Alonso: "Şampiyon Olmak İstiyorsak Hızlanmalıyız"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, yarınki yarışa şampiyonadaki birçok rakibinin önünde başlayacak.

Alonso, bugün 6. en iyi dereceyi elde etti ama Pastor Maldonado’nun cezası sonrası 5. sıraya yükseldi; şampiyonluk adayları Mark Webber, Lewis Hamilton ve Sebastian Vettel’in önünde yer alıyor.

Rakiplerinin yaptığı hataların kendisine yardım edip etmediği sorusuna Alonso: “Amaç, aracı geliştirmek olmalı. Çünkü birisi (Webber) vites kutusu ve belki de Hamilton, aracından bugün azamisini elde edemedi.”

“Bazı pistler bazı araçlar için daha iyi ve bazıları da diğerleri için. Ama bu dar çizgide biz çok yavaşız”

“Bu yüzden şampiyon olmak istiyorsak daha hızlı olmalı, aracı geliştirmemiz gerek.”

“Şimdi yapmamız gereken de bu. Azami konsantrasyonumuzu ve çabamızı buna yöneltmeliyiz.”

İspanyol pilot, yarınki yarışta podyumu mümkün görüyor ama galibiyeti olasılıklar arasına alamıyor.

Alonso: “Gerçekçi olmak gerekirse podyum bizim için azami hedeftir”

“Zafer ulaşılamaz seviyede. Çünkü sıralamada hızlı değildik ve Jenson (Button) ile aradaki fark biraz fazla. Bu yüzden kendimize dürüst olmalıyız. Belki podyum, azami hedefimizdir.”

“En önemli şey, şampiyonadaki diğer pilotların önünde bitirmeye çalışmak. İyi bir fırsatımız var. Çünkü Hamilton, Webber ve Vettel arkamızda başlayacak.”

“(Onların önünde kalmayı yarın sürdürebilirsem, muhteşem bir Pazar olacak.”


Yorumlar

  1. 2007 Mclaren aracı sürdüğü en güçlü araçtı. Onda da takım arkadaşından dolayı şanssızdı evet 🙂

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bu adama herkes şanslı diyor, bence en şanssız adamlardan biri. Hangi takıma gitse altına gridin en dandik aracı düşüyor. Koskoca ferrari adamı 3 senedir süründürüyor. Ondan evvel 2 sene reno süründürdü. Hep mi bu adama gelince bu araçları yapamayacakları tutuyor anlamıyorum ki. Diğerleri elini kolunu sallayarak şampiyon oluyor, bu adamında yırtılmadık neresi kaldı bilmiyorum artık. Daha olduğu da yok.

  3. (arac kuru zeminde diyerlerine göre oldukca yavas tipik bir orta grup takımı ferrrari ) orda bi dur derim, önce cümle kurmayı öğrenin, veya F1 de Ferrarinin ne demek olduğunu. Ferrari gridin sonundada yer alsa her zaman en büyüklerdendir, cümlenin sonu böyle olsa kabul edilebilir şuanki durumla, (tipik bir orta grup takımı 'gibi' ferrrari.)

  4. senin şu yorumu yapacak durumda olman nekadar acı, taa burdan farkedebiliyorum bi soda iyi gelir

  5. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Evet hızlı olmak istiyorsak ne yapıp edip aracı hızlandırmalı büyük değişime neden olucak güncellemelere ihtiyacımız var Mesela Mclareni izlemel,i Çift DRS yanaşmalı, geçen sene egzoz beslemeli difüzör diyorduk bu sene ise auro dinamik çalışmalar göz önünde bulunuyor bu işten en karlı çıkan takıdma şu anda McLaren önceden ferrari red bulldan kopya çekerdi şimdi sıra Mclarende sanırım, kendileri yenilikci değiller başkalarının yaptıklarından kopya çekiyorlar kardeşim sizler yaratıcı değilseniz O ŞAHLANAN ATIN KOLTUĞUNDA OTURAMASSINIZ! SİZ FERRARİ İSENİZ, HIZI KENDİNİZ YARATMALI, SİZİ MİLLET ÖRNEK ALMALI SİZ FERRARI ADINI TAŞIYORSANIZ, EN HIZLI ARACI YAPMANIZ GEREKİYOR! FIA'nın vermiş olduğu mevcut kurallarla bir yere kadar gidebildiğimizi biliyorum ancak aynı parayla McLaren nasıl en hızlı olabiliyor bunu kendinize sorun manzeret üretmeyin,altınızda devrimn yaratacak bir pilotunuz var ancak siz ona en hızlı aracı çıkartıp veremiyorsunuz e peki Ferrari ne yapmak istiyor istediği en iyi pilot ellerinde ama sizler bunu değerlendiremiyorsanız sizin hatanız demektir,ne yapıp edip araca büyük ses uyandıracak güncellemeler gerekiyor,yoksa Alonso şamp tehlikeye girebilir…

  6. Ferrari%100 avatarı

    Araç iyi olsa Alonso belkide polede olacaktı
    Massa zaten aracın nekadar rekabetçi olduğunu gösteriyor
    Alonso araçtan maksimumu çıkarıyor her zaman

  7. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)
    "Fernando Alonso, şampiyonada liderliği korumak için Ferrari'nin, rakiplerinin hatalarına bel bağlamaması gerektiğini söyledi."

    İzın it töökiş?

  8. burak evmez avatarı

    tamam doğru ferrari biraz daha yavaş ama çokta yavaş olduğunu düşünmüyorum yani monzada ferrari yine önlerde olacaktır kimse merak etmesin

  9. Şampiyonada 40 puanla lider olan bir pilotun,yarış için azami hedeflerinin podyum olduğunu söylemesi acı verici olmalı.

  10. DreamOfWinD  avatarı

    Sezona geride başlamanın dezavantajını yaşıyoruz. Sezona rekabetçi girseydik böyle saç baş yolmayacaktık. Biz kozları ispanyada kanada da çıkardık. Rakiplerde kozları oynayınca eski sıralama oturdu. Ancak bir şekilde Alonsonun bu şampiyonluğu alacağına inanıyorum.

  11. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    yağmurda iyi olmasının sebeplerinden biri yine araç. kuru zeminde daha hızlı olsa belkide o yağmurlu yarışlarda aldığı puanları alamayacaktı. araç yağmura uygun görünüyor.
    ayrıca alonsonun telaş etmesine hiç gerek yok 😀 bu kadar çok hata yapan ve istikrarsız olan McLaren varken geceleri rahat uyuyabilir. McLaren bu sezon sanki F1 e yeni girmiş takımlar gibi hatalar yaptı. ferrari daha az hata yaptı ve alonso ile öndeler garip bir durum değil.

  12. rocco junior avatarı

    Her yarış artık aynı açıklamaları duymak üzücü.Son bir kaç yarıştır gelişim hızımız rakiplere oranla oldukça yavaş.Getirilen güncellemeler ne derece etki etti bilinmiyor.Tek bildiğim artık ön kanadın çalıştığı ve arka kanadın iyi olduğu ama ötesi yok.Evet sezonun bir bölümü aracı çok iyi toparladık ve geri döndük fakat diğerlerinin eli armut toplamıyor.Alonso'nun da dediği gibi;sadece rakip hatalarına veya piyangodan grid cezalarına bel bağlamaktan sıkıldık.Her seferinde bu olmaz.Pek çok kiş Alonso akıl oyunu oynuyor araç hızlı vs diyordu ama öyle değil.Adam resmen suyunu sıkıp limite ulaşıyor,diğerleri paketten verim alamıyor olay bu.Yağmur yağsın diye dua etmek istemiyorum artık.

    Amaç hep en hızlı araca sahip olmaktır ama başaramıyorsak rekabetçi olmaktır.Bakıyorum da Lotus var,Red Bull var Mclaren var.Bunlardan sadece 2 pilot önümüzde.Diğerlerini afedersiniz sidik zoruyla geçiyoruz.Gerçi bugün 0.1sn için 2 sıra kaybettik ama o da takımın hatası.Saçma sapan şekilde piste yolladılar 2 kez ve içeri girdi sıfır set lastik gitti.

    Araya giren sıradışı isimler cabası.Kimin,nerde ve nasıl performans vereceği belirsiz bir sezon.Bir bakmışsın Sauberler uçuyor bir bakmışsın Maldonado.Hani ana rakipleri geçmenin tadına varamıyorsun.Bir yarışta pole yakınken diğer yarışta 0.7-0.8sn fark yemek sezonun ne kadar istikrarsız ilerlediğinin kanıtı.

    Ferrari önümüzdeki yarışta yine sıralama turlarında zorlanacak gibi.DDRS sistemine bir türlü sahip olamadık mesela ama Lotus deniyor takır takır sadece kullanamıyor.Bunun dışında takım Singapur için ciddi bir gelişim pakedi üzerinde duruyor.Herhalde bu yüzden amaç zararı azaltmak dedi takım.Alonso haklıymış,yazdan beri hiçbir şey değişmemiş

  13. Alonsoya yağmurda lafım yok ama kuru zemindede yağmur kadar iyi olması lazım aynı performansı gösteremiyor bunun nedenide arac.ben kesinlikle alonsonun sampiyon olacağına inanmıyorum arac kuru zeminde diyerlerine göre oldukca yavas tipik bir orta grup takımı ferrrari

  14. tifoalo HRT avatarı

    çünkü aracı diğer pilotlar kadar iyi değil ve şampiyonluk sadece kendisinin elinde değil

  15. bir pilotun şampiyonluk hesaplarını başka pilotlar üzerinden yapması ne acı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir