Massa: "BMW Hâlâ Şampiyonluk için Ciddi Tehdit"

yazar:

kategori:

Felipe Massa, 2008 dünya şampiyonluğunun 3 takım arasında sürdüğünü ve BMW’nin dışarıda tutulmaması gerektiğine inandığını söyledi.

BMW’nin sezona güçlü başlangıcına rağmen genç Alman takımın, bütün sene boyunca Ferrari ve McLaren ile şampiyonluk mücadelesine devam etmek için yeterli kaynağa sahip olup olmadığını yönünde şüpheler bulunuyor.

Ama BMW’den Robert Kubica, şampiyona lideri Hamilton’un 6 puan gerisinde ve Massa, Polonyalı pilotun takımını göz ardı etmiyor.

Massa: "İki çok güçlü rakibe karşı olduğumuz açık, McLaren ve henüz yarış bile kazanmamış olmalarına rağmen BMW"

Brezilyalı pilot, mücadeledeki 3 takım arasında istikrarı korumanın daha önemli olduğunu düşünüyor.

Massa: "Her şey çok yakınlaşıyor, heyecanlı hale geliyor ve her yarışta puanlar almanız gerektiğini gösteriyor."

"Bu yüzden Monako’da aldığımız 6 puan yeterli değil. Ama fena da değil. Her iki şampiyona için de mücadele hâlâ açık"

Massa, ilk sıradan kalmasına rağmen zafer alamadığı Monako hayal kırıklığının ardından, 2007’de McLaren egemenliği ile geçen cadde pistindeki yarışın Ferrari için bir kilit hafta sonu olabileceğini düşündüğünü belirtti.

Massa: "Sonradan baktığımızda yarışın bütün olumlu yönlerini görebiliyorum"

"Yarıştan çıkan en olumlu şey, F2008’in oradan kesinlikle rekabetçi olduğunu kanıtlamış olmamız, bir kaç yıldır ilk defa olan bir şey"

"Monako’ya gitmeden önce son iki yarıştaki hayal kırıklıklarının ardından yarışın nasıl gideceği konusunda kesin bir kanıya sahip olamazdık"

"Alınan üçüncülük, yarışın normal şartlarda gitmesi halinde cadde pistinde kazanabileceğimizi söylemenin inanılır bir şey oluğunu gösterdi."

"Kolaylıkla kazanabileceğimi söylemiyorum ama zafer, hafta sonu için mantıklı bir sonuç olacaktı"

"Sonunda, çılgın bir yarışa dönen yerde kaybettik"


Yorumlar

  1. BMW zaten şampiyonluk için mücadele etmediğini her seferinde tekrar ediyor. Kimse şampiyon BMW olacak demedi. Ama Ferrari ve McLaren in çekinmesi lazım çünkü şampiyonu BMW belirleyecek bu yıl. Bu takımların en ufak hatasında BMW puanları çalmak için orada olacak her zaman. Bir diğer çekinmeleri gereken nokta ise BMWnin gelişimi. Eğer bu şekilde gelişmeye devam ederlerse gelecek yıllarda şampiyonaya ortak olurlar.

  2. Kimi-number one   avatarı
    Kimi-number one

    bencede.. bu sene ferrari ve mclarenin önüne gecebilceklerini sanmıorum ama seneye herşey daha farklı olck.. bmw daha da güçlenicek..

  3. barış yücesan avatarı
    barış yücesan

    ben bmw'nin daha iyi olmasını isterim ama bu yıl için ferrari ve mclaren'i geçemeyecekleri malum,ama yine de önümüzdeki bir iki yıl daha rekabeçi olmalarını isterim her ne kadar bir ferrari taraftarı olsam da çünkü bu işin zevki mücadeleyle çıkıyor geçen seneki gibi

  4. yarış kazanmadan da şampiyon olunabilir bu mümkün neden olmasın ki

  5. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Ve ben bir Mercedes taraftarı olarak BMW' yi tehdit olarak görmüyorum.Ferrari taraftarlarının gördüğünüde pek zannetmiyorum.Ama maalesef bir iki yarış iyi gittiler diye BMW bir anda şampiyon ilan edildi nerdeyse.çok ilginç.

  6. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Bakın yarış kazanmak ile şampiyon olmak arasında çok büyük fark var.Evet öyle bir yarış olur ki Ferrari ve McLaren kaza yapar yarış dışı kalır, şans eseri Sutil kazanır mesela bu onun veya takımının çok iyi olduğu anlamına mı gelir..O yüzden BMW tabiki yarış kazanabilir (Ki inanmıyorum)Ama BMW için en iyi yer 3.lüktür bence.Çünkü zirvedeki iki takımdan daha iyi değiller kesinlikle.Ve iddia ediyorum Ferrari ve McLaren iyi olduğu sürece BMW podyum göremez..

  7. onur aybars avatarı

    Derdimi ben mi anlatamıyorum yoksa anlamamak için zorluyor musunuz? Tahsin kardeşim; diyorum ki, "geçen hafta ki gibi üzerime gelmeyin", "kazanmasın gerçekten isterim" ama ısrarla anlamamaya çabalıyorsunuz. Şunu açıkça söyleyeyim, şu an taraftarı olduğum takım F1'den ayrılsa ya BMW ya da Williams'ı desteklerim. Ben daha ne diyeyim. Yorum yapıyorum. Yaptığım yoruma sinirleniyorsunuz. Ben söyleyince kazanamayacak diye birşey yok. BMW kazandığında benim yorumumu merak ediyormuşsun. Merakını gidereyim, "helal olsun BMW'ye" derim. Oldu mu? Ayrıca yazdığım yorumları sakince okursanız ve altında art niyet aramazsanız sevinirim. Derdim ne kimseyi sinirlendirip üzmek, ne de polemiğe girmek. Yalnızca kendi düşüncelerimi dile getiriyorum.

  8. bmw ilk yarışını bu sezon KAZANACAK. kazandıktan sonra gökhan ve onur'un yorumlarını merak ediyorum

  9. onur aybars avatarı

    Gökhan, yorumuna sonuna kadar katılıyorum kardeşim. Ayrıca geçen hafta buraya yazdığımı tekrar yazıyorum; "normal şartlar altında" BMW'nin bu sene yarış kazanacağına ihtimal vermiyorum. Yine geçen hafta ki gibi Üzerime gelmeyin. Gerçekten BMW'nin bu sezon kazanmasını isterim ancak gördüğüm kadarıyla konuşuyor ve buna ihtimal vermiyorum.

  10. Evet BMW tehdittir Ferrari için hem de büyük bir tehdit…

  11. massa doğruları söylemiş aramızda BMW'nin kısa zamanda zirveye yaklaşmasını kıskanan arkadaşlar var.(GÖKHAN DEMİR).

  12. tolga soydan avatarı

    kubicanın çok istikrarlı ve hızlı olması sayesinde.ferrari ve mclaren pilotlarına hepsine ters şeyler oldu.

  13. Yarış kazanamayan bir takım nasıl bir tehdir oluşturur ki 🙂 yani hiç sanmıyorum. Kubica Mclaren ve Ferrarinin hatalarının da yardımıyla 2. likler,3.lükler,4.lükler alıyor ama performans olarak BMW bu 2 takımın gerisinde

  14. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Ben BMW düşmanı falan değilim.Ancak fazla büyütülmemesini düşünüyorum BMW' nin hepsi bu.KAtılmak zorunda değilsiniz.Bu sadece benim fikrim.Sadece bir kaç yarış sonra bazı takımların potaya sokulmasına bir anlam veremiyorum o kadar..

  15. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Düşmanın yoksa büyüklüğünden şüphe etmelisin;
    dost kazanmak istiyorsan rakiplerinin seni geçmelerine izin vermelisin ,düşman kazanmak istiyorsansa sen onları geçmelisin

  16. BMW düşmanları da çoğalıyor.

  17. Gökhan Demir sen demiştin Renault un yarış kazanma ihtimali daha yüksek diye değilmi? Nedir sendeki bu BMW takıntısı anlayamadım her haberin altına bir olumsuz yorum. Gerçi sorun yok objektif biri olduğunu bilsem düşünürdüm neden böyle diyor diye ama ne olduğun belli =)

  18. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Yapmayın BMW en fazla bu kadar tehdit olabilir, fazla büyütmeyin..

  19. evet bir de nick kendini toparlasa çok daha ciddi bir tehdit olacaklar

  20. kubica bu şekilde düzenli puanlar kazanmaya devam eder ve bmwde biraz daha gelişim gösterirse gerçekten tehdit olmayı sürdürrüler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir