Mclaren: "Arka Kanadı Hamilton Seçti"

yazar:

kategori:

Hamilton, bugünkü sıralamalar öncesinde yüksek downforce kanadını seçtiği için Spa düzlüklerinde rakiplerine oranla yavaş kaldı.

Teknik Direktör Paddy Lowe “Bunu hep birlikte konuştuk. Bunlar oldukça büyük kararlar bu yüzden herkese danışıldı.”

“Çok nadiren anlaşılamayan kararlar veririz çünkü rasyonel düşüncelerle, verilerle karar veririz. Duygusal olmayan bu süreci takip ediyorsanız, oylama ya da düşünme sorunu olmayan bir noktaya ulaşırsınız.”

“Doğru olan kararla aynı sonuca varırsınız ve Lewis için de öyle oldu.” dedi.

Kanat kararı hakkında Hamilton “3. seansta yeni arka kanatla ilgili bir istikrarsızlık vardı. O anda Red Bulllar ve Ferrari ile aramızda çok fark vardı bu yüzden bu durumu düzeltecek bir şey denememiz gerektiğini hissettik.”

“Bize göre son yarışta kullandığımız kanadı kullanmamız lazımdı. İki arka kanat arasındaki farkın çok büyük olmadığı söylendi ancak yanıldığımızı kanıtladık. Yanlış karardı ancak takım olarak karar verdik.” dedi.

Lowe, Kimi Raikkonen gibi bazı pilotların da benzer şeyi uyguladıklarını ve çok büyük bir risk almadıklarını söyledi.

Lowe “Burası için mükemmel derecede geçerli bir karardı. Çok olağandışı bir oyun değildi. Buraya gelmeden önce ciddi bir şekilde düşündüğümüz şeydi çünkü gerçekten geçerli bir ayardı.”

“Raikkonen’in sektör zamanlarına bakarsanız DRS olmadan Lewis ile aynı yerde. Bu yüzden Lewis’in çok saçma strateji seçtiğini söyleyemeyiz.”

“Burada sıralamalara çıkmak ve yarışmak için geçerli bir stratejiydi. Asıl rakiplerimizden Kimi de aynı stratejide olacak ve bakalım yarın nerede olacağız. Puanlar yarın kazanılıyor.” dedi.


Yorumlar

  1. heydaa kardeş pisti santim santim biliyosan 2. sektörde de tam 5 tane hızlanma bölümü olduğunu görürsün. o pistte o yeni kanat iyiydi, hamilton da dediği gibi araçtan maximumu çıkardı ama kanat yüzünden 0.7 geride kaldı bu kadar basit. 2. sektör de spanın özelliklerini taşıyor. 2 dönüş fazla var diye hamiltonun orda 0.3-0.4 saniye fark atacak hali yok.

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    arkadaşım ben pistin her bir santimetresini yeterince iyi biliyorum. sen olayı tam tersinden anlamışsın. demem o ki; hamilton çok daha yüksek yere basma gücüyle piste çıktı, evet. madem öyle 2. sektördeki derecesi neden button'a yakın? daha hızlı olması gerekirdi. buna dayanarak diyorumki, genel olarak hamilton zayıf bir cumartesi geçirdi.

  3. resim burda, cevapta görünmüyordu.

  4. arkadaşım, 2. sektörde neden fark olsun. 2. sektör pistin en fazla dönüşünün olduğu alan. 1 ve 3. sektörlerde fark olması gerekliydi ve öyle de oldu. button 1. sektörde 0.4 + 2. sektörde 0.4 olmak üzere 0.8 fark attı. 2. sektörde biraz geride kaldı bu da 0.7 farka neden oldu. 1 ve 3. sektörlerde çok fazla düzlük var ve avantajı bunlar sağladı.

    bak resimde kırmızı olan, yani en virajlı olan 2. sektör. ve çok düzlüklü olanlarda 1 ve 3. gayet mantıklı değil mi?

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    bunu biliyorum. drs icat edilmeden önce de yere basma gücü diye bir şey vardı 🙂 ne kadar yere basma gücü o kadar düşük hızlanma. sadece bir fikir yürütme amaçlı sesli düşünelim istedim.
    elbette yüksek downforce ayarı yapıldığı bariz, bu eau rouge çıkışındaki hız ölçümlerinden bile net anlaşılıyor. ancak bu denli yere basma gücü farkı 2. sektörde tıpkı kobayashi'de olduğu gibi fark yaratmalıydı. ben sorunun sadece arka kanat ile ilgili değil, genel bir sorun olduğu kanısındayım. nitekim daha düşük yere basma gücü ile yarışan button ile hamilton arasında 2. sektörde dişe dokunur bir fark yok.

    nasıl button ispanya güncellemelerinden sonra 3 ay kendine gelemediyse, hamilton da bu kapsamlı güncellemelere uyum sağlayamamış olabilir.

  6. burak evmez avatarı

    kanat etkiler diyorum ama buttonla diğerleri arasında bu kadar fark olamaz 0.8 sn civarı baya fazla kanat için bile

  7. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    güzel kardeşim hamilton bile dedi kanat nedeniyle düzlükte 0.4 saniye kaybediyorum diye hala kanat etkilemez diyorsun 😀

  8. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    hamilton için tek kurtuluş yağmur yağması. Yarın yağmur yağarsa yarışı kazanma ihtimali yüksek.
    Çünkü yüksek downforce ile diğerlerine göre çok iyi yol tutuşuyla gidecektir.

    Yağmur yağarsa enteresan olacak , şuan için tüm gün hava kapalı ve bulutlu gözüküyor. Yağmur ihtimali yazılmamış ama spa'da yağmur hiçbir zaman sürpriz olmaz 🙂

  9. düşük downforce yanlızca yüksek hız demek değildir, aynı zamanda daha çabuk hızlanmadır. yeni kanat değil aslında sadece spa ve monzaya özel düzenlenmiş yere basma gücü az olan bir kanat. yani DRS ile ilgisi yok, kanadın DRS kapalı da açık da olsa bu kanat daha düşük downforce üretiyor.

  10. burak evmez avatarı

    ben 3.antremanda anladım bunu nedense lewis kasıyordu 5-6 oluyordu button zorlamadan geldiğinde 2.oldu ve çok fazla şaşırdım bence söz konusu ayarlar farklı kanat etkilemez bu kadar

  11. ne bileyim değişik bir motor haritası vb.

  12. acaba değişik bişeyler mi var acaba araçta? yeterince test edilmediği için çıkarılan buttonun zaten kötü olan performansı nedeniyle risk alarak kullandığı… 3. antrenmanlarda hiç ümit vermeyen araç bir anda nasıl uçar? üstelik kötü günler geçiren button tarafından!

  13. Yusuf  Hitay avatarı

    bu iş gerçekten enteresan bir hal almaya başladı. lewis'in normal şartlarda en azından button seviyesinde bir tur atabileceğini hepimiz kabul ederiz heralde. e peki bir tek bu arka kanat ile 0.8 saniye birden mi hızlandı araç? hüh! daha önce ne ile yarışıyordunuz diye sorarlar adama, kalas mı koydunuz kartonpiyerden mi imal ettiniz?

    diyelim ki ddrs türevi bir sistem mevcut. e iyide yarısında drs yasağı olan 1. sektördeki fark biraz abartılı değil mi ? drs yasağı biter bitmez hemen limitöre dayanıyor zaten araç. top speed olarak(düzlüğün sonu) iki mclaren arasında bir fark yok. peki bu büyük fark nereden geliyor?

  14. Hamilton'un önünde Maldonado, arkasında Grosjean var. İşi zor.

  15. Güney Ateş avatarı

    aynı hatayı geçen sene monza'da da yapmıştı. yüksek kanat açısıyla yarışmıştı. shumi'yi geçip daha sonra düzlükte geçiliyordu. neyse daha sonra shumi yol verdi de rahatladı. şampiyon pilota yakışmıyor böyle hatalar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir