Button, Spa'da Hamilton ile Her Zamanki Gibi Mücadele Edecek

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, sezona galibiyetle başlamasına rağmen ayarlar konusunda bocalayınca yarışlar ilerledikçe gerilere düştü.

En sonun tekrar başa dönüp oradan ayarlar üzerine yeniden çalışmaya başlayınca kendini bulan Button, buna rağmen şu anda lider Fernando Alonso’nun 88, takım arkadaşı Hamilton’ın 47 puan gerisinde kaldı.

McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh, daha önceki açıklamasında gerekirse Button’dan Hamilton’a destek vermesini isteyebileceklerini belirtmişti.

Ama Button, şimdiden destekçi görevine başlamayı kabul etmiyor.

Button: “Şahsen, bunun şu anda çok anlamsız bir konu olduğunu düşünüyorum. (Hamilton ile aradaki) 40 puan, büyük bir fark değil; 2 galibiyetten az.”

“Gridin yarısı, takım arkadaşlarının önünde ve onların takım arkadaşları, diğerlerine yardım edeceklerini söylemeyecek. Her zaman iyi bir şansınız olduğunu düşünürsünüz ve bu şans kaybolana kadar mücadele edersiniz.”

“Burada mücadele etmek, kendimiz ve takımımız için elimizden geleni yapmak için bulunuyoruz. Sadece 12 pilotun mücadele edip diğerlerinin onlara yardım ettiği bir şampiyona çok sıkıcı olurdu.”

“Şampiyonluğu kazanana ya da artık şansımız kalmayana kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

McLaren pilotu, yaz tatili öncesinde formuna geri dönmesine de seviniyor.

Button: “Ara öncesindeki son iki yarış çok iyiydi. Hockenheim’da 2. oldum ve Macaristan’da Lewis kazandı. Bu yüzden burada iyi sonuç konusunda iyimser geldik.”

“Yani (Hamilton’ı destekleme) durumu yok. Her zamanki gibi yarışıyoruz ve elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz”

“Hem kendimiz hem de takım için mümkün olduğunca fazla puan almak istiyoruz. Takımlar Şampiyonluğu, McLaren için önemli ve bunun için elimizden geldiğince sıkı bir şekilde çalışacağız”


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Button, Spa'da Hamilton ile Her Zamanki Gibi Mücadele Edecek.''

    Haberin başlığı biraz güldürdü. Bu sene 3 yarış dışında ne zaman Hamilton ile mücadele etti ki Spa'da etsin. 😀

    Daha öncede bir yorumumda bahsettim artık Button'ın, yarışçılığından ve pilotajından şüphe ediyorum. Konuşunca 10 senedir burada olduğundan bahsediyor. 10 senelik bir yarışçı nasıl olurda başarılı olucağı, sürüş stiline uygun olan aracta kendini daha iyi hissettirecek ayarı bulamaz merak ediyorum ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir