Zanardi: "Ferrari Massa'yı Gönderecektir"

yazar:

kategori:

İtalyan pilot, Massa’nın artık mazeretinin kalmadığını ve Alonso’nun sürekli olarak gerisinde olduğunu ifade etti.

Zanardi: “Bana göre Felipe, çok kabiliyetli bir pilot ama kaygılı kriz, onu daha iyi hale getirdi.”

“Alonso değil de kendisi olmaya çalışsaydı şu an itibari ile saka sık podyuma çıkardı diye düşünüyorum”

“Ama en nihayetinde o da bir insan ve Fernando’dan daha latin”

“Zor bir görev ve Ferrari için sürüyorsanız kesinlikle daha da zor. Ama bana göre sezonun bu bölümünde mazeret kalmamıştır”

“Ferrari onun yanında kalıp adamın krizden çıkıp çıkmayacağını görmesi gerekecek. Çünkü 2012’de getirebileceği önemli puanlar var”

“Ama bu noktada şunu söylemeliyim ki (Ferrari’nin) onun yerine başkasını getireceği kaçınılmaz diye düşünüyorum”

Paralimpik’te elle çevrilen bisiklet yarışlarına hazırlanan Zanardi, Massa’nın yerine 1 numaralı seçeneğin Lewis Hamilton olduğunu dile getirdi.

Zanardi: “İki numara ise Edoardo Mortara”

25 yaşındaki Mortara, 2010 F3 şampiyonu; şu anda DTM’de Team Rosberg adına yarışıyor.

Zanardi: “Ferrari’nin yerinde olsaydım, McLaren’ın Lewis ile yaptığını onunla (Mortara) ile yapardım. Ama tek sezonluk bir kişi için konuşuyorsak, Paul di Resta veya Nico Hulkenberg gibi birini seçerdim.”

2012’nin en iyi aracı konusunda ise Zanardi, Lotus’u gösterdi.

Zanardi: “Neden biliyor musunuz? Çünkü Morris Nunn’a her zaman söylediğim gibi en iyi araç, en hızlı olan değildir; tekerleklerini istediğiniz yere götürmenize izin veren araçtır.”

 


Yorumlar

  1. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    "alonso yu şampiyon yapmak için elimden geleni yapacağım" Yahu arkadaş fıkra gibisin iş işten geçmiş Alonso'ya şampiyonluk yolunda bile yardımları bu adamı Ferrari'de tutmaya yeter..Artık iş işten geçti dürüst olmak gerek.Alonso'ya tabii yardım edicek…Biraz mantık yahu.

  2. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    2008 sezonu BENCE ve yanlış hatırlamıyorsan bu sporun içinde bulunan bazı kişilerce en absürd şampiyonluk çekişmesine sahip olmuştu. Hem Hamilton, hem Massa sene içinde çokça kez acemilik yapmışlardı. İkisinin de aslında şanına yakışır bir sene olmadı ama son viraj bütün senenin eleştrilerine bir perde çekti.

    Massa hakkındaki yorumlarına ve diğer yorumlarına aynen katılıyorum ve imzamı atıyorum. Ek olarak, bence birbirine çok yakın iki pilot aynı takımda olabilir. Ancak çok iyi idare edilebilmeleri gerekir ki şu anda bence bunu yapabilecek tek isim Whitmarsh'tır. Ama büyük bir risk mi? Evet. Ferrari yıllardır bu riski almayarak işi kuralına göre mi oynuyor? Evet. Doğrusu bu mu? Tartışılır 🙂

  3. Massa hiçbir zaman çok büyük yetenek olmadı. Aracı kadar sürdü hep. Hill, Villeneuve, Button ve Webber gibi aracı kadar hızlıydı. Bu listeye toz konduramadığım ve zamanında çok desteklediğim Hakkinen ve hatta zorlarsak Raikkonen'i bile ekleyebilirim. 2008 Ferrari aracında Massa değil de Şumi veya Alonso olsaydı şampiyonayı tahmin edebilir miydiniz?

    Demek istediğim şu: Massa hep Alonso'dan 0.3 – 0.5 sn kadar yavaştı. 2010'da da öyleydi, 2011'de de, şimdi de öyle. Ama eskiden araçlar arasındaki hız farkları çok olduğundan 0.5sn yavaş kalınca en fazla 2 sıra kaybediyordunuz. Bu sezon ise araçlar yakın, ve 0.5 sn 10 sıra civarı kaybettiriyor. 2000 yıllarında Barrichello nasıl oluyordu da Hakkinen, Raikkonen gibi pilotların önünde 2. gelebiliyordu? Sadece araç farkından.

    Massa'yı desteklediğimi filan düşünmeyin, Ferrari hep tek pilotla yarıştı, pilot seçerken de buna göre davrandı. 0.3 sn yavaş pilot onlar için yeterliydi. Ama bu sene yetmedi. Kendi sistemlerinin cezasını Massa çekiyor bana göre.

    Bu sistem pek sportmence görünmese de, F1 ciddi bir sektörse uygulanmasında bir sıkıntı yok. 2007'de gördük, yakın hızdaki pilotların takımın başına ne belalar açtığını. Ferrari eskiden beridir bunun farkında sanırım.

  4. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Massa Ferrari'nin ihtiyaçlarını elbette karşılayabilir. Tıpkı 06-08 sezonlarında karşıladığı gibi. Ancak Ferrari'nin yine o senelerdeki gibi araçlar üretmesi gerekir. Yani üst seviyede. Massa aslında oldukça hızlı bir pilot. Kusursuz bir aracı olsa bile en büyük kusur yağmurlu havalarda "felaket" derecede kötü olması. Onun dışında yeteneğini "iyi" araçlarda tartışmaya gerek yok. Ancak araç yetersiz kalınca, hızını ve istikrarını yeterince ortaya koyamıyor. Zaten bu sebeple son senelerde bu hale geldi. Mesela altında bir Redbull olsaydı 10-11'de. Baya bir can sıkıcı olurdu diğer pilotlar için. Ha çoook büyük bir yetenek mi? Bence hayır.

  5. Karşılayabiliyorsa performansını göstermeli pist üzerinde. Beni bilirsiniz ne alonsocu ne raikkonenci massacıyım. Live timingden bakarken artık massanın derecelerini takip etmiyorum bile. Çoğu yarışta sanki Findia, toro rosso ile yarışıyor.

  6. Tekrardan söylüyorum. Peki ya Massa Ferrari'nin kendisinden beklentilerini halen karşılayabiliyorsa?

  7. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    SORRY?massa'nın yerine gelecek ilk kişi hamilton mu? alonso'nun yanına? düşünmesi bile yanlış

  8. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Maldonado kendi kendini yiyor kazalarıyla,ceza yaratan olaylarıyla.Mclaren de araç kötüydü şimdi düzeltmeye çalışıyorlar ama Button yavaş o bir gerçek.Massa ya gelirsek takım arkadaşnın kazandığı yarışlarda en iyi 4.olabildi.Massa yı seviyorum ama artık ağlama vakti geçti.Ferrari gibi bir takımdaysan ve Ekim 2010'daki Kore GP'sinden beri podyuma çıkamıyorsan artık postalanma vaktin çoktan gelmiştir.Massa'nın yerine gelecek biride muhtemelen sezon yarısına kadar 25 puan civarı toplar.

  9. Button ın puanı massa nın 3 katı.Sürekli kazalara karışmasına rağmen Maldonado nun puanı da Massa dan fazla ,Senna ise Massa nın bir puan gerisinde.Ayrıca Button ve Maldonado bu sene yarış kazandılar.Hatta ve hatta Button şampiyonluk yaşamış bir pilot.Massa nın takım arkadaşı şampiyona da açık ara liderken o 14. sırada.Takımda kalmak için "sezonun ikinci yarısında yarışlar kazanıp şampiyonaya ortak olmaya çalışacağım" diye açıklama yapmasını beklerken o "alonso yu şampiyon yapmak için elimden geleni yapacağım" diyor.Adamın kendine olan inancı ve güveni sıfır.

  10. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Button çok mu iyi idi peki ? Maldonado'da mı iyi ? Massa en azından Öbürleri gibi saçma sapan konuşmuyor kötü olduğunu ifade ediyor peki ya diğerleri ?

  11. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Ferrari adına yarışıp 2 seneden beri podyuma çıkamıyorsa tabi ki eleştireceğiz

  12. Sanki o gelecek yeni isim ikinci pilot olmayacakmış gibi konuşmuş
    Zaten başta başta Hamilton mclarenden ayrılmaz ayrılamaz birkaç sezon daha
    Hulkenberg veya diresta Massadan iyi değil ama massa onlar daha iyi bence
    Hep Massa gönderilecek yorumları var ama bi gün bi haber çıkarsa massa Ferrari ile devam ediyor diye hiç şaşırmayalım

  13. İnşallah gidecek. Bizde tek pilot yarışmayacağız umarım.

  14. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''En iyi araç, en hızlı olan değildir; tekerleklerini istediğiniz yere götürmenize izin veren araçtır."

    Helmut Marko geçenlerde en iyi paket Sauber'de olabilir dedi.(Lastiklere iyi davrandığı için)

    Keza Vettel'de en iyi paketin Ferrari'de olduğunu savunurken.(Almanya'da önde mücadele eden 3 pilot arasında yarış sonunda lastikleri en sağlam olan pilot Alonso olduğu için)

    Bu 2 takıma eşlik eden sezon boyunca herkesin beğenisini kazanan Lotus'unda, lastiklere iyi davrandığını ve başarılarında büyük katkısı olduğu bilinir(söylenir).

    Bu da demek oluyor ki bu sezon lastik şampiyonası var her şeyden önce. Lamı cimi yok lastiklere iyi hükmeden başarılı oluyor, kötü hükmedense fiyasko sonuçlarla karşılaşıyor.

    Ha bu benim hoşuma gitmiyormu ? Gidiyor.
    Ama bu lastikler varken zaten heyecanlı yarışlar izliyoruz bide DRS'ye ne gerek var ki iyice yapaylaştırılıyor ataklar. Eskiden benim pilotum senin pilotunu şöyle geçti böyle geçti diye zevkli tartışmalar yapardık şimdi ise DRS açıkcası işin suyunu çıkardı.

  15. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Neden hep Massa? Neden Button,Kobayashi,Maldonado,Senna vb. değil.Bu adamın üstüne neden bu kadar gidiliyor.Bence F1 camiası Ferrari şampiyonluğa oynamasın ve ya Massa Küçük takımlara gitsin diye saçma düzenekler çevirliyor..Arkadaş gridde bir sürü saçma pilot dolu sadece Massa'yı hedef almayın be…

  16. massaya yazık oluyo aslında kötü bi pilot değil ama ferrari her zaman tek pilotla çalışır (massa-raikkonen dönemi hariç)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir