Grosjean'a Ceza Geldi: İtalya GP'de Yarışamayacak

yazar:

kategori:

İlave olarak 50.000 Avro para cezası da alan Fransız pilot, Spa’da kalkışta içindeki Lewis Hamilton’ın üzerine doğru sürdü ve İngiliz pilotun kaçacak yeri kalmayınca temas yaşandı.

Bu temasın ardından ikili, serseri mayın gibi ilk virajı dönmeye çalışan pilotlara yöneldi. Kazanın kurbanları Fernando Alonso ve Sergio Perez, yarışa o noktada veda etmek zorunda kaldı.

Komiserler, yarışın hemen ardından yaptığı açıklamada suçluyu görmek için görüntülere bakması gerektiğini ifade eden Grosjean’a cezayı verdi.

Yekililerin yaptığı açıklama: “Komiserler bu kazayı, diğerlerinin yaralanmasına sebebiyet verme potansiyeli bağlamında kuralların oldukça ciddi bir şekilde ihlâli olarak gördü.”

“Şampiyonanın önde giden adaylarını saf dışı bıraktı.”

Bununla birlikte ne Lotus ne de Grosjean karara itiraz etmeye kalktı.

Açıklama: “Komiserler, takımın, pilotun aşırı derecede ciddi bir hata yaptığını kabul ettiğini bildirdi”

“Ne takım ne de pilot, cezanın hafifletilmesi için bir başvuruda bulunmadı”

Grosjean, bu sene birçok defa tartışmalı kazalara karışmıştı.

Lotus’un yedek pilotu, daha önce Virgin’de (şimdiki Marussia) yarışan Jerome D’Ambrosio

 


Yorumlar

  1. Raikkonen06  avatarı

    Hatırlıyorumda bi ara bu adamı Kimi'yle karşılaştırıyorlardı yok sezonun 2.yarısı Gro Kimi'ye fark atar yok Kimi artık yaşlandı diyenler vardı ne oldu onlara Grosejan sana bi sözüm var "Kimi'den birşeyler öğrensen artık?"

  2. tutuğum favori pilotlardan biri ama bu defa cezayı fazlasıyla hakketi
    not :bu defa güzel start almış

  3. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    ŞAKA GİBİ CEZA AĞIR DİYENLER VAR ARKADAŞLAR KAFA YAPIP MI YAZDINIZ?! GROJEAN'IN VERDİĞİ ZARARLARI SAYALIM; 1.ALONSO'NUN ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA PUAN KAYBINA SEBEBİYET VERMESİ. 2.KAZA YAPAN PİLOTLAR VE YAPMAYANLARIN CANINA TEHLİKEYE ATMASI 3.HAMİLTON'I ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA BİR KAYIP 4.SAUBER'İN İYİ GİDEN HAFTASINI BOZMASI 5.SAUBER MERCEDES'LE ARAYI KAPATABİLECEK BİR YARIŞTA EN BÜYÜK ZARARI ALDI BELKİDE 6.SAÇMA SAPAN BİR AÇIKLAMA YARIŞI İZLEMEM GEREK DİYE… CEZA AĞIR DİYENLER BUNLARI BİR DÜŞÜNÜN ÖYLE KONUSUN …. HAAA MALDONADO'YU ES GEÇMEMEK GEREK ERKEN START AMA UMDUĞUNU BULAMADI O YAPIM HATASIDA…. 1 MEN'DE O ADAMA GELMELİ YAPTIĞI HATALARIN HATTİ HESABI YOK KONUŞMIYIM KONUŞMIYIM DEDIM AMA ARTIK YETER…! İŞİN İYİ TARAFI Dİ AMBROSSIO 'YU İZLEYECEĞİZ…BARE ŞU YAZIYA BİR SAÇMA LAF ETMEYİNDE BİR TARTIŞMA DAHA GELMESİN!

  4. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Burada Mal-donado'nun aracına ne olduda bir anda sola doğru çekmeye başladı anlamadım ?

  5. Didier Alonso  avatarı
    Didier Alonso

    ceza çok ağır olmuş..

  6. 2009 Spa da aynı şeyi yapmamışmıydı ?

  7. al birini vur ötekini 🙂

  8. Hangi kaza bilerek isteyerek oluyor F1'de. Ceza sadece bu yarış için değil Bu yıl Grosjean sadece burada değil 2-3 kez startta yada ilk turda ortalığı karıştırdı. Ceza bunun için verildi bence.

  9. Verilen ceza ağır değildir.Yerinde bir karardır.Hatta eksiği var fazlası yoktur.
    Bu ceza Grosjeanın bundan sonraki durumu gözönüne alınarak verilmiştir.Yani bu adama bir dur demenin zamanı gelmiştir.Bugün zarar gören pilotların kim olduğu önemli değil.Zarar gören pilotlar Glock veya Vergne de olabilirdi.Burada önemli olan Grosjeanın dengesiz hareketlerine bir son vermesidir.Bu işlem Monako sonrası yapılsaydı bugün Grosjean adam gibi sürerdi.

  10. yetmez asın adamı 🙂 son sıradanda olsa start almasına izin verilmeliydi hatalı olabilir yaralanmaya sebep verecek kazada olabilir ama bilerek ve isteyerek yapılmış bir kazada değil herhalde diskalifiye edilecek kadar diskalifiye demek bilerek isteyerek ve kasıtlı yapılmış bir kaza yada hamle demek ben kasıt olduğunu sanmıyorum

  11. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Sıralama ve antremanda pilotun başına bişey gelmediği sürece çift pilot yarışmak zorunlu diye biliyorum ki ceza aldı 1 yarış önce 2 pilot yarışıcaktır.

  12. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Hocam Komik Ama Hayatın Gerçekleri 🙂

  13. Ferrari%100 avatarı

    Grosjian her yarış bi kaza malesef
    O ne zaman ön sıralarda kalkıyor hep kaza hep kaza birilerine zarar veriyor ve yarış dışı kalıyor
    Ceza az bile bence başka pilotların hayatını tehlikye atıyor

  14. Grosjean hata yaptığı için değil, çevresindekileri dikkate almadığı için ceza aldı. 2011 spada da startta bruno senna ilk frenajda ortalığı biçmişti ama onunki fren noktasını hesaplayamamaktı sadece.

  15. Grosjean'ın hareketi bugün herkes gibi beni de çileden çıkarttı, şampiyonluk iddiası bulunan pilotların rekabet etmesine engel olduğu için ancak verilen ceza eğer kazanın sertliğine göreyse kesinlikle ağırdır.Herhangibir sezonun herhangibir yarışından olan herhangibir kazadan 'yaralamanmaya yol açma' açısından daha fazla risk yaratmıyordu.Hatta yarış sırasında aklıma en benzer 2007 Avustralya'da Alex Wurz ve David Coulthard'ın kazası geldi ve men cezasını gerektirmemişti. Hatırlamayanlar için: http://www.youtube.com/watch?v=pc0SxqHFhxY

  16. Yok Hamilton iyice kenara gelip önce çimlere çıksaydı sonra duvarın içinden geçiverseydi öteki tarafa da fransızın yarışı bitmeseydi kaza da olmazdı, değilmi arkadaşım.

  17. Alonso ölebilirdi. Tamam hırslı olmak, gözü kara olmak her pilotun doğasında vardır elbet ama Grosjean gerçek anlamda serseri mayın gibi start alıyor ve bu ilk değil, bugün bir insanın ölümüne yol açabilirdi. Kontrolsüz pilotlar gördük ancak bugünkü olayı bir start kazası olarak değerlendirmek çok fazla iyimserlik gerektirir. Ceza son yıllarda artan vahşi ve tahammülsüz rekabetin artık daha ''kontrollü'' yaşanması için bir temsil olacaktır.

  18. İşin o yönü de var tabi. Ama takım böyle olması gerektiğini düşünüyorsa sponsorları buna ikna edebilir.

    Belki Heidfeld geri döner? RAI-HEI eski takım arkadaşları.

  19. ustundeki sponsorlar ne diyecek acaba bir suru anlasma var kesinlikle birini yaristiracaklardir..

  20. Yusuf  Hitay avatarı

    bundan daha iyi bir örnek olmazdı heralde. 2 kazma aynı karede, muazzam bir video.

  21. DreamOfWinD  avatarı

    Bende çok düşündüm kasıtlı mı diye. Kaza yeni olduğunda evde küfür ederken hasta yatan anneannem şaşırdı tabi noluyor olm diye bana sitem etti. Anlattım böyle böyle oldu Kasıtlı yapmışlardır oğlum dedi bana :))

  22. Ağır diyenlere "saçmalamamalarını" öneriyorum.Ne yapacaklardı 5 sıra mı vereceklerdi ? Kazayı tekrar izleyin ve bir daha düşünün.Alonso'nun kafasını 30 santim sıyırdı.Şu anda,Allah korusun Alonso'yu kaybetmiş olabilirdik.

  23. Neden imkansız olsun? Motoru korumak isteyeceklerdir. Yerine gelenin iş yapmasını beklememek lazım. Arabaya alışmayan biri ne yapabilir ki?

  24. Ciddi bir ceza. Sadece bu kazanın etkisiyle verilmiş olamaz. Daha önce de birilerinin uçmasına sebep olduğu Monaco kazasının birebir tekrarı olduğundan dolayı verilmiştir. Grosjean için utanç verici bir ceza.

    Bir ara bu kaza kasıtlı mı yapılmıştır diye bile düşündüm. Fazla kafa yoruyorum galiba 🙂

    Umarım Maldonado da bu ve kendi cezalarından dolayı iyice ders almıştır. Grosjean'la birlikte ikisi çok hızlı pilotlar, ama maalesef burası GP2 değil. Burada temasa izin yok.

    Foto: Monaco 2012 Uçan capon Kobayashi 🙂
    Video: İki kazmanın birbirini yediği an 🙂

  25. john todt:)

  26. imkansız. kesin yarışacaktır biri

  27. Burasi sehir trafigi degil ki biri frene bassin fedakarlik yapsin yol versin! kurallar acik gecebilecegi kadar aciklik birakilmak zorunda, fakat ortada direk gelip carpan biri var! hersey acik ve net %100 olarak

  28. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    AHAHAHAAHA 😀 😀 VALLA SESLİ GÜLDÜM HACI..

  29. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Indianapolis te takla attı Heidfeld

  30. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Aman Dikkat 😀 Maldonado Uçan Dairelerede Çarpar 😀

  31. yarım spinden sonra çıldırmışcasına grosjeanı ittirip

    Orada mclarenin burnu lotusun kaza yapısının üzerine çıktı. Yani lewisin ön tekerlekleri havadaydı. Fren yapma şansı yoktu bence. O anki momentumu ile oluştu kaza.

  32. hatta imkan varsa dünyadan bile atın marsta uzaylılarla yaşasın maldonado dahil

  33. 2006 san marino gp nick heidfeld taklası geldi aklıma. o muydu acaba bakacam 🙂

  34. Allah allah ya, kavga çıkartmaya mı çalışıyorsunuz? Abartmayın bu kadar.

  35. Lotus'un yedek pilotu, daha önce Virgin'de (şimdiki Marussia) yarışan Jerome D'Ambrosio

    muhtemelen. Ama bence kimseyi çıkarmayacaklar yarışa.

  36. onde Kob ile Alonso yer verseydi gene kaza olmucakti ne yani onlardami suclu?

  37. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Ceza ağır filan değil az kalsın bir pilotun belkide ölümüne yol açıcak bir kaza olacaktı cezaya ağır demezsiniz umarım

  38. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Grosjean'ın yerine kim yarışıcak peki ?

  39. rocco junior avatarı

    Hem ceza alması için ne lazım adamın ölmesi yaralanması mı?hayret bir şey ya

  40. rocco junior avatarı

    Cezanın nesi ağır be kardeşim!Siz de ceza almasa ceza alırsa fazla diyorsunuz.Türk milleti olarak bir kararlı olamadık.Daha evvel de söyledim.Bu tür pilotlara yaptırım fazla olmalı men şeklinde.Maldonadoya özellikle.Kusura bakmayın ama kimse f1 burda böyle şeyler olur demesin bana.1 yaparsın 2 yaparsın bir pilot sezon başından beri ceza üstüne ceza temas üzerine temas alıyorsa ona yaptırım şart.Birisi de lastik çıkma olayı ile bunu karşılaştırmış hey Yarabbim

  41. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Bu adamı raikkonen ile kıyaslayanlar varmıdır hala acaba 🙂

  42. 07 MEHMET FERRARİ( SULTAN SÜLEYMAN ) avatarı
    07 MEHMET FERRARİ( SULTAN SÜLEYMAN )

    Bu adama az bile adi adam ş……… Kazma

  43. kusura bakmayın ama hırsızın hiçmi suçu yok.asıl eski kanat diye dünden beri ağlayan lewisin yarım spinden sonra çıldırmışcasına grosjeanı ittirip diğerlerine taklalar attırdı. tamam bir sıkıştırma var ama adam erken start aldım diye sağa doğru yöneliyor o anda arkasına bakacak değil ya ve lewisi görmediği için kaza kaçınılmaz oluryor.bence 2 side suçlu ayrıca hayati tehlike oldu diye 1 yarıştan men etmek insafsızca.eğer vaden yetmişse gerisi hikaye,start olmasa bile lastik patlar bariyerlere çarpar yada ne bileyim barrichellonun yayının massanın kafatasına çarptığı gibi yada surtees in başına çarpan lastik gibi bir sebepten ölebilinir.hatırlarsanız liuzzide schumiyi abu dhabide az daha başını uçuruyordu.keza avustralya 2007dede coulthard wurzu götürüyordu.belkide bu olay alonsoya ilahi bir uyarıydı.kim bilebilir.gaybı sadece allah bilir bu yüzden 1 kalite bir pilotu bu kadar aşağılamaya vede 1 yarış ceza vermek insafsızlıktır.haa birilerine bir şey olmasını kimse istemez ama 98 deki gibi yarasız start kazalarını görmekte herkesin istediği bir olay değilmi.şöyle hızlı bir şekilde kayıt ettiğim yarışa bakıyorumda ilk virajdaki kaos tan başka yarışın zevkli geçtiği söylenemez.acaba diyorum bugün o yarış olsa coulthard 13 aracı katlettiği için verecekleri ceza lisansınımı almak olurdu.

  44. hala daha bu adami raikkonen ile falan kiyaslayan var mi acaba merak ediyorum.

  45. doğru değil çünkü Hamilton biraz frenlese bu kaza olmazdı.

  46. bence katran sürüp tüy de yapıştırsınlar :)))

  47. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    ARKADASLAR YARIŞDAN SONRA RTL SEZON BAŞINDAN BERİ KARIŞTIGI KAZALARI GÖSTERDİ BU SALAĞIN VALLA SAYAMADIM,HARBİ 1 TANE TEMİZ YARIŞI YOK,BENCE BU TARZ BİR KAZAYA DAHA SEBEP OLURSA ŞUTLASINLAR APTALI,LOTUS RENAULT'DA BUNUN HALA ARKASINDA DURUCAK MI BAKALIM…

  48. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    ARKADASLAR YARIŞDAN SONRA RTL SEZON BAŞINDAN BERİ KARIŞTIGI KAZALARI GÖSTERDİ BU SALAĞIN VALLA SAYAMADIM,HARBİ 1 TANE TEMİZ YARIŞI YOK,BENCE BU TARZ BİR KAZAYA DAHA SEBEP OLURSA ŞUTLASINLAR APTALI,LOTUS RENAULT'DA BUNUN HALA ARKASINDA DURUCAK MI BAKALIM…

  49. Schumacher- avatarı

    Buyrun

  50. Start kazasının tüm suçunu Grosjean'a bırakmak doğru değil

    bu ne demek lewiste suclu demek degilmi.. sonucta orada zaten iki pilot var grosjeanda degilse butun suc lewistemi yada konudan habersiz giden Alonsodami..

  51. Schumacher- avatarı

    Bence bunu fazlasıyla hak etti 40-50 cm daha kaysaydı Alonso şuan olmaya bilirdi perez-Alonso-Hamilton yarışlarınıda o noktada bitirdi bir sürücü aynalarına bakmaz mı ?

    Aynı hatayı Monaco da Schumiye yaptı Schumi şans eseri kurtuldu

  52. Ohhh.Sana müstahaktır.

  53. LEWIS SUÇLU DEMEDIM, BU KAZA ENGELLENEBİLİRDİ DEDİM!

  54. sen lewiste suclu deyince sacmalamis olmuyorsun.. bu haber mi sacma geldi simdi .

  55. 1 kazaya mı sebep oldu? yahu adam düz gidemiyodu ki pistte hiç 😀 en fazla 2 turda bir spin atıyordu neredeyse 😀 Albers'i San Marino'da uçurunca pilot sağlığını tehlikeye atıyor diye şutladılar ki tersi abes kaçardı 😉

  56. burak evmez avatarı

    o olayla hiç alakası yok orda alonsonun suçu yoktu burda direk grosjean suçlu yüzde 100

  57. Bir formula 1 pilotuna verilebilecek en ağır ceza henüz başlamamış olan bir yarıştan men edilmesidir sanırım.O yüzden bu ceza yeterince ağır bir cezadır.Daha önceki cezalardan ders almamış olan Grosjean umarım bu defa akıllanır.Tabi umarım bu ceza Maldonado ya da ders olur.Bu ikiliye verilen cezalar gittikçe ağırlaşmaya başladı, olması gereken de bu.Normalde start kazalarına bu kadar ağır ceza verilmez, o yüzden Renault taraftarı arkadaşlar kızabilir ama Grosjean doğrudan Lewis in üzerine sürdü, kazadan kaçınmadı ve ilk olaylı startı da değil, o yüzden adil bir ceza.

  58. Sadece bu kaza için bakarsak ceza gerçekten ağır.Eğer bu kazaya sebep olan pilot Grosjean ya da Maldonado dışında başka bir pilot olsaydı bu ceza kesinlikle gelmezdi.Ama Fia 'Artık yeter ayağınızı denk alın' uyarısında bulunmuş ve çok da haksız sayılmaz.Hayati bir tehlike olmadıkça Formula 1'de böyle anların olmasından şikayetçi değilim ama hiç bir pilot bir diğerinin yarışını durup dururken mahvetme hakkına sahip değildir.

  59. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Sanırım takımın başka bir pilot ile yarışmasına izin verilecektir

  60. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    2006 imola

  61. ! yarış men edilmenin ardından çıkacağı ilk yarışa pitten başlatılmalıydı ayrıca. 50 bin avro bunlar için sadaka bedeli.

  62. D'ambrossio yarışacak %90 eğer ceza iptal olmazsa

  63. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    2006da yuji ide diye pilot vardı super aguri takımında onun lisansını iptal ettirdiler. sadece bir kazaya neden olmuştu. takla attırmıştı birisine lisansını iptal ettirmişlerdi. grosjean'ın olayları 1 değil 2 değil bu kadarıda fazla.

  64. Beyler saçmalamayın. Bu karar çok ağır! Tamam tüm suç onda olabilir, ama yarıştan men etmek çok çok ağır! Belki Grosjean'ın F1 kariyeri bitti.

  65. aslinda falakaya yatirmali :D.. bu da agir olmus bence ama neyse .. lewiste hata var diyenlerede kapak olur heralde..

  66. haketti bence ama düzeleceğini sanmıyorum çünkü bu ilk temaslar değil ve hiç birindende ders çıkarmamış. ne zaman kendine hakim olmayı öğrenirse o zaman düzelir cezalarla olacak iş değil kafada bitiyor…

  67. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    ağır bir karar,hatırlarsanız 2009 Macaristan'da Alonso'nun lastiği çıktı diye 1 yarış men etmişler sonra para cezasına çevirmişlerdi.Bu da böyle olur bence,Lotus kararı eninde sonunda temyize götürecektir.

  68. işte defalarca kez tekrar eden hataların cezası böyle olmalı. yok 3 sıra 5 sıra kimseyi akıllandırmıyor çünkü. tabi bu sözüm yalnızca grosjean için değil, her pilot için. yapılan "hata", başkalarının canını yakıyorsa ve aslında kaçınılabilir ise, bu durum "suç" sayılmalıdır; ona göre işlem görmelidir.

  69. çok iyi oldu, biraz ders alsın. monaco'da aynısı burda aynısı yeter artık. lotus'ta monza'da Jerome D'Ambrosio yarışacak.

  70. pilotu sanirim

  71. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Valla bence az bile olmuş, ölüme sebebiyet nerdeyse. 10 cm geride olsa adamın kafayı ucuracakmış herif.

  72. padok alanına bile almayın 😀

  73. bu karar takımımı bağlar pilotu mu?

  74. bence pitten başlatsalardı bir kaç yarış, bu biraz ağır bir ceza gibi geldi bana

  75. Yusuf  Hitay avatarı

    vay be, bu tip bir cezayı en son ne zaman gördük acaba, hafızamda bir başka örneği canlanmadı.

    elbette, sezon içindeki davranışlarının payı da olmuştur. çok yerinde bir karar.

  76. DreamOfWinD  avatarı

    Bu da ağır mı oldu sanki?

  77. bir yariş az gibi ama neyse aptal maldonadoya gelince lisansi iptal edilmeli. yarisa iki saniye var kirmizi işiklar bile tamamiyle yanmamiş start aliyor. öff tadi kalmadi formula 1'in

  78. yerinde bir karar.

    ama lrgp takımlar şampiyonasında zorlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir