Lotus Monza'da Çifte DRS Kullanmayacak

yazar:

kategori:

Enstone kökenli takım, Spa’da bu sistemi kullanmayı umuyordu ama Cuma günü yağan yağmur, bu planları suya düşürdü.

Öte yandan hazırlıksız kullanılan böyle bir sistem, büyük bir risk yaratabilir.

Lotus Takım Patronu Eric Boullier, İtalya’da çifte DRS’yi kullanmayacaklarını ama bunun, daha sonra da kullanılmayacağı anlamına gelmediğini ifade etti.

Boullier: “(İtalya’da) kullanmayacağımıza inanıyorum. Çünkü Monza, Monza’dır; farklı bir aero düzenine sahiptir.”

Mercedes’ten sonra çifte DRS’yi kullanmaya yakın tek takım şu anda Lotus gibi görünüyor ki Mercedes bile sarı-siyah takımın çözümünü deneme ihtiyacı duydu.


Yorumlar

  1. Büyük ihtimal Monza da RBR ve Lotus gerilerde kalır gibi…Umarım yanılırım

  2. Raikkonen06  avatarı

    Sen küçümsemeye devam et inşallah Yüce Rabb'imin izniyle Kimi Monza'yı kazanırda sana yazdığın yorumları hatırlatırım inşallah motor sporlarında hiçbirşey belli değildir bakarsın ilk turda Maldonado gelir biçer Mclaren'i? Nerden biliyorsun?

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Fanatizmle alakası yok seni çok bilmiş. Sadece Lotus'u ciddiye almadığını vurgulamış, bende o yorumun ciddiyetçiliğini sorguladım. Ha bu arada Lotus'un bu sene galibiyet almadığını biz bilmiyorduk teşekkürler söylediğin için. F1 kültürün hat safada. Monza'dan sonra da burda olman gayet doğal siz fanatik Mclaren'ciler 1-2 yarış yüzünden takımınızı desteklemeyi bırakmazsınız öyle değilmi. Bahreyn'de olduğu gibi. Yoksa ben Bahreyn'de hayalmi gördüm..?

  4. monzayı bırakın eğer lotus singapurda gelişirse kaza çocuk grosjean çok can yakabilir

  5. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    dostum bazıları fanatizmden teknik inceleme yapmayı beceremiyor veya öyle görmek istemiyor. Lotus kazanır , lotus kral her yarıştan öyle ama bilmiyorlar ki bu takım bu sezon bir yarış bile kazanamamış. Hayal aleminde yaşamayın kardeşim.

    Hadi koçum ile olmaz bu işler 😀 Neyse biz monza'dan sonra yine burdayız Mclaren rahat polü alacaktır.

  6. lotus araç sistemine uydurmaya çalışıyo bence

  7. Monza'nın yapısı itibariyle Lotus'un başarılı olma şansı düşük. Ben Cumartesi'de söyledim bazıları Raikkonen rahat kazanır diyordu ama ben hızından dolayı asıl rahat kazanacak olanın Button olduğunu söyledim. Nitekim de oldu. Ayrıca Raikkonen kendisi de aracın yeteri kadar hızlı olmadığını ne pole nede zafer kazanacak kadar iyi olmadığını belirtti. Raikkonen'i kimse küçümsemez ama aracın limiti de belli.

  8. Aman kullanmayın abi şimdi kullanıp yarış kazanırsınız falan mazallah neme lazım. Sonra bizim Eric'te Haug gibi dellenir falan… biz iyiyiz böyle ağır aksak gitmekten zaten… yarış kazanmak tarzımıza uymuyor aga naaapıcan yarış kazanıp …

    2006 yılında Nicky Hayden 2 galibiyetle şampiyon oldu diye çok eleştirilmişti… Bizim Kimi hiç galip gelmeden gidiyor ya hadi hayırlısı Grosjean ve Maldonado sayesinde bu hafta epey puan kazandı bizim kerata ama haftaya aracı adam gibi ayarlamazlarsa bittiğimizin resmidir…

  9. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Rosberg'in de dediği İtalya ve İlerisi için iyi bir pakete sahip olabiliriz dedi.Spa için ümitsizdi doğru çıktı.Monza'da Mercedes öne çıkacaktır.Spa'nın ardından çekiş ve frenlemede Mercedes çok iyi.Zaten geçen sene ilk sektörde hep ilk sıradaydı Mercedes.Bu sene Monza'da ilk 5 içinde rahat yer alır Mercedes..DD-DRS ile (bir tanesi zaten bizim eskiden vardı.diğeride Lotus'un sistemi) 🙂 🙂

  10. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    ya bas git işine monza'da vurcak alonso hepinizi görceğiniz o zaman lotus'un neyine güveniyosun mantıklı birşey söyle tamam dicem lotus'da ne hız var ne denge sadece monza değil singapur'da da geridesiniz bu sene lotus yarış kazanamaz her zaman yarış kazanır diyosunuz sonrada yiyonuz tokatı oturuyonuz monza'da öyle olacak ayrıca benim yorumlarım mantıklı kimse yorumlarımı umarsamak zorunda değil ama sen kendini avutmaya devam et raikonenci

  11. Şanssızlık hep var doğrudur ama güçlü olacağımız yarışlarda kesin favoriyiz kesin alırız diyerek bunu dile getirdiğimizde o yarış kabus oluyor bizim için oyüzden herzaman temkinli olmakda fayda var.Şampiyonluk şansı hala devam ediyor Lewisin ama bu bahtsızlıgı varken çok zor malesef.

  12. bana verin ben benim arabaya takıp kullanıcam, heder ettiniz sistemi 😛

  13. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    valla bu şanssızlık bizde hep var söylememize gerek yok, illa bir yerden bişeyler çıkıyor. Ya pit ekibi, ya yanlış tercihler, ya da kazalar illa birşey çıkıyor. Hamilton olmazsa yine button götürecektir. Fakat hamilton'un yaşananlardan sonra monza'da meydan okumasını bekliyorum. Galibiyeti alacaktır tabi diğer etmenler olmaz ise. Olan oldu artık. Şampiyonluk şansınında bittiğine inanıyorum. Alabildiğimiz kadar zevk alalım 🙂

  14. Lütfen artık Hamilton şu yarışın favorisi deyip durmayın ne zaman araç iyi olsa güncelleme getirsek yağmur yağar,yanlış ayar yaparlar ,takım hata yapar,kazaya kurban gider biraz temkinli olalım fazla atıp sonra fos olmayalım nazar değiyor çünkü.

  15. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    şunuda belirteyim yaptığım yorumlar SPA ve monza içindi. Diğer yarışlarda liderlik için yarışma şansı var. SPA'daki performanslardan yaptığım yorumlarda ne kadar haklı olduğumu gördüm.

    Monza, SPA'dan daha acımasız lotus için. Kimi raikkonen bile hızlı olmadıklarını söylerden heleki Monza'da Lotus'un galibiyet kovalayacağını söylemek komedi filminden başka birşey olamaz.

  16. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    yoruma katılıyorum. Reno motorlu araçlar varlık gösteremeyecektir, vettel geçen seneki gibi kısa vitas aralıklarını seçerse belki bişeyler yapabilir diyecem ama geçen seneki kadar hızlı değiller.

    Yine button ve hamilton en büyük favori. Lotusa şans vermiyorum. Hamilton ve Alonso'nun yeni araçlarındak kazadaki parçaların etkisi olmazsa. Alonso'nun galibiyet için mücadele şansı yüksek.

    SPA'dan öncede söyledim SPA ve monza için Mclaren rahat pole ve yarış alacaktır, Lotus'a şans vermiyorum düzlükte hızlı olmadıklarını biliyorlar downforce ile kapatmaya çalıştılar kazalar olmasaydı podyumda olmayacaklardı.

    Sıradaki yarış içinde aynı bu sefer podyuma çıkacaklarını sanmıyorum. Her zaman kaza olmaz. Burada downforce ayarıda yapamazsın.

    Hamilton yine en büyük favorim, yanlış tercihler yapmazsa. Button'un performansı devam ederse duble şansı yüksek. Zorlayacak isim Alonso olacaktır. Kanada'ya benzer performanslar bekliyorum. Mercedes ve ferrari motorlu araçlar öne çıkacaktır.

  17. En kullanılacak 2 pistte kullanmıyorsan sen bunu, geliştirmeye para güç felan harcama artık.

  18. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Sen Lotus'u ciddiye almıyorsun ya. Senin bu yorumun çokmu ciddiyetçi ? Öğrenmişsin bir Alonso,Hamilton'ı her zaman her yerde aynı şeyi söylüyorsun. F1 kültürün ne kadar gelişmiş bilmiyorum ama şu saçma sapan yorumundan sonra fazla kaaleye alınmazsın buralarda ben sana söyliyeyim.

  19. Bu sistem spa'da kullanılmalıydı,çok büyük fayda sağlardı,hava koşulları belli ki kullanılmasına engel oldu,monza'da kullanılmazsa diğer pistlerde kullanılır en ufak bir kazanç bile çok fark yaratıyor,zorlamaya devam edilmeli.

  20. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    monza'da alonso ile hamilton kapışır red bull'un hiç şansı yok uzun düzlük ve pist hızının yüksek olduğu ortamda red bull çuvallıyor lotus'u ciddiye almıyorum bile zaten

  21. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    monzayı saymazsak 7 yarış kaldı. Seneye zaten sistem yasaklandı. Sezon bitti göremedik hala sürekli test aşamasında 🙂

    Monza'da kullanmamak belkide doğru karar. Monzada hiçbir işe yaramaz bu sistem. DRS'nin etkisi bile sıfıra yakın derecede. Monzada düşük kanat açılarıyla yarışıldığı için düzlük hızını artırmaya gerek yok, sürtünme minimum olduğu için sürtünme etkisini azaltan sistemlerde bir işe yaramıyor.

  22. Bence hiçbir yerde DDRS kullanmayacaklar.

  23. kerem kancevizoğlu  avatarı
    kerem kancevizoğlu

    ister kullansınlar ister kullanmasınlar italya gibi uzun düzlük ve downforce düşük olan hızlı virajları mevcut bir pistte lotus ve red bull'un hiç şansı yok monza'da alonso veya hamilton alır özellikle alonso

  24. Abicim fake mi atiyosunuz napiyosunuz, nerde kullancaksiniz bu sistemi? sezon bitti yahu..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir