Hamilton Hatalı Seçim Yaptığını Kabul Ediyor

yazar:

kategori:

Mclaren sürücüsü takım arkadaşının ilk sırayı kazandığı sıralamalarda ancak 8. olabildi ve bunu eski arka kanadı seçmesine bağladı. Hamilton, yarın için yüksek downforce üreten arka kanadı seçmesinin kendisini galibiyetten uzak tutacağını düşünüyor.

Hamilton “Benim için felaketti ancak yine de ilk 10’da yer aldık ve benim için hasarı minimum seviyede tutmaya çalıştık. Tamamiyle arka kanada bağlı bir durumdu.”

“Kanatlardaki farkın çok büyük olmayacağı söylendi bu yüzden kesinlikle sürpriz oldu. Sıralamalarda benim kanadımın hızlı olabileceği söylendi ancak söylendiği gibi olmadı.”

“Yarın 1-2 için mücadele etmek harika olurdu ancak elimdeki kanatla bu olmayacak. Hızlı arabalar yarınki yarışta da hızlı olacaklar.”

“Jenson’un kanadı mükemmel çalıştı. Onun için harika bir şey ve umarım yarın maksimum puanları alır.” dedi.

Hamilton, elindeki Mclaren paketinden maksimumu çıkardığını söyledi.

Hamilton “Turumda yanlış bir şey olmadı, kesinlikle arabadan her şeyi çıkardım.”

“Ayarlar mükemmel olmayabilir ancak düzlükte kaybettiğim zamanı telafi edemedim.” dedi.


Yorumlar

  1. Onca yıllık baliciyim böyle kafa görmedim. Hamilton işi riske etmek istememiş olay bu. McLaren fark çok olmaz demiş oda test edilememiş bir parçanın riskine girmek istememiş olay bu. Nerden bilebilirdi ki bu kadar öenmli bir fark yaratacağını. Olgunluk ve tecrübe ile alakası ne? Button bu yıl sürünürken onlarca ayar onlarda parça denedi. Olgunluk yokmuydu onda da.

  2. açıkçası hamilton kötü araçla bişeyler yapabilme açısından pek çok pilottan iyi mesela 2009
    yani neyin tecrübesi allah aşkına? yağmur nedeniyle test edilemeyen bir parça sonuçta takmak da risk takmamak da… adama aralarında uçuk bir fark olmayabilir demişler o da şampiyona için riske girmemiş buttonun ise kaybedecek bişeyi yok risk almış takmış
    kısacası ortada tecrübe ve olgunlukla ilgili herhangi bir kanıt yok kumar var…
    son olarak bu sene hamilton hiç olmadığı kadar güçlü yerinde ve doğru kararlar veriyor alonsonun liderlikte bu kadar rahat olmasının sebebi mclaren pit hataları yoksa alonso buraya kafasında daha çok acabalarla gelecekti

  3. güney ateş avatarı

    okuduğunu anlamamak da böyle bir şeymiş demek.

  4. saçmalardan seçmeler yapmışsın. şimdiye kadar button ın seçtiği setuplar da nasıl çuvalladığını 100lerce kez şahit olduk. şuana kadar Lewis genellikle doğru seçimleri yapmıştır. yarış izlemiyor olsak dediklerine inancaz yani. tecrübe ve olgunluk kelimelerinide araya sokuşturmuşsun, button bundan önce aracını ayarlatamazken tecrübesiz miydi? 1000 düşün bir yorum yap arkadaşım. illa Lewis'e laf sokacam, nasıl ederimde ucundan kıyısından adamı küçültürüm diye çaba sarfetme. adam akıllı yorum yapın.

  5. güney ateş avatarı

    hamilton her ne kadar saf hız açısından üstün bir pilot olsa da tecrübe ve olgunluk söz konusu olduğunda button, rai, alonso gibi pilotların gerisinde kalıyor. eğer aracın hızlanması için kendisinin insiyatif alması gerekiyorsa çuvallıyor. button bu konuda çok çok daha iyi. eminim button'ın son iki yarışa kadar yaşadığı sorunları levis yaşasaydı mümkün değil üstesinden gelemezdi. sezonu sürünerek bitirirdi. monza'da levis de yeni kanada geçeçek. ama yüksek downforce gerektiren bir pistte button eski kanada döner de levis yeni kanatla devam ederse şaşırmam:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir