Newey: "2014'ten İtibaren Motorlar Konuşacak"

yazar:

kategori:

Newey “2014’te motor performansı açısından farklılıklar olacak. Sadece içten yanmalı motor olarak değil motorun kendisinde farklılıklar olacak ve aynı zamanda farklı geri dönümüş sistemleri olacak.”

“Bir üretici diğerlerinden daha iyi iş çıkarabilir ve o üreticinin araçları gridde ön sıralarda yer alabilir. Motor üreticileri şampiyonası haline dönüşebilir.” dedi.

Sürekli olarak Formula 1’deki kuralların sınırlarını eleştiren Newey, 2014’ten itibaren kuralların daha da sıkışabileceğini düşünüyor.

Newey “Şasi ve aero açısından kurallar mevcut olanlardan daha da sınırlı olacak. Motorların kurulumu takımların üreticileriyle çalışmaları gereken bir alan olacak.” dedi.

 


Yorumlar

“Newey: "2014'ten İtibaren Motorlar Konuşacak"” için 11 yanıt

  1. Dayanıksız Mercedes motorları V10 dönemindeydi.Berilyumun motorda kullanımı yasaklanınca Mahle pistonları kullanmak zorunda kalan Mercedes bu konuda çok sorun yaşadı.Ama güç konusunda sorun yoktu.Renault 890 HP üretirken Mercedes 938 HP üretiyordu.Honda ve Toyota'nın 960-HP güç ürettiği söyleniyordu.O sayede Raikkonen 17. sıradan başlayıp yarış kazanmıştı.
    V8 motorlar sadece dondurulmadı.19,000 devri geçemeyenler ağladıkları için maximum devir önce bu rakamla sonrada 18,000 ile sınırlandı.Bu arada ferrari,cosworth ve Mercedes 20,000'i çoktan geçmişlerdi.Honda ve renault 50-70-HP geride kaldıkları için bir kaç kez güçlendirmek için izin aldılar.

  2. 2014 motorlarında Ferrari ve Mercedes'in çok üstün olacağını zannetmiyorum,Renault mücadele içinde olacaktır,Renault'un geçmişteki başarıları ortada,ayrıca motor geliştirmenin açık olduğu zamanlarda Mercedes motorlarının ne kadar dayanıksız olduğunu da biliyoruz.

    Diğer yandan motorların işin içine daha fazla girmesi iyi olacak.

  3. Bence şimdiden çalacakları minareye kılıf hazırlıyorlar.Bizim motor zayıf kaldı diye ağlayıp 2015 için motor geliştirme izni koparmanın yolunu yapıyorlar.

  4. Sanıyorum 900 beygirleri ve 25,000 devirleri konuşuyor olurduk şimdi.

  5. Bu kural çok güzeldi yüzde 90 aerodinami yüzde 10 motor böylece kim daha zekiyse onun otomobili yarışlar kazanıyodu bunu tersine çevirirsen küçük takımlar yarış kazanamaz f1 eskisi gibi mc laren ferrrari domine der ve de işin zevki kaçar

    o sene bu kurala bağlı olarak çok transfer görürüz.

  6. İzlemeye yeni başlayanlar bilmez

    Yukarıdaki müsfetteye bu cevap yeter sanırım.

  7. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Bu Habere Sevinmekmi Lazım üzülmekmi bilemem ama, Eğer Ferrari bunu avantaja çevirebilirse Yani kısacası Ferrari Motoru diğerlerinden daha HIZLI! olursa fark kaçınılmaz olur motor konusunda mercedes daha hızlı görünüyor ancak 2014 de gelindiğinde durum tersine dönüşebilir,MOTOR ŞAMPİYONASI OLUCAK NEWEYİN SOLEDİĞİ GİBİ!

  8. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Valla şimdi motor gelişimi olsa Mercedes bir adım önde olabilir.Gerçekten Mercedes ve Ferrari motor konusunda müthişler..Renault'da öyle tabi ama Mercedes ve Ferrari bir ayrı

  9. mclarenci mp4  avatarı

    boş karlışaltırma olmuş. Sonuçta motor gelişimlerinin serbest olduğu yıllarda mercedes ve ferrari motorlarının nasıl fark yarattığını gördük. İzlemeye yeni başlayanlar bilmez. Mercedes motorunun elementleri, ferrari motorunun ekstra beygir gücü avantajı. Durmadan geliştirme yarışı vardı.

  10. Motorların önem kazanması güzel. Ne demiş Enzo Ferrari: Aerodinamik iyi motor üretemeyenler için vardır.

  11. mclarenci mp4  avatarı

    şasi gelişimi kısıtlamaları kötü olsada motorların yeniden perofrmansa doğrudan etki etmeleri güzel olacak. Motor yarışlarının bir numaraları etkeni motor olmalı. Bende merak ediyorum bu kimin motoru daha iyi performans sağlayacak diye. Motor gelişimi yasak olmaz herhalde. Çünkü motorlar yeni olduğu için bir sorun çıkarsa geliştirme yapması gerekir üreticinin, yoksa hep öyle geride kalır 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir