Belçika GP Tarihi, İlk Bölüm

yazar:

kategori:

Evet Uzun araştırmaların ardından Belçika Gp’si yazıma bugün başlıyorum, Uzun bir yazı olacak.

 

 

 

 

 

 

1950 Belçika Gp

 


 

Pol Pozisyonunu Giuseppe FARINA Kazanır, Kuru Zemin’de 35 tur üzerinden koşulan Yarışı Juan Manuel Fangio Kazanır ve Alfa Romeo Duble yapar.Yarışın o zamanki uzunluğu 14.120 km’dir..En Hızlı turu ise Giuseppe FARINA 4 dakika 31 saniye ile 18.turda Yapmıştır.

 

 

1950 Belçika Gp

 

 

1950 Belçika Gp Resmi Afişi

 

 

1951 Belçika Gp

 


 

Pol Pozisyonu’nu Juan Manuel Fangio Kazanır, Kuru Zeminde 36 tur üzerinden koşulan yarışı Giuseppe Farina Kazanır. 

 

1951 Belçika Gp Resmi Afişi 

 

1952 Belçika Gp


 

Pol Pozisyonunu Ferrari Pilotu Alberto Ascari, 2.liği Ferrarinin diğer pilotu Giuseppe Farina ve 3.lüğü ise bir diğer Ferrari  pilotu Piero TARUFFI Kazanır.Yarış Yağmurlu havada 36 tur üzerinden koşulur, Galibiyeti Alberto Ascari 2.liği Giuseppe Farina alır.

 

1952 Belçika Gp


1952 Belçika Gp Resmi Afişi

 

1953 Belçika Gp

 

Pol Pozisyon’unu Juan Manuel Fangio Kazanmıştır..Kuru Zemin’de 36 tur üzerinden koşulan Yarışı Kazanan İsim ise Ferrari Pilotu Alberto Ascari olurken, ikinciliği ise Takım arkadaşı Luigi VILLORESI kazanmıştır..

 

1953 Belçika Gp

 

 

1953 Belçika Gp Resmi Afişi

 

 

1954 Belçika Gp

 

 

Pol Pozisyon’unu Juan Manuel Fangio Kazanmıştır..Kuru Zemin’de 36 tur üzerinden koşulan Yarışı Kazanan İsim ise Maserati Pilotu Juan Manuel Fangio olurken, İkinciliği Ferrari pilotu Maurice TRINTIGNANT kazanmıştır.

 

 

1954 Belçika Gp

 

 

Juan Manuel Fangio, 1954 Belçika Gp

 

1955 Belçika Gp


 

Pol Pozisyon’unu Eugenio CASTELLOTTI Kazanmıştır..Kuru Zemin’de 36 tur üzerinden koşulan Yarışı Kazanan İsim ise Mercedes  Pilotu Juan Manuel Fangio olurken, İkinciliği Takım Arkadaşı Stirling MOSS kazanmıştır.

 

Juan Manuel Fangio

 

1955 Belçika Gp Resmi Afişi

 

1956 Belçika Gp

 

 

Pol Pozisyon’unu Juan Manuel Fangio Kazanmıştır..Islak Zeminde 36 tur üzerinden koşulan Yarışı Kazanan İsim ise Ferrari  Pilotu Peter COLLINS olurken, İkinciliği Takım Arkadaşı Paul FRERE kazanmıştır.

 

1956 Belçika Gp

 

1956 Belçika Gp Resmi Aşifi

 

1958 Belçika Gp

 

 

Pol Pozisyon’unu Mike HAWTHORN Kazanmıştır..Kuru Zemin’de 24 tur üzerinden koşulan Yarışı Kazanan İsim ise Vanwall pilotu  Tony BROOKS olurken, İkinciliği Ferrari pilotu Mike HAWTHORN  kazanmıştır.

 

1958 Belçika Gp Resmi Afişi

 

1960 Belçika Gp

 

 

Pol Pozisyon’unu Jack BRABHAM Kazanmıştır..Kuru Zemin’de 36 tur üzerinden koşulan Yarışı Kazanan İsim ise Cooper pilotu Jack BRABHAM olurken, İkinciliği ise Takım Arkadaşı Bruce McLAREN  kazanmıştır.

 

Jack Brabham 1960 Belçika Gp

 

1961 Belçika Gp

 


 

Pol Pozisyon’unu Ferrari pilotu Phil HILL kazanırken, Takım arkadaşı Wolfgang Von TRIPS 2. diğer Ferrari ile Olivier GENDEBIEN 3. sırayı elde etmiştir…Kuru Zemin’de 30  tur üzerinden koşulan Yarışı Kazanan İsim ise Ferrari pilotu Phil HILL  olurken, İkinciliği ise Takım Arkadaşı Wolfgang Von TRIPS kazanmıştır.

 

 

Phil Hill 1961 Belçika Gp

 


1961 Belçika Gp Resmi Afişi


1962 Belçika Gp

 

 

Pol Pozisyon’unu BRMpilotu Graham HILL kazanırken, İkinciliği Cooper pilotu Bruce Mclaren Kazanmıştır..Kuru Zemin’de 32  tur üzerinden koşulan Yarışı Kazanan İsim ise Lotus pilotu Jim CLARK olurken, İkinciliği ise BRM Pilotu Graham HILL kazanmıştır.

 

 

Ferrari Pilotu Willy Mairesse’nın kazasının ardından yanan araç

 

Jim Clark 1962 Belçika Gp

 

1962 Belçika Gp Resmi Afişi

 

1963 Belçika Gp

 

 

Pol Pozisyon’unu BRM pilotu Graham HILL kazanırken, İkinciliği Brabham pilotu Dan GURNEY Kazanmıştır..Yağmurlu Zeminde 32  tur üzerinden koşulan Yarışı Kazanan İsim ise Lotus pilotu Jim CLARK olurken, İkinciliği ise Coper Pilotu Bruce Mclaren kazanmıştır.

 

 

1963 Belçika Gp

 

 

1963 Belçika Gp Resmi Afişi

 

1964 Belçika Gp

 

Pol Pozisyon’unu Bracham pilotu Dan GURNEY kazanırken, İkinciliği BRM pilotu Graham HILL Kazanmıştır..Kuru Zeminde 32  tur üzerinden koşulan Yarışı Kazanan İsim ise Lotus pilotu  Jim CLARK olurken, İkinciliği ise Coper Pilotu Bruce Mclaren kazanmıştır. 

 

1964 Belçika Gp

 

1964 Belçika Gp Resmi Afişi

 

1965 Belçika Gp

 

 

Pol Pozisyon’unu BRM pilotu Graham HILL kazanırken, İkinciliği Lotus pilotu Jim CLARK Kazanmıştır..Islak Zeminde 32  tur üzerinden koşulan Yarışı Kazanan İsim ise Lotus pilotu  Jim CLARK olurken, İkinciliği ise BRM  Pilotu Jackie Stewart kazanmıştır.

 

 

1965 Belçika Gp

 

Jim Clark 1965 Belçika Gp

 

1965 Belçika Gp Resmi Afişi

 

1966 Belçika Gp

 



Pol Pozisyon’unu Ferrari pilotu John Suertes kazanırken, İkinciliği Cooper pilotu  Jochen  Rindt Kazanmıştır..Islak Zeminde 28  tur üzerinden koşulan Yarışı Kazanan İsim ise  Ferrari pilotu John Suertes olurken, İkinciliği ise Cooper pilotu  Jochen  Rindt kazanmıştır.

 

 

1966 Belçika Gp, John Suertes ve Jochen Rindt

 

John Suertes, Belçika gp 1966

 

1966 Belçika Gp Resmi Afişi

 

1967 Belçika Gp

 

 

Pol Pozisyon’unu Lotus  pilotu Jim Clark kazanırken, İkinciliği Eagle pilotu Dan Gurney Kazanmıştır..Kuru Zeminde 28  tur üzerinden koşulan Yarışı Kazanan İsim ise  Eagle pilotu Dan Gurney olurken, İkinciliği ise BRM pilotu Jackie Stewart kazanmıştır.

 

1967 Belçika Gp


 

1967 Belçika Gp, Dan Gurney

 

1967 Belçika Gp Resmi Afişi

 

1968 Belçika Gp

 

 

Pol Pozisyon’unu Ferrari  pilotu Chris AMON kazanırken, İkinciliği Matra pilotu Jackie  Stewart Kazanmıştır..Kuru Zeminde 28  tur üzerinden koşulan Yarışı Kazanan İsim ise  Mclaren pilotu Bruce Mclaren olurken, İkinciliği ise BRM pilotu  Pedro Rodriguez kazanmıştır.

 

1968 Belçika Gp Chris Amon, Jackie Stewart, Jacky ICKX

 

1968 Belçika Gp, Bruce Mclaren

 

1968 Belçika Gp Resmi Afişi

 

1970 Belçika Gp


 

Pol Pozisyon’unu March  pilotu  Jackie  Stewart  kazanırken, İkinciliği Lotus pilotu Jochen Rindt Kazanmıştır..Kuru Zeminde 28  tur üzerinden koşulan Yarışı Kazanan İsim ise  BRM pilotu Pedro Rodriguez olurken, İkinciliği ise March pilotu  Chris Amon kazanmıştır.

 

 

1970 Belçika Gp

 

 

1970 Belçika Gp, Pedro Rodriguez

 

1970 Belçika Gp Resmi Afişi

 

Yazının ilk bölümü bu kadar..Şuana Kadar’ki bölümde En Fazla Galibiyeti Jim Clark Almış 4 Galibiyet ile..Onu  Juan Manuel Fangio 3 Galibiyet ile takıp ediyor..Yazının Devamı Önümüzdeki Günlerde yazacağım.

 

 


Yorumlar

“Belçika GP Tarihi, İlk Bölüm” için 15 yanıt

  1. Aşağı yukarıaynı yorumu buraya yapmıştım:
    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/27527-istanbul-un-fatihi-felipe-massa.html#yorumlar

    Ama artık önemi yok. Bu sayfadaki bile silinebilir 🙂

  2. Allah razı olsun Babil Kralı. Skolyoz dediğin gibi ilk gençlik yıllarında oluşuyor. Açısı düşük. Ne kadar düşük? Şöyle söyleyeyim, siteden 6 arkadaşla görüştüm, farkettiklerini sanmıyorum 🙂 Böbreğin ağrısı şu ana kadar bir kere vurdu. Ağrının böbrekten olduğunu da bilmiyordum. Bir yandan ağrı, bir yandan ne ağrısı olduğunu bilmeme korkusu… Acıya dayanıklı bir yapım vardır ama o böbrek ağrısında afedersin eşek gibi anırdım :)) Su dediğin gibi, 1 numara. Şu an kalp benim için daha önemli, olur olmadık yerde tekliyor, ritim kaçırıyor, bir de bi'şey daha yapıyor ama onu tarif edemiyorum :))

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Annene ve sana çok geçmiş olsun..Acil şifalar dilerim.Skolyozu duyunca şaşırdım.Önceden beri var sanırım.Bildiğim kadarıyla bu ergenlikte ortaya çıkıyor.İnşallah eğim açısı düşüktür.Şu önemli ki her zaman böbrek en tehlikelisidir..İhmale gelmez.Taşın ilacı da sudur..Belki 50 çeşit bitki önerilir ama en şifalısı dağ suyudur.Hani şu kışın sıcak ve yazın buz gibi akanlardan..

  4. ben buralarda yoktum. yorum yazdığın içerik bu muydu bir başkası mı*?

  5. bu araçta fren olmadığına emin olabilirsin 🙂

  6. Allah razı olsun Kemal kardeşim. Samimiyetin için ayrıca teşekkür ederim. Ben dün kötüydüm, şu an çok iyiyim. Gönül rahatlığıyla uyuyabilirsin 🙂

    '30' konusunda ben de en başta 10 yıl konusunda takılmıştım. Neyse.

    Son isteğin için bir şartım var, siteyi bırakıp gitmmeyeceksin 🙂 Alla'a emanet ol.

    Vakit daraldı. Sigara içmem lazım 😉

  7. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar ve tabikide dayanacak birşeyler varsın.Haline şükretmeyi bilecekmişiz demek ki..Annen'in allah yardımcısı olsun, Tabi seninde..Sen sağlam olki annen sana bakıp umutlansın yaşamak istesin..

    Bu arada yardım istersen telefon numaramı verebilirim..Her türlü işte, Söylemen yeterli..İsmim Kemal bu arada 🙂

    Bak bu noktadan sonra ben uyuyamam bu gece.Kalbini kırdım be güzel kardeşim..Ne kadar özür Dilesem az, Bak yemin ediyorum tüm samimiyetimle senden birkez daha herşey için özür diliyorum..Allah yardımcın olsun.

    Aslında bence o michael schumacher konusunda emin olamadım bir yerde okumuştum aklımda kalmıştı yazmak istedim..Düşünsene koskoca 10 yılda 30 yarışta yağmur yağmış bence de daha fazladır.

    senden Son birşey daha istesem ? Yazdığım yazılardan yorumunu eksik etme olur mu..

  8. Desene o zaman ben kaza kurşununa kurban gitmişim 🙂 Neyse, evinde huzurun olsun da gerekirse benimle her gün kavga et 🙂 Hani bir reklam vardı, belki hatırlarsın "Evdeki huzur, mutluluk budur" diyordu, evinde senelerce huzur olmayan ve bu huzuru kısmen 2005'den beri tatmaya başlayan biri olarak bu sözün sonuna kadar arkasındayım.

    Senin önceki yorumlarında kastım o susuyorum yorumundu.

    Yukarıda neden sustuğumu açıkladım. Bu konuya pek girmek istemiyorum. Ama şunu söyleyebilirim bazı yerler abartıya kaçıyordu.

    O Yorumunu gördüğümde aslında benim yazdığım yazıları beğenmediğini düşünüyordum.Şuan buda değişmedi.

    Doğruya doğru, şampiyonların kariyerlerini paylaştığın yazılar hariç yazılarında okunacak bir şey bulmuyorum. Hep resim, hep resim. Bak geç. Hatta Allah şahidim tamamına yakınına bakmıyorum bile.

    Belki bilirsin Eleştirenlere hep iyi yaklaşmışımdır, Emek vermiş yazılarımı araştırmışsın isteyen tek tek bakabilir bugüne kadar böyle bir tartışma yaşamadım..

    Kimseyle didiştiğini görmedim. Didişmeden uzak kalman da gözümden kaçmıyor zaten. Yazılarını tek tek araştırmamdaki sebep de öyle bir söz söyledin ki, valla kendimden emin olamadım 🙂

    Ben bu sitenin köşe yazarı değilim…
    …emek verip yazıyor insan bunun karşısında bir saygı bekler..

    Biliyorum kardeşim. Gönüllü olarak bir şeyler yapıyorsun ve sildiğin yazımda da belirttim üzerine emek harcanan bir şeyin 3. kişiler tarafından eleştirilmesi pek hoş olmuyor. Ama yaptığım eleştiride Allah içimi biliyor hedefte sen yoktun. Sana karşı bir saygısızlığım olduğunu da sanmıyorum. Sanırım genel düşüncen bu.

    …Michael Schumacher 30 yarış konusunda'da yanılmış olabilirim, Herşeyi doğru yapacak değilim ya herkes bir yerde hata yapar.Sendeki rakamı söylersin düzeltilir gider.

    Yanlış her zaman olabilir. Ben iki satır yorum yazarken yanlış yapıyorum 🙂 '30' için ben %100 emin değilim. O '30' rakamı bana biraz az geldi işin açıkçası. Şimdi arşive bakacak durumum yok. Bakacağım ama. He inşallah sen haklı çıkarsın.

    senin bana karşı kişisel olarak kötü birşey düşündüğünü sanmıyorum

    Sana değil, sitede 3 bilemedin 5 kişi hariç kimseye karşı kötü bir düşüncem yok.

    Dediğim gibi Eşimle tartışmalar yaşadım, Çalıştığım yerde işler yolunda gitmiyor.Sitede'de eleştiri görünce artık bıktım ve sana patlamak zorunda kaldım..Kalbini kırdıysam ÖZÜR DİLERİM.

    Annem hasta. Yeni ameliyat oldu. Başka bir hastalıktan bir daha ameliyat gerekiyor. İşten gel, yemeğini hazırla, yemekten sonra bulaşık. E çamaşır da var. Peşine sahur. En beteri de sahurdan sonraki bulaşık 🙂 Ben de pek iyi değilim. Böbrekte taş var. Geçen gün annem için hastaneye gittiğimde fenalaştım. Doktorlar beni salmadı, kalp krizinden şüphelendi. Çok hafif skolyozum var ve belime ağrı yapıyor… Ablam evlendi gitti, onun hasreti diğer yandan. 2008'den beri severek çalıştığım bir işyeri bulamadım. Yine 2008'den beri beri aldığım maaşı borca harca yatırıyorum. Ben ne yapayım kardeş 🙂 Dur bakalım, Allah büyük. İnşallah imtihandan geçer not alırız 🙂

    Şuan burada durup bu konuyu tekrar yayınlattıysam, Bunun nedeni sana birsininin benim yüzümden laf söylemesidir.Böyle birşey olmasını asla ve asla istemem.

    O sevgili kardeşimizin (aslında başka bir şey diyeceğim ama TRF1.net izin vermiyor) yazdığı yazıyı gördüm. Zavallı ne olduğunu, kim olduğunu dahi bilmeden yazmış. "Boş ver Onur" dedim (aslında boş ver demedim ama işte TRF1 🙂 ). Ayrıca çok da teşekkür ederim.

    …sözümü tutup yazıları tamamladıktan sonra siteden ayrılacağım.

    Hata yaparsın. Bir daha buradaki ortamı başka hiç bir yerde bulamazsın. Yazıların tamamlandığında inşallah fikrin değişir.

    Benim tarafımdan sorun hallolmuştur. Anladığım kadarıyla senin tarafından da. Ben ufaktan sahur için bir şeyler hazırlayayım. Sana da hayırlı sahurlar.

  9. Kasti bir durum söz konusu değildi. Sistemden kaynaklanan bir sorun nedeniyle yorumunuzun silindiğini düşünüyoruz. Geciken açıklama için de kusura bakmayınız lütfen.

  10. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    bende senden bunlara karşı küçük bir cevap bekliyorum ama 🙂

  11. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Ailevi sorunların baskısı yüzünden sana patlamak zorunda kaldım..Bunun yüzünden özür diliyorum.

    Senin önceki yorumlarında kastım o susuyorum yorumundu.Sana karşı hiçbir zaman kin duymadım kötü birşey düşünmedim bugünde bu değişmedi.O Yorumunu gördüğümde aslında benim yazdığım yazıları beğenmediğini düşünüyordum.Şuan buda değişmedi.

    Belki bilirsin Eleştirenlere hep iyi yaklaşmışımdır, Emek vermiş yazılarımı araştırmışsın isteyen tek tek bakabilir bugüne kadar böyle bir tartışma yaşamadım..

    Ben bu sitenin köşe yazarı değilim ki, Mutlu olduğum bir gün olursa bunu konuşup söylemek yerine yararlı bilgiler paylaşarak yaparım.Bu yazıda öyle, Amatör olabilir ama emek verip yazıyor insan bunun karşısında bir saygı bekler..

    Ayrıca o Michael Schumacher 30 yarış konusunda'da yanılmış olabilirim, Herşeyi doğru yapacak değilim ya herkes bir yerde hata yapar.Sendeki rakamı söylersin düzeltilir gider.

    Tekrar söylüyorum senin bana karşı kişisel olarak kötü birşey düşündüğünü sanmıyorum ama yazılarımı sevmediğini düşünüyorum..Gerçek yada değil düşüncem bu.

    Dediğim gibi Eşimle tartışmalar yaşadım, Çalıştığım yerde işler yolunda gitmiyor.Sitede'de eleştiri görünce artık bıktım ve sana patlamak zorunda kaldım..Kalbini kırdıysam ÖZÜR DİLERİM.

    Şuan burada durup bu konuyu tekrar yayınlattıysam, Bunun nedeni sana birsininin benim yüzümden laf söylemesidir..Böyle birşey olmasını asla ve asla istemem..Ama sözümü tutup yazıları tamamladıktan sonra siteden ayrılacağım.

    Hayırlı Sahurlar.

  12. John Surtees, 1966 Spa. Araç ise 3 litrelik V12 motoruyla benim favori Ferrarim: Ferrari 312

  13. TRF1.net; dün bunun çok benzerini yazdım, sildiniz. Allah aşkı, mübarek Ramazan Ayı yüzü suyu hürmetine bunu silmeyin. En azından Michael Schumacher bu yazdığımı okuyana veya cevaplayana kadar silmeyin. Canımı sıkan, bir arkadaşın siteden uzaklaşacak olmasına 'hiç bir suçum yokken' çanak tutan olarak lanse edilmektir.

  14. Selam Michael Schumacher. Diğer sayfada (http://www.trf1.net/formula1_haberler/27570-nicole-hamilton-icin-1-milyon-dolar-harcayacak.html#.UClzyKHN_z0) yazdığın yorumları gördüm. Açık konuşayım, dün gece çok canımı sıktın. Sana yeminle söylüyorum ki sana karşı iyi veya kötü hiç bir düşünce beslemiyorum. Benim için binlerce TRF1.net kullanıcısından birisin.

    Dün yaptığım yorumumun hala arkasındayım. Sen bana adam gibi cevap vereceğine "Ben oynamıyorum" dedin. Keyfin bilir, zorla kolundan tutup "N'olur otur" diyecek halim yok. Canımı sıkan mevzu ise bana, "Sürekli yazılarıma olumsuz şeyler yazıyorsun" demdi. Sana karşı özel bir durumum olmadığı için kendi kendime "Haklı olabilir mi? Diğer yazılarına ne yazmışım şu çocuğun?" diyip 27 tane makalene ulaştım. Onların altına ne yazdığıma baktım. Sonuç şu:

    ———-

    27 yazının 17 tanesinde hiç bir yorumda bulunmamışım. O yazıların link'leri şunlardır:

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/25931-schumacher-taraftari-olmak.html#.UCgWX6HN_z0

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/25961-williams-yillar-sonra-zirvede.html#.UCgWYKHN_z0

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/26252-red-bull-kanatlandirir.html#.UCgWbaHN_z0

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/26463-ve-zafer-hamilton-un.html#.UCgWdaHN_z0

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/26544-dimi-papadopoulos-soru-cevap.html#.UCgWeKHN_z0

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/26521-kim-kac-kac-onde.html#.UCgWb6HN_z0

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/27266-11-yaris-macaristan-gp-oncesi.html#.UCgWmqHN_z0

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/27304-codemasters-f1-2012-geliyor.html#.UCgWnqHN_z0

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/27395-siralama-turlarinin-ardindan-2012-macaristan-gp.html#.UCgWvqHN_z0

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/27431-yarisin-ardindan-2012-macaristan-gp.html#.UCgWwqHN_z0

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/27491-buz-adam-kimi-raikkonen.html#.UCgW5aHN_z0

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/27504-hizli-cocuk-lewis-hamilton.html#.UCgXAKHN_z0

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/27507-5-kirmizi-isik-sondu-ve-2000-avusralya-gp-si-basladi.html#.UCgXB6HN_z0

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/27511-strateji-uzamani-jenson-button.html#.UCgXE6HN_z0

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/27512-ikinci-round-2000-brezilya-gp.html#.UCgXFaHN_z0

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/27518-tarihdeki-motorlar-ilk-bolum.html#.UCgXGaHN_z0

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/27527-istanbul-un-fatihi-felipe-massa.html#.UCgXG6HN_z0

    ———-

    Bunların haricinde yorum yapmadığım, kullanıcılardan birinin sorduğu bir soruya cevabım var. Onun link'i de bu:

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/27479-formula-1-039-in-lastikleri.html#.UCgW2KHN_z0

    Burada yazdığım şu:

    peynir 03.08.2012 17:18:26
    arkadaşlar oluklu lastikle oluksuz lastik arasındaki fark nedir ?
    Onur Aybars 04.08.2012 16:44:04
    Tutunma farkı. Oluklunun yere basan yüzey alanıyla oluksuzun yere basan yüzey alanı haliyle farklı.
    peynir 03.08.2012 22:38:18
    peki performans anlamında hangisi daha iyi yani oluklu lastiklerin oluksuz lastiklerden tek farkı downforce mu ?
    Onur Aybars 04.08.2012 16:47:37
    98'de olukluya geçildi. Oluksuzdan olukluya geçen sürücülerden birinin (kim olduğunu hatırlamıyorum) röportajında şöyle bir cümle okumuştum: "Yağmurda sürüşü anımsatıyor".

    ———-

    Başka bir makalede, makaleyle ilgisi olmayan ancak özellikle genç kardeşlerimizin bilmesini istediğim ufak bir yaşanmış olayı anlattığım bir yorumum var. Link'i:

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/27498-sampiyonlarin-imzalari.html#.UCgW_aHN_z0

    Burada, şampiyonluk yaşamış sürücülerin imzaları vardı. Ben de 'kendi şampiyonum'un imzasını paylaştım.

    Onur Aybars 04.08.2012 18:13:29
    (Başta K. Atatürk imzası)
    Atatürk, zamanın ünlü pehlivanlarından birine ödül olarak üzerinde iyi bir meblağ yazan bir çek veriyor. Pehlivan bankaya gidip çeki verip parasını alıyor. Parasını aldığı halde hala bekleyen pehlivana soruyorlar: "Neyi bekliyorsunuz?" Pehlivan da çeki beklediğini söyleyince kendisinin çekin üzerinde yazan meblağı aldığını ve çekin bankada kalacağını söylüyorlar. Pehlivan, aldığı parayı çıkarıp masaya koyuyor: "Alın paranızı geri. Çekimi verin. Onun üzerinde Atam'ın imzası var."

    ———-

    Makaleyle ilgili ve en ters insanın dahi ters bir şey çıkaracağına inanmadığım diğer yazılardaki yorumlarım:

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/25870-takimlarin-tarihi-ferrari.html#.UCgWWaHN_z0

    Onur Aybars 12.05.2012 13:05:52
    En çok beğendiğim Ferrari: 312 (312'de link var: http://www.ultimatecarpage.com/car/145/Ferrari-312-67-F1.html)

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/26024-takimlarin-tarihi-ferrari-ii.html#.UCgWZqHN_z0
    (Bu yazıda Michael Schumacher istemeyerek fotoshop'lu bir resim kullanmıştı.)

    Onur Aybars 20.05.2012 00:49:39
    Eline sağlık Michael Schumacher.

    Arkadaşların çokça bahsettiği resmin orjinali sanırım bu (bu'nda link var: http://www.sutton-images.com/previews%5Cdlm0422ja05.jpg).
    Bu (bu'nda link var: http://img128.imageshack.us/img128/1482/noviferraripn8ea8fy9.jpg) da fotoshop'lanmış hali.
    Orjinal resimdeki araç F2003 olmalı.

    Site yönetimine iki fikir:

    1- Sizin Köşeniz'e yazı gönderen kullanıcı düzeltme maksatlı değişiklik yapabilsin.

    2- Buradaki gibi, yazı 1'den çok bölümden oluşuyorsa, 2. bölüm geldiğinde; 1. bölümün altına 2. bölümün, 2. bölümün altına 1. bölümün link'i konulsun. (3 bölüm olursa; 3. bölümün gelmesiyle 1. ve 2. bölümün altına 3. bölümün, 3. bölümün altında da 1. ve 2. bölümün link'i konulsun.)

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/26738-9-yaris-ingiltere-gp-degerlendirme.html#.UCgWkaHN_z0

    Onur Aybars 28.06.2012 20:06:40
    İkinci Dünya Savaşı'nda Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin pisti olan arazi 1950'de Formula 1 pisti olmuş.

    Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın başlangıç yeri olan Silverstone 1990'a kadar süpermiş. 90-09 arası bildiğimiz ve sevdiğimiz halindeyken 2010'dan günümüze kadar gelen hali bana eski tadını vermiyor.

    http://wildsoft.ru/img/cir/sat/1.jpg

    Kırık olayını şimdi öğrendim. Rabbim şifa versin.

    Michael Schumacher 28.06.2012 20:43:19
    eyvallah kardeşim amin.

    Eski pistlerin yerini şimdikler alamaz..Eski pistlerin değerini biz biliyoruz ancak Eclestone bilmiyor, baksana SPA gidicek..İnterlagos'u değiştiriyorlar.Monza ne olur bilmiyorum..Bu adam ölmeden pek birşey beklemiyorum..

    ———-

    Toplam 22 yazıyı paylaştım. Geriye 5 yazı daha kaldı. Onları da paylaşayım. Bunları sona sakladım. Çünkü bir sorun varsa bunlardadır diye düşündüm.

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/27040-10-yaris-almanya-gp-degerlendirme.html#.UCgWmaHN_z0

    Onur Aybars 16.07.2012 14:04:13
    Biraz karışıklık mı olmuş ne 🙂 Özellikle rakamlar.

    Örneğin:

    Bu pistte en az 2 galibiyet alan takımlar şunlardır ;
    – Ferrari 21 Galibiyet
    – Williams 9 Galibiyet
    – Mclaren 8 Galibiyet
    – Brabham 4 Galibiyet
    – Lotus 4 Galibiyet
    – Tyrrell 2 Galibiyet
    – Benetton 2 Galibiyet

    Toplam 50 galibiyet. Diğer değişle 50 yarış.

    Halbuki bu pistte (Hockenheim) 32 Formula 1 yarış koşulmuş.

    Almanya GP'lerin hepsini sayarsak (Nürburg, Berlin ve Hockenheim) Ferrari galibiyeti yine fazla çıkıyor. 21 demişsin ama 20 olmalı.

    Neyse, biraz daha dikkat sorunu çözecek. Diğer yarışlarda da aynen devam.

    Michael Schumacher 16.07.2012 14:23:32
    En az 2 galibiyet alan takımlar yazılı orada 🙂 Mercedes'in bir galibiyeti var mesela 1954'de onu yazmadım birçok takımın var..Pist değilde aslında almanya gp'sini kazanan isimler onlar yanlış yazımda var 🙁
    Onur Aybars 16.07.2012 15:41:06
    Pist uzunluğu da karışmış kardeş 🙂

    Neyse olur bazı hatalar. Senin ayak nasıl oldu, sen onu söyle.

    Michael Schumacher 16.07.2012 15:58:26
    2 haftadır memleketdeydim oranın özel hastanesinde fizik tedavisiyle yürüyüşümü düzelttim..Eskisi gibi olmasada normal yürüyorum 🙂 ağrı olarakda bileği çok oynatırsam var.hemen geçmesini beklemiyorum zaten 🙂
    Onur Aybars 16.07.2012 17:53:29
    Rabbim şifa versin. İnşallah bu sıkıntıyı hiç yaşamamış gibi sağlam olursun.

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/27327-formula-1-in-rekorlari.html#.UCgWuaHN_z0

    Onur Aybars 27.07.2012 01:30:27
    Emeğine sağlık, güzel olmuş.

    Ben de McLAREN Türkiye (burada link var: https://plus.google.com/105636381947150884634/posts) için bu tarz şeyler araştırdım. 60 küsür kalem McLaren "en"i çıkardım. Bir ara yayınlamam lazım (ama hangi ara onu bilmiyorum 🙂 ).

    Pol pozisyonunda sıkıntı var. (Valla baktığım gibi dikkatimi çekti 🙂 ) McLaren hem 88 hem de 89'da, Williams hem 92 ve hem de 93'de 15'er pol kazanmışlar.

    Burayı,
    Üst Üste en fazla Podyum kazanan Takım

    şu şekilde yapsaydın,
    Üst Üste en fazla yarışta Podyum kazanan Takım
    daha anlaşılır ve mantıklı olurdu.

    Ferrari, Formula 1'in "istatistiki manada" tartışmasız 1 numarası. Peşine McLaren geliyor. Ancak şu da unutulmamalı ki arada koca 17 yıl var.

    Son olarak bir ekleme de ben yapayım:

    Bir sezonda en çok lider geçilen tur;
    McLaren, 1988, 1003 tur

    Bir sezonda en çok lider geçilen km;
    McLaren, 1988, 4622.404 km

    Michael Schumacher 27.07.2012 01:50:29
    Pol pozisyonunda sıkıntı var. (Valla baktığım gibi dikkatimi çekti 🙂 ) McLaren hem 88 hem de 89'da, Williams hem 92 ve hem de 93'de 15'er pol kazanmışlar.

    Williams hem 92'de hemde 93'de 10 pol kazandılar 🙂 Mclaren 1989'da 10 pol kazandı..Ancak 1988'de 16 yarışta 15 pol kazandı Mclaren..hata yani 🙂

    (Aslında yine hata var ama zaten başka bir arkadaş cevap vermiş ve Michael Schumacher'de hata yaptığını kabul etmiş. O sebeple tekrar işin içine dahil olmadım.)

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/27471-formula-1-in-rekorlari-pilotlar.html#.UCgW1qHN_z0

    Onur Aybars 01.08.2012 22:18:01
    Michael Schumacher, bir şey merak ediyorum; nasıl zaman ayırabiliyorsun 🙂 Kardeşim emeğine sağlık.

    Yanlış anlamazsan bir şey soracağım; kaynağın nedir? Neden soruyorum, çeşitli kaynaklarda çeşitli istatistiklerde kaymalar oluyor. Ben WildSoft'u (www.wildsoft.ru) kullanıyorum. Senin verdiğin bazı rakamlarla WildSoft'un bazı rakamları örtüşmüyor. Ama arada uçuk farklar da yok, birbirine çok yakınlar. Mahsuru yoksa kaynak yazabilir misin?

    —–

    Bazı sporcular vardır, çok yeteneklilerdir, kariyerleri rekorlarla, başarılarla doludur, tarih onları yazar. Bu kategorinin Formula 1 hali tartışmasız Michael Schumacher, en azından şimdilik. Bir de daha az konuşulan, daha az göz önünde kalan, ama daha az başarılı veya yetenekli olmayanlar vardır. İşte Mika Häkkinen de bunlardan biri.

    Yazının devamı (http://www.90larmuzesi.com/hakkinen/)

    —–

    Formula 1'e ilk adımını 1984'te atan Senna’yı Senna yapan yıllar 1988 sezonu ile başlıyor diyebiliriz. 1988 yılında Yaşlı kurt Ron Dennis tarafından McLaren’a transfer edilen Ayrton Senna dönemin efsane ismi Alain Prost ile takım arkadaşı oldu. Böylece dünya spor tarihinin en şiddetli rekabetlerinden biri başlıyordu…

    Yazının devamı (http://www.90larmuzesi.com/ayrton-senna/)

    Michael Schumacher 01.08.2012 22:31:53
    Dün gece başladım yazıya gece 12'de sahura yani 3'e kadar yazdım sonra kaydedip, bugün saat 3'de devam ettim 🙂

    ben Wikipedia'yı kullanıyorum ama rekorların hepsini başka sitelere bakıp gerçekciliğine Kontrol ediyorum , yazım hataları var mesela raikkonen en hızlı tur 37 olacaktı ben 31 yazmışım ..Bunun gibi garip hatalar yapmışım tabi insan nerdeyse aynı şeyleri yaza yaza beyni akıyor ve karıştırıyorsun 🙂

    bu arada Yazılar için çok teşekkürler.

    Onur Aybars 01.08.2012 22:48:36
    Eyvallah güzel kardeşim.

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/27483-ucan-adam-fernando-alonso.html#.UCgW3aHN_z0

    Onur Aybars 04.08.2012 17:10:17
    Emeğine sağlık. Aslından anlatımda 4-5 noktaya, aşağıdaki yorumlarda bir kaç kişiye itirazım var ama susma hakkımı kullanıyorum.

    (Burada susmamın ve hala da konuşmamamın sebebi daha önceleri pek çok kez dahil olduğum, hiç bir getirisi olmayan ve içinden çıkılmaz bir tartışmaya girmek istemememdir.)

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/sizin-koseniz/27554-6-dunya-sampiyonu-ve-kariyerleri.html#.UCgXaqHN_z0

    Emeğine sağlık Michael Schumacher.

    Şu "30'da 17"nin "30"u biraz az gibi mi ne 🙂 (Bendeki rakamlar "30" demiyor.)

    Eğer bu 5 yorum seni rahatsız ettiyse lütfen nerelerinde rahatsızlık verdiğimi açıklar mısın? Ki maksadımın kötü olmadığını bu yorumlarda sana karşı kullanmış olduğum hitap tarzından çıkarmanı beklerim.

    ———-

    Bu sayfa silindiği için olayı ateşleyen yorum da haliyle silinmiş. İşin teknik yanını bilmiyorum ama TRF1.net, Michael Schumacher ile benim karşılıklı yazışmalarımı belki bulabilir. Ben hatırımda kalanı paylaşayım:

    Öncelikle 1970 Belçika GP'nin başlığı 1969 olarak atılmış ama altındaki iki yarış resminin ve onlarında altındaki afişin altındaki açıklamada 1970 olduğu belirtiliyordu. Ben bu konuya değindim. Bir de iki ayrı kaynaktan, kaynakları da belirterek 1969 yarışının neden yapılmadığını yazdım.

    Sonra, bu tarz yazılar hakkında bir eleştiri yapacağımı, aslında bu eleştiriyi daha önce yapmayı düşündüğümü, ama bu tarz derlemeleri yapan kullanıcıları 'soğutur muyum' düşüncesi ile vaz geçtiğimi ve hedefimin şahsen Michael Schumacher olmadığını belirterek bu ve bu tarz köşe yazısı adı altında yayınlanan derlemelerin köşe yazısından çok resim galerisi olduğunu anlatmaya çalıştım. Bilgi ve keyif verecek yazıdan çok resimlerin olduğunu böyle olacağına sitenin Formula 1 Ansiklopedisi bölümünden Belçika GP sayfalarının kopyalanıp araya resimler serpiştirilebileceğini anlatmaya çalıştım. Üstüne bir de konuya dahil olan yarışlarla kişisel arşivimden hoş bir çalışma paylaştım. O da burada: http://img88.imageshack.us/img88/3705/arbelspapng.png

    Michael Schumacher mealen, yaptığım eleştirinin hedefinde kendisinin olduğunu ve yazdığı yazıların altına hep eleştirel yorumlar yazdığımı savundu. (Yukarıdaki linkleri ve o sayfalarda yaptığım yorumları böyle bir durumun olmadığını belirtmek için verdim.)Peşine de bu sitede zaten sevilmediğini ve benim bu davranışıma kızdığı için sitedeki yazılarını silip gideceğini söyledi.

    Böyle bir cevabı hiç beklemediğim için afallayıp şaşkınlık içinde "Maytap mı geçiyorsun" şeklinde cevap attım.

    Cevap beklerken Michael Schumacher'in dediğini yaptığını, yazıyı sildiğini gördüm.

    Michael Schumacher kardeşim; aşağı yukarı bu yazının aynısını dün gece yazdım. Sağ olsun TRF1.net yazdığımı silip atmış. Dilerim bunu silmez de okuyabilirsin ve bana uygun bir cevap verebilirsin. Sahura kadar açığım 🙂 bekliyorum.

  15. Bu F1 araçlarını sürmek isterdim. Dinamiklerini merak ediyorum. DF diye bir şey yok, Formula Ford gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir