Brawn: "2013 Aracı için İyi Bir Temele Sahibiz"

yazar:

kategori:

Nico Rosberg’in Çin GP’deki galibiyetinden bu yana henüz bir galibiyet elde edemeyen takım, son yarışlarda giderek gerilemeye başladı.

Ama Brazil’dan O Estado de S.Paulo gazetesine konuşan Brawn, 2012 aracının o kadar da kötü durumda olmadığını belirtti.

Brawn: “Bazı zorluklar yaşadık ama geçen seneye göre gelişim gösterdik.”

“Ve kuralların genelde bu sene ile aynı kalacağı gelecek seneki aracın tasarımı için iyi bir temele sahibiz”

“Bu yüzden mevcut aracı geliştirmeye devam edeceğiz. Çünkü bu bilgiler, 2013’e aktarılabiliyor.”


Yorumlar

“Brawn: "2013 Aracı için İyi Bir Temele Sahibiz"” için 18 yanıt

  1. haklısın bahsettiklerinde. bizi hep korkuturlar, ona dokunma, onu yapma derler ufaklıktan beri.

    Ancak buradaki durum bir spor ve izleyici fikirleri olduğundan işler değişiyor bence. Şimdi ben bir araç üretip F1!e girmiyorsam veya gidip 100m koşusuna katılmıyorsam ya ilgim olmadığından, ya da imkanım olmadığındandır.

    Ancak bu takımlar ciddi bütçelerle mücadeleye giriyorlar, ciddi şekilde çalışıyorlar. Haliyle taraftarlar da takımdan bir şeyler bekliyor. Gelen açıklamalar da trajikomik olunca yorumlar da bu şekilde oluyor.

    Gerçi bazen bana da anlaşılmaz geliyor. Sanki aracın daha hızlı gidebilmek gibi bir potansiyeli varmış da Brawn (veya hangi takım konuşuluyorsa onun patronu) kasıtlı olarak, sırf gıcıklık olsun diye yavaşlatıyorlar aracı. Olmuyorsa olmuyor işte. Fikir meselesi bu iş, yenilik yapamayan geride kalır. Lastikler de bu sene işe tuz biber ekince çarşı karışıyor tabi. Honda, Toyota, BMW MGP'nin yaptıklarından çok da ileriye gidemediler. Ama bu kadar eleştiri almamışlardı zamanında. Her şey şumi orada diye oluyor. F1'de en az son 15 yıldır aracın kadar hızlısın. Yetenek sadece takım arkadaşını geçmekte işe yarıyor.

  2. Üzülerek buradaki yorumları okudum ve yorumlarınızın büyük bölümüne de katılıyorum ancak bizim ülkemizin insanları neden birbirini küçümser neden hep el vardır akıllarda hep adamlar yapıyor bizden bir sey olmaz düsüncesi suur altımıza yerleşmiştir neden dir hep kendimizi küçük görme çabamız
    şimdi buraya kadar sizleri elestirdiğimi düsünebilirsiniz aslında benim elestirim sistemin kendisine sizi bunu düsünmeye iten nedenlere bu ülke insanına yıllar boyunca hiç bir üretme mesajı verilmedi öğretilmedi hep tüketim le yetistirdik nesilleri bugün geldiğimiz noktada ki bütün serzenislerimiz ve kendimizi bulamamamızın nedeni de budur oysaki biz öyle bir kültürel zenginlikten geliyoruzki öyle bir medeniyetin çocuklarıyızki unutturanlara yazıklar olsun bugün ülkeninin simge olmuş kitleleri pesinden sürükleyen önemli isimleri kasten sürekli olarak o tüketme alışkanlığını nesilimize enjekte etmektedir örn.acun ılıcalı göz önünde olan kitlelerin izlediği toplumu yönledirme noktasında olan bir isim bir tane milli kendimize ait projesi onun meslek dalına göre söylüyorum en azından bir tane kendinimize ait yarışma formatı varmı sürekli alıp getiriyor hatta isimlerini bile değiştirmiyor iste biz bu msj larla bugünlere geldik kime kızıyoruz
    ne zamanki yabancı hayranlığı nı bir kenara bırakıp çok işimiz var zaman yatma eğlenme absurt yapımlara pirim verme zamanı değil çalışma zamanı diyerek yola çıkarız dünya üzerindeki bütün milletler gibi geçmişimizle faydalı olabilecek hertürlü kültürel tarihsel köprüleri atarız o zaman önümüze bakar ve alan tüketen değil üreten veren bir ülke TEKRAR oluruz tıpkı onların 1700 lerin basından itibaren yaptıkları gibi.

  3. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    aynen sonuna kadar bizi anlatıyor abdürrahim albayrak :((( Keşke Ross Brawn da görse şu videoyu

  4. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    E şimdi anlaşıldı meseleeee… Burada Brawn "İyi bir 'TEMEL'imiz var!" derken bizim TEMEL'den bahsediyor. Hani uçaktan atlayıp da dünyayı tutturamayan 🙂

    2013'te yaş.. Geçmiş olsun arkadaş…

  5. Tv 8'e geçmiş.Bu arada

  6. Çoğu öyle dostum.Kanaltürk'te telegol diye program var.Bir akşam izle sorunun yanıtını kendi kendine bulacaksın.Kaliteli program maalesf çok az.Serhat Ulueren diye bir şahıs var ki resmen olay çıkartmaya çalışıyor.Biz de maalesef profesyonellik 0

  7. 🙂 Bir şey soracam, futboldan hiç mi hiç anlamam. denk gelirse arsenal veya barcelona maçlarını izlerim. göze hoş geliyor adamların profesyonelliği, bizde yok o.

    Şimdi şu tv kanallarında bas bas bağıran adamlar var ya verdiğin linktekiler gibi, o adamlar gerçekten futboldan anlıyorlar mı? O takımın teknik direktörü gibi furbolculara hakimler, takımın durumuna hakimler de mi böylesine rahat konuşabiliyorlar? Eğer daha iyi biliyorlarsa neden antrenörlük yapmıyorlar?

  8. Uyduruk dediğin sistemi hayatın boyunca üretemezdin.Adamlar zekalarıyla birşeyler yapıyorlar.Zaten sizin gibiler yüzünden ne pilotumuz ne mühendisimiz çıkıyor.

  9. Benim yeni bir nickim oldu. Dehdeh düldül :))

  10. Serdar Demir avatarı

    http://www.youtube.com/watch?v=QZuX5bM2thA

    tam anlamıyla biz mercedes taraftarlarını anlatıyor sonuna kadar izlenmeli

  11. Bu kafayla giderseniz 2050 yılı için iyi bir temel oluşturabilirsiniz.Arkadaşlar bu Brawn,Haug bilmem ne bunlar maaşlı adam yok mu bunlara hesap soracak üst düzey bir yönetici.

  12. Mercedesin bu araçla başarılı olması mümkün değil. İlk önce egzoz tasarımının baştan aşağı değişmesi lazım.

  13. 2013 için çalışmaya başladık diyeceğini tahmin ediyordum ama demekki seneyede bu tenekeyi kullanacaklar.
    Şimdiden saç baş yolmaya hazırlıklı olun mesajını vermiş.

  14. Melih Sönmez avatarı

    Başlığı okuyunca gülmeden edemedim.
    Brawn iyi adamdır hoştur ama sürekli iyi temelli araca sahip olduklarından bahsediyor, sonuç elde var sıfır.

  15. Sırada Mercedes'in iyi olacağı iki yarış var ondan sonrakileri görmek lazım takım geliştirme yarışında çok geride kalıyor lastikleri kötü kullanıyoruz.

  16. Her sene aynı şey üzülüyorum da aslında Ross.Senden geçti bırak bu işleri

  17. Sene başında bi sizin konumunuza bir de Ferrari nin konumuna bakın ve bir de şimdiye.Temeliniz en iyi olsa ne yazar gelişim konusunda resmen afalladınız.Bu bir örnek sadece.Şu anda Mclare,Ferrari,Red Bull ve Lotus sizden iyi konumda yani onların temelleri daha sağlam.Bir de üstüne güncellemeler konusundaki size oranla daha başarılı oldukları düşünülünce seneye yine aynı yerde olacaksınız.Her yarış sonu aynı umut vaad eden açıklamalarla gidin kendinizi kandırın artık millet yutmaz bu lafları.Mercedes Gp macerası tamamen fiyaskodur.Bana göre bu takım 2015 i göremez.

  18. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    2009 da kazanan bir aracı podyuma zor çıkan araca düşürdünüz,bu senede Çin ile Monako dışında birşey yapamadınız.Her sene aynı lafları dinliyoruz ama gelişme yok işte

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir