Kenan'dan Rusya'da Muhteşem Zafer!

Yarışa 2. sıradan başlayan ancak biraz zayıf kalkışla dördüncü sıraya gerileyen Sofuoğlu, ilk turda oldukça agresif bir performans ortaya koyarak kısa sürede liderliğe yükseldi ve damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı.

Bir süre Jules Cluzel’in hemen önünde yer alan ve baskı gören Sofuoğlu, son 6-7 tur kala adeta şaha kalktı ve sürekli olarak fark açarak Rusya’da kazanan isim oldu. Bu sene Kawasaki ile 3. zaferini elde eden Sofuoğlu 173’e çıkararak şampiyona liderliğindeki avantajını daha da arttırmış oldu.

Jules Cluzel yarışı Sofuoğlu’nun 5 sn gerisinde 2. sırada tamamlarken kendi evinde yarışan Vladimir Leonov serideki en iyi sonucunu elde etti ve 3. olarak podyumu tamamladı.

Şampiyonluk mücadelesi veren Sam Lowes, ilk turda lider giderken gerilere düştü ve 20. sıralara kadar gerilediği yarışta 12. olmayı başardı.

Sezonun 10. yarışının ardından Kenan puanını 173’e yükseltirken bu yarışı 2. sırada tamamlayan Cluzel 140 puana yükseldi ve 2. sırayı ele geçirdi. Sam Lowes ise 138 puanla 3. sırada.

3 yarışın kaldığı 2012 sezonunda 11. yarış 9 Eylül’de Nurburgring’de koşulacak.

Puan Durumu

 

TUR
Kenan Sofuoglu
173
FRA
Jules Cluzel
140
GBR
Sam Lowes
138
FRA
Fabien Foret
128
AUS
Broc Parkes
109

 

 

 


Yorumlar

  1. marc marquez avatarı

    geçen sene moto2 de izlemedin mi hiç podyum göremedi.

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bayrağımız en tepede olsun da sporun hangi dalında olursa olsun farketmez.Tebrikler Sofuoğlu.

  3. Superbike'a geçsin yeter benim için. motogpde motor iş yapıyor, f1 gibi. harcarlar kenanı orda.

  4. Bu 12 O'clock wheelie den sonra saygımı kazanmıştı

  5. bu yorumu yaparken kızıcaksınız biliyorum ::)) fakat moto gp'de yarışsan ne kadar güzel olurdu 🙂 1 yarış bile yarışsa yeter benim için aslında 🙁 yetenekli pilot buralarda olmaması lazım 🙁

  6. il Corsaro'nun şampiyon olmasını istemem açıkçası.. Rossi ile aralarında ki olaylardan dolayı sevmem kendisini fazla..

  7. Ben 3 numaranın şampiyon olmasını istiyorum BMW superbike a yakışmıyor

  8. Melandri 18,5 puan farkla liderliğide aldı ya, ona sevinirim ben :)) son yarışlarda ki artan performansı ile şampiyonluğu alacak gibi duruyor..

  9. evet bu tip analizler sağdan soldan bilgi toplamaya benzemez..senelerini verirsin, her yarışı izlersin, sonra zaten yorum yapabilecek kapasiteye gleirsin.. öyle sağdan soldan birilerinden yarış hakkında bilgi alıp, sonra buraya gelip, yarışı izleyenlerle tartışmaya çalışılmaz.

  10. Evet Xtrabit daha önce yazdığın gibi Moto gp den çok daha zevkli bir SBK yarışı oldu
    Tom Sykes uzun süre lider giderken Melandri en hızlı tur zamanı yaparak arayı kapattı M. Biaggi J.Rea ya temas ettikten sonra frenleme yapan L. Haslam a çarparak kendisiyle beraber yarış dışı kalması heyecan verici oldu Yarış sonundaki E. Laverty ve J. Rea nın kazası benim favori sürücüm Chaz Davis e yaradı podyumun son basamağını kapmış oldu Gerçekten heyecan verici bir yarış oldu

  11. işte onu diyorum ben ısrarla.. tüm yarış boyunca 0.1 – 0.2 sn arkasından geliyorsun, frenajda yaklaşık 5-6 metre geç frenle öne geçebilirsin normal bir şekilde, bunu son turlarda yapmayı bekliyordu, ama teker tekere giderken, bir anda 0.5 sn civarı kaybetmeye başlıyorsan bunun tek açıklaması lastiklerdir.. Allah aşkına hangi pilot şampiyonluk için savaşırken, 0.1 saniye gerideyken, ikinciliğe razı olur ?

  12. Emir KAR biraderimin sporla ne kadar ilgili olduğunu anlamaya çalışana kadar izlediğin yarışları anlamaya çalışmanı tavsiye ederim Yarışı izlemediğimi söylemiştim Jules Clusel 0.1 sn geride değil 1 sn. önde bile olsa bir virajda fren noktasını kaçırsa bütün yarış boyu aynı ritmi bir daha yakalayamayabilir lastik aşınmasının haricinde benim aklıma gelen şey yarış konsantrasyonunu kaybetmiş olabileceğiydi Geçtiğimiz senelerde Vale Rossi nin başına bu tip bir şey gelmişti
    Bu tip analizleri yapabilmek Google dan bilgileri toplayıp burada köşe yazısı hazırlamaya benzemez
    >:)

  13. Bu arada Superbike yarışı da muhteşemdi. Melandri 1sn önde giderken, Sykes, Rea ve Laverty ikincilik için yarışıyorlardı. Son turda Laverty düşünce Rea da ona çarptı. Yarışın ortalarında da Biaggi ve Haslam çarpışıp yarış dışı kalmışlardı.

  14. Yavaş yavaş değil de tek bir turdan itibaren 0.4 sn kadar kaybetmeye başlaması garip geldi bana. O yüzden zorlamaktan vazgeçmiş olabilir diyorum. Lastikler bizim pirelliler gibi hop diye de bitiyor olabilir tabi 🙂

  15. şampiyona liderinin 0.1 saniye arkasındasın, sezonun sonuna kalmış 3 yarış ve sen ikinci olmayı kabul ediyorsun..yani diyorsun ki, bırak şampiyon Kenan olsun, farkı açsın.. birkez bile denemedi, son turları bekliyordu Cluzel her zaman ki gibi.. çok büyük ihtimalle lastikleri bitti..
    Outlaw kardeşim, biraderin ne denli sporla ilgili, anladım ben.. aynen, BOŞVER ;))

  16. 2. olmayı kabullenmesi de mümkün, lastiklerinin bitmesi de bence.

  17. Emir KAR biraderimle konuştum yazdıklarını okudum Bana verdiği cevabı yazıyorum.
    BOŞVER
    >:)

  18. tamam yavaşladı, ama neden yavaşladı, sorun orada işte ? ikinciliği kabullenmemiştir heralde demi..hele ki 0.1 saniye gerideyken..

  19. büyük ihtimalle lastik aşınması evet.. yoksa 0.1 saniye gerideyken neden zaman kaybetsin.. ikinciliği kabullendi yorumu saçma geldi bana..

  20. Muammer UYAR avatarı

    Bir de Kawasaki faktörü var.. Bence Honda motoru Kawasaki den üstün olduğu için Kenan Ten Kate yıllarındaki gibi tek başına kopup gidemiyor.

  21. Lastik aşınması?

  22. Tebrikler Kenan Sofuogluna Ay-Yildizli Bayragimizi tekrar dalgalandirdi.
    Benim Kenan bekledigim bir üst siralardaki yarislarda GP1 veya 2 de yarisip basarili olmasi.
    Allah yardimcisi olsun.

  23. tur zamanlarını incele, kenan sabit gidiyor, cluzel 0.4 yavaşladı 17. turdan sonra. fark ondan oldu.

  24. 2.liği kabullenip mi ? bırakın Allah aşkına ya.. 0.1 saniye gerideyken, son 6-7 tur, önünde şampiyona lideri, neden atak yapmayıp 2.liği kabullensin ? var mı mantıklı bir açıklama buna ?

  25. Yarışı izleyemedim uyuya kalmışım Biraderimden aldığım bilgilere göre son 5 tur gaz açmamış son 5-6 tur jules cluzel 2. liği kabullenip yavaşladığı için fark açılmış Farklı serilerde başarılı olabileceğine inanıyorum sabırlı olursa Max Biaggi çok iyi bir sürücü GP 250 şampiyonlukları var GP 500 de bir kaç sezon yarıştı sezon 2.si 3. sü oldu şampiyon olamadı WSBK ye geçti şampiyon oldu tıpkı Carlos Checa gibi Ben şuna inanıyorum Moto 2 de Stefan Bradl ın aldığı destek Kenan da olsaydı Moto 2 şampiyonluğunu kolayca alacaktı.

  26. Bu arada, bugünün geri kalan motorsporları faaliyetlerini veriyorum:

    14:25 Superbike Moskova ikinci yarış
    14:45 DTM Zandvoort yarışı
    15:00 MotoGP Brno yarışı

    DTM'le MotoGP yarışları çakışıyor, ikisini birden izleyebilirsiniz şaşı olmazsanız 🙂 MotoGP'ye bakarım, DTM'i boşver demeyin, Zandvoort pisti belalıdır, deli yarışlar olur. Superbike yarışını da kaçırmayın, zevkli geçecektir.

    Yarışları bu siteden takip edebilirsiniz.

  27. kötu bır çıkışın ardından ıkı ıyı atakla kafada jules cluzel ile kalıp son 5 tur da gazı acarak yarışı kazandı .adeta supersport un kralıyım dedırttı.ilginç olan diger serılerde bu başarıyı neden gösteremıyor?

  28. Sam Lowes jump start cezası aldı. Ondan geriye düştü.

    Aslında Kenan hızlanmadı, Cluzel yavaşladı. Birlikte 1:38:6 atarlarken cluzel 1:39'lara düştü, kenan aynen devam etti 🙂

    Güzel yarıştı.

  29. mükemmel bir yarış ve sonuç. tebrikler kenan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir