Resmi: Alonso ve Mclaren Yollarını Ayırdı

yazar:

kategori:

Mclaren Mercedes takımından yapılan açıklamada Fernando Alonso’nun gelecek sene takım adına yarışmayacağı doğrulandı.

3 gündür yapılan karşılıklı görüşmelerin ardından her iki taraf birlikte çalışmama kararı aldı. Fernando Alonso’nun Mclaren ile 2 senelik anlaşması daha vardı ancak tarafların anlaşamaması üzerine bu karara varıldı.

Her iki taraf doğru karar verdiğine inanıyor.

Fernando Alonso

“Çocukluğumdan beri sürekli Mclaren’de yarışmak istemiştim ancak bazen hayat istediğimiz gibi şekillenmiyor. Hâlâ Mclaren’in mükemmel bir takım olduğunu düşünüyorum. Sezon içerisinde inişlerimiz ve çıkışlarımız oldu ve bu bizim için ekstradan mücadele oldu. Kendimi evimde gibi hissetmediğimiz gizli bir şey değil.

Takımda taraf tutulduğu yönünde şeyler söylendi ve mücadelenin sıckalığında bir çok şey söylendi ancka her zaman kazanmam için bana eşit fırsatlar sağlandı.

Bugünün kararı her iki tarafın 2008 için odaklanmasını sağlayacak. Takıma, Vodafone’a, Santander Baknası’na, Mutua Madrileña’a ve yakından çalıştığım takımın tüm partnerlerine gelecek için en iyi dileklerimi sunuyorum.”

Ron Dennis

“Vodafone Mclaren Mercedes takımı içerisinde herkes, özellikle İspanyol sponsorlarımız Santander ve Mutua Madrileña ve isim sponsorumuz Vodafone Fernando’ya gelecek için en iyi dileklerini sunuyor.

O mükemmel bir pilot ancak bazı nedenlerden dolayı Mclaren ve Fernando ortaklığı çok iyi işlemedi ve sonunda her iki tarafında hareket edemeyeceği bir seviyeye geldik. Her iki tarafta verilen kararın doğru olduğuna inanıyor. Artık 2008 şampiyonasına odaklanacağız.”


Daha önceden çıkan haberler Mclaren Mercedes’in belli takımlara geçmeyi düşünmesi halinde anlaşmanın iptal edileceği yönündeydi ancak Alonso’nun menajeri Luis Garcia Abad’dan farklı bir açıklama geldi.

Garcia Diaro AS’ye yaptığı açıklamada “Alonso gelecek sene için istediği takıma gitmekte serbest” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir