Piquet Jr: "Senna Bugün F1'de Hiçbir Şey Kazanamazdı"

yazar:

kategori:

Kaza skandalı sonrasında spordan ayrılan ve NASCAR’a geçen Brezilyalı pilot, daha önceden Romain Grosjean’ın şanslı olduğunu ve güçlü bir araçla geri döndüğünü söylemişti. Piquet şimdi de Ayrton Senna’nın bu zamanda ortaya koyabileceğini performansı değerlendirdi.

Piquet’ye göre Senna, Formula 1’deki değişim nedeniyle bu günlerde yaşasaydı sıkıntı yaşardı.

Piquet Jr: “Senna gibi birisi, bugün F1’de hiçbir şey kazanamazdı. Çok hızlıydı ama teknik ve mekanik olarak hiç yeteneği yoktu”

Ayrton Senna, 1994 San Marino GP’de hayatını kaybedene kadar 41 yarış, 3 şampiyonluk elde etti ve 65 defa sıralama birinciliği elde etti. Piquet Jr’nin aynı isimdeki babası ise Senna’nın büyük rakibiydi.

 


Yorumlar

“Piquet Jr: "Senna Bugün F1'de Hiçbir Şey Kazanamazdı"” için 26 yanıt

  1. Menajeri açıklama yapmış medya yine evirip çevirip herşeyi saptırmış bildiğin medya işte. Piquet yi yine de sevmiyorum ama şu F1 medyası bizdeki magazin medyası gibi herşeyi çarpıtmakta üstüne yok.

  2. Bi sus, 10 yil konusma da yaptiginiz rezillikleri unutsun biraz F1 camiasi..

  3. lan bebe sen git babanla uğraş, baban bile senna ya saygı duyarken senin bu konuda ağzını bile açmaman gerekiyor. git sütünü iç…

  4. andersenden masallar da vardı 1985

  5. Evet jr haklısın. Tek eliyle aracını 200kmh hızla virajda tutmaya çalışırken diğer eliyle yanındaki vites koluyla uğraşıp aynı zamanda arkadan kayan aracını dengede tutmak için gaz ayarı yapmaya alışık olduğundan günümüzdeki tam otomatik araçlarla düz yolda gitmek Senna için epey zor olurdu.

    Hiçbirşey bilmiyorsan aç bunu izle patates,

    http://www.youtube.com/watch?v=e_5F1Koh1uY

  6. Lovely_F2008  avatarı

    Senna'nın ne düşündüğünü bilmeden yapılan yorumlar gerçekçi değil . Bu kadar kesin ''o bir mclaren '' pilotu demek pek de olmamış bence , özellikle araç yavaşlayınca hemen daha hızlı bi araca geçmişken … Günümüzde taraftarı olduğunuz pilot takımını kritik zamanda bırakıp , daha güçlü bir rakip takıma geçse burada yazılacakları ben çok kolay tahmin edebiliyorum . Bazı olayları yaşamak ve sonradan öğrenmek arasında büyük fark var .

  7. formula 1'de izleyip fani oldgum tek pilotun hala konusuluyor olmasi ne hos. ama konuya gelince yorum yapmayacagim . soytari ne kadar konusulursa o kadar kralin gozunde olur.

  8. En yakın değildir senna nın üstündedir kariyeri boyunca da bunu ispat etmiştir bu bir realite dir f1 de gönül bağıyla yorum yapılmaz en komple pilot en büyük başarılara imza atar.yaşıtları mangal partileri yapıyor şu anda şartlar oluştuğunda halen rekabetçi olabiliyor monaco yağmurlu yarışlar kendisinden 20 yıl öndekilerle bu sporda rekabet edebilmek… neyi konuşuyoruz kimden bahsediyoruz.Bir çok yetenekli pilot geldi ama kimse onun gibi f1 e damga vurmadı tek gerçek budur.

  9. briatorenin sahtekar öğrencisinden inciler.
    birde la fonten den masallar vardı eskiden.

  10. sen de yarışıyor olsan, doğru zamanda kaza yapar, bir yarış galibiyeti hediye ederdin fena mı ?

  11. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher
    Piquet Jr: "Senna gibi birisi, bugün F1'de hiçbir şey kazanamazdı. Çok hızlıydı ama teknik ve mekanik olarak hiç yeteneği yoktu"

    ilginç olan kendi ülkesinin vatandaşından gelmiş olması

    yukarıdaki alıntı yaptığım nokta beni gerçekten şaşırttı şaşırttığı kadarda düşündürdü acaba diyerekten

    yani haber yüzde yüz doğru ise ki bu tür haberler asparagas olarakda çıkmaktadır

    bu durumda doğru ise haber Nelson Piquet Jr'nin dile getirdikleri yadırganmamalıdır.

  12. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    yanlış anlaşılma var 🙂

    Senna'ya yetenek ve istatiksel olarak en yakın pilot Schumacher'dir..Ancak kişilik ve sürüş stiliyle ilgili birşey diyemiyorum, Öyle birisi yok heralde.

  13. Bunu da nereden çıkardın. Ben Senna yapısında olanlarla Prost yapısında olanları listeledim. Senna ile Prost da birbirine oldukça yakın bir dönem geçirdiler aynı takımda. Kimin kimden daha hızlı olduğunu hiç bir zaman bilemedik, bilemeyiz de. Şumi'nin ilk kariyerinde de üzerinde düşünülecek çok nokta var ayrıca.

  14. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Schumacher, Hamiltondan kötü bir pilotmu ( İlk Kariyerinde ) ? Yapma Xtrabit..

  15. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    McLaren pilotu Senna
    Williams da yarışsada McLaren pilotu.

  16. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Piquet'in doktoru kaza sonrası idrak yollarında kalıcı enfeksiyonlar (beyin sarsıntısı sebebiyle) olacağını beyan etmişti.

    McLaren pilotu Senna vefat ettiğinde yaklaşık 9 yaşında olan biri ya hala uyumakta zorlandığında babasından hikayeler (hikayelerde babası olayları biraz çarpıtıyor gibi) dinliyor ya da ıslak odun severler derneğine üyeliği kabul edilmediği için çok kızgın ve buna karşı grubu provake ediyor. tabii illa ki ıslak odun diye de tutturmamak lazım. kontenjan bolluğu yaşayan 1×240 nyy kablo severler grubuna da bir danışması fena olmaz. bunun rahatsızlığına da bir hayli faydası olacaktır. malum bazı beyin problemlerinde insanlara beher miktar elektrik verilir. özelliği belirtilmiş olan kablo Piquet'ye monte edildikten sonra verilecek olan şebeke elektriği önce gözlerinde bir hüzmeye sebep verecektir sonra olayları sürrealize edebilecek ve babasının ona anlattığı masallarda olayları biraz çarpıttığını anlayacaktır.

  17. Bu arada yanlış anlaşılma olmasın, şimdikiler Senna'dan iyi lafına katılmıyorum. Yanından bile geçmezler. Şumi, Alonso, Vettel sadece Prost'un devamı. Senna'nın benzeri pilot var mı? Zorlarsak belki Hamilton. O da çok zorlarsak…

    Dediğim şudur: Senna şimdi burada olsa, eskisi kadar fark açamazdı.

  18. gündemde kalmak için bir insan bu kadar mı çaba harcar

  19. Bence haklı.

    Eskiden düşük DF sistemli, deli güçlü makinalar ve özel lastikler varken her şey daha farklıydı. Manuel vites kullanılıyordu ve vites değişiminde yaşayacağınız en ufak yavaşlık geride kalmanız demekti. Bu şartlar altında pilotlar arasında çok farklar oluyordu. Deli gibi sürmek gerekiyordu. Fark açanlar o zaman kaliteli olanlardı.

    Şimdi ise araçlar yola yapışıyor, özel ayarlanmış motor haritalarıyla traction control etkisi sağlanıyor, seamless shift yarı otomatik şanzımanlar direksiyondan kontrol edilip, vites yükseltirken debriyaja bile basmıyorlar. Motor güçleri sınırlı ve güvenlik had safhada.

    Geçen senenin çabuk, ama düzenli aşınan ve bu senenin iyice garipleşmiş pirelli lastiklerini de hesaba katın. Button bile sürüş stilini değiştirmek zorunda kalıyor. Eskiden ani yön değişimleriyle bildiğimiz Alonso da sürüşünü yumuşatmak zorunda kaldı.

    Canavarlar dünyası diye bir yazı vardı burada, oradan:

    Derek Warwick: "Gerçekten zor zamanlardı.. Otomobilleri kullanmak çok büyük bir fiziksel güç istiyordu ve motorlar çok ama çok güçlüydü.. Şu anda genç pilotların F1'e girince, hemen iyi pilotların 1 sn yakınında tur atabildiklerini görüyoruz. Turbo çağında ise tecrübeli bir pilota 5 sn yaklaşırsanız, şanslıydınız… Çünkü otomobiller daha önce kullandığınız hiç birşeye benzemiyordu.."
  20. babasının oğlu işte al birini vur ötekine zamanında senna bunun babasını açık ara ezip geçmiş oda böyle bi yola başvurmuş bence tamemen gündemde kalabilmek için yapılmış bi açıklama kendiside zaten yeteri kadar yeteneği olmadığı için f1 den gönderildi

  21. Formula 1'in efsane mühendislerinden 1976 yılında ilk turbo şarjlı motor RS01'in mucidi ve 90'lara damga vuran efsane Renault V10'un tasarımcısı iki büyük pilot SENNA ve SCHUMACHER ile çalışmış olan Bernard DUDOT'tan SENNA'yı dinliyoruz..

    '' SCHUMACHER ile çalıştığım dönem teknoloji açısından büyük farklılıklara sahip. Senna ile çalıştığım dönemde henüz telemetre sistemi yoktu ve kullandığımız birkaç veri toplama sistemini bugünkü telemetre ile karşılaştırmak mümkün değil. O nedenle pilotlar hem en hızlı turları atmaya çalışıyorlardı hem de pist üzerinde aracın verdiği tüm tepkileri hafızalarında tutup bize aktarmak zorundaydılar. Bu açıdan değerlendirdiğimde evet Senna inanılmaz bir pilottu. Ne sorarsanız sorun pistin her tarafını metre metre viraj viraj cevaplardı. İnanılmaz derecede mükemmeldi ve mükemmeliyetçi olmamızı beklerdi. Bazen kazandığımızda bile kendimizi rahat hissetmezdik.
    O BAMBAŞKAYDI…

  22. Kapa çeneni be adam bu çirkefe mikron uzatıp konuşturanda akıl yok.

  23. utanmasa ben senna dan daha iyiyim diyecek… "Piquet Jr: "Senna gibi birisi, bugün F1'de hiçbir şey kazanamazdı. Çok hızlıydı ama teknik ve mekanik olarak hiç yeteneği yoktu" bu piquet gerizekalı mı yoksa bende mi 1 tuhaflık ayrton senna araç ayarlama konusunda şu anda bile onla çalışan teknisyenlerin söylediği gibi eşsiz 1 adamdı şimdi herşeyi temeletri bilgileri yaparken o piste çıkıp 1 tur atardı ve her virajı ayrıntısıyla mekanikerlerine anlatırdı..

  24. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Baban çokşey mi kazanırdı ?

  25. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Sen kim oluyorsunda Piquet ÜSTAD SENNA hakkında böyle konuşuyorsun…F1'de yediğin kazıklar yetmedi mi ?!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir