Alonso Belçika'da Yağmurlu Bir Hafta Sonu Umuyor

yazar:

kategori:

İspanyol pilot şu anda 40 puan farkla lider konumda ama Ferrari’nin kuru zeminde en hızlı araca sahip olmadığını düşünüyor; dolayısıyla Spa’da yağacak yağmurun, kendisine daha büyük puanlar kazandırabileceğine inanıyor.

Alonso: “Aracınız rekabetçi ise ve o hafta sonu iyiyseniz, belki de kuru zemindeki bir yarış daha iyi olabilir. Çünkü (kuru zemindeki yarış) daha istikrarlı.”

“Hızlı iseniz %99 podyumdasınız ki zaten bizim için bu sonuç iyi olur.”

“Rekabetçi değilseniz, eminim ki ıslak zeminin yardımı olur. Çünkü doğru zamanda doğru lastik seçimi sayesinde daha fazlasını elde edebilirsiniz.”

“Şu anda (hangisi en iyi seçenek) bilmiyorum. Ama bu seneki şampiyonaya bakınca, belki de ıslak zemindeki yarış bizim için daha iyidir.”

“Aynı zamanda ıslak zemin, daha fazla risk demektir. Kızaklama, beyaz çizgiler, bordürler var. Yani ıslak zemin size çok şey de verebilir, sizden çok şey de alabilir.”

“Şampiyonadaki konum itibariyle yarışları bitirmeniz, sürekli puan almanız gerekiyor. Islak zemindeki bir yarış daha fazla risk demek ama herkes için risk”

 


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Hafta Sonu yağmur yağma ihtimali varmış arkadaşalr bilginize en ufak bir bulutta spada yağmur yağar bilginize yaris yine heyecan verici olacak..

  2. Girdiler ama çok yanlış kişilere sponsor oldular. Maldonado ve Hamilton dururken Kimi ve Heikki kim olurmuş 😀

  3. Valla zor gözüküyor.Cuma günü yağmıur yağabilir ama cumartesi ve pazar kuru geçecek gibi.Güncellemelere bakacağız artık.

  4. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    ben siteye baktım accuweahter spa için cuma ve cumarteside yağmurlu gösteriyor.pazar parçalı bulutlu sıralamalar yağmurlu olabilir

  5. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Angry Birds Barichello'nun o dalışından sonra F1'e girmeye karar verdi zaten 🙂

  6. Alonso'nun ben yaptım lafları meşhurdur ama bu aralar öyle bir durum yok, adam lastikleri idare etmesini en çabuk öğrenen oldu. Yağmur işi yetenek doğrudan, tabi kendi de diyor ki şans da yanınızda olacak. Kendi hata yapmasa biri gelir vurur 😀 bkz 2010 spa.

  7. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    🙂 Alonso…Alonso….

  8. Alonso isterse olur, bilimsel veriler hikaye 🙂

  9. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Arkadaşlar Şimdi yine Accuweather'dan saatlik olarak baktım..Yarın 1.Antremanlar'da yağmur ihtimali %46 ama kapalı ve yarı açık geçecekmiş. 2.antremanlar %60 yağmur ihtimali var ve yağmurlu olacakmış gibi 3.antremanlarda yağmur ihtimali %43 yarı açık kapalı geçecekmiş..Sıralamada yağmur ihtimali %6'mış ve hava kapalı olacakmış..yanlız sıralamadan önce yağmur ihtimali var belki ilk sıralama seansında ıslak zemin lastikleri takılabilir..Yarışta Yağmur ihtimali %0 ve hava gittikçe açacakmış..Accuweather-Spa

  10. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    belçika'da hafta sonu hava nasıl olacak bilgisi olan var mı cumartesi ve pazar günü için

  11. Demek istediğim bazı arkadaşlar var ya diyorlar anca yağmurda kazanırsınız diye. Hani şimdi ne alaka? Sanki yağmurda gitmek kolay bir şey. Sanki araç yağmurda kendiliğinden gidiyor. Sonra alonso bal moduna geçiyor bazılarına göre. Yağmurda pol alıyoruz bal oluyor. Sonra bazıları diyor ya alonso fakir edebiyatı yapıyor. Araba kuru zeminde kötüymüş gibi gösteriyor alonso. Sonra podyuma çıkınca ben yaptım, ben ettim!

  12. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    evet yağmır yağarsa alonso büyük ihtimal polü ve yarışı alır.araba kuruda iyi gitmiyor belli.ıslak zeminde alonsonun sürüşüne hasta oluyorum 2 gün yataktan kalkamıyorum

  13. Ulen Alonso bi sus, bu adam ne isterse olur, Allah`in sevgili kulu mudur nedir 🙂 Yagmasin yagmur istemiyoruz, Lotus surunuyor yagmur da 🙂

  14. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    dur alonso bide yağmır çıkarma başımıza.ıslak oldu mu hamilton massayla ilişkiye giriyor hemen.doğru durmuyor helecana geliyor.lewis yarıştan önceki akşam film izlemezse yarışı kazanır :-))

  15. Alonso normal şartlarda bu sene kazanarak şampiyon olamayacağını çok iyi biliyor bu yüzden de yağmur , çamur , karmaşa , kaza olsun, ben kazanamıyorken rakiplerim de kazanamasına getiriyor olayı.Bu arada bir de puan çalmayı başarırsam dadından yenmez diyor.

  16. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bence Alonso umduğunu bulmamalı. Pistte Raikkonen'den sonra en sevdğim pilotlardan birisi ama sezonun ilk yarısında yağmur ona yeterince yardım etti zaten. Şampiyonluk savaşının kızışması ve zevk vermesi için puan kaybetmeli diye düşünüyorum. Sezonun ilk yarısında bazen şansda yardım etti ama genede o araçla alınabilecek en iyi puanları aldı kanımca. Şu ana kadarda bu sezonun en iyisi kesinlikle her zaman her yerde de söylerim.

  17. e adam da öyle demiş zaten 😀 Araç iyi olmayınca araç hızlarının neredeyse eşitlendiği yağmurlu yarışlar daha iyi bizim için demiş.

  18. Zaten ancak yağmurda kazanırız biz değil mi rakip taraftar arkadaşlar?

  19. kısacası bizim araç yağmurda iyi, bende kendime güveniyorum, yağdır mevlam diyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir