Schumacher: "Şu Anda En Güçlü Pilot Alonso"

yazar:

kategori:

Alman pilot, 2005’te Fernando Alonso şampiyon olana kadar art arda 5 defa unvanı elde etmişti.

Bild am Sontag’a konuşan Schumacher: “Her şeyin yolunda gittiği bunun gibi dönemler vardır ama (bunun olması için) çalıştı.”

43 yaşındaki Schumacher, Alonso’nun şu anda Sebastian Vettel’den daha iyi olduğunu düşünüyor.

Schumacher: “Sebastian harika birisi ve büyük bir pilot. Ama şu anda öğrenme sürecinde farklı bir durumla karşı karşıya.”

“İyi bir kazanan olmak için, kaybedebilmelisiniz de. Bu, sizin gelişiminizin bir parçasıdır.”

“Ancak kaybetmeyi öğrendiğinizde saygı duyabilir ve galibiyetlerden daha da fazla keyif alabilirsiniz.”

Alman pilot, bunun hayattaki inişler ve çıkışlarla ilgili olduğunu; hatta emeklilik öncesi ve sonrası kariyerinin de benzer şekilde göze alınması gerektiğini söyledi.

2010’da F1’de geri dönüşünden bu yana Schumacher, sadece bir defa podyuma çıkabildi.

“DÖNDÜĞÜM İÇİN PİŞMAN DEĞİLİM”

Schumacher: “Geri döndüğüm için şimdiye kadar bir saniye bile pişmanlık duymadım. Dışarıdan pek görünmese de birçok iyi anlar oldu.”

Mercedes pilotu, ikinci kariyerini zafer kazanamadan bitirmesinin üzücü olacağını ifade etti ama 2013 ve sonrası için yeni anlaşmayı imzalayıp imzalamayacağına cevap vermedi.

Schumacher: “Bu sene şampiyonluğu kazanma konusunda konuşmamıza gerek yok. Ve seyahatin gelecek sene devam edip etmeyeceği de net değil.”

Schumacher bu hafta sonu Spa’da 300. yarışına çıkacak.


Yorumlar

  1. böyle buyurdu schumacher. bitti . nokta .

  2. Benim pilotum hepinizin pilotunu geçer. Benim takımım herkesten daha hızlıdır. İsa'nın doğumundan beri F1 izliyorum, en çok da ben biliyorum F1'i. vs. /s

  3. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    boşa zaman kaybındasın.mesleğinle ekmeğinle dalga geçirtme.İlgilenme bırakıver.

  4. senin kafa yapına sahip insanlar doğuda doğunca dağa çıkıyor işte, benim için onlardan bir farkın yok.

  5. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Yanlışın var. Ben hiç bir zaman sana hakaret ettirmeye çalışmadım. Sadece banlanıp geri geldiğinde veya ben bir daha yorum yazmayacağım diyip farklı kullanıcı adlarıyla geri geldiğinde, sen hayır ben "o" değilim demene rağmen senin "kendin" olduğunu ortaya çıkarmaya çalıştım. … ki ortaya da çıktın.

    Hakaret kavramlarımız farklı olabilir. Ama önemli olan sadece bana olan tutumun değil. Herhangi bir kişi veya tüzel kişiye kim senin tarzında olursa mümkün olduğunca, elimden geldiğince uyarıda bulunmaya çalışıyorum. Bu kimi zaman yorumla, kimi zaman, şikayet "!" ile, kimi zaman direkt şilkayetle. Kimin ve neyin taraftarı olduğu umrumda değil. Yanlış yanlış, saygısızlık saygısızlıktır. Toplumun huzurunu kaçırmaya, hele hele bilerek kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur. Bunu farkedenlerin de elini taşın altına koyması bir vazifedir.

    Her insana olduğu gibi bana SAHİP olabilecek bir VARLIK var. Onun dışında kimseyi sahibim gibi görmem, kimseye sahip olmaya çalışmam. Kimin ne hatası olduğunu görüyorum, gerekince de söylüyorum. Ama hiç bir zaman hata bulunca "BAZILARI" gibi ağzımdaki sularla klavyeye sarılmıyorum. Ben bu spordan zevk almaya çalışıyorum. İnsanların zevklerini törpülemeye çalışmıyorum veya "BAZILARI" gibi kendimi bir pilotla özdeşleştirmeye çalıştırıp onun rakiplerini düşmanım olarak benimsemiyorum.

    Umarım bir gün gelecek, göreceksin doğru yaptığını düşündüklerinin yanlışlığını…

  6. sen bana cevap hakkı doğuran bir cevap yazdığın için ben sana cevap yazıyorum. bana karşı çok iyi niyetli olmadığını biliyorum. bir dönem hakaretamiz cevaplara vereceğim cevaplar la yorumlarımı sildirmeye çalışan zevatın başında gelenlerden birisin bunu iyi biliyorum. senin bu zamana kadar yaptığın hiçbir yoruma sana hakaret ederek cevap vermedim. tarzım değil zaten…fikre saygı duymak lazım. ama yorumuma hakaret ederek küçümseyerek cevap verenlere aynı dilde konuştuğum olmuştur.
    ama gün gelecek kabulleneceksin sahip gibi gördüğün o pilotun yanlışlarını…

  7. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Hırçınlaştığına,saldırdığına ve gülücükler eklediğine göre yorumum sinirini bozmuş. Ben kimsenin doğuştan kötü olduğuna inanmıyorum. Senin bile. Hayatın sana ne zorluklar getirdiğini bilmiyorum ama seni bu hale getirdiği için inan ki üzülüyorum. Çok samimiyim bu konuda.

    Yorum yapmaya değer gördüğüm haberin altına yorum yapıyorum. Eğlendiğim yorum yaptığım insanların yorumlarına yorum yapıyorum. İnsanların huzurunu bozmaya çalışan insanların yorumları altına yorum yapıyorum. Ben hep yorum yapıyorum. Yapılan yorumlar benim yönümü belirliyor.

    Ayrıca nasıl bir sanat anlayışın var bilmiyorum (ama cümlelerinden aşağı yukarı anlayabiliyorum) ama oyunculukta sınıf sistemi, yoktur. Tiyatro veya sinema bir makinedir. Her dişlinin hayati bir önemi vardır. Eğer makinenin en ufak bir parçasını çıkarırsan o makine aynı makine olmayacaktır. Umarım sanata bakışın da F1'e bakışın gibi iyice derinlere gömülmez.

  8. Ben habere yorum yapıyorum. sataşmıyorumda diyelim sataştım alonso nun bundan ne haberi olacak…ama sen bana sataşıyorsun sürekli…genelde bakıyorum yorum yazanlara cevap yetiştirmekle meşgulsün. yoksa sen kıskanıyormusun başarılı yorumlarımı? açık söyle bu sefer oyunculuk yapma….ben işimin başındayım ara sıra bakıyorum okuyorum yorum yapıyorum. fakat sen sanırım 2. veya 3.sınıf rollerde oynatılıyorsun vaktin çok geniş zira ağır senaryolar ezberlemiyorsun ki bu kadar nöbetçi yorumcu gibi vakit bulabiliyorsun.
    alonso fanı olmak sahibinin sesi olmak zor bir iş…sana ve senin gibi istediği neticeleri bir türlü elde edememiş bedbaht alonso fanlarına bazen üzülüyorum….hem bu sonuçlara katlan hemde ne kadar hile hurda iş varsa pilotunun başının altından çıktığı iddia edilsin ve bunlara katlan ve cevap vermeye çalış….
    bu haberin konusu ne? yine birisi alonsoya iyi demiş…şumi elde ettiği neticeler açısından alonsoyu ezer. ama gel gör ki şumi alonso kadar belli bir program dahilinde basın yoluyla birileri araclığı ile övülmemiştir. bu doğalmı? asla değil…ama şumide söylemiş…yahu şumi bunu söylemek için basın toplantısı mı düzenledi? yok…muhakkak santanderin beslediği gazetecilerden biri yakalamıştır şumiyi soruları ile sıkıştırmıştır. bu lafı söyletmek zorunda bırakmıştır. şumi "olum bak git" diyememiştir kibar adam gazeteci işini yapmış olsun ücretinden mahrum olmasın diye bu lafı söylemiştir. bir insan bu kadar övünmez övdürülmez….çıksa deseki sağolsun birileri hakkımda birşeyler söylüyor ama ferrari sağolsun en hızlı seçilen pit ekibi sağolsun masörüm sağolsun…nerdeeee…..iyi ise kendisinden kötü ise başkalarından…..
    sen tutmaya devam et….elinizde kalmaz umarım….:)))))

  9. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Benim kimsenin avukatlığını yaptığım yok. Bu bir spor. Sporda nefrete, kine yer yoktur. Varsa spor olmaktan çıkar. Olduğundan farklı ol diyen yok sana ama önce bir "ol". Diyelim ki ben kafamı kuma gömdüm ve gözümde bir perde var. Ben o yüzden göremiyorum diyelim hiç bir şeyi. O zaman neden durmadan sataşan, agresif tavırlar sergileyen, açık açık ortalığı karıştırmanın normal olduğunu söyleyen ve bundan zevk alan SENSİN!

    Her şeyin farkında olan sen, nasıl olur da kutsal kişiler tarafından uzak durulması tembih edilen şeylerin içerisine bu kadar batmışsın. Niye insanları kazanmak yerine, itiyorsun.

    Evet mesleğim oyunculuk. Ama oyunculuk olduğundan farklı olmak değildir. Oyunculuk farklı kişileri gözlemleyip, onların kılığına girmektir. Sadece kıyafettir farklı kişiler bizim için. Bu sayede görürsün hangi kıyafetin nasıl bir mal olduğunu. Ve ben iyi anlarım kıyafetten.

  10. kafanı kumdan çıkarman yeterli…şeytanın avukatlığını yapmaktan gözlerine perde inmiş ışığı göremez olmuşsun…
    hem ben oyuncu değilim senaryo icabıda olsa olduğumdan farklı olamam…ama sen mesleğin icabı iyi becerirsin bu işleri….

  11. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Artık şu kin, nefret gibi ne dinde ne de herhangi bir ahlak öğretisinde yer almayan özelliklerinden kurtul ki hem sen gündüzü hem de biz senin karanlığın yüzünden gün ışığını görelim…

  12. şu an demiş
    anlık yani sıkıntı yok…

    sık makyaj yapan insanların makyajsız halleri vardır ki umumiyetle çok çirkin gözükürler. hem gerçek yüzünü pek göremeyişimizden hemde doğal güzelliği değiştirmeye çalıştıklarından Allah bu insanların yüzlerinden nur u almıştır bundan dolayı çok çirkin gözükürler. abartılı makyajlı görüntüye aldanmamak lazım…her gecenin bir sabahı vardır.

  13. Devam etmen dileği ile üstada saygılar. Sensiz F1 Direksiyonsuz F1 aracı gibi

  14. schumi her zamanki gibi doğru konuşmuş keşke vettelde bunu anlayabilse

  15. schumi mania avatarı

    o lafı bence alonso ya değilde vettel e söylüyor. alonso 6 senedir öğrendi bunları zaten. burada alonso yu küçümsemedim onun iyice pişip olgunlaştığını belirttim.

    alonsoyu günahım kadar sevmesemde anti-schumicilerin düştüğü duruma düşüp kör bir fanatiklikle saydıramam. alonso şu anda kariyerinin en parlak dönemine girdi.

    aslında schumiyle alonsonun gelişimi neredeyse birebir. ikiside kariyerinin daha çaylak dönemi tamamen bitmeden 2 sene üstüste şampiyonluk aldı. daha sonra güçlü yarışlar ve sezonlar çıkarsalarda 5-6 sezon kazanamadıkları şampiyonluklar var.

    bu kaybedilen 6 sezonda olgunlaşıp saygıyı öğreniyorlar. sonrasında şumi zaten piskopata bağlayıp ortalıkta nevar ne yoksa götürüyor. hernekadar alonsonun aynı şeyi yapmasını hiç istemesemde şu anda alonso ya bakınca 2000-2001 dönemi Schumi yi görüyorum. gride baktığım zaman (tabiki Schumiyi bir tarafa koyarak) alonso ve diğerlerini görüyorum. bu demek değildirki burada hamilton raikonen vettel yok ama schuminin de yarıştığı zamanlarda hakkinen, montoya ve yine rai vardı ama hep schumi ve diğerleriydi gözümde.

    buda böyle bir tespitimdir.

  16. schumaerde bunu dedi ya bitmistir. olay… yalniz bu kez haberi falancada alonsoyu övenler kervanina katildi diye küçümseyici bicimde verilmemis. cıksss bu olmadi iste.

  17. Herkül mod:on

    acaba kaç para aldı bu açıklamayı yapmak için?

    Herkül mod:off

  18. Muammer UYAR avatarı

    En güçlü Alonso :))

  19. "İyi bir kazanan olmak için, kaybedebilmelisiniz de. Bu, sizin gelişiminizin bir parçasıdır."

    "Ancak kaybetmeyi öğrendiğinizde saygı duyabilir ve galibiyetlerden daha da fazla keyif alabilirsiniz."

    Bu cümleyi sarf eden kişi,dünya tarihine ırkçılığa varacak düzeye çıkabilen aşırı milliyetçilikleriyle ünlü Alman topluluğunun bir üyesi.Ve bir Alman karşısında bir İspanyol'a bu lafı söylüyor.Söylenecek başka bir şey yok sanırım.

  20. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Schumacher'de yine kendisinin nasıl bir pilot olduğunu tekrar gösterdi…

  21. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    sende haklısın.

  22. aynen dostum aynen…

  23. nedense kimici ve alonsocularda schumacher'i böyle eleştiriyordu. 5 şampiyonluğu en iyi araçla kazandı bla bla bla bla

  24. sen herzaman en iyisin ya büyüksün Schumi baba

  25. Lewis -Hamilton avatarı
    Lewis -Hamilton

    adam haklı.

  26. "İyi bir kazanan olmak için, kaybedebilmelisiniz de. Bu, sizin gelişiminizin bir parçasıdır."

    "Ancak kaybetmeyi öğrendiğinizde saygı duyabilir ve galibiyetlerden daha da fazla keyif alabilirsiniz."

    Vettel duysun 🙂

    Bu arada, Cihangir kardeşim, bu yazdığın şeyin amacı o trolleri buraya çekmektir. Böyle olunca onlardan farkın kalmıyor. Kimse bir şey dememişken çıkıp böyle konuşmanın anlamı nedir?

  27. şumi doğru konuşmuş her zamanki gibi

  28. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    yorumunda noktalama eksikliginden dolayi anlam karmasasi var, ancak eger anladigim gibiyse, sanirim her tifosi anti-alonsocudur gibi birsey soylemek istemissin. baskalari adina bu kadar kesin yargida bulunmak biraz yanlis arkadasim.

  29. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    schumi haklı paketinden maksimumu çıkaran tek pilot alonso ama arabası kötü alonso iyi diyenlere de anlam vermek zor..bu haftasonu lotus ve sauber öne çıkabilir ayrıca redbull'un büyük bir güncelleme paketi getireceği konuşuluyor yoksa podyuma bile oynayamazlar.raikkonen alonso ve (bu benim süprizim) perez'in kafaya oynayabileceğini düşünüyorum.

  30. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Şu anti Alonso cular burayada yazsın klasik tifosiler araç iyi alonso iyi, araç kötü alonso da kötü.. tabi ya herkes pilot bi alonso çorbacı dimi. Schumacher de zaten simit satıyor anlamaz derlerse şaşırmam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir