Dany Bahar, Lotus'a Dava Açtı

yazar:

kategori:

Görevinden uzaklaştırılmasının ardından Bahar, olayı hukuk önüne taşıma kararı aldı ve tazminat olarak 6.7 Milyon Sterlin değerinde dava açtı.

Evraklar geçen hafta Londra Yüksek Mahkemesi’ne verildi ve hem Group Lotus’a hem de DRB-Hicom’a tebliğ gönderildi.

Malezya kökenli DRB-Hicom, mahkemede hakkını savunacağını; hatta karşı dava açacağını belirtti.


Yorumlar

  1. Eurosport spikeri söylemişti 6 saat silverstone yarışını anlatırken, harcamalarda biraz fazlaca açıldığı için görevinden alınmışmış.

  2. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    F1 takımı olan Lotus ile bir alakası yok, otomotiv şirketi Lotus'u ilgilendiren bir durum. Lotus şirketi zaten takımdaki hisselerini sattığı için F1 takımı ile bir bağları kalmadı, sadece isim kullanıyor takım.

    Bu arada Dany Bahar çok farklı bir adam, deha denilecek cinsten biri, Lotus Bahar sayesinde büyük işler başarmıştı. Evora'yı ürettiler, fabrikayı baştan aşağı yenilediler, dolaylı yoldan F1'de isimlerini duyurdular, yeni Esprit projesine başladılar ama her ne olduysa işten uzaklaştırıldı.

    İlk zamanlar gelen açıklamalar yüz kızartıcı bir suç olduğu yönündeydi ama öyle bir durum olsaydı dava açamazdı diye düşünüyorum. Büyük ihtimalle işin içinde başka bir durum var. Lotus zaten en büyük adımları atmalarını sağlayan böyle bir adamı göndererek kendini sıkıntıya soktu, bir de bu dava Lotus'u bitirir. Bu arada Dany Bahar'ın başlattığı projelerin durdurulması da gündemde, Esprit ve bir kaç proje vardı, bunlar sonlandırılacak gibi görünüyor. Bunun yanında fabrikaya gelen pek çok tasarımcı ve mühendis Dany Bahar tarafından Ferrari'den getirilmişti, onların da işleri konusunda endişeleri var, bir çoğunun işi bırakması noktasında olduğu söyleniyor. Lotus gibi bir marka yıllar sonra kendini gösterebilecek bir şans elde etmişken niye böyle bir işe kalkıştılar anlamıyorum, umarım mahkemede işten çıkarmanın sebebi açıklanır

  3. takımın ağzının tadını kaçırma kardeşim ya…git yarışlar bitsin o zaman aç ne yaparsan yap…

  4. Bahar ran Ferrari's Global Brand Department from 2007 to 2009. Bahar was Red Bull’s Chief Operating Officer from 2003 to 2007, expanding its motorsport sponsorship into F1 and NASCAR.

    wikipedia

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir