisi şampiyon olmuş gibi sevinirken, Massa'nın şampiyonluğu kaybedişine ise ikisinden birisi şampiyonayı kaybetmiş gibi üzüldük.

    Açıkçası Alonso'ya benim kanım bir türlü ısınmadı.Açık olarak söylüyorum karakter bakımından bana göre bir hayli sorunlu.Böyle olunca da bir türlü sempati oluşturamadım kendisine karşı.

    Sizin Alonso yokken de Ferrari'yi desteklediğinizi tahmin ettiğimden ötürü bu cümleniz daha kötü bir söylem gibi geldi.Eğer yanılıyorsam bu söyleminizi daha bir anlayışla karşılayabilirim.

  35. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    ne alaka arkadaşım, Açıklarmısın lütfen ?

  36. Bu arada dostum emeğine sağlık.

  37. Fatih Sultan Mehmet'in mezarda kemikleri sızlıyordur eminim.

  38. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    aşırı uzun bir yazı olduğu için bayağı saatimi alacak hafta sonu yazmayı planlıyorum 🙂 Çevir, Yaz resim bul vs uzun iş olacak yani 🙂 Bu yazıyı yazmak 3 saatimi aldıysa bunun 3-4 katı olan yazıyı sen düşün :p

  39. Eray Parlak avatarı

    Eline sağlık çok iyi olmuş 🙂
    Schumacher yazısını bekliyorum kardeşim 🙂 Hemde sayfalarca uzun uzun:)

  40. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    teşekkürler en sevdiğim pilotlardan birisiyle ilgili yazı yazmak benim için keyifdi tabi ki 🙂

  41. evet tek turda bence massada iyi bir araç varken mesela rb8 eşit şartlarda massa uçar çünkü bence şu an gridde tek tur anlamında en iyi pilotlardan birisi massa

  42. Yusuf  Hitay avatarı

    o bahaneydi. fia, mercedes motorlarının zayıf karnını adeta yumruk manyağı yapınca, uçan fin akıllıca bir karar vererek erken veda etti.

  43. Başlık ismi kişiden kişiye göre değişir.

  44. bu adamı ferrari iyi harcadı alonso için.alonsonun bu kadar çok puan toplaması massa sayesinde oldu.alonsocular yine kızıcaklar simdi ama onlarda bılıyorlar ferrari alonsoyu tek pilot olarak görüyor.11-0 oldu durum massa sıralamarda alonsoyu gecebilir ama ferrari izin vermiyor buna

  45. Hafızam beni yanıltmıyorsa Hakkinen'in bu şekilde bir demeci vardı.

  46. kimdir ? aklımda Keke Rosberg var.. Doğru mu ? :))

  47. DreamOfWinD  avatarı

    xtrabit racingin dediği gibi hakkinen çocuğu için bıraktı sporu. Çocuk bir F1 pilotunu yavaşlatır. Hatta hamiltonun da böyle bir demeci vardı sanırım.

  48. harun bodur avatarı

    geçiyo dediysem 2006 türkiye ve brezilya zaferleri japonya,brezilya ve türkiyede aldığı pol pozisyonlarını kastettim.alonso geldi geleli bunun kadar bile olamadı.ayrıca ben schumi ve felipe fanıyım.

  49. Çocuğu oldu diye F1'i bırakan şampiyon bir pilot biliyorum ban 😉

  50. alonso takımda olduğu sürece başarının gelmesi çok zor.almanya 2010 dan sonra psikolojik olarak adamı çökerttiler.ama ben yinede o başarılanı tekrarlıyacağından adım gibi eminim.sadece kendine güvenmek yeterli.tabi aracında hızlı olması şartıyla.

  51. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Hahaha hiç güleceğim yoktu çocuğum oldu diye basmıyorda ne demek ya 😀 😀

    Burası F1 tamamen risk var öyle bişey olsa Massa bırakırdı bu sporu 🙂

  52. DreamOfWinD  avatarı

    Bu adama ne oldu anlamış değilim. Kazadan mı kaldı, çocuğum oldu diye basmıyor mu hala anlamadım.

  53. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    2007'de kaç tane problem yaşadıda onlar olmasa şampiyon olurdu diyosun.
    Massa 2007'de Raikkonen kadar problem yaşamadı o dediğin 2008 için geçerli.
    Evet 2008'de çok talihsizdi ve şampiyonluğu hak edicek bir sürüş sergilemişti aslında.İlk 2 yarış dışında genel olarak iyiydi.Hamilton'da oda hak etti ama olduğu kadar,olmadığı kader yapıcak bir şey yok Allah'ın takdiri bu yönde oldu 🙂
    Ha bu arada zamanında Schumi'yi geçen adam demişsinde ne zaman geçti Schumi'yi ben onu hatırlamadım.Eğer 2010 ve sonrasından bahsediyorsan aynı potansiyeldeki 2 aracın mukayyesesi değil bu hatırlatırım 😉

  54. rocco junior avatarı

    Yazın için teşekkürler.Bir zamanlar Massa en sevdiğim pilottu,az kavgalar vermedik kendisi için.Şimdi pişman mıyım,hayır değilim.Ama hem takımın hem Massa'nın ve biz fanların iyiliği için artık takımdan ayrılması gerektiğine inanıyorum.Zaten biraz gurur varsa ayrılacaktır.Fanlarınıda yanında götürmesi dileğiyle.Artık nifak tohumları ile uğraşmaktan bıktık.Bizimle beraber görünüp Ferrari'nin düşmesini isteyen insanlardan bir fayda gelmedi.Massaya 2008 ve 2007de şampiyonluk için savaşabileceği eşit şartlardaki takımı sağlayan sanki Ferrari değilmiş gibi konuşuyorlar.İçten içe takıma kin besliyorlar.Hani vefasızlık bu olsa gerek.Sanırsın Massa aracı kendisi atölyede yaptı çıktı yarıştı.Malesef pilot fanlarının bu yanı kötüdür.İyi sonuç alırsan pilot almıştır,kötü sonuç alırsan takımdır sorumlsu.Son derece sığ bir mantık…

  55. Massa saygı duyduğum bir pilot.
    Alonso dan sonra bence prestijini kaybetmeye başladı.
    Keşke RBR ye falan geçebilseydi

    Bu satten sonra yeniden şampiyonluğa oynayacak bir takım bulmasıda zor şampiyonluk inancını bulmasıda zor.

  56. Massa fanı olunca yazıda muhteşem geliyor tabiki.. Ayrıca Massa'nın rekabetçi olmayan bir takıma geri döneceğini zannetmiyorum..

  57. İnsanlar Formula 1'de pilottan çok aracın etkili olduğunu ve araçla uyum sağlayabilen pilotun kendini nerelerde bulabileceğini anladıkları an her şeyi çözmüş olacaklar.

    Eline sağlık.

  58. harun bodur avatarı

    2007 de yaşadığı dayanıklılık problemleri olmasa şampiyonluk için çekişebilirdi.Zamanında Schumiyi,Raikkonen'i geçen Massa ne olduysa Alonso'nun yanında resmen çökertildi. Nefret ediyorum bu ferrarinin politikalarından…

  59. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bence en iyi ismi koymuşsun arkadaşım 🙂

  60. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Artık eski Massa'yı eskisi gibi görmemiz zor 🙁
    Gerçekten düşünüyorumda 2007'de Alonso Hamilton ve Raikkonen'den sadece 5 puan geride.2008'dede hepsinden daha iyi performans göstermesine rağmen şanssızlıklarında eşliğiyle şampiyonluğu kıl payı kaçırdı.Eskiden rekabet ettiği pilotlarla şimdi aynı rekabeti veremememisi gerçekten çok tuhaf ve üzücü 🙁

  61. massa alonso dan bu kadar geri kalacak bir pilot değildi o kaza massa yı bitirdi ondan sonra toparlayamadı.

  62. harun bodur avatarı

    kardeşim ellerine sağlık! dediklerine harfiyen katılıyorum massa'nın ayrılması gerek takımdan rahatlaması için.Bu ferrari politikaları adamı resmen çökertti.

  63. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Kariyerinde ilk galibiyetini aldığı pist, Üst üste 3 galibiyet aldığı pist ve en sevdiği pist..Bunların sonucunda En iyi isim bence bu oluyordu 🙂

  64. VettelRacing  avatarı

    Güzel bir yazı olmuş.Sadece başlık uyumsuz olmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir